Bos gonderilemeyen tabak

Mrb hanimlar.. Dert degil ama oneri istiyorum sadece. Benim bi komsum var. Maasallah cok hamarat bi kadin. Bide ev hanimi oldugu icin is derdi de yok. Surekli pasta borek yapiyor ve bana da getiriyor sagolsun. Ama sorun su ki gelen tabak bos gitmez anlayisi var ya. Ya ben evde dogru duzgun yemek bile yapamiyorum yorgunluktan ve cok gelen gidenimiz de olmadigi icin pasta borek de pek yapmiyorum. Ben bu tabaklari ne yapicam? Kadinin yemek takimi bizde toplaniyo surekli. Gecen 3 saat mutfaktan cikamadim, sirf biseyler yapip bos vermiyim diye. Ondan sonra yine oyle oldu hazir alip biseyler koydum. Simdi yine birikti bi suru tabak. Surekli hazir ayip olur, bos da veremem. Keske bana bisey getirmese. Ne yapayim bi fikir verin.
Not: kadinla cok samimi degilim. Samimi olsam arada bos da veririm, aramizda sorun olmaz diye
Her yazilani okuyorum ama cevaplayacak vaktim olmuyor bebekten dolayi, anlayisiniz ve onerileriniz icin cok tesekkurler :)
ahahaha çok güldüm kendimi gördüm inan :KK70: ben en son fındık badem ceviz kuru kayısı incir falan koyup gönderdim:cool: ondan öncesinde 3 ay kaldı tabakları eşimle mutfağı talan ettik ne koysak diye. zaten rejimdeyim ben salata sebze yemekleri falan yapıyorum kendime, gönderdikleri pastaları da direk eşimin önüne koyuyorum. güzel bir adet seviyorum ama işte benim yemekler onlara pek uymuyor. şu an bekleyen tabak yok.

Her tabağı dolu götürmene gerek yok :)) Varsayalım 2-3 tabağı var sende, 1 tanesine koy bir şey götür :) Bir gün çorba götür, bir gün pişirdiğin yemekten takılma çokta :))))

Senin gbi benimde üst komsum bikac defa bisey yolladi bikeresinde icli köfte yapmis biraz bekledi tabak evde pek durmuyrm cocuktanda frsat bulamadim sonra bigün sütlac yapmistm cikardim snra bigün tavuk yolladi bende bigün kofte patetes yapmistim cikardim ama tabak baya bekledi 1 ay snra bida yollmadi isime geldi sürekli ne cikarsam derdi vardi kandildede diger komsu un helvasi yapmis ee yapcak frdat bulamdm 1 ay onunkide beklddi snra misafr gelmisti hazr baklava kuru pasta vardi sabah doldurdum tabaga cikardim.
Bigunde esimin dayisinin oglunun hanimi bi tencere asure getrdi gecen sene ozman bende kaselere sütlac yaptim 1 ay snra onlara gdrrken tencerenn icine koydum gtrdum onlar bze geldgnde kaseleri posete koyup getrmis bos bi sekilde gecen bize geldiler revani grtrms saklama kabnda bende onlar gtmeden yikadim posete koydum verdim ))) dedigm gbi uzun süre bekleyip verdnmi bda yollamiyolar iyi oluyo :))
ay baya guldum ilahii tabağı beklet doldurma derdın olmasın bak tuttum bunu :)

Benim durumum da böyle olduğu için öneride bulunabilirim :)

Ben geçen nerdeyse 1 ay bekledi tabaklar, toplandı.
İç içe koydum en üstteki tabağa da yaptığımdan koydum verdim. :)

Valla hepsini dolduramam üzgünüm :D Mutfaktan çıkamam o durumda.

ay baya guldum ilahii tabağı beklet doldurma derdın olmasın bak tuttum bunu :)

İlkınde hususi yaptigim bisey degildi ama sonrasinda bildigin dert olmaya baslamisti evde durmuyodum yemege temizlige cocuga zor yetiyodum zaten ee vakit kalipda tatli falan yapma firsatida olmuyodu napim bekleyip duruyodu :)
Ne gndersem diye düsnüydm ama snralari beklettim bidada gelmedi iyi oldu rahat ettim :))

1 ay iyi yine ben bir kere 1 seneye yakin cikarmayi unutmuşum. Tasinirken buldum goturdum kadin bile unutmus tabagini bu benim mi allah allah dedi:KK70:meyve falanda koyabilirsiniz

Hediye olayi mantikli geldi, cocuklarina alabilirim biseyler. ya da hazir yas pasta yada meyve falan. Oneriler icin herkese cook tesekkurler :) bu arada zaten 2-3 tanesini biriktirip goturmeye calisiyorum. Yoksa perisan olurum :)

Bende karşı komşuma ramazanda pasta vermiştim. O günden beri tabağım gelmedi. Takımımın tabağı yaa :KK42: istemeye de utanıyorum. Napıcam ben?

Bencede bu kadar sikinti yapmayin ben sahsen gelen tabaklara evde ne varsa onu koyup goturuyorum yani illa el emegi olmasi sart degilya mesela meyve varsa meyve koyarim,kendi kahvaltilik tabagima recel yada pekmez koyar onuda komsunun tabaginin ustune koyar gotururm, hazir kurabiye tatli varsa onu gotururum yani evimde dolabimda ne varsa odur. Siz zorla kendisinden istemiyosunuz o size icinden geldigi icin getiriyor sonucta.

Çiçek al birtane tabaklar ile götür ver, ben birşeyler hazırlamaya vakit bulamıyorum de, teşekkür et ver canım

Back
X