Borderline/bipolar olan var mı

Teşekkür ederim çok sağ olun. Kötüleştiğim dönemlerde çok çok zor oluyor bir şeye odaklanmak. Aklımda hep kötü düşünceler oluyor. Konuşulanları duymadığım bile oluyor. Ama deneyeceğim doktor da benzer şeyler söyledi çünkü. Psikoloğa da gitmeyi düşünüyorum para konusunu ayarlayabilirsem.
Devlet hastanelerinde de çok iyi psikologlar var. Benim arkadaşım onlardan biriyle görüşüyordu ve gerçekten çok ilgili bir dpktoru vardı. Özel olması şart değil.

Bipolar olsaydınız muhakkak bir intihar deneyiminiz olurdu majör dönemdeyken. Bipolar ağır bir rahatsızlık, tedavi edilmezse genelde intihar ile sonuçlanır o yüzden tedavi kadar tanılamakta önemli. Önce tanıyı koydurun. Doğru tedavi ile hayatınıza devam edebilirsiniz. Fakat majör depresyonda da olabilirsiniz. Bipolarda majör dönem gibi manik ataklar da var. Ayırıcı olan o zaten. Bordorline iste apayrı birşey

Kardeşim bipolar ve 1,5 ay hastanede de yattı. Doktor çalışabilir normal insanlardan bir farkı yok ilaçlarını kullandığı sürece demişti. Fakat kardeşim bir türlü düzgün bir işe gidip çalışmadım maalesef. Kendine zararı da oldu daha önce atak zamanlarında intihar girişimi olmuştu.

Borderline başka birşey bipolar başka
Aklın karışmış belli bipolar daha ağır
Ancak şok düzeltir ve zamanında tedavi edilmesi şart yoksa ömür boyu kalıcı evlenmemesi gerekir eğer ki ömürboyu kalıcı ise genetik hastalık çocuklarıda bu hastalığı geçiş oluyor
Psikiyatrist misiniz?

Gecmis olsun konu sahibi hem bipolar hemde borderline yakın arkadaşım var. İkiside gayet sağlıklı, işinde gücünde ilişkileri olan kızlar. Bipolar olan arkadaşım ne yazık ki sık sık iş değiştirdi 6 ay en uzun deneyimiydi ama istediği işi de yapmıyordu buda etkili olmuş olabilir. Arada bir kısa süreli depresyona giriyor 1 2 gun gibi kendisi atlatiyor 7 8 aydır ilaç kullanmıyor. İyileşme olduğunu söyledi.

Borderline arkadaşım ise stabillikten hoşlanıyor uzun ilişkiler senelerce ayni yerde calisma gibi ama biraz duygularını yüksekte yaşıyor orta şeker hiç değil. Öfkeli ve mutsuz yada aşırı mutlu oda ilaçlarını alıp arada bırakıyor.

Bir yerde okumuştum ikisi benzer belirtiler gösterdiği için tanı koymak zor. Borderline in depresif tarafı kendine zarar veren hali bipoların ataklarına benziyormuş.

Son düzenleme:
Doktor bipolar tanıdığım var, evli. Evli çocuklu çalışan bipolar tanıdığım var. Bu hastalık sizin iyi yerlere gelip çalışıp aile kurmanıza engel değil. Sadece sürekli doktor kontrolünde olmalı, ilaçlarınızı düzenli kullanmalı ve gerektiğinde terapi almalısınız. Bir üniversite hastanesine kapağı atarsanız onlar sizi takip eder. En ucuz ve güvenli yolu bu.

İyi akşamlar, borderline ya da bipolar olan veya böyle bir yakını olan var mı ? Varsa işe girebiliyorlar mı, suça meyilli oluyorlar mı, kendine zarar verme davranışı oluyor mu (bende oldu, kendimi terbiye etmek ve dayanıklılığımı artırmak, ruhsal acıyı unutmak için) karakterleri nasıl ilişki kurabiliyorlar çalışabiliyorlar mı ? Hangi işleri yapmaları hangilerini yapmamaları gerekiyor bilen lütfen yazabilir mi ?

Bende daha önce de bundan şüphelenildi ama teşhis konmadı. Destek almaya anskiyete için başladım, onda hafifleme oldu eskisi gibi değil artık ama bu sefer ruh halimdeki değişimler için tekrar destek almaya başladım ve teşhis kondu doktor ilaç verdi ama kafam çok karışık yani burada yazamayacağım kadar kötü duygular hissediyorum insanlara ve kendime bakış açımı yazsam destan olurdu ama gerçekten çok zor ve aynı zamanda berbat şeyler düşünüyorum. Depresyonla karıştırılıyor genelde. Daha ailem dahil hiç kimseye söylemedim sır gibi saklıyorum. Var mı benzer şeyler yaşayan veya şahit olan, hayatım bitmiş gibi hissediyorum sanki son noktaya gelmişim gibi.
Sizin için ne kadar zorsa beraber yaşadığınız insanlar için çok daha zor, bu yüzden onlarla paylaşmalısınız mutlaka.

Borderline eski sevgilim, bipolar arkadaşım var ikiside hayatlarını gayet dengede devam ettiriyorlar tedavilerini asla aksatmadan elbette.

Sizin için ne kadar zorsa beraber yaşadığınız insanlar için çok daha zor, bu yüzden onlarla paylaşmalısınız mutlaka.

Borderline eski sevgilim, bipolar arkadaşım var ikiside hayatlarını gayet dengede devam ettiriyorlar tedavilerini asla aksatmadan elbette.
Tabii doğru aslında ama genelde kendimi kapatıyorum ben

Geçmişinde bu hastalığı yaşamış (bipolar) biri var çok yakınımda. Şu an benden normal diyebilirim. Mantıklı merhametli anlayışlı, o yıllar kendine çok çektirmiş aman diyeyim tedaviden kaçmayın, ilaçları beni uyutuyor kötü yapıyor diye bırakmayın. Sizin de hayatınıza bu iletten tamamen kurtulmuş devam etme şansınız var

İyi akşamlar, borderline ya da bipolar olan veya böyle bir yakını olan var mı ? Varsa işe girebiliyorlar mı, suça meyilli oluyorlar mı, kendine zarar verme davranışı oluyor mu (bende oldu, kendimi terbiye etmek ve dayanıklılığımı artırmak, ruhsal acıyı unutmak için) karakterleri nasıl ilişki kurabiliyorlar çalışabiliyorlar mı ? Hangi işleri yapmaları hangilerini yapmamaları gerekiyor bilen lütfen yazabilir mi ?

Bende daha önce de bundan şüphelenildi ama teşhis konmadı. Destek almaya anskiyete için başladım, onda hafifleme oldu eskisi gibi değil artık ama bu sefer ruh halimdeki değişimler için tekrar destek almaya başladım ve teşhis kondu doktor ilaç verdi ama kafam çok karışık yani burada yazamayacağım kadar kötü duygular hissediyorum insanlara ve kendime bakış açımı yazsam destan olurdu ama gerçekten çok zor ve aynı zamanda berbat şeyler düşünüyorum. Depresyonla karıştırılıyor genelde. Daha ailem dahil hiç kimseye söylemedim sır gibi saklıyorum. Var mı benzer şeyler yaşayan veya şahit olan, hayatım bitmiş gibi hissediyorum sanki son noktaya gelmişim gibi.
Şarkıcı Halsey de bipolar. Ama hayatına normal devam ediyor.

Borderline başka birşey bipolar başka
Aklın karışmış belli bipolar daha ağır
Ancak şok düzeltir ve zamanında tedavi edilmesi şart yoksa ömür boyu kalıcı evlenmemesi gerekir eğer ki ömürboyu kalıcı ise genetik hastalık çocuklarıda bu hastalığı geçiş oluyor
:olamaz::olamaz:

çok yakın tanıdığım bipolar. onun için psikiyatrist görüşmüştüm. kendisi ilaçlarını aksatmasın, eğer yetmediğini hissederse doktoruna mutlaka gitsin demişti. takipte olduğum hakim savcı tanıdıklarım var, gayetde iyiler demişti. çevresininde değişimlerinden haberdar olup doktoru ile işbirliği yapması gerektiğini söyemişti. ilaç içiyorsanız yeterli gelmiyordur doktorunuza danışın

Benim yakın bir tanıdığım bipolar. İlaçlarını düzenli içtiği için bir sıkıntı yaşamıyor, hatta benden daha dengeli. Ben ona hep sen bipolarsan ben kesin ikipolarım diye takılırım. Aile desteği ve ilaçları aksatmamak önemli, gerisini problem etmeyin hayatınızı kısıtlamayacak, o sizi değil siz onu kontrol edeceksiniz merak etmeyin. Çok sevgiler 🤗

Bir arkadaşım var, bipolar tanısı var epeydir. Kendisi bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi. Evet kötü zamanları oluyor fakat iş arkadaşları bu durumu biliyor ve bazı dönemlerde biraz daha alttan alıyorlar. Günlük hayatını aksatan çok da ciddi bir sıkıntısı yok. En azından insanların ona yaklaşımında bir problem yok. Dışarıdan bakınca biraz depresif dersiniz hepsi bu :) tabi ilaçlarını düzenli kullandığını söylememe gerek yok.

Back
X