Farkinda olmadan ailemize benzer kisilerle evleniyoruz.Slm kızlar çok boş yaşadığımı düşünüyorum,günler yaşanıyor ve bitiyor sadece takvim yaprakları değişiyor ve hiçe giden günler oluyor elde kalan,istediğim gibi bi çocukluk geçirmedim baskıcı bi ailem vardı onlardan kaçmak için evlendim daha baskıcı bi kocaya denk geldim…Bana kocamla karavanla şehir şehir gezmek yakışırdı,Bana dünya turu yapmak yakışırdı,Bir vakfın başkanı olup insanların yüreklerine dokunup huzur bulmak yakışırdı,Bana paraşütle atlamak,ata binmek yakışırdı,2 çocuğum var çalışıyorum işe gidip gelip çocuklarıma bakmakla geçiyor ömrüm,kocamla boşanma arefesine girdik kiralık ev bulamadığı için bayramdan sonraya müsade istedi ayrı eve çıkmak için..Ailemde yaşamadığım her şeyi baskılanan her hayalimi kocamla yaşarım sandım ama yağmurdan kaçarken doluya tutuldum neden insan hep en kaçtığı şeyle sınanıyor ?
Hayatta bazı olumlu/olumsuz seçimler yapıyoruz ve yaptığımız seçimler şu an ki bizi inşa ediyor.Slm kızlar çok boş yaşadığımı düşünüyorum,günler yaşanıyor ve bitiyor sadece takvim yaprakları değişiyor ve hiçe giden günler oluyor elde kalan,istediğim gibi bi çocukluk geçirmedim baskıcı bi ailem vardı onlardan kaçmak için evlendim daha baskıcı bi kocaya denk geldim…Bana kocamla karavanla şehir şehir gezmek yakışırdı,Bana dünya turu yapmak yakışırdı,Bir vakfın başkanı olup insanların yüreklerine dokunup huzur bulmak yakışırdı,Bana paraşütle atlamak,ata binmek yakışırdı,2 çocuğum var çalışıyorum işe gidip gelip çocuklarıma bakmakla geçiyor ömrüm,kocamla boşanma arefesine girdik kiralık ev bulamadığı için bayramdan sonraya müsade istedi ayrı eve çıkmak için..Ailemde yaşamadığım her şeyi baskılanan her hayalimi kocamla yaşarım sandım ama yağmurdan kaçarken doluya tutuldum neden insan hep en kaçtığı şeyle sınanıyor ?
cidden nasıl olacağımıza karar vermek bizimm elimizde mi sizce?Hayatta bazı olumlu/olumsuz seçimler yapıyoruz ve yaptığımız seçimler şu an ki bizi inşa ediyor.
Ailemizi seçmedik, fakat şu an ne durumda/nasıl olacağımıza karar vermek kendi elimizde.
Öncelikle yaşadıklarınızı kabul ederek başlayın. Olabilir, yaşayabilirim/yaşadım.
Bundan sonra kendim için, hayatım için ne yapabilirim?sorusuna yanıt arayın.
Sürekli geçmişte yaşamak, bugünün özgürlüğünü tadını elinizden alır.
Evet hepsi olabilirdiniz, ama olmadı. Fakat bundan sonra olmaması için de bir sorun yok. Arabeske bağlamışsınız. Ayağa kalkın, önünüzde yaşanması gereken bir hayat, biriktirilecek çok anı var.
Ama düşüncelerinizle aslında ne olacağına kendiniz karar veriyorsunuz. Bunu 2 cümleyle ve yazıyla anlatmak çok zor yanlış anlaşılmaya çok müsait ama yine de söylemek istedim.cidden nasıl olacağımıza karar vermek bizimm elimizde mi sizce?
ben katilamiyorum bu konuda.
hayatın tamamı kontrolümüz dışında diyemem ama çoğu şey sınıfsal bence.
her sınıf o kadar kolay seçim yapıp hayatını yönlendirecek şansa sahip değil.
kendim için hayatımda yüzde 50 bile kontrol sağlayamadığımi düşünüyorum
baskıcı dedim ya,bi arkadaşın düğününe bile gitsem sorun olur…Genel olarak ne işimiz var ne gerek var,nerden çıktı modunda…çocuklarımla tabiki yapabileceklerim sınırlı ama en azından bi düğüne gittim diye kaos olmaz anneme bırakıp bikaç saat çıkabilşrim,bi arkadaşımla kahve içebilirim evet kesinlikle daha özgür olurum orası kesin belki daha çok yorulurum ama kesinlikle daha özgür olurum o konuda şüphem yokBoşandıktan sonra iki çocukla daha özgür olacağını mı düşünüyorsun gerçekten
Eşinle neden yapamıyorsun bu yazdıklarını ? Ne diyor eşin
Evet kendi elimizde, fakat tamamı değil tabi.cidden nasıl olacağımıza karar vermek bizimm elimizde mi sizce?
ben katilamiyorum bu konuda.
hayatın tamamı kontrolümüz dışında diyemem ama çoğu şey sınıfsal bence.
her sınıf o kadar kolay seçim yapıp hayatını yönlendirecek şansa sahip değil.
kendim için hayatımda yüzde 50 bile kontrol sağlayamadığımi düşünüyorum
O kadar doğru kiFarkinda olmadan ailemize benzer kisilerle evleniyoruz.
Basta onlarin cok farkli oldugunu saniyoruz. Ama bilincaltimiz bize tam da yetistigimiz aile gibi bir es seciyor.
Zamanla bunu anliyoruz, esim cok degisti diye dusunuyoruz. Halbuki o kisi hep ayni oluyor biz gormuyoruz.
Umarim bosanir ve size yakisan hayati yasarsiniz.
ekonomi en önemli kriter elbette ama sadece ekonomi değil kastım.Ama düşüncelerinizle aslında ne olacağına kendiniz karar veriyorsunuz. Bunu 2 cümleyle ve yazıyla anlatmak çok zor yanlış anlaşılmaya çok müsait ama yine de söylemek istedim.
Belki evet hemen şuanda birden olması sabancı değilseniz zor ama olayacak anlamına da gelmiyor. Hazırlık ve çalışmalarla. %100 ünü kontrol etmek için neye ihtiyacınız var? Sınıfsaldan kastınız ekonomik durumlar mı?
Bak ne güzel plan yapmışsın bile, her fırsatta uygulamaya çalış. Bulutları izle , çiçekleri kokla, çocuklarının elinden tut gez sokaklarda. Hiç bir şey için geç değil ! Yeterki iste.baskıcı dedim ya,bi arkadaşın düğününe bile gitsem sorun olur…Genel olarak ne işimiz var ne gerek var,nerden çıktı modunda…çocuklarımla tabiki yapabileceklerim sınırlı ama en azından bi düğüne gittim diye kaos olmaz anneme bırakıp bikaç saat çıkabilşrim,bi arkadaşımla kahve içebilirim evet kesinlikle daha özgür olurum orası kesin belki daha çok yorulurum ama kesinlikle daha özgür olurum o konuda şüphem yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?