Boş boş yaşamak

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.294
7.196
108
Slm kızlar çok boş yaşadığımı düşünüyorum,günler yaşanıyor ve bitiyor sadece takvim yaprakları değişiyor ve hiçe giden günler oluyor elde kalan,istediğim gibi bi çocukluk geçirmedim baskıcı bi ailem vardı onlardan kaçmak için evlendim daha baskıcı bi kocaya denk geldim…Bana kocamla karavanla şehir şehir gezmek yakışırdı,Bana dünya turu yapmak yakışırdı,Bir vakfın başkanı olup insanların yüreklerine dokunup huzur bulmak yakışırdı,Bana paraşütle atlamak,ata binmek yakışırdı,2 çocuğum var çalışıyorum işe gidip gelip çocuklarıma bakmakla geçiyor ömrüm,kocamla boşanma arefesine girdik kiralık ev bulamadığı için bayramdan sonraya müsade istedi ayrı eve çıkmak için..Ailemde yaşamadığım her şeyi baskılanan her hayalimi kocamla yaşarım sandım ama yağmurdan kaçarken doluya tutuldum neden insan hep en kaçtığı şeyle sınanıyor ?

hayat budur aslında,
sadece sosyal medya bize hayatın ne olduğunu unutturdu o kadar.

bu saydığıniz şeyleri olsanız dahi şimdiki hislerinizden başka bir şey hissedeceğinizi sanmıyorum
yaşamak o kadar anlamlı ya da büyük bir şey değil/ olmak zorunda da değil.
ama yine de güzel.

Farkinda olmadan ailemize benzer kisilerle evleniyoruz.
Basta onlarin cok farkli oldugunu saniyoruz. Ama bilincaltimiz bize tam da yetistigimiz aile gibi bir es seciyor.
Zamanla bunu anliyoruz, esim cok degisti diye dusunuyoruz. Halbuki o kisi hep ayni oluyor biz gormuyoruz.
Umarim bosanir ve size yakisan hayati yasarsiniz.

Hayatta bazı olumlu/olumsuz seçimler yapıyoruz ve yaptığımız seçimler şu an ki bizi inşa ediyor.
Ailemizi seçmedik, fakat şu an ne durumda/nasıl olacağımıza karar vermek kendi elimizde.

Öncelikle yaşadıklarınızı kabul ederek başlayın. Olabilir, yaşayabilirim/yaşadım.
Bundan sonra kendim için, hayatım için ne yapabilirim?sorusuna yanıt arayın.
Sürekli geçmişte yaşamak, bugünün özgürlüğünü tadını elinizden alır.

Evet hepsi olabilirdiniz, ama olmadı. Fakat bundan sonra olmaması için de bir sorun yok. Arabeske bağlamışsınız. Ayağa kalkın, önünüzde yaşanması gereken bir hayat, biriktirilecek çok anı var.

Banada dubaide lüx bir hayat pahallı arbalar arap atları yakışırdı
Lakin daracık apartmalarda orta seviyede bir arabam var lanet olsun
Arap atım yok atım bile yok
Beklentiler mutsuzluk getirir unutmaın

Size öncelikle güçlü ne istediğini bile bir kadın olmak yakışırdı, onuda başarıyorsunuz zaten
Sonrası günlük, güneşlik. Sadece kendinizden ve evlatlarınızdan sorumlu olduğunuz, istediğinizi yapabildiğiniz bir hayat.

cidden nasıl olacağımıza karar vermek bizimm elimizde mi sizce?
ben katilamiyorum bu konuda.
hayatın tamamı kontrolümüz dışında diyemem ama çoğu şey sınıfsal bence.
her sınıf o kadar kolay seçim yapıp hayatını yönlendirecek şansa sahip değil.
kendim için hayatımda yüzde 50 bile kontrol sağlayamadığımi düşünüyorum

Boşandıktan sonra iki çocukla daha özgür olacağını mı düşünüyorsun gerçekten
Eşinle neden yapamıyorsun bu yazdıklarını ? Ne diyor eşin

Ama düşüncelerinizle aslında ne olacağına kendiniz karar veriyorsunuz. Bunu 2 cümleyle ve yazıyla anlatmak çok zor yanlış anlaşılmaya çok müsait ama yine de söylemek istedim.

Belki evet hemen şuanda birden olması sabancı değilseniz zor ama olayacak anlamına da gelmiyor. Hazırlık ve çalışmalarla. %100 ünü kontrol etmek için neye ihtiyacınız var? Sınıfsaldan kastınız ekonomik durumlar mı?

Boşandıktan sonra iki çocukla daha özgür olacağını mı düşünüyorsun gerçekten
Eşinle neden yapamıyorsun bu yazdıklarını ? Ne diyor eşin
baskıcı dedim ya,bi arkadaşın düğününe bile gitsem sorun olur…Genel olarak ne işimiz var ne gerek var,nerden çıktı modunda…çocuklarımla tabiki yapabileceklerim sınırlı ama en azından bi düğüne gittim diye kaos olmaz anneme bırakıp bikaç saat çıkabilşrim,bi arkadaşımla kahve içebilirim evet kesinlikle daha özgür olurum orası kesin belki daha çok yorulurum ama kesinlikle daha özgür olurum o konuda şüphem yok

Evet kendi elimizde, fakat tamamı değil tabi.

Elimizde olmayanlar da aslında bizim yüklediğimiz anlamlarla iyi/kötü vasfı kazanıyor.
Mesela sağlıklı ve fit olmak istiyorsam spora ve sağlıklı beslenmeye dikkat ederim bunun sonucunda bedenim buna karşılık verir.

Kendimi geliştirmek istyorum. Kitap okurum, podcast dinlerim,bişeyler izlerim ve gözlem yaparım. Farklı pencereden bakabilirim, kendi versiyonumda daha iyisi olabilirim.

Evleneceğim kişiyi kendim seçtim. Sonrasında mutsuz oldum, ayrılıp son verebilirdim ya da kader deyip geçebilirdim. Yine seçim yaptım şu an çok daha mutluyum. Ama kendim ettim kendim buldum deseydim ya da cesaret edemeseydim şu an ki huzuru bulamazdım.
Yola çıkarsınız, kaza geçirirsiniz.
Gelen kaza kontrol dışıdır, fakat sizin bakış açınız sizin kontrolünüzdedir.

Dağ ayısının tekiyle ilgileneceğinize, emek vereceğinize kendinize verirsiniz. Bu bile özgürlüklerin en büyüğü illa o ülke senin bu mekan benim gezmeye gerek yok. Zamanla onlarda olur. Böyle devam etseydi belli ki hiç olmayacaktı en azından artık tünelin ucunda ışık var.

O kadar doğru ki

Cekirdek ailesinde travma yasamis kisilerin -ben dahil- dogru eş secmekte zorlandigini düşünüyorum. 3 birim baskici aile yerine 2 birim baskıcı olan eşin cazip gelmesi gibi. Bende kendi evliligimde ailemden kalan izlerin yansittigimi farkettim.
Gebelikten itibaren sağlıklı anne, saglikli bebek diyorlar bize. Dogumdan sonrasinda da bu gecerli. Sizin ruh sağlığınız ne kadar sağlıklı olursa yetistireceginiz cocuklarda o kadar sağlıklı olacak. Olmuyorsa zorlamanin hiç anlamı yok. Evliligi zorladikca baska yerlerden yara almaya basliyor.
Hayalleriniz cok guzel, umarim cocuklarinizla beraber gerceklestirebilirsiniz.

ekonomi en önemli kriter elbette ama sadece ekonomi değil kastım.
bu arada ben kendi hayatımdan şikayet etmek için söylemedim hayatımla ilgili bir problemim yok örnek vermek istedim.
Mesela konu sahibi dediği seylere cidden ulaşabilir mi?
bana göre bu zor, konu sahibi ile alakalı değil şartlarından dolayı zor
bilmiyorum yanılma kapısını her zaman açık bırakıyorum.
yaparsin edersin laflarını kullanmak kolay.
ama yol haritası çizilmeye kalksa bir sürü ama çıkacak ortaya.

Geçmişte o olmuştu, bu olmuştu demeyi bırakmanızı tavsiye ederim. Eğer yaşanması gerekmeseydi emin olun yaşamazdınız. Ders çıkardınız mı? İşte bu önemli.

Madem bir karar aldınız, bu kararınızı yeni yaşam planı oluşturarak uygulamaya geçmeniz en sağlıklısı olur.

Kendimiz dahil, kimseyi suçlamayalım. Her şey bizim seçimimizdir ve o seçimlerde almamız gereken çok büyük dersler vardır.

Almam gereken dersleri aldım, bugünkü ben olmamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum diyerek temiz bir sayfa açmanız dileği ile..

Hayallerinizin de ötesinde bir hayat yaşamanız için neler mümkün? Sorun bırakın.

Bak ne güzel plan yapmışsın bile, her fırsatta uygulamaya çalış. Bulutları izle , çiçekleri kokla, çocuklarının elinden tut gez sokaklarda. Hiç bir şey için geç değil ! Yeterki iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…