Boşan gitsin demek kolay mı?

ayzm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
118
0
46
Ankara
konunun yeri burasımı bilmiyorum arkadaşlar ama burası değilse de lütfen kusura bakmayın...
benim kendim herhengi bir derdim yok rabbime binlerce kez şükürler olsun ve 7 ay sonra da allahın izniyle düğünüm var:16:
anlayacağınız evli değilim ama evliliktede sorunları olan insanları anlayabiliyorum
anlayamadığım tekşey bazen insanların çok ama çok kolay birşekilde düşünmeden ''boşan gitsin''demesi...
tamam söylemek istediğim şey kesinlikle haksızlıklara katlanın ezilin laf yiyin aldatılın yada dayak yiyin değil kesinliklede böyle anlaşılmasın
ama bir de kendinizi çok kolay bir şekilde birilerinin size boşan dediği kişinin yerine koyun kızlar allah aşkına halledilebilecek sorunlar karşısında her evlilik bir şansı bir şansı bir şansı daha hakeder!!!!!
aile içinde çok zor bir durum....
demek istiyorum ki burda dertlerini paylaşırken insanlar yoğun duygular içinde oluyor ve bir çözüm arıyor bence biz onlara ''boşan gitsin''demek yerine sen elinden geleni yap demeliyiz bence
kendimi biran bu konuda derdi olan arkadaşların yerine koyuyorum da sanırım ''boşan gitsin''cümlesi duymak isteyeceğim en son şey olurdu tekrar belirtiyorum bunlar benim düşüncelerim ve bize hertürliü manevi eziyet yapılsın katlanalım boşanmayalım demek değil bunada dikkat edin lütfen küçük sorunlar çoğu zaman evlilikte büyüyebilir biranda aşılamaz boyutlara gelebilir çözüm aramak gerkiyor bence
aslında nikah memurunun karşısında dile getiriln ''evet''sadece eşiniz için yapılan evet değil ailesini kabul ettiğne dair evet iyi güne kötü güne evet açlığa sıkıntıya ve yeri geldiğinde anlaşmazlıklara ve kavgalara yapılan evet ve tabiiki mutluluğa tombiş tombiş bebişlere yapılan evet 2.bir anneye 2.bir babaya yapılan evet çoğalmaya hayata kendinden daha çok şey katmaya evet iki kişi olmaya evet iki kişilik düşünmeye evet bi çok şeyi görmezden bi çok şeyi duymazdan gelmeye evet...
hepimiz yolu bahtı şansı alnı açık olsun kızlar:16:

Ben bu konuya "bekara koca boşaması kolay diyorum" evlende gör..
Hakaret işit (inşallah olmaz tabiki) ve sabret..
Kolay geliyor dimi size..
Kimse kimseye yuvanı yık demez..
Hiç bir kadında mutlu yuvasını yıkmaz.. rahat batmaz yanii merak etme..
Yaa millete kolay mı geliyor..
Yoksa hikaye felan mı yazdığımızı zannediyorlar..
Ben sana böyle konuşmamayı tavsiye ederim Rabbim sınamak için başına verir..
Hiç kimsenin yuvası tabiki yıkılmasın..
Ama kimse kimsenin annesine babasına bakmak katlanmak zorunda değil..
Vicdanı bilir bunu Rabbimle kul arasında ki mesele..
Canım yandı bu konuda böyle msj larada kılıçlarımı kuşanıp giderim..
Evlende geL..

ben bir evlilikte saygı sevgi ilgi görmüyorsam devam edemem. ve kimseye etmesini de söyleyemem.

birçok soruna çözümler sunuyoruz. ama aldatıldım şiddet görüm affettim ikinciye oldu diyene NEDEN devam et bir şans ver diyelim.

bir eş artık annesini seçtiyse yeni evli olmasına rağmen daha cicim ayralarında eşini ihmal ediyorsa nasıl seni sevmeyene kendini zorla sevdir gururunu hiçe say. kadın kısmı affeder idare eder diyelim...
bir evlilik devam etmeli ise bu iki kişinin çabasıyla olur.
evet ailesiyle biribirimizi yiyebiliriz. herşey olabilir. ama eşimiz tamam sen haklısın diyorsa yanımızdaysa..
ailesinin türlü çifkefliğini görmezden gelip beni ezerse aile kurduğunu önemsemezse alıp valizini gitsin hiç de eğriyi doğruyu gösteremem...

ve büyük şeyleri affetmek 2. ye 3. olmasını da kabul etmektir.. yada boşanmayı geciktirmek...
çocuğu olanlar kısmen daha ılımlı olabilir. ama olmayanlar boşuna eğilmesin. evlilik elele yürünecek bir yoldur.

size de mutluluklar dilerim. inşallah uzun ömürlü mutlu bir evliliğiniz olur.:16:

Çok nadirdir, ortada cidden bir mesele yokken boşan diyen kişiler.
Kimse de başına gelmeden anlayamaz elbette, boşanmak nasıl birşeydir.
Kimsede kimsenin yuvasını bozmasını istemez, o yüzden çok kolay
boşan denildiğine inanmıyorum ben, bazı nadir şeyler ve kişiler hariç.
3 aylık evlilikte, onun bunun için boşanacağım diyen, öleceğim dediği halde,
arkasına bile bakmayan, bir eş için, gidip arkasından yalvar da diyemez kimse.
Bu kişi sağlam duruşunu korumak zorunda, he eş aklı başına gelir, yuvasının
değerini anlar, o zaman kadın 2. bir şansı verir.
Elinden geleni yapması gereken sadece kadın değildir,
kadınlarda evliliğimi kurtaracağım diye, bu kadar yalvarıp, ezilmemeli.
Yalvarmalar ve ezilmelerde, bir evliliği hiç biryere götürmez zaten,
sadece bir kaç ay daha devam etmesini sağlar belki ama düzeltmez.
Karşıdakine yol vermek, hem kendi için en iyisi, hem de karşıdakinin aklına dank etmesi
için gereklidir çoğu kez.
Kimse için kolay bir şey değildir boşanmak ve boşan demek.

:81:QUOTE=er_ca;16814542]ben bir evlilikte saygı sevgi ilgi görmüyorsam devam edemem. ve kimseye etmesini de söyleyemem.

birçok soruna çözümler sunuyoruz. ama aldatıldım şiddet görüm affettim ikinciye oldu diyene NEDEN devam et bir şans ver diyelim.

bir eş artık annesini seçtiyse yeni evli olmasına rağmen daha cicim ayralarında eşini ihmal ediyorsa nasıl seni sevmeyene kendini zorla sevdir gururunu hiçe say. kadın kısmı affeder idare eder diyelim...
evet ailesiyle biribirimizi yiyebiliriz. herşey olabilir. ama eşimiz tamam sen haklısın diyorsa yanımızdaysa..
ailesinin türlü çifkefliğini görmezden gelip beni ezerse aile kurduğunu önemsemezse alıp valizini gitsin hiç de eğriyi doğruyu gösteremem...

ve büyük şeyleri affetmek 2. ye 3. olmasını da kabul etmektir.. yada boşanmayı geciktirmek...
çocuğu olanlar kısmen daha ılımlı olabilir. ama olmayanlar boşuna eğilmesin. evlilik elele yürünecek bir yoldur.

size de mutluluklar dilerim. inşallah uzun ömürlü mutlu bir evliliğiniz olur.[/QUOTE]

:81:sen beni anlıyorsun canımm
Aynen içimi anlatıyosun..:81:

Ben bu konuya "bekara koca boşaması kolay diyorum" evlende gör..
Hakaret işit (inşallah olmaz tabiki) ve sabret..
Kolay geliyor dimi size..
Kimse kimseye yuvanı yık demez..
Hiç bir kadında mutlu yuvasını yıkmaz.. rahat batmaz yanii merak etme..
Yaa millete kolay mı geliyor..
Yoksa hikaye felan mı yazdığımızı zannediyorlar..
Ben sana böyle konuşmamayı tavsiye ederim Rabbim sınamak için başına verir..
Hiç kimsenin yuvası tabiki yıkılmasın..
Ama kimse kimsenin annesine babasına bakmak katlanmak zorunda değil..
Vicdanı bilir bunu Rabbimle kul arasında ki mesele..
Canım yandı bu konuda böyle msj larada kılıçlarımı kuşanıp giderim..
Evlende geL..

bekara koca boşaması kolay demişsinde yazdıklarımı okumamışsın sanırım ben de boşa!!!!!!demiyorum zaten!!!
istediğin kılıcı kuşanıp gel ben kendi düşüncelerimi yazdım zaten ve her satırda da senin gibi yorumlar geleceğini bildiğim için kendi düşüncem olduğunu vurguladım
bunlarda senin düşüncelerin ve ne istiyorsan düşün ve paylaş sadece okurum ve saygı duyarım tabiiki katılmam!

ben bir evlilikte saygı sevgi ilgi görmüyorsam devam edemem. ve kimseye etmesini de söyleyemem.

size de mutluluklar dilerim. inşallah uzun ömürlü mutlu bir evliliğiniz olur.:16:

tatlım ben zaten ufak sorunlarda boşan demeye tavırlıyım bunuda yazımda belirttim zaten hemde kaç defa!

ben kesinlikle dayak yiyin devam edin aman hakaret işitin devam edin demedim öyle birşey yazmadım arkadaşlar daha dikkatli okursanız sevinirim!
evet ufak tefek sorunlar olduğunda boşanmayada boşan demeyde karşıyım!!!!
gerçekten bukadar kolay ufak tefek bi sorunda da boşanacağınızı hiç sanmıyorum:63::63::63:

Orda bahsediği arkadaşımızın basit anlaşmazlıklar dikkat ederseniz aldatma dayak vb. şeyleri ayırt etmiş şuan evli değil haklısınız bu konuda bizlerde aynı düşüncedeydik evlenmeden önce ama yaşadıkça insanlar farklılaşıyor siz ne kadar verici olursanız karşı taraf bunu suistimal edbiliyor okuduğumuz üzre bir çok ayrılık nedenleri aileler yüzünden yaşanıyor karşı tarafta olaya aynı baktığı anda mutlu oluyorsunuz birazda hoşgörü ekleyerek dün baktığınız hoşgörülü olaylar bugün sizde öfke yaratabiliyor kimsenin birbirini çekme gibi bir zorunluluğu yok ancak hoşgörü özelliğimizi genişletme zorunlulugumuz var bazı konularda evlilik eşlerin fedakarlığını gerektiren bir kurum bunu yapmayı başaranlar büyük olay olmadığında o kurumu devam ettiriyorlar şu konuda katılıyorum arkadaşa buraya yazan insanlar gerçekten bunalımda boşlukta olan insanlar nereye çeksen oraya gidecek durumdalar tabiri caizse hata yapma riskinin yüksek olduğu bir durum yani o nedenle basit konlarda yapıcı olmak daha hayırlıdır diye düşünüyorum bende

bekara koca boşaması kolay demişsinde yazdıklarımı okumamışsın sanırım ben de boşa!!!!!!demiyorum zaten!!!
istediğin kılıcı kuşanıp gel ben kendi düşüncelerimi yazdım zaten ve her satırda da senin gibi yorumlar geleceğini bildiğim için kendi düşüncem olduğunu vurguladım
bunlarda senin düşüncelerin ve ne istiyorsan düşün ve paylaş sadece okurum ve saygı duyarım tabiiki katılmam!

sizce aldatılmış bir bayana devam et denilmeli mi?
ve sıkça sözlü şiddet ve bedensel şiddet gören kadın yine de oturmalı mı evinde?
insan yerine konumasa bile devam etmeli mi kadınlar?
boşanmış olmamak adına sabır mı denmeli hep?
maddi özgürlüğü olduğu halde eşini tüm maaşına el koyuyorsa evde sığıntı gibi görülüyorsa yine de devam etmeli mi?
bunları konuşup çözülmeli diyuoruz. ama emin olun buraya konuyu açan arkadas zaten elinden geleni yapmış daha ne yapayım acaba diye konuyu açıyor. zaten bizlerin sözü ile de çok fazla şey değişmez. bizler sadece cesaret verebiliriz.

'DAMDAN DÜŞEN,DAMDAN DÜŞENİN HALİNDEN ANLAR...!

bizlerde biliyoruz bir yuvanın çok zor kurulup çok kolay yıkıldığını.
ama ufukta ışık yoksa kürek çekmek boşuna.

not:her eşiyle ya da eşinin ailesiyle derdi olana 'boşan' nutku atmıyoruz.
yazılanlardan yola çıkarak nacizane yorumlarımızı yapıyoruz.

Orda bahsediği arkadaşımızın basit anlaşmazlıklar dikkat ederseniz aldatma dayak vb. şeyleri ayırt etmiş şuan evli değil haklısınız bu konuda bizlerde aynı düşüncedeydik evlenmeden önce ama yaşadıkça insanlar farklılaşıyor siz ne kadar verici olursanız karşı taraf bunu suistimal edbiliyor okuduğumuz üzre bir çok ayrılık nedenleri aileler yüzünden yaşanıyor karşı tarafta olaya aynı baktığı anda mutlu oluyorsunuz birazda hoşgörü ekleyerek dün baktığınız hoşgörülü olaylar bugün sizde öfke yaratabiliyor kimsenin birbirini çekme gibi bir zorunluluğu yok ancak hoşgörü özelliğimizi genişletme zorunlulugumuz var bazı konularda evlilik eşlerin fedakarlığını gerektiren bir kurum bunu yapmayı başaranlar büyük olay olmadığında o kurumu devam ettiriyorlar şu konuda katılıyorum arkadaşa buraya yazan insanlar gerçekten bunalımda boşlukta olan insanlar nereye çeksen oraya gidecek durumdalar tabiri caizse hata yapma riskinin yüksek olduğu bir durum yani o nedenle basit konlarda yapıcı olmak daha hayırlıdır diye düşünüyorum bende

teşekkürler tam olarak da buydu anlatmak istediğim:62::62::62::62::62::62:
neden yazmadığım şeyler hakkında cevap genişletiliyor onu da anlamış değilim

sizce aldatılmış bir bayana devam et denilmeli mi?
ve sıkça sözlü şiddet ve bedensel şiddet gören kadın yine de oturmalı mı evinde?
insan yerine konumasa bile devam etmeli mi kadınlar?
boşanmış olmamak adına sabır mı denmeli hep?
maddi özgürlüğü olduğu halde eşini tüm maaşına el koyuyorsa evde sığıntı gibi görülüyorsa yine de devam etmeli mi?
bunları konuşup çözülmeli diyuoruz. ama emin olun buraya konuyu açan arkadas zaten elinden geleni yapmış daha ne yapayım acaba diye konuyu açıyor. zaten bizlerin sözü ile de çok fazla şey değişmez. bizler sadece cesaret verebiliriz.

pardon da ben dayak ye devam et yada bu yukarda yazdıklarını yaşa devcam et demedim sanırım yazdıklarımı okumamışsınız bile ama nafile aynı şeyleri yazdırıp duruyorsunuz bana:20:

şimdi birşeyden daha çok emin oldum bazı arkadaşlar sadece ''yorum yapmak''olsun diye yorum yapıyorlar yazılanları okumuyorlar bile:20:

pardon da ben dayak ye devam et yada bu yukarda yazdıklarını yaşa devcam et demedim sanırım yazdıklarımı okumamışsınız bile ama nafile aynı şeyleri yazdırıp duruyorsunuz bana:20:

elbette okudum.
ama dediğinizi kimse yapmıyor ki?
yada çok nadir 1-2 kişi belki çıkar.
yani bize bir konu göster. şöyle... eşim doğum günümü hatırlamadı yada evlilik yıldönümümüzü gibi konulardan göster. kaç kişi boşan demiş?

sizin dediğinizi de anladık ama konunuz çok alakasız.
sanki sürekli boşan diyenler varmış gibi düşünüyorsun.
boşanmak zaten başlı başına ciddi ve zor bir süreçtir. bu kolayca denilecek bir şey değil.
ne tür konulara boşan demiyelim.

sen ciddi şekilde savunmaya geçmişsin. hiç konunuz anlamadık okumadık gibi geliyor size.
bizler uzun zamandır okuyoruz yorumlar yapıyoruz anlama kapasitemiz var yani....:12:

Peki afedersin ama deminki konuda cözüm nedir sizce?
Daha 3 aylikken evliyken adam sana seni görünce seytan görmüs gibi oluyorum dicek,herkese ezdirecek,canima kiyarim diyince(tabiki cok yanlis kimse icin degmez) kilini bile kipirdatmiycak,seninle evlendigime bin pismanim bitsin dicek sende cözüm olarak dur ben bosanmim de daha basima neler gelir bekleyip göreyimmi diyceksin?

Bazen zararin neresinden dönsen kardir
evlilik emek ister,saygi-sevgi ister
Bunlar tek tarafli olmaz,olursa o evlilik olmaz
herkes ne hayallerle evlenir,hicbirseyin garantisi olmadigi gibi evliliginde garantisi yoktur
Kimse ufak bi tartisma icin bosan demez.Sorunun büyüklügüne göre diyenlerinde mutlaka yasadigi gördügü tecrübeleri vardirki bosanmanin dünyanin sonu olmadigini bildigi icin diyordur.

Uzaktan davulun sesi hos gelir misali söyledikleriniz.

şimdi birşeyden daha çok emin oldum bazı arkadaşlar sadece ''yorum yapmak''olsun diye yorum yapıyorlar yazılanları okumuyorlar bile:20:

bu dediğin suçlamayı kendi adıma asla kabul etmiyorum.
eğer böyle düşünüyorsan bazıları da sırf konu açmak olsun diye açıyorlar diyeceğim.:47:

davulun sesi yakınımdayken devam ediyim ozaman ne yani evli değiliz diye laf söyletmiyorsunuz valla
böyle konularda sadece evli insanların fikirleri alınacaksa kusura bakmayım bir daha da yorum yazmam!keşke daha önceden hatırlatsaydınız
davulun sesi uzaktan hoşgelir....
bekara koca boşamak kolaydır (ki yapılan en alakasız yorumdu)
damdan düşenin halinden damdan düşen anlar...
evlende ge....
yok artık yani!!!

bu dediğin suçlamayı kendi adıma asla kabul etmiyorum.
eğer böyle düşünüyorsan bazıları da sırf konu açmak olsun diye açıyorlar diyeceğim.:47:

bundan sonra da konu açmayacağımdan emin olabilirsiniz neden insanlar birbirlerinin fikirlerine bukadar anlayışsız yaklaşıyor ilkdefa konu açtım ve kadar şaşırdığımı anlatamam...:53:

Back
X