- 22 Mayıs 2012
- 10.998
- 30.546
- 798
ekonomi en önemli kriter elbette ama sadece ekonomi değil kastım.
bu arada ben kendi hayatımdan şikayet etmek için söylemedim hayatımla ilgili bir problemim yok örnek vermek istedim.
Mesela konu sahibi dediği seylere cidden ulaşabilir mi?
bana göre bu zor, konu sahibi ile alakalı değil şartlarından dolayı zor
bilmiyorum yanılma kapısını her zaman açık bırakıyorum.
yaparsin edersin laflarını kullanmak kolay.
ama yol haritası çizilmeye kalksa bir sürü ama çıkacak ortaya.
Konu sahibinin istekleri çok ütopik değil. Karavanla gezebilir, ata binebilir, paraşütle atlayabilir, şehir şehir gezebilir.ekonomi en önemli kriter elbette ama sadece ekonomi değil kastım.
bu arada ben kendi hayatımdan şikayet etmek için söylemedim hayatımla ilgili bir problemim yok örnek vermek istedim.
Mesela konu sahibi dediği seylere cidden ulaşabilir mi?
bana göre bu zor, konu sahibi ile alakalı değil şartlarından dolayı zor
bilmiyorum yanılma kapısını her zaman açık bırakıyorum.
yaparsin edersin laflarını kullanmak kolay.
ama yol haritası çizilmeye kalksa bir sürü ama çıkacak ortaya.
mesela sağlıklı ve fit olmaya karar verirsiniz ama psikolojiniz buna tepki verir yeme bozukluğu yaşarsınız (dünya bunlarla dolu , Ortoreksiya nervoza diye bir yeni bozukluk tanımlandı sadece bunun için )Evet kendi elimizde, fakat tamamı değil tabi.
Elimizde olmayanlar da aslında bizim yüklediğimiz anlamlarla iyi/kötü vasfı kazanıyor.
Mesela sağlıklı ve fit olmak istiyorsam spora ve sağlıklı beslenmeye dikkat ederim bunun sonucunda bedenim buna karşılık verir.
Kendimi geliştirmek istyorum. Kitap okurum, podcast dinlerim,bişeyler izlerim ve gözlem yaparım. Farklı pencereden bakabilirim, kendi versiyonumda daha iyisi olabilirim.
Evleneceğim kişiyi kendim seçtim. Sonrasında mutsuz oldum, ayrılıp son verebilirdim ya da kader deyip geçebilirdim. Yine seçim yaptım şu an çok daha mutluyum. Ama kendim ettim kendim buldum deseydim ya da cesaret edemeseydim şu an ki huzuru bulamazdım.
Yola çıkarsınız, kaza geçirirsiniz.
Gelen kaza kontrol dışıdır, fakat sizin bakış açınız sizin kontrolünüzdedir.
İnfluencerlığın ilk çıktığı yeni yeni popüler olduğu dönemlere bakalım. Gezi yapan ve ciddi paralara sahip olmayan insanların şanslarını nasıl yarattıklarını hatırlayalım. Onları görmeseydiniz hiç aklınıza gelir miydi? Sıradan bir insan instagramdan gezdiklerini paylaşacak ve büyük büyük firmalar sponsor olacak ve dünyayı gezmeye devam edecek? İlla herşey maddiyat istemiyor aslında. İstemek ve emek vermek önemli olan bence. Konu sahibi kendisine inanırsa ve bunun için emek verirse neden olmasın? Tek yapması gereken kendisine güvenmesi ve olmayacağını ima eden insanlara kulaklarını kapaması. Haa yine de olmayabilir oda tevekkül kısmı. Elinden geleni yapıcak gerisini allaha bırakacak.Hadi ailenden kaçmak için bir hata yaptın
Kocan baskıcı görünce gittin niye 2 tane çocuk yaptın ?
Ne diyelim ki
O hayaller herkeste var ama biraz da maddiyat isteyen şeyler
Siz 2 çocukla tek basınıza o hayalleri yerine getirebilecek maddi imkana sahip olabilecek misiniz
şöyle ailem bunları yapmama izin vermezdi işten eve evden işte bende evlendim ailem artık karışamaz diye bu sefer kocam aman ne gerek var aman nerden çıktı aman ne işimiz var dedi tek başıma yapmaya kalktığımda da büyük tartışmalar kaoslar oldu o yüzden şu an boşanma aşamasındayım yani hep yapmama engel oldularKonu sahibinin istekleri çok ütopik değil. Karavanla gezebilir, ata binebilir, paraşütle atlayabilir, şehir şehir gezebilir.
Aslında bunları istemekte bir sorun yok fakat bunları gerçekleştirecek kişiyi kocaya bağlamak doğru değil.
Eşi hayatına onun hayallerini gerçekleştirmek için girmedi çünkü.
Hayatımıza giren kişi bizim kurtarıcımız değil.
Yeme bozukluğu kişinin elinde değilse, tedavi olma seçimi kendi elinde.mesela sağlıklı ve fit olmaya karar verirsiniz ama psikolojiniz buna tepki verir yeme bozukluğu yaşarsınız (dünya bunlarla dolu , Ortoreksiya nervoza diye bir yeni bozukluk tanımlandı sadece bunun için )
bu elinizde olan bir şey değildir.
kendini geliştirmek, çoğu zaman belirli bir sınıfın şansı olan bir şeydir.
çocukları olan bir inşaat işçisinin bu şansı yoktur çoğu zaman.
günde 10 saat çalışan insanın
ucuz diye işi evinden 2 saat uzakta ev tutan insanın vs vs ilk aklıma gelenler dediğimi anladınız diye düşünüyorum.
evlenmenin başli başına bir denk gelis olduğuna inanıyorum.
çok fazla evlenmek isteyip evlenemeden ölen insanlar var , vardır.
ben dediğim gibi size katılmıyorum, hayatımızın çoğunun sinifimiza gore ilerlediğine inanıyorum.
kontrol sınıfla elde edilen bir şeydir çoğu zaman.
ki onda bile tama yakın bir şey elde etmek mümkün değildir.
bunlari depresif ya da şikayet eder bir modda yazmıyorum bu arada.
hayatın bu akışı ile hiçbir sorunum yok.
bi paraşüt atlarım bi ata binerim yavaş yavaş gezerim şehirleri çalışıyorum yavaş yavaş yapabilirim bugüne kadar yapamamamın sebebi en azından bir kısmını maddiyat değil hayatımda hep baskıcı içi geçmiş insanların olması aile eş anlamındaHadi ailenden kaçmak için bir hata yaptın
Kocan baskıcı görünce gittin niye 2 tane çocuk yaptın ?
Ne diyelim ki
O hayaller herkeste var ama biraz da maddiyat isteyen şeyler
Siz 2 çocukla tek basınıza o hayalleri yerine getirebilecek maddi imkana sahip olabilecek misiniz
Anlıyorum. Hayatınızda size engel olan kişileri çıkarın.şöyle ailem bunları yapmama izin vermezdi işten eve evden işte bende evlendim ailem artık karışamaz diye bu sefer kocam aman ne gerek var aman nerden çıktı aman ne işimiz var dedi tek başıma yapmaya kalktığımda da büyük tartışmalar kaoslar oldu o yüzden şu an boşanma aşamasındayım yani hep yapmama engel oldular
evet çünkü sizin sınıfıniz bunlara müsait,Yeme bozukluğu kişinin elinde değilse, tedavi olma seçimi kendi elinde.
Olaylara/durumlara kendi açımdan bakıyorum. Çünkü etki alanım sadece kendime. Değiştireceğim/ yön verebileceğim kişi benim.
İnşaat işçisinin yaşam standardına bir etkim olamaz. Seçimlerine de.
Burcun kova mı sen aynı bensinbaskıcı dedim ya,bi arkadaşın düğününe bile gitsem sorun olur…Genel olarak ne işimiz var ne gerek var,nerden çıktı modunda…çocuklarımla tabiki yapabileceklerim sınırlı ama en azından bi düğüne gittim diye kaos olmaz anneme bırakıp bikaç saat çıkabilşrim,bi arkadaşımla kahve içebilirim evet kesinlikle daha özgür olurum orası kesin belki daha çok yorulurum ama kesinlikle daha özgür olurum o konuda şüphem yok
Maddi imkanınız varsabi paraşüt atlarım bi ata binerim yavaş yavaş gezerim şehirleri çalışıyorum yavaş yavaş yapabilirim bugüne kadar yapamamamın sebebi en azından bir kısmını maddiyat değil hayatımda hep baskıcı içi geçmiş insanların olması aile eş anlamında
Neden bu kadar karışıyor ki ? Çocukların ayrı anne babada büyümesinden daha mı cazip geliyor baskı !baskıcı dedim ya,bi arkadaşın düğününe bile gitsem sorun olur…Genel olarak ne işimiz var ne gerek var,nerden çıktı modunda…çocuklarımla tabiki yapabileceklerim sınırlı ama en azından bi düğüne gittim diye kaos olmaz anneme bırakıp bikaç saat çıkabilşrim,bi arkadaşımla kahve içebilirim evet kesinlikle daha özgür olurum orası kesin belki daha çok yorulurum ama kesinlikle daha özgür olurum o konuda şüphem yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?