Boş yere mi alınıyorum sizce?

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
Merhabalar.
Ben bir fabrikada aynı departmanda 2 kişi çalışıyorum(4.5 ay oldu başlayalı)..bi odada 2 kişi ve boş bir masa var.. Ben çok fazla iyi niyetli olduğum ve bunun hic bir işe yaramadığını artik anlıyorum.yani sessiz sakinsem bu işimi yapmadığım anlamına gelmiyor.aksine çok fazla özverili olduğum için mi böyle oluyor.
Dün bi bayan geldi is başvurusu için durup dururken nerden çıktı anlamadım.ve bu bayanı bana yardım için almış patron güya..henüz başlamadı bayan ama alınacak kesin..banada gelip esra sakın sen endişe duyma birlikte yaparsınız dedi..cevap veremedim şok oldum tmm diyebildim.
Şimdi sizce bu adam benim yerime mi aldı bu kızı anlamadım yaa kafayı yicem direkt soruyum dicemde ben sormadan kendi soyledi endiselenme diye.
Not:sürekli bana girişken ol pratik ol böyle ol deyip durur

Patron yaptığınız işi beğenmiyor, sizi çıkartmaya da gönlü razı olmadığı için yeni bir personel alıyor. Geçen hafta ben de yapmak durumunda kaldım bunu. Çıkışını vermeye gönlüm razı olmadığı için yeni bir arkadaş aldım. Patron hızlan diyorsa bence ciddiye almakta yarar var

Işler yetişmiyor demek ki

Ya da yeni kişiyi hatıra binaen alıyor birlikte çalışacaksın seni çıkarmayacağım korkma dedi bu yüzden sana da

Bizim iş yerinde aynı departmanda 2 kişi vardı iki kişi daha aldılar işler daha karıştı hiç yetişmedi o nedenle yeni gelen kişiye öğretmen gerekecek mi iş bölümü vs mi olacak başlayınca bunu da netleştirin

Benim patronum beni isten cikaracagi zaman eleman ilani vermisti ama bana sana yardimci olacak beraber yuruteceksiniz demisti (tabiki inanmamistim cunku zatwn islerin durgun oldugu donemdi) basvuruya gelenlere yardimci oldum gorusmede dikkatli olmasi gereken seyler hususunda uyardim basvuru formunda dikkat gerektirecek kimsenin fark edemedigi ince detaylar vardi onlara dikkat etmelerini soyledim

Hic ben cikarilicamda baskasi girnesin olaylarina girmedim
Personeli buluncada patronum beni karsisina aldi bizim fıtratlarimiz uyusmuyor(sanki evlenicez) degip bana yol gosterdi :)
Bende bir sorun mu var diye hic dusunmedim cunku bulundugum mevkide patronumun ne kadar sorunlu oldugunu bilmeyen yok

Inşallah senin icin boyle bir durum sozkonusu degildir
Ama zaten seni cikaracak olsa zaten yeni elamani alinca cikarirdi diye dusunuyorum

Çakallık yapıyo olabilirler
Yoksa niye endişe etme desin
Bi de sana da pratik ol deyip duruyormuş

Ahh canım yaa valla bende bilmiyorum kestiremiyorum.hakkimda hayırlısı artık.belkide işi öğrendikten sonra cikaracak

valla banada yaptılar öyle bişeyi kız sana yardım edecek işi öğret dediler bende madem yardım edecek bilen birini alın kimseye iş öğretmek zorunda değilim diye çingenelik yaptım.
aldırlar hiç bişi öğretmedim salak bu deyip yolladılar kızı hala tekim mis gibi..

bak benden sana tavsiye kilit eleman ol yaptıgın işi güzel yap yavaşta olsan adam gibi yap kusursuza yakın olsun.. geç olsun ama tam olsun.. böyle durumlarda da çakallık sezdin mi asla iş öğretme kimseye..

Zaten hizliyim inanın..yavaş olsam açık yureklilikle söylerim.
Sakin sessiz olduğum için girişken oupta napacam acaba bilemedimki

ikisi de olabilme ihtimali var malesef..

Ama sen yinede olumlu düşün yardımcı ol. sonuçta gelen kişide ekmek parasını kazanma derdinde.. Girişken olmanda yarar var haklarını bil ona göre tavır sergile..

Zaten hizliyim inanın..yavaş olsam açık yureklilikle söylerim.
Sakin sessiz olduğum için girişken oupta napacam acaba bilemedimki

patronlar departmanla alakası olmasa bile herşeye koşturmanı her konuda fikrin olmasını istiyorlar bizim fabrikadada bu böyle.. halbuki sen kendi işini yap çekil dimi ?
bende sonradan anladım mevzuyu artık işim yoksa bile üretime çıkıp mal mal dolanıyorum oralarda işte maksat dostlar alışveişte görsün..

Ayy güldüm yaa çok tatlısın :) nasıl ogretmicenki mecbur öğretecem..öğret diyecekler

Normal degil mi? Ozel sektorde hepimiz boyle yapiyoruz, kaliteli eleman arayisi hep devam eder, alirsin yetistirirsin sonra ayni isi yapabilen iki kisiden birini cikarirsin, cikardigin eleman da genelde kidemli olandir( maasi yuksek oldugu icin)

Ayy güldüm yaa çok tatlısın :) nasıl ogretmicenki mecbur öğretecem..öğret diyecekler

yoo öğretmek zorunda değilsin işin tam olarak ne bilmiyorum ama ben çizimciyim mesela komutların bi kısmını gösterdim mesela kıza daire çizmeyi öğrettim ama içinden kesit nasıl alınır öğretmedim yada çizgi çizmeyi gösterdim ama başka bişeyler birleştirmeyi göstermedim aslında önemli yerleri kendi bulsun banane dedim vaktim yok dedim..

he gerçekten de öğretmek zorunda değilim hem benden iş öğrenecek hemde yerime geçececk öyle bi dünya yok..
kızın suçu var mıydı yoktu ama bu devirde iş kolay bulunmuyor kendimi de ateşe atamam yani.

Normal degil mi? Ozel sektorde hepimiz boyle yapiyoruz, kaliteli eleman arayisi hep devam eder, alirsin yetistirirsin sonra ayni isi yapabilen iki kisiden birini cikarirsin, cikardigin eleman da genelde kidemli olandir( maasi yuksek oldugu icin)

aynen öyle arkadaşım yeni mezun alıyolar hadi yetiştir diyolar adama tüm bilgini veriyorsun aaa bi bakıyosun kapı önündesin..
artık ekmek aslanın ağzında işimize 4 kolla sarılammız lazım.

aynen öyle arkadaşım yeni mezun alıyolar hadi yetiştir diyolar adama tüm bilgini veriyorsun aaa bi bakıyosun kapı önündesin..
artık ekmek aslanın ağzında işimize 4 kolla sarılammız lazım.
Aynen canim
İsini hizli ve kusursuz yapani kimse kapinin onune koymaz, ben eski isyerimde 25 personel aldim adam gibi adamlarla calistim, hala hepsi orada calisiyor, bir tanesi bile ayrilmamis ne guzel. Ben yonetimle anlasamadim ayrildim baska yerde calistim bebek olana kadar, bu isler boyle

İşim ön muhasebe sekreter.ama maaşallah her iş yapıyorum..

Aldığım da asgari ücret..o da yeni oldu düşünün..sirf tecrubem yok diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…