Boş gebelik?

Girl218

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2023
59
15
8
25
Kızlar selam şuan adet tarihime göre 6+4 günlüğüm ama 6+0da ultrasonla kesenin 12mm olduğunu bebeğin gözükmediğini haftaya Salı tekrar gel dedi ama kesenin etrafında az bir kanama alanı var dedi beta hcg mi ölçtü 12.939 geldi boş gebelik yaşayan var mı aranızda dün mide bulantım oldu bugün kesildi göğüs hassasiyetim var baya onun dışında bi belirtim yok normal mi sizce?

7-8. Haftaya kadar duyulur kalp atışı, salı günü kesinleşmiş olur, umarım duyarsın kalp atışını

Umarım görünür geç döllenme falandır. Ben boş gebelikten ekım ayında kürtaj oldum tam 8.haftamda tanı kondu ve bitti... Cok üzüldüm doktor bekleme telrar dene dedi nasip inşallah olacak. Belirtilerim gebelıkke aynıydı sadece karnım acayip agrıyordu. Boş gebelik sebbebı ne acaba

Belirtileriniz sadece karın ağrısı mıydı şiddetli ?

Merhaba Sat göre 7+4 kese ölçüsüne göre 6+6 hamileyim. Yaklaşık 3 hafta oldu hamile olduğumu öğreneli ilk öğrendiğimde kese 3mm sonraki hafta 8mm bir sonraki haftada 14mm bugün itibariylede 17mm olarak büyüdü ancak bu süreçte kese içerisinde sadece yolk sac kesesini gördük bugün dr muhtemelen boş gebelik ve düşük yapacaksın dedi bu sürece kadar kalp atışlarını duymamız gerekiyordu ya almamız lazım ya da ilaçla uzaklaştırmamız gerekiyor dedi ben bu süreçte 2 farklı doktorla görüşerek ilerliyordum diğer dr bu şekilde yorum yapmadı ve 6 gün önce en son muayeneye gittiğimde kesenin sağlıklı gözüktüğünü ve çok iyi büyüdüğünü yolk sac kesesinin hemen yanından bebek gözükeceğini söyledi ancak bugün tekrar kendisini aradığımda evet bende hissediyordum dedi sabahtan beri neler hissettiğimi anlatamam çok üzgün ve bitik hissediyorum. Cuma günü farklı bir dr’a randevu aldım ama ne yapacağım bilmiyorum beklemelimiyim yoksa süreci başlatmalımıyım ?

Bir doktorla kalmaman gerektiğini söylemek isterim önce banada boş gebelik dediler ve kanama alanı oluşmuş kesenin etrafında öğrendiğimden beri vardı bu ama şimdi hala çocuk gözükmüyor o yüzden haftaya kürtajla aldıracağım suan orda olmasının sadece bana zararı var rabbim isteyen herkese sağlıklı sihhatli versin Buda rabbimin bir sınavı

Yerinde olsam 1 hafta daha beklerdim allahtan ümit kesilmez

Benim de 6+1 ve 6+4te bebek görünmedi. 15.5 mm kese boyumdu ve kesede bozulma var dendi. Sağlıksız bozuk gebelik çok yüksek ihtimal dediler. 7. Hafta kürtaj için çağırdılar ben biraz daha bekledim ve 7+5 te gittim. Bebek çok sağlıklı göründü ve kalp atışını duyduk. O 1 2 hafta neler yaşadığımı bir Allah bilir resmen psikolojim alt üst olmuştu. Pijamalarımı terliğimi her şeyimi alıp genel anestezi ile kürtaja gittiğimde göründü. Geç döllenme dediler son adet tarihimi 10 gün ileri aldılar. Diyeceğim o ki güzel düşünün ben kendimi çok üzdüm az kalsın sağlığımdan oluyordum. Dualarım sizinle

Adetlerin düzenli miydi ?

Siz bu süreçte ne hissediyordunuz ? Benim hiç kasık ağrım yok ara ara yine bulantılar yaşıyorum hiç kanamamda olmadı ve bugün çok yoğun afedersiniz beyaz akıntım var yarın farklı bir doktora gideceğim. Ama umudum kalmadı ne yapacağımı da bilmiyorum. Artık doktorlarada güvenemiyorum. İstanbulda bana doktor önerebilir misiniz ?

Benim de hiç umudum yoktu kanamam hiç olmadı. Benim doktorum Özel Göztepe Hastanesi Gülşen Barçınlı genelde riskli gebelikler ile ilgileniyor tavsiye ederim.

Benim de aynısı oldu o kadar çok doktor gezdim ki ancak sonuç maalesef ki değişmiyor. Kanamam asla olmadi gebelik belirtilerini birebir yaşadım. Kesem çok güzel büyüyordu bozulmuyordu ancak bebek ve yolk sac bir türlü oluşmadı. Ancak benim kesem sürekli geriden geliyordu geç döllenme olduğunu söylediler, yine de oluşmadı bir şey. Ben on haftalık hamileyim su an ve kese yedi haftalık gözükuyor bundan on gün öncede böyle gözüktu yani artık kesenin de gelişimi durdu mide bulantım da azaldı. Beta hcg ve progesteron düşüyor. İlaç ile düşük yapacağım.

Çoğu doktor bekletmeyip kürtaj öneriyor özellikle özeldeki doktorlar. Bir kaçı da kese boyutu 25-28 olana kadar beketiyor. Yolk tan sonra bebeğin oluşması gerekirdi. İsterseniz bekleyin derim size zarar verecek bir durumu yok. Ben bu konuyu defalarca kez doktorlara sordum. Bende çok bekledim. Doktor bana sadece şunu söyledi. Kanaman yok kesen büyüyor bir şans ver demişti. Büyük ihtimal olmayabilir ama yinede şans ver demişti.

Çok çok geçmiş olsun sabırlar diliyorum size İlaç ya da kendiliğinden olan düşüklerde içeride parça kalabiliyormuş, öyle olduğu zaman yine kürtaja alıyorlar. Ben o yüzden kürtaj yolunu seçmiştim ama 8. Haftamın dolmasını bekleyecektim. Umarım sağlıklı bir dönem atlatırsınız ve tekrar sağlıklı bir gebeliğiniz olur

Bende geriden geldiği için bekledim. Hep iki hafta geriden geliyordu ben şu an on haftalık oldum ama kese yedide kaldı hayırlısı her şeyin elbette. Ben de doktor kontrolünde olacağı için onay verdim daha sonrasından parça kalıp kalmadığına bakılacak. Hepimizin hakkında hayırlısı olur sizde hayırlı bir şekilde bebisinizi kucaginiza alirsiniz sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur sizlere inşallah. Allah'ın takdiri hepsi çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Her şeyin belli bir zamanı var demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…