• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşa beni ...yoksa ben seni boşarim!

Az bile demişsiniz, ya çoluğu çocuğu olan adam nasıl 1 yıl çalışmaz?
Ben doğum iznim bitince yani oğlum 8 haftalıkken işe dönücem, eşim de geçimimizi sağlar ama oğlum maddi sıkıntıyla değil az da olsa refah içinde olsun diye.
Koskoca herif 1 ay tamam 2 ay tamam ama nasıl 1 yıl evde oturur? Asgari ücretle de vasıfsız da olsa gitsin bi işe.

Adam bosanmaya bile useniyor. Biraz ac kalsa depresyonu gecer bence. Kolaya alismis bir kere...

Pek cok kadin onca derdin arasinda hem calisiyor, hem cocuk buyutuyor, hem de ev islerine kosuyor. Onlar girmiyor mu depresyona? Erkeklere acayip rehavet cokmus durumda. Her isi kadina yikiyorlar, calismiyorlar, ustune bir de anneleri sultanlar gibi el ustunde tutulsun istiyorlar.

boylelerine ben" midesiz " diyorum!
ne baba olabilmis ne de koca.hanim getirsin bende partimi doyurayim.
kadin eve para getiemek zorunda degil.hangi devirde olursa olsun bu bir gercek.her toplumdada bu boyle:evin gecimi,cocuklarin her turlu gecimi erkegin sorumlulugundadir.
kadin calismali mi calismali.Kesinlikle calismali.ama erkek evde yesin icsin zibarsin diye degil,evinin cocuklarinin refah duzeyini artirmak icin.

Onceki konunuza da yazmistim, yine yaziyorum. erkeklik en cok erkegi ezer! lanet olsun kadini ve erkegi ezen bu ataerkil duzene! tamam madem erkek olmak= para kazanmak olarak görüyorsunuz, anlasamiyoruz benim beklentilerim farkli deyin ve bosanin. adamin neden tüm kisiligine yonelik böyle ağır ithamlarda bulunuyorsunuz? kusurak bakmayin ben size gecen defa da hak veremedim yine veremiyorum.

Ben mesajini hic agir bulmadim canim. Hem ne yani tatli dille anlamiyo bide boyle denemissin az bile demissin bunuda anlamiyosa yapcak bisey yok.

Kendi evliligimde annem hep derdiki. Dusun sen bakkala gidiyosun ben elma istiyorum diyosun. Calisan diyoki elma yok mandarin var. Sen yok diyosun illa elma olacak ama yok olmayan bisey istiyosun..

Meselenizi bilmiyorum ama mesajin agirin yanindan gecmiyo bana gore. Asil onun yaptigi agir anladinmi

4 senedir calismiyor bu adam 1-2 ay değilki.

Boşanma sebebi bu.

Öyle mi böyle mi diye düşünmeye gerek yok. Ortada bir sorun olmasa(bizi boşver sana göre var ve bu adamla evli olan sensin)
Sen böyle bir mesaj atmazsın o da boşa beni vs demez.
Konuşup çözebilir misin? Hayır
Düzelir mi? Hayır
Aşkın kendi değerinden senin hayatın dan büyük mü? Onu sen bilirsin.
Buna göre kararını ver.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Mesajinizda arzulamiyorum seni caziben yok kısmı olmasa belki daha etkili olurdu.bu baya gurur kırıcı sana kizmasina neden olmuş hatalarını anlamasına değil.diger kısımlarında da çok güzel yazmissin zaten çalışmaya çabalamayan erkek nasıl gururuna yediriyor ki.b boşanmak istese zaten kendi boşanmaya kalkardı buna da cesareti yok belli de pek değişecek birine de benzemiyor.eger daha fazla dayanamayacagini dusunuyorsan bosan.cabalamak istiyorsan da hiç konuşma ise gir diye.onu çalışmadığı için bir şeylerden mahrum et,calismamasinin bedelini odesin.ona zararı gerçekten dokunduğunda belki cabalayacaktir sorumluluk almaya

bir uğraşı var mı? mesela bir kitap yazmaya çabalıyordur yada bir iş kuracak onun araştırmasını yapıyor bir sinava çalışıyordur o zaman geliri olup olmamasına takılmam ama evde boş boş yatıyorsa aynı şeyleri yazardım

Çok üzülüyorum,ben hiç anlamiyorum onu.
Yeri gelir beni öper koklar iltifatlar eder ,beni beğendiğini sevdiğini söyler.
Böyle kavgalardan sonra sanki kendini telafi eder gibi evi tertemiz yapar yemek pişirir.
ben yoruldum artik tam 15 seneden fazla bu tempo da çalişiyorum.
Benim maaşim bize yerli gelse belki yine gocunmam ama yetmiyor ve birikimlerden yiyoruz.
Kendiside goya bana yük olmamak için hic bir özel istekde bulunmaz.
saten bir siğinak gibi yaşiyor ,buda beni daha çok üzüyor.
Soruyorum ,konuşmuyor hiç bir zaman ne mutluğunu der nede derdini.

bir uğraşı var mı? mesela bir kitap yazmaya çabalıyordur yada bir iş kuracak onun araştırmasını yapıyor bir sinava çalışıyordur o zaman geliri olup olmamasına takılmam ama evde boş boş yatıyorsa aynı şeyleri yazardım
yok malesef biraz ev işleri yapiyor yemek yapiyor bu kadar .
kafasi meşgulmuş

Mesajinizda arzulamiyorum seni caziben yok kısmı olmasa belki daha etkili olurdu.bu baya gurur kırıcı sana kizmasina neden olmuş hatalarını anlamasına değil
fakat öyle,cinsel isteğim kayip oldu .
O zamanda bana sürekli soruyor niye böyle diye ,susdum susdum bu msj bildirdim.
hersey onun elinde aslinda !

Kimse kusura bakmasın mesajın gayet normal ağır bir şey göremedim. Bulmuş senin gibisini oh ne ala... Sıkışınca da o zaman boşanalım var mı böyle bir şey ? Eğer ayaklarımın üstünde durabilirim dersen boşa ömründen ömür gitmesin daha fazla onun keyfini bekleyerek. Allah sabır versin valla çok sinirlendim

''erkek dediğin adam işe gider .''
böyle bir kaide yoktur bence bu tamamen bizim toplumumuzla alakalı

evet eşinizin eksikleri var sorunlarınız var anlaşamıyorsunuz çözüm üretemiyorsunuz ozaman ayrılın
Erkek dedigin adam babasindan trilyonluk serveti de olsa işe gider, gitmeli. Bi işi , ugrasi olmasi gerekir bana göre. Avrupada kadinlar calisip erkekler cocuk bakiyo bu mu bizim almamiz gereken kriter? Valla bana uymuyo. Aksama kadar yatip ayagina hizmet bekleyen adam bana da hic cazip gelmez.

Erkek dedigin adam babasindan trilyonluk serveti de olsa işe gider, gitmeli. Bi işi , ugrasi olmasi gerekir bana göre. Avrupada kadinlar calisip erkekler cocuk bakiyo bu mu bizim almamiz gereken kriter? Valla bana uymuyo. Aksama kadar yatip ayagina hizmet bekleyen adam bana da hic cazip gelmez.

+ bi erkek ya gider calisir yada ev beyi/ev adamidir. Karpuz gibi yatmanin anlami nedir hic bunalmiyomu evde?

Ve ne gibi seylerle mesgulmus kafasi?

iyi akşamlar,
gecen bir konu açtim ,eşim işsiz 7/24 evde diye.
Bu sene için eşim bana vaat ettmişdi , çalişirim ve evide yaparim diye , fakat koca sene hiç birsey olmadi.
Bende ona gerce duygularimi msj attim,tamamen kopyaliyorum:

"Ben artik sana hiç güvenmiyorum!!!
Beni yalniz birakiyorsun ve biraktin.
Güven=illaki aldatma veya yalan değil.
Güven =yardimlaşmaktir,paylaşmaktir,
korumaktir,huzur vermektir,yari yolda birakmamaktir.
Çalişmak sadece para değil , benim gözüm parada olsaydi seninle çoktan ayrilmiştik.Gurur duymak istiyorum sana karşi,benim kocam taşı sıkar suyunu cikarir demek istiyorum.
Ben kendimi böyle çok ezik ve yoksul hisediyorum,üzülüyorum.Çocuk yaşindakiler bile işe giderken imriyorum.
Arzulamiyorum seni , cazibesi yok,
bir erkek dediğin adam işe gider .
Artik ev kadinlari bile çalişiyorlar,hiç iş bilmiyorsa temizliğe gidiyorlar.
Demekki biz senin için bir önem taşimiyoruz
biz sana yeterlice değerli değiliz.
Sen çocuklarin hemde benim geleçeğimle oynuyorsun."

cevab eşimde:"BOŞA BENI ...YOKSA BEN SENI BOŞARIM."

Şimdi yine ben çokmu ağir konuşdum,
yine içim huzursuz.
Niye beni anlamiyorum?
Böyle adamdan ne köy olur ne kasaba bırak sen herşeyi kendine ve çocuklarına nasıl bir düzen kurabilirsin onu düşün böyle adamlar kendi rahatlarını düşünür ev kadın çoluk çocuk umurlarında değil...

Bence de adam dediğin çalışmalı ihtiyaç varsa kadın da tabiki çalışmalı.
Adam kesinlikle rahata alışmış o mesajın karşılığında düzeleceğini çalışacağını yapmalıydi ama adam o kadar rahat ve sizin boşanmak istemediğinizden o kadar emin ki calismaya kapı bile aralamiyor

Back
X