• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boş ve çok konuşmamak için ne yapabilirim

Darkdreams

:
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
780
235
33
Merhaba arkadaşlar direk konuya gircem uzatmadan.
Ben bazen genelde boş ve çok konuşuyorum ve bu duruma sinir oluyorum kendim konuşmak istemiyorum ama tutamıyorum kendimi ne yapabilirim kendime sinir oluyorum tutamıyorum çenemi

Konuşma insanı yükseltir de alçaltır da bu huyundan vazgeç derim. Konuşmadan önce düşün tart sonra söyle. Böylelikle insanların gözünde değerinde saygınlığında olur.

Alışkanlık olmuş bir alışkanlığı yenmenin yollarına bakın
Altında yatan başka bir neden yoksa

Aynı ben gibi. Bütün boş vakitlerimde düşünüyorum. Kitap okumak, uykunu tam alman rahatlatıyor. En azından benim kafamı oyalıyor biraz yani. Yoksa düşün düşün kafayı sıyırıcam..

Aynı ben gibi. Bütün boş vakitlerimde düşünüyorum. Kitap okumak, uykunu tam alman rahatlatıyor. En azından benim kafamı oyalıyor biraz yani. Yoksa düşün düşün kafayı sıyırıcam..
Bende öyleydim sonra bitkisel bir antidepresan a başladım. Kendimizi yıpratmaktan başka bişey yapmıyoruz çok düşünerek.

Sonra da boş konuşuyorum çok konuşuyorum aklımdakileri de tam dile getiremiyorum. Tepki alıyorum. Çözüm yolunu bilmiyorum bende.

Konuşuyorum pişman oluyorum konuşmasam istemsiz ağzımdan çıkıyor artık elime not alcam sus diye inşallah bunu yenerim ve önceden söz kesmezdim asla antideprasan kullandığımdan beri söz kesiyorum herkesin lafa atlıyorum

Ya niye kendini degistirmeye calisiyorsun? Kimi insanlar az konusur gene bos konusur ,kimileri cok konusur ,kimisi hic konusmaz.Yani niye herkes tekdüze yasasin.Ben etrafimda farkli farkli insanlar gormekten memnunum acikcasi.Senin de yapin bu degismez.Bos konusma derken patavatsizlik mi yapiyorsun herkesin hayatina burnunu mu sokuyorsun?

Ya niye kendini degistirmeye calisiyorsun? Kimi insanlar az konusur gene bos konusur ,kimileri cok konusur ,kimisi hic konusmaz.Yani niye herkes tekdüze yasasin.Ben etrafimda farkli farkli insanlar gormekten memnunum acikcasi.Senin de yapin bu degismez.Bos konusma derken patavatsizlik mi yapiyorsun herkesin hayatina burnunu mu sokuyorsun?
Burnumu sokmuyorum yani en son söylencek lafı başta söylüyorum patavatsız oluyorum

Basliga itafen yaziyorum haddini bilmen gerekir.Yanlis anlama yani seni ilgilendirmeyen konulara çok müdahil olmayip konuşmaman gerekir.Öyle degilsen eger bunu hic okumadin say.
Bos konuşan insanlar sevilmez.Her konu da fikir beyan etmen gerekmez.Bunlari düşün ona gore hareket et.
Söz gümüşse sükut altindir.

Önce dinle. İnsanların konuşmalarını sanki sen orda değilmişsin gibi dinle. Karışma sohbetin içine. bende de vardı bi ara o huy. Allahtan kısa sürdü. İçimden hep az konuş. Dinle. Saygı duy konuşana derdim. Ciddi anlamda insanlara itici geliyor yoksa. Ha birde kişisel gelişim kitabı edinmekte fayda var.

Benimde hic konusasım gelmiyor konu açma kabiliyetim sıfır :( buyuzden nisanlımla bile sessiz sessiz otıruyoruz ki bu benim hic hosuma gitmiyor konusmayı seviyorum ama karsımdaki baslatmalı bende bu huyumdan hic vaz gecemiyorum hele su aralar arkadasımla oturup sohbet ediyoken baska biri gelirse yanımıza susuyorum tek bir kelime dahi cıkmıyo ağzımdan :işsiz:

Bazen bende çok konuşuyorum :) annem ve kardeşim söyledi yoksa farketmemiştim :) ama Tutamıyorum kendimi.

Back
X