Borderline Kadınlar

Surdan geldi asil yazma amacim neydi biliyo musun aslinda yazmak icin baslamadim (bi de yazmak icin girsem neler olacakti dusun artik) dun eskiden bana deger verdigini bildigim ve cok uzdgum ama cok iyi anlastigim bi adamla yeniden konusmaya basladim once bana cok kizdi sonra sakinlesti beni hep dengesiz sanmisti kendimi anlattim ona kabullensin diyeanlatmadim sadece uzdugum birinden ozur dileyip gunah cikarmakti istegim sanirim ama o beni yeniden aldi yamacina cok sasirtici ama hayatina sokma beni bak ben insani yipratirim dememe ragmen gel dedi gittim.ondan kacma sebebim hep cok baglanmaya musait iyi biri olusuydu ben o kadar iyi degildim hic olmadim niyetim iyiydi belki ama yaptiklarim degildi baska birini severken o beni yine iyilestirdi mesela arkadas sevgili arasi bi yerlerde friendzone un gobeginde bir iliski kurduk ki birini friendzone dusurecegine %80 nemli bir gunde mecidiyekoye dusur daha iyi neyse iste her bana yaklastigi zaman deli gibi korktum ama buyuk korktum hani ataklar yasadimmsonra dedi lm ki yok anacim olmaz bununla sogut kendinden baslarda anlattigim moda onu da soktum o da hep geldi gitti ama ilk anlattigim beyzademiz gibi baskasina gitmedi isin sonunda o adam benden sonundavazgecti ben ondan gecmezdim iyi ki o gecti cunku su ana kadar kurdugum.en guzel hayaldi. Hep onu bekledim kovdugum birini kapida bekledim .sacmalik.ama yaptim.sonra yine her sey bittiginde ikinci beye gectim ona guveniyo olmam onun beni bi sekilde neyim olursa olsunniyilestiriyor olmasi sanirim hep etrafinda olmami sagladi gittim ama hep dondum geri.simdi yeniden korkuyorum tum bunlardan once defterime yazdim icimdekileri sonra elimnagridi oraya yazdiklarim yetmedi birine anlatmak istedim ama etrafimdaki insanlari kendi sorunlarimi anlatamiyorum benimle ugrasmasinlar bosuna diyorum hep uzulmesinler diye susuyorum bunu da birileri okumaz belki ama yuzde 1 ihtimaller birilerine ulasacak olmasi bana iyi geldi once borderline la ilgili 1637472616 .arastirmami yapmak icin google a girdim once borderline unlulere bakip onedio galerileri okudum bi tik iyi geldi cunku bu hastalikla ilgili seylr oyle moral.bozucu ic karartici geliyor ki bana dayanamiyorum okumaya ama beni butun bu duruma getiren sey hep hissettikleeimi umursamayisimdi kendimi umursamayisim artik bunu yapma kendin icin biseyler yap dedim hazir oldugumda bir psikologla konusmak isterim bu konuyu ama ne zaman hazir olurum.bilmiyorum cunku bu yolda ne yapip ne yapmamam lazim.bilmiyorum depresyondaysan eger spor yapsan bile serotonin seviyen yukselir fizyolojik biseydir bu cozumu vardir ama temeli bilinacltinda olan biseyi nasil duzeltebilirim bilmiyorum iste velhasilkelam sonunda kendimi burda buldum yaz be kizim nolcak en fazla dedim normalde icimi kimseye acmam boyle cesr seylerden de itinayla kacinirim ama iyi geldi okuduysaniz tesekkurler.

Nasıl bu kadar
Merhaba, nasıl bu kadar iyi analiz ettin inan çok şaşkınım yıllar sonra kendimde olan problemin sebebini anladım gibi oldu tabi kendi kendine teşhis yıkmak çok yanlış ama o anaclik sandigim sevgi sandığım anormal bağlılık uçlarda duygular bozuklukmus, hep bilirdim de bir ruhsal hastalık olduğunu düşünmedim nedense. Olağan gitmeyen olaylar karşısında aşırı tepkiler veriyorum, suçlu ve çaresiz hissediyorum olay benim disimda gelişmiş olsa bile. Kalbim sıkışıyor ağlamak istiyorum, sanki günlerce ağlasam geçicek sadece. Basit bir olayı buyutuyorum o gün geçerse diye düşünüp ani geçirmeye yalnızca suçluluk duygumu azaltmaya çalışıyorum. Hep birşey ler başarmaya calisiyorum, mükemmel olmak için herşey birileri sevsin diye sanki.Hayatlarından çıksam da en çok beni sevmiş olsunlar istiyorum ne saçma aslında ne one-night hayatından çıkan insanin di mi ama. Bazen kendimi çok seviyorum bazense hic. Anlatamam yani çoğunlukla uyuyor, şaşkınım ne yapacagimi bilemiyorum. Ama bir sorun olduğuna eminim, çok yoruluyorum artık.

borderline teşhisi konmuş biriyle güzel vakitler geçirilebilir. ne kadar beklentiler azalırsa o kadar da yardımı olur. tek bir teşhis gibi gözükse de kişiden kişiye farklılıkları mevcuttur. kendini tanımayı ve kendinle yaşamayı kolay hale getirdikten sonra sosyal alanınızın ne kadar genişlediğine inanamayacaksınız..

merhabalar :) ben borderline değilim, ama borderline mağduru bir kadınım. olayları birde diğer açıdan anlatmak istedim, birazda dertleşmek belki
deliler gibi aşık olarak evlendiğim adamla 3 yıl birlikte yaşadıktan sonra evlendik, 9 ay sonra boşanma oldu. eşimin borderline olduğunu bu ayrılık aşamasında öğrendik. ayrılık sebebim borderline değil. eşim çalışmayan, tembel, sorumsuz ve çok çok çok yalan söyleyen bir adamdı. ben çalışıyorum iyi bir işim ve maaşım var. buna güvendi herhalde. düğün takılarım evdeydi, onları çaldı, boşandıktan sonra bile benim kartımla bankamatikten 9000 tl para çekmiş. inanılmaz derecede manipülasyonları, beyin yıkamaları vardı. bunların ne kadarı borderlineden bilmiyorum.
konuyu uzatmayım. sadece borderline kısmının karşınızdakine neler yaşattığını anlatmak istiyorum.
deli gibi aşık olmuştum ona, prenses muamelesi görüyordum, ayaklarım yerden kesilmişti, dünyanın en muhteşem kadınıydım onun gözünde....hep şunu düşündüm ilişkimizde, ''ben cenneti de bu adamla yaşıyorum cehennemi de'' anlayamıyordum, hem beni deli gibi seven hemde eziyet eden bir adam....hayatım resmen işgal altındaydı. ailemden, 5 yaşındaki yeğenimden, arkadaşlarımdan beni kıskanıyor ve soyutlamaya çalışıyordu, yolunda gitmeyen herşeyin sorumlusu bendim, en ufak saçma sapan şeylerden geceler boyu, sabahlara kadar kavga ediyorduk, en gereksiz lafımdan bana etmediğini bırakmıyordu. şimdi şimdi anlıyorum çoğunu. bana nasıl manipülasyon yaptığını, beynimle ve algılarımla nasıl oynadığını. kötü niyetli yapmadı belki, bazen kızıyorum, bazen kızmıyorum. zor bir çocukluğu olmuştu, bu onun suçu değildi. bu hastalıkta 2 yaşındaki travmalardan kaynaklı bir şey. çok araştırma yaptım.
hayatımda sadece kendisi olsun istiyordu. başka kimse olmasın, ben bütün ilgimi, sevgimi ona vereyim, kendime bile zaman harcamayım. hep onun için yaşayayım istiyordu. bir keresinde neden çocuk sahibi olmak istemediğini söylediğinde dehşete düşmüştüm, ''çocuk olursa onu benden çok seversin, o yüzden istemiyorum'' demişti. hele evlendikten sonra, bana olan eziyeti daha da arttı, tembelliği, yalanları çoğaldı. bırakamacağımı düşündü sanırım. borderlineler için ''sınır çizme'' tabirini de sonradan öğrendim, bilinçsiz yaptığım her sınır çizme çabamda nasıl cezalandırıldığımı, cehennemin dibine nasıl atıldığımı gördüm. manüpilasyonlarının, akıl sağlığımı hedef alan davranışlarının beni nasıl aptallaştırdığını gördüm. resmen aptal, salak, korkak, tedirgin bir insan olup çıkıvermiştim. bende hasta oldum onun etkisinden, terapiste gidiyorum, ne zaman iyileşebilirim bilmiyorum. hasta olması benim hayatımı işgal hakkını vermez ki ona.
ama tekrar belirtmek istiyorum, sadece borderlien olsaydı boşanmazdım. beni, kendi evini defalarca soymuş olmasına rağmen onu hala seviyorum. ona olan aşkımdan borderlinenın beni cehennemin dibinde yakmasına katlanırdım.
ara ara dertleşmek isterim buradan sizlerle. biliyorum sizlerin canı daha çok yanıyor ve bu sizin suçunuz değil, kimsenin suçu değil, aşık olduğum adamında değildi.

Sanırım teşhis almış ya da alacak olan herkes için bu yazı “ hadi ya demek ki yalnız değilmişim” hatta “ anormal (!)” değilmişim hissi yaratıyordur .
Çok garip hissediyorum . Çok .

KIZLAR BORDERLİNE OLARAK YADA OLMAM MUHTEMEL OLARAK PSİKONET YAYINLARINDAN HAYATI YENİDEN KEŞFEDİN KİTABINI ALIN ARTI MOD TERAPİSİNİ ALIN İKİKİTABI OKUYUN
söylediklerinizin hepsi benimde düşündüğüm şeylerdi ama içimde 4 ayrı ses olduğunu fark ettim
eski mesajlardan birini kopyalıcam anlıyacaksınız bu iki kitabı da mantığını da mod olayını da bunun davranışa nasıl yansıdığını da

Bu yorumun BİLİMSEL HALİ ŞEMA TERAPİ/PSİKONET yayınlarından Bolca bulabilirsiniz , fal kitabı değil ama adım adım hayatınızda aldığınız kararların farklı gibi görünse de hep aynı kararlar olduğuna işaret ediyor. Örneğin; Kusurluluk-Değersizlik Şeması geliştirmişsseniz size değersiz olduğunu hissettirecek insanlara karşı sürekli bir cazibe duyuyorsunuz hayatınıza çekmek gibi değil dikkatinizi ondan yana kullanmak gibi ve şema içinde 3 ayrı davranış şekillerinden birini yapıyorsunuz bunlar aşırı telafi, kaçınma, karşıt saldırı
kısaca açıklarsam aşırı telafi: sizi aramayan insanı durdurak bilmeden aramak, o adım atmadan sürekli adım atmak, kendi içinizde de onun hatalarına sürekli olarak kılıf bularak yeni hamleler yapmak
Kaçınma: Size değersiz hissettiren birinden uzaklaşır gibi yapma hali veya değersiz hissettiğiniz için tüm ilişkilerden el etek çekip yalnızım kafam rahat diğerek ; ya yalnız kalıcam ya değersiz hissedicem gibi bir algıyı kabul etme
son olarak karşıt saldırı: size değersiz hissettiren birine onun ne kadar değersiz olduğunu (haklılık şeması yani öfke burada çok hakim) söyleyerek hakarete hakaret, saldıraya saldırı ile cevap verme..
ee biz napalım derseniz;
*KENDİNİZİ KEŞFEDİN. Şema terapi desteğiyle eğer başa çıkamıyorsanız birinden yardım alarak kendinizle yüzleşin.Çünkü samimi olarak söylüyorum Ahmet değil Mehmet olsa yine 3 5 adım sonra aynı döngünün içinde bulacaksınız kendinizi.
bu üç davranış şekli Değersizlik Şemasıyla uygunsuz başa çıkma yöntemleridir. Hangi davranışı yaparsanız yapın günü sonunda kendinizi daha da değersiz hissetmenizle sonuçlanır ve şema kendini gerçekleştirir.
not:Şema kavramı çocuklukta geliştirilmiş yanlış/olumsuz alışkanlıklardır.Farkedilmediği için bunu 'KADER' sanırsınız. Halbuki hep aynı şemalar içinde hareket ederseniz.. 11 ANA ŞEMA vardır MODunuza göre bu şemalar farklı düzeyde aktiftir. Şemaların hepsi düşük düzeydeyse siz iadeal formdasınızdır.Eğer hepsi yüksek düzeydeyse sizin hayatınızda herşey olumsuzdur.
NOT: Psikolog değilim ama hayatımın çıkmazını çözmeye çok yaklaşmış biriyim.Sadece şemalarımı fark ederek aslında nerelerde hangi hatalı insanları seçtiğimi anladım ve neden insanlar değişmesine rağmen aynı kısır döngüde olduğumu ..Gerçekten Kendinize yapacağınız en büyük iyilik olucak Olmazsa sanırım 38 lira net fiyatı o boşa gitmiş olur ama ben inanıyorum ki 'Gerçek bir aydınlanma' yaşayacaksınız.
**Sizin mesajınızın devamı olarak yazdığım için sizi alıntıladım, Genel bir yorumdur yanlış olmasın:)

BORDERLİNE TEDAVİ ORANI %45 , BELİRGİN İYİLEŞME %66 BU İKİ KİTAPLA SADECE 2 ŞEMAYI 1 ER PUAN DÜŞÜRDÜM İŞE TEKRAR BAŞLADIM KAYGI OLAYIM%80 AZALDI LÜTFEN ALIN LÜTFEN OKUYUN

*şemaların tespiti
*geçmiş yaşamda şemalarına karşı nasıl davranışlar geliştirdin (ilişki, iş hayatı, parasal konulardaki davranışların neler/mizaç olarak hangi davranışı yapmaya meyillin )
bunların hepsini bu kitapla halletmeye başlıyorsun, kafan aylar boyu meşgul olabilir ilk zaman yüzleşmek çok ağır gelecek kitabı bırakmak isteyebilirsin
* tam bu aşamada mod terapisine geçiyorsun
*kitabı atmak isteyecek tarafın kopuk-korungan modun bu modda 'içindeki ses sana bırak diyecek/ bırakırsan eski hayatına dönersin eskiden olan tüm sorunlar üstüne biner aylardır oluşturduğun farkındalığın kaybolur )
*çocuk mod/cezalandırıcı mod/korungan kopuk mod/sağlıklı yetişkin mod

kararlarını veren iç sesin aslında bu modların biri sağlıklı yetişkin seni sen yapan sana artı değerler katan seni aşağı değil yukarı tarafa çeken yani kitabı aldıran - ve kitaba devam etme iradesini sana sürdürecek taraf

çocuk mod: kitaba çalışırken sık sık ortaya çıkacak mod.kendini küçüklükte hissettiğin duygularda bulacağın mod. İlişkilerinde dürtüsel kararlarda ve tüm hayatında ani aldığın kararlarda çocuk modun aktif bu mod sana iç ses olarak aniden birşey yapmanı/yapmamanı söylüyor ve sen bunu yapıyorsun.Öfke krizin varsa kızgın/dürtüsel modun akif onu susturman sağlıklı yetişkine geçmen gerek
cezalandırıcı mod: bu ses sana hep hatalısın, tüm suç senin, yine başaramadın Hep zaten başaramazsın vs gibi tamamen seni suçlayan , tüm herşeyde senin suçlu olduğunu söyleyen taraf sana başkalarını idare etsen böyle olmazdı gibi gibi duygusal talepkar ebeveyn moduna da dönüşebilir. yani çok karışık bu özetin özetinin özeti ... senin kendi modların neler onları nasıl susturup nasıl sağlıklı karar alıcaksın bunları sen kendin bulacaksın..
bir skb olarak sana şunu söyleyeyim benim rahatsızlığımın adı 1980lerde konmuş ve tedavisine imkansız gözüyle bakılıyormuş Şema terapide hastalar %66 belirgin iyileşme tedavi bittikten sonra %80 tam iyileşme gösteriyormuş bu benim için mucize , yani benim gibi bir insan rahatlamaya başladıysa şema terapi senin için çok çok daha kolay olucak lütfen bana dua et devam edebilmem ve şifalanmam için ben de tüm iyi dileklerimi sana gönderiyorum hayatını baştan yazacağına ve değer verip değer alacağına kesinkes inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…