Boş gebelikten dolayı çok zor günler geçirdim

ayredafatsum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
50
3
96
İstanbul
Arkadaslar bundan tam ıkı hafta once kadınlar kulubunde baska forumlarda hamilellıgımle alakalı yazılar yazıyordum ılk konturolume gıtmıştım kesesını gormuştu doktorum 10 gun sonra gel kalp atışlarını dınlerız demıştı bebegıme kıyafet almaya bıle başlamıstım ama doktoruma gittiğimde kalp atışları yok boş gebelik deyince cok sasırdım ve orada başladım ağlamaya alllah o duyguyu o annelık duygusunu insana öğrendıgı andan ıtıbaren veriyor olmasa bile allah kımseye yasatmasın bu olayı çok üzgünüm ınsallah yine hamıle kalırı ve bu sefer sorun yasamam:1no2:

seniçoooooooooooook iiiyi anlıyorum aynışeyi yaşadım 5 yıldan sonra tam bi yıl geçti bekliyorum bakalım nezamna kadr inşllh çok beklemeyizzsenağlama

ben de eylül ayında seninle birebir aynı şeyleri yaşadım... kese göründükten sonraki kontrolümde 8 haftalık olmasına rağmen kalp atımlarını alamadık, embriyo da gözlenmedi. sonrasında bir hafta içinde 4 değişik doktora daha gittim, dopplere girdim fakat sonuç maalesef boş gebelik ve kürtaj...
seni çok iyi anlıyorum insan psikolojik olarak yıpranıyor, zamanla da külleniyor tabi...
bol bol dua et, beslenmene dikkat et ve hamilelik düşünüyorsan folik asit al. ALLAH bu durumdaki herkesin yardımcısı olsun, sağlıklar...

Geçmiş olsun canım. Kolay değil mutlaka ama herşeyde var bir hayır. Allah sabır versin. Tekrar tez zamanda bir bebeğin olur inş.

gercekten zor gunler gecırdım bazen bıle kendımı hamıle zannedıyorum ama maalesef doktorum bana 3 ay sonra tekrar hamıle kalabılırsın ve 1.5 ay oncesınden folık asıt almamı soyledı aslında ben bundan oncede 1 ay oncesınden başlamıştım ama olmadı ıste ne yapalım kısmet değilmiş allah sızlerede bana da en kısa zamanda yenıden bu güzel duyguyu yaşatsın

Ben de eylÜl ayında aynı Şeyı yaŞadım senı Çok ıyı anlıyorum. Ama bır an Önce toparlanman Çok Önemlı .moralını yÜksek tut.

3 sene bekledıkten sonra baya bır hayal kırıklıĞı olmuŞtu ama yapacak bır Şey yok moralımızı bozmamız bızı daha Çok etkılıyor malesef.

Ben de yarın sabah kürtaj olacağım, boş gebelik sebebiyle.. Geçen hafta kalp atışlarını duymaya gittiğimizde maalesef hiçbirşey yoktu, kesenin içinde hiçbirşey görünmüyordu, 16 mm oldugu için 20 mm olmasını bekleyelim birdahaki hafta gel ama boş gebelik olabilir kendini hazırla dedi doktorum. çok üzüldüm ağladım berbat bir hafta geçirdim. dün eşimle tekrar gittik ve sonuç aynıydı.. doktor artık beklemenin bir anlamı olmadığını, düşük yapmayı beklersem kanamam ve ağrım olabileceğini söyledi. yarın ameliyat oluyorum. 3 ay da korunun dedi, rahim kendini toparlasın diye..dün gece kabuslarla ağlayarak defalarca uyandım. çok kötü bir duygu. biz fazla beklememiştik, henuz 7 aylık evliyim ama birkaç sene bekleyip bunu yaşamak çok daha zor olmalı, seni anlayabiliyorum. bir arkadaşım da boş gebelik yaşadı 2 ay sonra tekrar hamile kaldı şimdi cok guzel bir kızı var. inşallah biz de en yakın zamanda yeniden hamile kalırız. maalesef bu cok sık yaşanıyormuş, sanırım yediğimiz hormonlu şeylerden ve etraftaki elektromanyetik dalgalar yüzünden. yumurta ve spermlerin kalitesini bozuluyor ve bebek sakat veya sorunlu olacağı için büyümesi duruyor.

üzülme canım,,, yukarıda anlattığım gibi ben de yaşadım, kürtajla ilgili korkuların varsa onları at üzerinden çok basit bir operasyon, genel anesteziyle yapılıyor ve hiçbirşey duymuyorsun. doktorun ondan sonrası için gerekli bilgileri verecektir sana...
birgün doğum öykülerimizi de paylaşmak dileğiyle, sağlıklar...

glnk,massive27,ayredafatsum, htp honey ve tüm bebeğini kaybetmiş isimlerini sayamadığım, bu topicte olan ve olmayan tüm arkadaşlar,
inancımızı yitirmeden, bir zamanlar bebeklerimizi cennete uğurlamış vücudumuzu,sabırla beklediğimiz yavrularımız için adeta birer saraya dönüştürerek, tıbbi her türlü kaynaktan yardım alarak,ruh sağlığımızı koruyarak, gerekiyorsa tedaviye başlayarak ve devam ederek, en önemlisi ALLAH tan hayırlısını dileyerek ve ümidimizi kesmeyerek birgün inşaallah burada doğum hikayelerimizi de paylaşacağız...inanıyorum...
sağlık ve sükunet diliyorumkaydirigubbakcemile3

busmaicim sen benım gıbı aynı seylerı yaşamıssın canım benım sakın korkma ama hıç bırsey hissetmiceksin evet bende dediğine katılıyorum bana da bunu bir ıkı kısı soyledı cep telefonları pc bunlarda yumurta ve spermın kalıtesını etkılıyo inş en kısa zamanda yeniden hamıle kalırsın

merhaba arkadaşlar bende pazartesi günü kanda baktırdım çünkü utrasyonda gözükmedi kan değerim 40.70 çıktı dr pozitif dedi ama çarşamba tekrarlayalım dedi bı günde değerim dahada düşmüş 17.90 dı düşüş olduğu için boş gebelik olduğunu söyledi kanamamın başlayacağını söyledi ve başladı kanamam acaba bu kanamayla atabilirmiyim inş kürtaş gerekmez bir bilginiz varmı arkadaşlar diğer arkadaşlarada geçmiş olsun diyorum tez zamanda hamile kalma dileklerimle

canım bana da doktorum düşmesini beklersen kanaman ve agrın cok olabilir dedi. hele ki eger ilk gebeliğinse bence düşürmeyi bekleme sonra rahimin bebek tutma özelliği azalabiliyormuş.

teşekkurler kızlar
bugun ameliyat oldum
ameliyata girerken aşırı derecede korkuyordum dizlerim titriyordu korkudan, hep dua okudum. yapı olarak acıya hiç dayanamayan korkak biri oldugum için:) yoksa herkes cok basit olucak demişti ama hiç bir laf bana etki etmiyordu.
sonra beni ameliyata aldılar,bayılttılar uyandıgımda herşey coktan bitmişti ama bir karın agrısı oldu ki cok fena,adet sancısının 20 katı..nolur kesin şu agrıyı diye aglıyordum, igne yaptılar 1-2 dakika içinde gecti,tekrar uyuya kaldım uyandıgımda iyiydim cok sukur..2 saate kadar cıktık hastaneden..şimdi gayet iyiyim tabi biraz kanama var tıpkı adet gibi. mutlaka sevdikleriniz olsun yanınızda, cok moral veriyor. annem ,kayınvalidem eşim yanımdaydı benim. ya hiç boyle bişey yaşayacagımı dusunmemiştim,daha evleneli 6,5 ay oldu. ama işte kadınların çilesi bitmez.. kurtaj endişesi psikolojik olarak insanı yoruyor ama geçtiği için çok mutluyum, beklemek çok daha fazla stres yapıyor. üstelik bu kucuk bi operasyon, yan odada rahimi alınmış bi kadın nasıl inliyordu, nerdeyse beni de ağlatıcaktı. halimize şükredelim.. Allah saglıktan ayırmasın,inşallah birdahakine bebegimizi almaya gireriz ameliyathaneye.
doktor ilaç verdi,agrılar kanama vs icin. 3 ay da korunun dedi. hayırlısı..

canım ben açıkçası bu kan değerleriyle ilgili pek bişey bilmiyorum.teşhis gebelik haftasında maksimum 8-9. haftaya kadar embriyonun gözlenmemesi ve kalp atımının duyulmamasıyla koyuldu bana. kese 25 mm max olduğunda yolk saç ve embriyoya ait bulgu gözlenmemişse teşhis konuluyor...
boş gebelik sonrası yaşadığımız tecrübeleri diye bir topic var orada yapraknil arkadaşımız da boş gebeliği kürtaj olmadan atlatanlardan sanırım. şimdi ALLAH bağışlasın, maşaallah bir kızı bile var.ben boş gebelik teşhisi ve kürtaj döneminde o topicteki arkadaşlardan bilgi aldım ve sağolsunlar yardımcı oldular. ondan detaylı bilgi alabilirsin canım. geçmiş olsun, sağlıklar dilerim

çok geçmiş olsun herkese.ben de ilk gebeliğimde boş gebelik yaşadım ve kürtaj oldum.planlı bi hamilelikti ve çok üzüldüm yıkıldım.sonra tekrar hamile kaldım ama maalesef başka bi problem çıktı ve
5.ayımda bebeğimi aldırmak daha doğrusu normal doğumla doğurmak zorunda kaldım.bunları yaşadıktan sonra boş gebelik için ne kadar çok üzülmüşüm daha da kötüsü varmış dedim.allah beterinden korusun tabii ki.kucağımıza aldıktan sonra evlat acısı yaşatmasın.çok üzücü bi durum ama doğanın bize yaptığı bi iyilik aslında.üzülmeyin bir sonrakini etkileyecek bi durum kesinlikle değil.benim 2. yaşadığım olayın boş gebelikle alakası yok.hatta doktorlar boş gebeliği gebelikten saymıyolar bile.allah hepimize sağlıklı bebişler verecek inşallah.allah çaresiz dert vermesin.

canım çok geçmiş olsun gerçekten de ıkıncı yasadıgın olay çok daha acı doktorlar neden olarak ne soyledıler canım allah ınş dığer hamılelıgınde boyle sorunlar yaşmazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…