Borsada batırmış

ektekidosya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2021
107
44
48
27
Nişanlım borsada 100k batırmış bana yalan söyleyerek biraz düşünmem gerek dedim ama ne düşüneceğimi bile bilmiyorum

Nişanlım borsada 100k batırmış bana yalan söyleyerek biraz düşünmem gerek dedim ama ne düşüneceğimi bile bilmiyorum

Ayrılmassan en büyük kumarı kendi hayatınla oynamış olursun.
Bunu yutarsan nasıl olsa affetti diye evlendikten sonra bin beterini yapar.

Size yalan söylemesi doğru değil ama borsayı kumar gibi görmemenizi tavsiye ederim. Ben de borsayı aktif olarak kullanıyorum ve bu bir yatırım aracı iyi araştırıp ona göre hisse almak gerekiyor. Nişanlınız araştırmadan bir yerde dükkan açsa ve batsa yine aynı şekilde cevap verir miydiniz onu düşünün lütfen.

Size yalan söylemesi doğru değil ama borsayı kumar gibi görmemenizi tavsiye ederim. Ben de borsayı aktif olarak kullanıyorum ve bu bir yatırım aracı iyi araştırıp ona göre hisse almak gerekiyor. Nişanlınız araştırmadan bir yerde dükkan açsa ve batsa yine aynı şekilde cevap verir miydiniz onu düşünün lütfen.
batırmasına o kadar takılmadım aslında eden kendi eder denemiş ağzı yanmış oldu ama bu ilişkimizi nasıl etkilemeli kestiremiyorum

borsa kumar değil direk ama nişanlısnız kumar kafasıyla hiç hesapsız kitapsız dalmış. bir de 100k. madem bilmiyosun küçük oyna dimi ?
vall boyle şeyler huy. 100k sını çaldırsa yada kafe açsa işletemese bunu demem, olmuş bi aksilik derim bişekilde yerine de konabilir bir para 100k. ama dediğim gibi bu huydur, kumara bile gider sonu.

borsada kazanmak da var kaybetmekte ama 100k batıran insan akıllı değildir
bilinçsizdir o zarar 100k olana kadar hiç müdahele etmeyen insan borsadan anlamıyor demektir
bende ufak ufak girdim borsaya amacım üç kuruş param değerini korusun
ama toplasak 5k bile değildir koyduğum para ki ben çok başındayım
sadece birkaç bilgi ile ufaktan başladım
birileri böyle 100k falan kaybedecek ki bizim gibi bilgili olarak yapan kesim kazansın
sistem budur yani hiçbir sistem kimseye bedavadan binlerce lira kazandırmaz
zaten milyoner değilsen 100k parayı sadece borsada değerlendirmek başı başına yanlış

Borsayı al sat heyecan kumar gibi oynamış,ya da tamamen sağdan soldan aldığı duyumlarla kafasına göre yatırım yapmış Borsayı bilmeden,inecek ,cikacsk kağıtların analizi yapılmadan oynanırsa kumardan farkı yok.
benim bi aile bireyim bunu yaptı zamanında
çevresinde sözüne güvendiği biri 3 hisse söylemiş bunlar yükselecek kazandırır demiş
10k civarı bi parayla aldı hiç bilmeden etmeden
sonra bana geldi ki bende yeni yeni öğreniyor sayılırım borsayı
yüzde 50 zararı vardı bana söylediğinde
bende bir iki öneri yaptım zararını zaman içinde telafi etti ve çıktı
kağıt üstünde kayıpsız çıkmış oldu ama süreç 6-7 ay falan sürdü o 10k'yı bu süre zarfında altına yatırsa daha iyiydi
veya daha bilinçli hisselere yönelse kazanırdı
çünkü 6 ay içinde tl de değer kaybetti, kağıt üstünde kayıpsız ama reelde kaybı var aslında bu açıdan

birdaha yapmayacağım nasıl yaptığımı anlamadım diyor ama ben bir geri çekildim yanında olmalımıyım yoksa ara vermelimiyim bilmiyorum
Yani bir daha yapmayacağım diyen bu işi kesin bir daha yapıyor maalesef. Evlendiğinizde de aynı durumla karşılaşırsanız daha çok üzülürsünüz. Bunun üzerince etraflıca düşünmenizi tavsiye ederim.

Back
X