Boşanmak zor, ölmek kolay öyle mi ? Siz çalışıyor musunuz ? Babanızın cimri olmasının konuyla ilgisi nedir ?Kızlar uzun olacak biraz baştan söyleyeyim fakat çok yalnızım artık birileriyle sohbet etmeye ihtiyacım var
Kızlar 26 yaşındayım 2023 son aylarında evlendim eşimle severek evlendik 1.5 yıl sevgili olduktan sonra evlendik. (Çocuk yok)Evlenmeden önce eşimin alkol kullandığını biliyordum fakat arada bir içer ictigi zaman da daha yumuşak sohbet eder daha normal davranırdı ben de bu şekilde olduğu için kabul ettim ve evlendik. Evlendikten sonra sürekli mekanlara gitmeye başladı alkollü mekanlara tabii ki ve ilk aylarda düzelir diye umut ederek sustum. Ama artık birazcık ara vermesini soyledigim zaman büyük tepkiler vermeye başladı ve işin sonu şiddete kadar gitti defalarca küsüp babamın evine gittim en son üç ay kaldım döndükten sonra evden çıkmayan bambaşka bir adama dönüşmüştü artık düzeldiğini umuyordum ki yine başladı bu defa boşanma davası açtım ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum kaynanamlar da uzakta zaten gurbet çok zorken bir de böyle bir eşli yaşamak beni günden güne bitiriyor. Davayı on gün eve gelmedi otelde kalmış kafam çok rahattı aileme haber vermiştim tabii bu süreçte üç defa eve gelmeye çalıştı kabul etmedim
İlk günler kesinlikle boşan zaten daha önce boşanmalıydın diyen ailem şu an onun adım attigini bildikçe bana bence düşün yuva kolay kurulmuyor buraya geldiğinde evdeki rahatın konforun olmayacak her şeyi göz önüne alarak karar ver diyorlar bütün o özgüvenim yerle bir oldu ailem arkamda diğeri rahattım boşanacaktım
Hayatıma bakarım diye düşünüyordum ama R yaptılar bu yüzden eşimi eve kabul ettim o da avukatına söyle dilekçeyi hemen vermesi biraz düşünelim diyor seni çok seviyorum diyor ama ben çok iyi biliyorum ki asla değişmeyecek ailem de arkamda durmadığı için elim kolum bağlı ve kendisi yani eşim bana ben büyüm değişmem içeceğim eve girdim çıktığım saatte karışmayacaksın hayatıma karışmayacaksın gibi kelimeler konuşuyor kendisi de ne yaptığını bilmiyor beni de bu acının içinde sürüklüyor. Ailemi size şöyle özetliyim ablalarım boşanmamı istemiyor kendi eşlerine karşı dillerinin kısalmasından korkuyorlar. Babam inanılmaz zor bir adam cimri ve sürekli baskı altında yaşatmaya çalışan bir insan ne yapacağımı bilmiyorum sadece ölümü düşünüyorum
Boşanmak zor değil, ben çalışmıyorum. Arkamda duracak beni destekleyecek ve de yaşadıklarımı anlayıp bana destek olan kimse yok. Babamın cimri olması şöyle boşanıp gelirsem evde gider artacağından korkması ? Bu yüzden artık evlendin git baksınlar demesi çalışsam bile bana bu şekilde yükmüşüm gibi davranacak olması umarım açıklayıcı olmuştur .Boşanmak zor, ölmek kolay öyle mi ? Siz çalışıyor musunuz ? Babanızın cimri olmasının konuyla ilgisi nedir ?
İş bulma imkanınız yok mu ?Boşanmak zor değil, ben çalışmıyorum. Arkamda duracak beni destekleyecek ve de yaşadıklarımı anlayıp bana destek olan kimse yok. Babamın cimri olması şöyle boşanıp gelirsem evde gider artacağından korkması ? Bu yüzden artık evlendin git baksınlar demesi çalışsam bile bana bu şekilde yükmüşüm gibi davranacak olması umarım açıklayıcı olmuştur .
Babamın cimriliğinin konuyla şu şekil bağlantısı var , çalışdam dahi evde gider artacağını düşünüp boşanmama iyi bakmaması ?Baban cimri diye sana şiddet gösteren alkolik ve dışarıda ne halt ettiği belli olmayan adamla evli kalmaya devam edeceksin yani? Bari spiral falan taktir iyi korun başka bir şey demiyorum artık sonra banlaniyorum gerçekler kimsenin hoşuna gitmiyor
Kocaman kadınsın iş bulursun bu yaşta aile evinde ev kızı mi olacaksin? Derdin bu mu yaniBoşanmak zor değil, ben çalışmıyorum. Arkamda duracak beni destekleyecek ve de yaşadıklarımı anlayıp bana destek olan kimse yok. Babamın cimri olması şöyle boşanıp gelirsem evde gider artacağından korkması ? Bu yüzden artık evlendin git baksınlar demesi çalışsam bile bana bu şekilde yükmüşüm gibi davranacak olması umarım açıklayıcı olmuştur .
Hanımlar buraya yargılanmak için yazmadım lütfen bu şekilde kırıcı yorumlarınızı kendinize saklayın ailem doğuda yaşıyor ve ailemizde hiç boşanmış kimse yok . Babamında durumunu anlatıp özetlemek için detay verdim üniversite mezunu bir kadınım. Çok şükür çalışıp ayaklarım üzerinde dururum eşimin maddi durumu iyi olduğu için izin vermedi defalsrca çalışmak istememe rağmen aileme kadar anlatıp onlarıda ikna etti çalışmamama . Boşanınca evde oturup ağlayacak halim tabiki yok . Mahalle ve toplum baskısından korktuğum için ailemde destek olmayacağını manevi olarak anladığım için buraya yazdım yoksa konu para geçim vs değil.! Sürekli psikolojik baskıya uğramak ve arafta kalmışlık.!Kocaman kadınsın iş bulursun bu yaşta aile evinde ev kızı mi olacaksin? Derdin bu mu yani
İyi bakmazsa bakmasın. İse girersin eve az yardım yaparsın susar o
Ne mezunusunuz? Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz. Ailenize değil kendinize güvenin. Çocukta yokmuş daha kolay bazı şeyler, ablalarınıza da bakmayın. Baba evine döndükten sonra güzel bir işe girer kendi paranızı kazar hayatınızı kurarsınız. Şu an aileye değil kendinize güvenme zamanı. Bu adam düzelmez çocuk olursa işler daha kötüye gider.Kızlar uzun olacak biraz baştan söyleyeyim fakat çok yalnızım artık birileriyle sohbet etmeye ihtiyacım var
Kızlar 26 yaşındayım 2023 son aylarında evlendim eşimle severek evlendik 1.5 yıl sevgili olduktan sonra evlendik. (Çocuk yok)Evlenmeden önce eşimin alkol kullandığını biliyordum fakat arada bir içer ictigi zaman da daha yumuşak sohbet eder daha normal davranırdı ben de bu şekilde olduğu için kabul ettim ve evlendik. Evlendikten sonra sürekli mekanlara gitmeye başladı alkollü mekanlara tabii ki ve ilk aylarda düzelir diye umut ederek sustum. Ama artık birazcık ara vermesini soyledigim zaman büyük tepkiler vermeye başladı ve işin sonu şiddete kadar gitti defalarca küsüp babamın evine gittim en son üç ay kaldım döndükten sonra evden çıkmayan bambaşka bir adama dönüşmüştü artık düzeldiğini umuyordum ki yine başladı bu defa boşanma davası açtım ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum kaynanamlar da uzakta zaten gurbet çok zorken bir de böyle bir eşli yaşamak beni günden güne bitiriyor. Davayı on gün eve gelmedi otelde kalmış kafam çok rahattı aileme haber vermiştim tabii bu süreçte üç defa eve gelmeye çalıştı kabul etmedim
İlk günler kesinlikle boşan zaten daha önce boşanmalıydın diyen ailem şu an onun adım attigini bildikçe bana bence düşün yuva kolay kurulmuyor buraya geldiğinde evdeki rahatın konforun olmayacak her şeyi göz önüne alarak karar ver diyorlar bütün o özgüvenim yerle bir oldu ailem arkamda diğeri rahattım boşanacaktım
Hayatıma bakarım diye düşünüyordum ama R yaptılar bu yüzden eşimi eve kabul ettim o da avukatına söyle dilekçeyi hemen vermesi biraz düşünelim diyor seni çok seviyorum diyor ama ben çok iyi biliyorum ki asla değişmeyecek ailem de arkamda durmadığı için elim kolum bağlı ve kendisi yani eşim bana ben büyüm değişmem içeceğim eve girdim çıktığım saatte karışmayacaksın hayatıma karışmayacaksın gibi kelimeler konuşuyor kendisi de ne yaptığını bilmiyor beni de bu acının içinde sürüklüyor. Ailemi size şöyle özetliyim ablalarım boşanmamı istemiyor kendi eşlerine karşı dillerinin kısalmasından korkuyorlar. Babam inanılmaz zor bir adam cimri ve sürekli baskı altında yaşatmaya çalışan bir insan ne yapacağımı bilmiyorum sadece ölümü düşünüyorum
Defalarca küsüp babamın evine gittim yazmışım defaalarca boşanma davası açtım demiyorum hanımefendidefalarca boşanma davası nasıl açtınız? bunu dinlemek isterim.
Tıbbi mümmesilim , çocuk çok istemiştim evet ama son zamanlarda kesinlikle istemediğim kararına vardım . Bazen güçlüsün kimseyi duyma önüne vak diyorum bazende insanların toplum baskısından korkuyorumNe mezunusunuz? Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz. Ailenize değil kendinize güvenin. Çocukta yokmuş daha kolay bazı şeyler, ablalarınıza da bakmayın. Baba evine döndükten sonra güzel bir ile girer kendi paranızı kazar hayatınızı kurarsınız. Şu an aileye değil kendinize güvenme zamanı. Bu adam düzelmez çocuk olursa işler daha kötüye gider.
Arafta kalacak bir durum yok, hayatınızın kontrolünü elinize alma vakti gelmiş de geçiyor. Alkolik kocadan sürekli psikolojik ve fiziksel şiddet görmektense ayağa kalkıp dik durup kendi yolunuza bakın. Artık düşünmeniz gereken ‘boşanamama’ değil, boşandıktan sonraki dönemde neler yapacağınız olmalıHanımlar buraya yargılanmak için yazmadım lütfen bu şekilde kırıcı yorumlarınızı kendinize saklayın ailem doğuda yaşıyor ve ailemizde hiç boşanmış kimse yok . Babamında durumunu anlatıp özetlemek için detay verdim üniversite mezunu bir kadınım. Çok şükür çalışıp ayaklarım üzerinde dururum eşimin maddi durumu iyi olduğu için izin vermedi defalsrca çalışmak istememe rağmen aileme kadar anlatıp onlarıda ikna etti çalışmamama . Boşanınca evde oturup ağlayacak halim tabiki yok . Mahalle ve toplum baskısından korktuğum için ailemde destek olmayacağını manevi olarak anladığım için buraya yazdım yoksa konu para geçim vs değil.! Sürekli psikolojik baskıya uğramak ve arafta kalmışlık.!
Ünv okudun işe girip ayaklarının üstünde durmak varken seni eve kapatacağını söyleyen alkolik adamla koşa koşa evlendin.Kendini dinleyince olan bu ...Bizi dinle ,ailenemi gidersin,kadın sığınmaya gider devlet yoluyla bir iş bulur kendinimi kurtarırsın yap artık birşey kocanın kum torbası, kuklası olmayı bırak.....Hanımlar buraya yargılanmak için yazmadım lütfen bu şekilde kırıcı yorumlarınızı kendinize saklayın ailem doğuda yaşıyor ve ailemizde hiç boşanmış kimse yok . Babamında durumunu anlatıp özetlemek için detay verdim üniversite mezunu bir kadınım. Çok şükür çalışıp ayaklarım üzerinde dururum eşimin maddi durumu iyi olduğu için izin vermedi defalsrca çalışmak istememe rağmen aileme kadar anlatıp onlarıda ikna etti çalışmamama . Boşanınca evde oturup ağlayacak halim tabiki yok . Mahalle ve toplum baskısından korktuğum için ailemde destek olmayacağını manevi olarak anladığım için buraya yazdım yoksa konu para geçim vs değil.! Sürekli psikolojik baskıya uğramak ve arafta kalmışlık.!
Defalarca küsüp babamın evine gittim yazmışım defaalarca boşanma davası açtım demiyorum hanımefendi