• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş gebelikte doktorların kürtaj aceleciliği

Yedi haftaligim ağrım ve kanamam devam ediyor pihtili kanamam var biraz daha beklesem mi diyorum🤷🏻‍♀️ hemen kürtaja alırlar diye korkuyorum evde hayırlısıyla süreci atlatmak istiyorum iyi mi yapiyorum kötü mü yapıyorum bilmiyorum.Carsamba doktor randevum vardi
Merhaba çok geçmiş olsun 🙏🏻 ben doktoruma risk içeriyor mu beklemem diye sormuştum hayır demişti. Yalnızca enfeksiyon için sık sık ateşimi kontrol ettim yükselmedi. Saatte 2 ped dolduracak kadar kırmızı kanama ya da aşırı ağrı olursa riskli deniliyor. Eğer böyle bi durum fark etmezseniz kanama bitene kadar bekleyebilirsiniz bence🌸

Geçmiş olsun benim de kalp atışı duyulmadi boş gebelik olabilir dedi kanamam başladı Çarşamba günü doktor randevum vardi beklesem mi diyorum çarşambaya kadar düşük olacaksa duser kürtaj kısmı beni de korkutuyor 🥺 sizin kaç haftalikti
Kanamanız başladıysa adet gibiyse düşmeye başlamıştır zaten kese de bozulmuştur. Ama çarşamba günü bi muayene olun isterseniz içerdeki kesenin durumuna bakılır, kanama başladıktan sonra hemen kürtaja almazlar zaten düşmeye başlamış. Ama eğer tam düşüp temizlenmezse alırlar. Onun için bi muayeneye gidip danışın. Benim ilki 8 haftalık olucakken 6. Haftada kalmıştı

Kanamanız başladıysa adet gibiyse düşmeye başlamıştır zaten kese de bozulmuştur. Ama çarşamba günü bi muayene olun isterseniz içerdeki kesenin durumuna bakılır, kanama başladıktan sonra hemen kürtaja almazlar zaten düşmeye başlamış. Ama eğer tam düşüp temizlenmezse alırlar. Onun için bi muayeneye gidip danışın. Benim ilki 8 haftalık olucakken 6. Haftada kalmıştı
Acile gittim bozulmuş gebelik dediler yarın anestezi ile kürtaj olacağım kan aldılar.Kese baya asagidaymis çok ağrım oluyor yarına nasıl olacak bilmiyorum

Hollandada yasiyorum, burda her zaman bebegin kendiliginden dusmesini bekliyorlar. Zaten anne icin saglikli olanda o.
Kurtaj yaptirmayarak kendiniz icin en iyisini yapmissiniz.

Hollandada yasiyorum, burda her zaman bebegin kendiliginden dusmesini bekliyorlar. Zaten anne icin saglikli olanda o.
Kurtaj yaptirmayarak kendiniz icin en iyisini yapmissiniz.
Allah gerek etmesin inşaAllah. Birçok gerekmeyen durumda da doktorlar hemen ameliyata yönlendiriyor bir dönem sezeryan böyleydi. Vücut kendisi atınca hem anestezi almamış oluyor hem de doğal sürecini yaşıyor. Bana hep garip baktılar ama neticede sorunsuz attı vücudum. Sadece 1 kere kürtaj olmak zorunda kaldım onda da 10 haftalıkken gelişimi durmuştu ve kendi kendine düşmesi mümkün değilmiş zaten ilaçla da kanama başlamamıştı direk ameliyata girmiştim. Hepsi zor kürtaj olunca psikolojik olarak da ayrı zor. Allah’ım benzer durumları yaşayanlara güç kuvvet verir inşaAllah

Kızlar ben iki kere boş gebelikten kürtaj oldum ve kendim istedim kürtaj olmak. Biliyorsunuz ki artık kürtajın hiçbir zararı yok yani minimum düzeyde. Onu düşürmeyi beklemek beni daha çok yoran bir süreç olacak diye iki kere kendi rızamla oldum kürtajı. Daha doğrusu ilkinde acemiydim doktor dedi tamam dedim ikincisinde kendim istedim hemen çünkü parça riski kalmasını da geçiyorum eve geldiğinde artık bitmiş oluyor her şey. Öyle miydi böyle miydi derdi kalmıyor. Zaten çok yıpratıcı bir süreç. Hepimize gelmiş geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. Bu arada anesteziyle kürtaj oldum hep. Kimi zaman bayıltmıyorlarmış özellikle devlette. Benim ağrım bile olmadı çıktığımda. Offf cidden ne kadar zor bir durum Allah yardımcımız olsun. 😭
Merhaba geçmiş olsun bende yeni boş gebelikten kürtaj oldum bir hafta oldu kontrole ne zman gidiliyor acaba benim daha adet gibi kanamalarim var bide neden olurmuş bilginiz var mı boş gebelik için benimki patolojiye gidilecek denildi

Merhaba geçmiş olsun bende yeni boş gebelikten kürtaj oldum bir hafta oldu kontrole ne zman gidiliyor acaba benim daha adet gibi kanamalarim var bide neden olurmuş bilginiz var mı boş gebelik için benimki patolojiye gidilecek denildi
Merhaba. Patolojide hiçbir şey çıkmıyor. Doktorum beni 10 gün sonra çağırıp kontrol etmişti bir şey kalmış mı vs diye. Benim de ortalama 1-2 hafta kanamam oldu normal. Ben genetik test ve pıhtılaşma testi verdim ve bana tesadüfen iki kere olduğunu söylediler.

Merhaba. Patolojide hiçbir şey çıkmıyor. Doktorum beni 10 gün sonra çağırıp kontrol etmişti bir şey kalmış mı vs diye. Benim de ortalama 1-2 hafta kanamam oldu normal. Ben genetik test ve pıhtılaşma testi verdim ve bana tesadüfen iki kere olduğunu söylediler.
Bana bir hafta sonra gel demiş ama erken diye düşünüyorum aslında daha kanamalarim da var aslında bilemedim ultrasonla çok bastırıyor şimdi iyileşmeden agritir diye korkuyorum benden hiçbir test alınmadı

Genetik test ve pıhtılaşma testi ne zman yapılıyor ben istesem.verebilir miyim bu testleri

Acile gittim bozulmuş gebelik dediler yarın anestezi ile kürtaj olacağım kan aldılar.Kese baya asagidaymis çok ağrım oluyor yarına nasıl olacak bilmiyorum
Geçmiş olsun canım kürtaj korkulacak bi şey değil endişelenme bi şey hissetmiyorsun anestizili 15 dk sürüyor, adet olmuş gibi 6-7 gün kanaman oluyor bitiyor. Kendine iyi bak kolay toparlarsın Allah yardımcın olsun

Geçmiş olsun canım kürtaj korkulacak bi şey değil endişelenme bi şey hissetmiyorsun anestizili 15 dk sürüyor, adet olmuş gibi 6-7 gün kanaman oluyor bitiyor. Kendine iyi bak kolay toparlarsın Allah yardımcın olsun
Çok şükür oldum bir şey duymadım.Evde düşmesini beklemek beni daha kötü yapacaktı iyi oldu

Back
X