Borsada batırmış

Nişanlım borsada 100k batırmış bana yalan söyleyerek biraz düşünmem gerek dedim ama ne düşüneceğimi bile bilmiyorum
Kesinlikle kaçın kurtarın kendinizi sakın oda üzülmüştür destek olayım falan düşünmeyin aynısı başıma geldi 100k kredi çekip yatırmış hepsini kaybetmiş eşim ve ben hamileyken hiç borcumuz yokken bir anda borçlandık hamile olmasaydım yemin ederim o an koşarak uzaklaşırdım çok acı bişey aklınızı kullanın sonradan da değişmişmiyorlar emin olun nişanlıyken böyle bir yalan söyleyen evliyken herşeyi yapar net

Nasıl batırabiliyorlar ya ben de onu anlamıyorum :) Elinde ki tüm parayı mı koyuyorlar oraya?
Bizim bir arkadas da kredi çekip tek hisseye yatirmisti ve batirmisti.o yüzden direkt aklıma o ihtimal geldi.benim eşimin de 80 bin TL si var ama sanırım 10 kadar hisseye yatırım yapmış.bir de hisse alırken teknik analizini filan yapmak gerekiyor.bir de her tüyo verene de guvenmemek lazım.

Bizim bir arkadas da kredi çekip tek hisseye yatirmisti ve batirmisti.o yüzden direkt aklıma o ihtimal geldi.benim eşimin de 80 bin TL si var ama sanırım 10 kadar hisseye yatırım yapmış.bir de hisse alırken teknik analizini filan yapmak gerekiyor.bir de her tüyo verene de guvenmemek lazım.
Kesinlikle varını yoğunu koymak, borca girmek anca seni batırır. Ben de şahsen 7 8 ay olmuştur gireli ve kuzenimin tavsiyesiyle girdim. Zaten oda hemen büyük miktarlarda yatırım yapmamam gerektiğini, önce twitterdan tavsiye ettiği kişilerin paylaşımlarını okumam gerektiğini ve asla ihtiyacım olan parayı koymamam gerektiğini söylemişti. Öyle yaptım hiç bilmeden zararım olmadı zaten kara gidiyorum. Ne analiz takip ederim doğru düzgün ne yorumlara pek bakabiliyorum. Sadece güvenilir firmalara girdim froto, sasa gibi batması zor olanlara. Ama kredi çekipte koymam ya :)

Yorumlardan anladığım kadarıyla borsayı kumar, iddia oyunu gibi düşünenler olmuş.Borsada şirketlerden hisse alırsınız, hisseler artınca bu kazanca ortak olursunuz arkadaşlar bu bir kumar değil. Bizimde borsada hisselerimiz var hangi hisseden ne kadar alacağınız ve güncel durumları takip etmek önemli.
Konu sahibi nişanlınız 100 bini bir anda kaybetmemiştir bence, hisseleri satmadıysa yükselir umarım satmamıştır. Evlenince mali konuları siz yönetin bence. Ha bu arada hisseler bir anda yükselince 100 bin kazansa ne düşünürdünüz bu da olabilir çünkü.

Benim kuzenimde bitcoin mi ne ona girmiş borç üstüne borç yeni evli intihar etti öldü bunların kumardan farkı yok:KK43:
Başınız sağ olsun Allah sabır versin🙏 Borsa, Bitcoin, Forex gibi yatırım araçları kumar değil aslında ama maalesef bir anda zengin olacağını zannederek hiçbir bilgisi olmadan giriyorlar ve ne yazık ki telegram, bu gibi yatırım araçları üzerine kurulmuş bazı sosyal medya platformlarında kuzeniniz gibi insanları yanlış yönlendiren kişiler var, insanlar ellerindeki avuçlarındakini bu kişilere güvenerek borsaya bitcoine vs bağlıyor, üstüne sağdan soldan borç alıyor veya kredi çekiyor sonrası maalesef hayal kırıklığı ve kapatamayacağı kadar borç.

Yorumlardan anladığım kadarıyla borsayı kumar, iddia oyunu gibi düşünenler olmuş.Borsada şirketlerden hisse alırsınız, hisseler artınca bu kazanca ortak olursunuz arkadaşlar bu bir kumar değil. Bizimde borsada hisselerimiz var hangi hisseden ne kadar alacağınız ve güncel durumları takip etmek önemli.
Konu sahibi nişanlınız 100 bini bir anda kaybetmemiştir bence, hisseleri satmadıysa yükselir umarım satmamıştır. Evlenince mali konuları siz yönetin bence. Ha bu arada hisseler bir anda yükselince 100 bin kazansa ne düşünürdünüz bu da olabilir çünkü.
Evet ben de ona şaşırdım zaten 100 bin net bir zararı olması için şirketin batmış olması lazım. Zarardaysa bile dediğiniz gibi illa ki yükselecektir. Acaba o düşüşü bir daha yükselmeyecek sanıp mı çekti? Şuan çok merak ettim ne yaptığını :))))

Hah o tek hisseye giren arkadaş nasıl batırdı yani girdiği şirket mi iflas etmiş acaba?

Evet ben de ona şaşırdım zaten 100 bin net bir zararı olması için şirketin batmış olması lazım. Zarardaysa bile dediğiniz gibi illa ki yükselecektir. Acaba o düşüşü bir daha yükselmeyecek sanıp mı çekti? Şuan çok merak ettim ne yaptığını :))))
Düşünce bir anda panikleyip satmış olabilir hisseleri ya da hisseleri satmamıştır ama kazancını kaybedince öyle demiş olabilir bende tam anlamadım konu sahibi yorum yaparsa öğrenebiliriz. Kötü yatırım tavsiyesi olur bizlere de😬

Kredi çekip tek hisseye öyle bir yatırım yapılmaz ama yayarsın hisseleri. Bazılarını kısa vade, bazılarını uzun vadeli alırsın. Arkadaşınız çok yanlış yapmış bence. Zaten kredi çekip borsaya girmeyi de yanlış buluyorum bir anda yükselmek isteyip çok hatalar yapılıyor.

Siz çok bilgisiniz hı :) E peki .Borsa ile alakanızı ben anladım mesela ne kadar bilgili olduğunuzu da 🤭

Şu bizim gibi bilgili olarak yapan kesim kazansın deyince bi gülme geldi de yazayım dedim
belliki sende büyük kaybedenlerdensin ki rahatsız oldun
sabaha kadar gülmekte özgürsün
fakat bu üslupla muhatabım değilsin
alıntı yapıp bildirim yollayarak beni rahatsız etmezsen sevinirim

Siz çok bilgisiniz hı :) E peki .Borsa ile alakanızı ben anladım mesela ne kadar bilgili olduğunuzu da 🤭

Şu bizim gibi bilgili olarak yapan kesim kazansın deyince bi gülme geldi de yazayım dedim
Bilgisiz tecrübesiz olan 100 bin kaybetti, nereye gitti o para? Bilgisi tecrübesi olan kazandı. Bana bugün al şu parayı serbestsin borsaya yatır deseler yok derim. Hiç ilgilenmediğim anlamadığım takip etmediğim bir şey, yani bilmiyorum.

Benim gibiler bilgisiz; Sino2023 gibi yatırım yapıp hisse alan takip edenler bilgili olmuyor mu? Biz toplum olarak niye ben biliyorum diyene böyle tepkiliyiz? Herkes bilsin, öğrensin sonra da bilgisini paylaşsın, ne var bunda?

Ek olarak konu sahibi, 100 bin TL'nin borsada kaybolduğuna emin misiniz? Evlenmeden önce herkesin parası kendine tamam da evlilik yolundakiler birbirlerine açık olmalılar. Kazanç kayıp ikisini de etkileyecek. Kazanmış olsa tamam sevinilir, iyi geldi ihtiyacımız olacaktı bu paraya denir ama sonra insan kuşkuya düşmez m? Ya devam ederse ya daha çok kazanırım diye benden habersiz büyük para koyarsa diye endişelenmez mi? Borsa kanunlarla düzenlenmiş yasal bir yatırım aracı. Ya kazanmayı hırs edinip başka yollara da saparsa?

Son düzenleme:
Ne yalanı söyledi size? Bürçeniz ortak mıydı?
daha öncede böyle bir şey olmuş ama ailesiyle birlikte benden gizlemişler kredi çekip kapatmışlar başka bir şey için bildiğim borç aslında borsa borcuymuş 3 4 sene önce falan bütçemiz şuan ortak değil ikimizde ayrı harcamalar ili evlilik için hazırlık yapıyorduk

Bilgisiz tecrübesiz olan 100 bin kaybetti, nereye gitti o para? Bilgisi tecrübesi olan kazandı. Bana bugün al şu parayı serbestsin borsaya yatır deseler yok derim. Hiç ilgilenmediğim anlamadığım takip etmediğim bir şey, yani bilmiyorum.

Benim gibiler bilgisiz; Sino2023 gibi yatırım yapıp hisse alan takip edenler bilgili olmuyor mu? Biz toplum olarak niye ben biliyorum diyene böyle tepkiliyiz? Herkes bilsin, öğrensin sonra da bilgisini paylaşsın, ne var bunda?

Ek olarak konu sahibi, 100 bin TL'nin borsada kaybolduğuna emin misiniz? Evlenmeden önce herkesin parası kendine tamam da evlilik yolundakiler birbirlerine açık olmalılar. Kazanç kayıp ikisini de etkileyecek. Kazanmış olsa tamam sevinilir, iyi geldi ihtiyacımız olacaktı bu paraya denir ama sonra insan kuşkuya düşmez m? Ya devam ederse ya daha çok kazanırım diye benden habersiz büyük para koyarsa diye endişelenmez mi? Borsa kanunlarla düzenlenmiş yasal bir yatırım aracı. Ya kazanmayı hırs edinip başka yollara da saparsa?
borsaya benimde bildiğim hesabındaki parasını yatırmış sonra kredi çekerek kurtarmaya çalışmış hesap hareketlerine vs baktım

Bilinçli yatırım yapılmazsa borsa bir kumardır. Sonrasında kaybetttiği parayı çıkarmak için bu bilinçsizlikle daha fazlasını batırabilir.
tam olarak olan da bu aslında

Back
X