Boş boş yaşamak

Olaya şu açıdan bakıyorum o yüzden herşey mümküncü bir insanım. Konu sahibesi verdiği örneklere belki ulaşamayacak maddi manevi sebeplerden ötürü. Ancak bahsettiği bu örneklere onun yüklediği bir anlam var, o anlama farklı yollardan ulaştığında ve hissettiğinde de mutlu olacak. O anlamları bulmak kısmı elimizde. Tabiki herşey sadece biz istiyoruz diye olmayacak, olmaması gereken şeylerde var. Ama büyük bir kısmı bizim düşüncelerimizle, kelimelerimizin gücüyle bize geliyor. Ben böyle inanıyorum be hayatımda da böyle deneyimliyorum

Hadi ailenden kaçmak için bir hata yaptın
Kocan baskıcı görünce gittin niye 2 tane çocuk yaptın ?

Ne diyelim ki
O hayaller herkeste var ama biraz da maddiyat isteyen şeyler
Siz 2 çocukla tek basınıza o hayalleri yerine getirebilecek maddi imkana sahip olabilecek misiniz

Konu sahibinin istekleri çok ütopik değil. Karavanla gezebilir, ata binebilir, paraşütle atlayabilir, şehir şehir gezebilir.

Aslında bunları istemekte bir sorun yok fakat bunları gerçekleştirecek kişiyi kocaya bağlamak doğru değil.

Eşi hayatına onun hayallerini gerçekleştirmek için girmedi çünkü.
Hayatımıza giren kişi bizim kurtarıcımız değil.

mesela sağlıklı ve fit olmaya karar verirsiniz ama psikolojiniz buna tepki verir yeme bozukluğu yaşarsınız (dünya bunlarla dolu , Ortoreksiya nervoza diye bir yeni bozukluk tanımlandı sadece bunun için )
bu elinizde olan bir şey değildir.

kendini geliştirmek, çoğu zaman belirli bir sınıfın şansı olan bir şeydir.
çocukları olan bir inşaat işçisinin bu şansı yoktur çoğu zaman.
günde 10 saat çalışan insanın
ucuz diye işi evinden 2 saat uzakta ev tutan insanın vs vs ilk aklıma gelenler dediğimi anladınız diye düşünüyorum.

evlenmenin başli başına bir denk gelis olduğuna inanıyorum.
çok fazla evlenmek isteyip evlenemeden ölen insanlar var , vardır.

ben dediğim gibi size katılmıyorum, hayatımızın çoğunun sinifimiza gore ilerlediğine inanıyorum.
kontrol sınıfla elde edilen bir şeydir çoğu zaman.
ki onda bile tama yakın bir şey elde etmek mümkün değildir.

bunlari depresif ya da şikayet eder bir modda yazmıyorum bu arada.
hayatın bu akışı ile hiçbir sorunum yok.

İnfluencerlığın ilk çıktığı yeni yeni popüler olduğu dönemlere bakalım. Gezi yapan ve ciddi paralara sahip olmayan insanların şanslarını nasıl yarattıklarını hatırlayalım. Onları görmeseydiniz hiç aklınıza gelir miydi? Sıradan bir insan instagramdan gezdiklerini paylaşacak ve büyük büyük firmalar sponsor olacak ve dünyayı gezmeye devam edecek? İlla herşey maddiyat istemiyor aslında. İstemek ve emek vermek önemli olan bence. Konu sahibi kendisine inanırsa ve bunun için emek verirse neden olmasın? Tek yapması gereken kendisine güvenmesi ve olmayacağını ima eden insanlara kulaklarını kapaması. Haa yine de olmayabilir oda tevekkül kısmı. Elinden geleni yapıcak gerisini allaha bırakacak.

şöyle ailem bunları yapmama izin vermezdi işten eve evden işte bende evlendim ailem artık karışamaz diye bu sefer kocam aman ne gerek var aman nerden çıktı aman ne işimiz var dedi tek başıma yapmaya kalktığımda da büyük tartışmalar kaoslar oldu o yüzden şu an boşanma aşamasındayım yani hep yapmama engel oldular

Yeme bozukluğu kişinin elinde değilse, tedavi olma seçimi kendi elinde.

Olaylara/durumlara kendi açımdan bakıyorum. Çünkü etki alanım sadece kendime. Değiştireceğim/ yön verebileceğim kişi benim.

İnşaat işçisinin yaşam standardına bir etkim olamaz. Seçimlerine de.
Katılmayabilirsiniz tabi,zorunda değilsiniz.
Saygı duyuyorum.

bi paraşüt atlarım bi ata binerim yavaş yavaş gezerim şehirleri çalışıyorum yavaş yavaş yapabilirim bugüne kadar yapamamamın sebebi en azından bir kısmını maddiyat değil hayatımda hep baskıcı içi geçmiş insanların olması aile eş anlamında

Anlıyorum. Hayatınızda size engel olan kişileri çıkarın.
Çıkaramadıklarınızla da iletişimi minimuma indirin.

evet çünkü sizin sınıfıniz bunlara müsait,
seçim yapma hakkına /bazı seçimleri yapma hakkına.
ben de tamamen bundan bahsediyorum.
ayrıca yeme bozukluğunun tedavisi çok ama çok çok zor .
son zamanlarda çok fazla can alıyor/ anoreksiyanin tedavisinin 7 yıl civarı sürebileceğini söylerdi hocamız o da iyileşmenin kesin olduğu fazla vaka var mı sanmıyorum(ekstra kamu spotu bilgisi , konudan bağımsız)

Burcun kova mı sen aynı bensin

Sizin içinizde o güç var olduktan sonra her istediğinizi yapabilirsiniz. Bu dünyada insanlar ne için yaşar hayallerinden başka? Eminim hayatınızdan engelleri çıkardığınızda karşınıza çok daha güzel fırsatlar çıkacak.

Maddi imkanınız varsa
Zamanınız da varsa
Yapabilirsiniz

Bir gün aynı böyle hayattan her günün aynı geçmesinden şikayetlenirken hocam şey demisti bunlardan şikayetlenmen bu hayatı kabullenmemen bile senin başarabileceğinin göstergesi .Sizde inanıyorum hayallerinizi gerçekleştirirsiniz hayatta zaten önce sorunlar oluşur sonra da ona çözümler

Neden bu kadar karışıyor ki ? Çocukların ayrı anne babada büyümesinden daha mı cazip geliyor baskı !
Bu erkeklerin yaptığı iş değil !
Annen varsa destek olacak çocukların yükünü alır ama bence çözmeye çalışın …
Haddini bilsin çocukalrı için
Sen çok mu soğudun ? O gelmiyorsa sen git tatile buna da karışmasın ya da o götürsün …
Boşanmak kolay değil , hele çocukla berbat bişey bence ,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…