Boşanamama sürecim

bu çok mantıklı
2 sene olmuş evleneli kaç kere gidip geri dönmüş

böyle durumda aile boşan gel dese 3 gün sonra yine barışmayacağını kim biliyor

Babamın cimriliğinin konuyla şu şekil bağlantısı var , çalışdam dahi evde gider artacağını düşünüp boşanmama iyi bakmaması ?
Çalışıyorken zaten baba evinde işin ne. Git kendi evine çık kaç yaşında kadınsın

Ben olaya birqz farkli acidan bakacagim hanimefendi alkol legal ve cogu jnsanjn kullqndjgi birsey sizde wsinize eslik edwbiljrsiniz berabwr gidin gezjn icin eglenin nedir yani bu alkole uyusturucu muamelwsi yapmayin evlilik uyum demektir.haftanin bjr yada iki gunu cikip eglenip icmekte ne var bwraber tabi guzel mekanlarda bir pub yada meyhane.adam esiyle o keyfi yapamayinca tabi kendisi icjyprdur nedwn bu kadar kasiyorsunuz evlilik karsit zevklere uyum saglayabilmektir dozunda icip eglenildjgi zqman icmek gayet guzeldir esine teklif et bakaljm beraber gidelim ne djyecek ha seni istemem ben tek gidjcem yok arkadaslaeimla hep derse o zqman haklisin

Herkes yargılamış ama ben sizi anlıyorum. Çevrede boşanan kimse yoksa psikolojik olarak zor bi süreçten geçeceksiniz. Ama şöyle düşünün boşanıp babanızın evine dönünce max bi sene insanlar bunu konuşur. Siz o sırada zaten işe girer kendi hayatınızı kurarsınız. Ama bu adamla devam ederseniz bu gelip gitmeler yıllarca devam eder. Hatta bi de çocuk olursa on sene sonra keşke o zaman boşansaydım diye ağlarsınız. Yani bi senem zor geçecek diye kendinizi hazırlayın sonrası çok güzel olsun inşallah .

bu çok mantıklı
2 sene olmuş evleneli kaç kere gidip geri dönmüş

böyle durumda aile boşan gel dese 3 gün sonra yine barışmayacağını kim biliyor

Ben şahsen defalarca ayrılmaya kalkan ama sonra eşiyle barışan birini ciddiye alamıyorum. Eminim ailesi de almıyordur. Olay doğuda boşanaması, elalem ne der gibi şeyler değil. Öyle olsa defalarca babasının evine "kocama küstüm ben hih" diyerek gidemezdi. Doğulu olup boşanmayı kabul etmeyen, hoş görmeyen aile kızlarının defalarca evi terk etmesini kabul etmezler. Çünkü kocasız eve gelip gittiğini boşanmaya niyet ettiğini elalem duyuyor. Bir değil iki değil ooo defalarca.

Abla mülteci misin bu nasıl Türkçe yazı yazmak. Hayır, konuya yazanlara sinirlenip mi telaşla bu kadar kötü yazdın.

Hic bir sey sizin kendinizden degerli degil. Esiniz ickici, alemci hadi bunu bir kenara birakiyorum diyelim siddete varan seyler oldu diyorsunuz. Cok gencsiniz, gencliginize, omrunuzun kalanina yazik degil mi? Hem ailenizin size bu sekilde arka cikmadigini bildikten/ogrendikten sonra size karsi daha sorumsuz davranmasi da olasi. Nasilsa kol kanat gereni yok diyerek sizi daha cok hirpalayabilir. Hakkinizda hayirlisi.

hiç kimse sizin canınızdan değerli değil.

boşanmaktan caymayın. maddi olarak hazırlanın ve fırsatını bulduğunuz anda kurtulun bence. sizin en çok değerinizi bilen insanla olursunuz bir gün inşallah.

bazı aileler böyle maalesef, benim bir tarafta da boşanma yoktu. 1 boşanma ile hala yok genel olarak. aile olunca radikal kararlar almak kolay olmuyor, en azından uzakta düzen kurarsınız. eniştelerinize söyleyemeyecek ablalarınız diye ziyan olmak hakkınız değil. alıştırın ailenizi.

Aynı Toplum siz psikolojik yada ekonomik şiddet görürken bana artık karışmayacaksin diyen eşiniz o mekanlarda biriyle olsada siz susarken siz ağlayıp anne baba evine gidip gidip gelirken birde doğmamış çocuklarınız da eklenince bu senaryoya biz ne yapalım dogurmasaydin ayrılıp calissaydin ömrünü heba etmeseydin de diyecek ben diyorum şu an .Konformu ne konforu nur topu gibi ayrıl barış .Ölmek değil çözüm dönmekte değil

Toplum baskisida koca kadinlar kocalarını bırakıp kaçıyor TV o karla dolu bunu haklılar diye yazmıyorum banane fakat kim takıyor artık işin aslı şu ayrılınca babanizi ananizi çekersiniz yapacak birşey yok herkes aileden şanslı değil fakat evlilikte herşeye rağmen yürütülmesi şart olan bir ceza değil . Dönerseniz dönün beni elbet ilgilendirmez eşiniz değişmeyecek bilerek aynı şeye dönüyor olacaksınız

Kaygılanmakta haklısınız.Aileniz size çok huzurlu bir hayat vadetmiyor olabilir ama değişmeyeceğini açıkça söyleyen bir adamla berbat bir evlilikte yaşamaktansa aile evinde yaşamak daha iyi bence.Ben amiyane tabirle elin adamından çekeceğime babamdan çekmeyi tercih ederim.Cimrilik konusunda da aile evine dönünce bir işe girer,iyi kötü maddi güvence edinirsiniz.Allah kerim.Hayatın ne getireceğini bilemeyiz,ayrılınca çok daha mutlu olabilirsiniz.

TV onlarla dolu yazacakken yanlış yazmışım k....larla dolu gibi olmuş yanlış anlaşılmasın telefon hatası

Boşanma davanızı geri çekerseniz 5 yıl içinde dava veya karşı dava açamıyorsunuz diye biliyorum ve evlilikte eşin kusurlarını kabul ettiğiniz anlamına geliyor bu her türlü geleceğinizi riske atmış oluyorsunuz.

Bu adamı çekene kadar kötü ailenizi çekim daha iyi. O ara ise de girin ayrı eve çıkarsınız ilerde. Sabredin diyen aileniz bencil. O evde sıkıntıyı yaşayan sizsiniz onlar değil. Dinlemeyin, giderseniz kovacak halleri yok. Bir iki direnirler alışırlar. Ablaları iz bir laf ederse bencilsiniz deyin geçin dinlemeyin bile. Çalışırsanız da babanızın cimriligi dert olmaz

Babamın cimriliğinin konuyla şu şekil bağlantısı var , çalışdam dahi evde gider artacağını düşünüp boşanmama iyi bakmaması ?
İşte işe girer çalışırsınız. Eve de katkınız olur susar oturur. Bu adamla evli kalmak yerine bu tercih edilebilir bir durum

Çoluk yok çocuk yok iş bulup çalışırsınız aileniz çok mu baskıcı anlamadım alkolik ve ne yaptığı ne olduğu belli olmayan bir hayata sizi mahkum etmelerine göz mü yumacaksınız. Sizi seven insan razı olmayacağınız bir hayat tarzını size zorla dikte edemez .kanmayın bu oyunlara aileniz de eşiniz de manipületif

Bu ne saçma bir bakış açısı kocası adam olsun da bar bar meyhane meyhane gezeceğine evine bagli olsun .kadın alkol masalarında fink atsın öyle mi zaten kadın bu durumdan rahatsız olduğunu belli etmiş belli ki fikir ve yaşam tarzı çatışması var

Alkolü arada bir içmekle hemen hemen hergün içmek kadar fark olduğu gibi ardından içmenin de nelere sebep olduğunu konu sahibi yazmış zaten. Uyum sağlamaksa bunlar değil.

Ailenize yaslanmamak içim bir sebep çocuğun olmaması aslında. Yani ne sizi tutuyor anlamadım.

Aileniz daha önce arkanızdaymış. O zaman doğulu değiller miydi?

Baba evine dönmeyecekseniz, işe girip para biriktirip kendi düzeninizi kurduktan sonra boşanabilirsiniz. Madem hayatıma karışma diyor, o da size karışamaz ve gayet de çalışabilirsiniz tabi bu arada sanırım size Allah uzun ömür versin diye bir dua etmek lazım. Malum, adamın elinin tersine falan denk gelebilirsiniz.

`