- 18 Ocak 2022
- 30
- -3
- 1
- 30
- Konu Sahibi Birkizannesi95
Bende boşanma aşamasindayim ve cok zor geliyor daha cok başindayim davayi yeni actim neler bekliyor beni bilmiyorum . Sizin başinizdan neler gecti paylasirmisiniz benimle
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben davayı ilk açtığım zamanlarda aşırı vicdan azabı cekiyordum, yaşadıklarıma rağmen.Cunku mesajlar atıyordu yalvarıyordu davayı kapatmam için,bir haftadır ne uyku uyuyorum ne yiyorum,her gün başım ağrıyor yapma diyordu.Ben yemek yerken boğazımda dugumleniyordu masadan kalkıyordum iki lokma alıp.Bende boşanma aşamasindayim ve cok zor geliyor daha cok başindayim davayi yeni actim neler bekliyor beni bilmiyorum . Sizin başinizdan neler gecti paylasirmisiniz benimle
Yurt disinda yasiyorum burda boşanan yanliz annelere cok yardim ediliyor devlet tarafindan. Ve ailemde cok şukur yanimda calismadigim halde cok sukur devletten gelïr aliyorum fazla olmasada. Maddi anlamda ona cok harcadim beni borca vs soktu evdeki butun beyaz esya mobilya ben almistm şimdi o o evde benim aldigim esyalarla sefasini suruyor. Arabami satti evlenmeden once arabayla gitmistm o eve bankadan borc cektirdi is kuracam diye vs vs vs. Hala maddi anlamda zorluk cekmiyorum cekmemde insallah ama enayi yerine koyulmak sadece cok uzuyor ona bunu anlatiyorum öde borclarini diyorum sonra ödiyecem diyip beni oyaliyor. Ve bende hala aptalim cunku kiyamiyorum öder durumu iyi degildir diye.. benim durum berbat yani cokmu aptalim?Benim değil ama birebir yakın arkadaşımın basına gelen bişeyden söz edeyim 6 aylık bebeğiyle aldatıldığını öğrenmesiyle ayrılmak istedi eşi daha istekliydi zaten çocuğu kadın istemişti eşi istememişti vs vs işi gereği adam sürekli çalışıyordu kayak hocasıydı sörf de aynı zamanda kız memur ona ilk kendi bulunduğumuz yerden ev tuttuk taşındı eşyalarını aldı ilgisiz bir babaydı arkadasım çok zorlandı ben gittim yardıma o zaman duş alabiliyordu düşün sinirleri harap olmustu kolay değil ama bebeğiyle daha huzurluydu onun yüzünü görmemek belli zaman sonra iyi gelmişti sonra kendini toparladı ev aldı simdi kızı 1.sınıf arkadaşlarının ailesinin desteğiyle suan harika bir hayatı var maddi durumun iyiyse çok fazla korkma bakıcı vs hallediliyor kolay olmuyor ama başa gelince çekiliyor derler ya önemli olan sabır onun sabrı çok tükeniyordu çocuk konusunda herşey üst üste gelmişti çocuk hasta olunca çok zorlandı özellikle ama bi şekilde oluyor ailen arkandaysa maddi durumun iyiyse hiç korkma
Cirkeflesse bende cirkeflesecem ama vicdanimi bildigi icin vicdanima oynuyor oda benim. Cocugun varmi nekadad oldu ayrilaliBen davayı ilk açtığım zamanlarda aşırı vicdan azabı cekiyordum, yaşadıklarıma rağmen.Cunku mesajlar atıyordu yalvarıyordu davayı kapatmam için,bir haftadır ne uyku uyuyorum ne yiyorum,her gün başım ağrıyor yapma diyordu.Ben yemek yerken boğazımda dugumleniyordu masadan kalkıyordum iki lokma alıp.
Cevap dilekçesini görünce kendime geldim,her aşamada çirkinliğin dozunu iyice artırınca ben çok iyi hissettim,o vicdan azabı gitti..
Dilekçeler asamasi en yıpratıcı olanı,o da geçiyor bir şekilde..
Bizde de eşyalarin parasını ben ödemiştim çıkarken aldım çıktım onları..Benden önceki toplams eşyaları ile kalsın dahs iyi dedim.Keske siz de alsaydinizYurt disinda yasiyorum burda boşanan yanliz annelere cok yardim ediliyor devlet tarafindan. Ve ailemde cok şukur yanimda calismadigim halde cok sukur devletten gelïr aliyorum fazla olmasada. Maddi anlamda ona cok harcadim beni borca vs soktu evdeki butun beyaz esya mobilya ben almistm şimdi o o evde benim aldigim esyalarla sefasini suruyor. Arabami satti evlenmeden once arabayla gitmistm o eve bankadan borc cektirdi is kuracam diye vs vs vs. Hala maddi anlamda zorluk cekmiyorum cekmemde insallah ama enayi yerine koyulmak sadece cok uzuyor ona bunu anlatiyorum öde borclarini diyorum sonra ödiyecem diyip beni oyaliyor. Ve bende hala aptalim cunku kiyamiyorum öder durumu iyi degildir diye.. benim durum berbat yani cokmu aptalim?
3.5 yaşında bir oğlum var,bir yıl oldu davayı açalı.Cirkeflesse bende cirkeflesecem ama vicdanimi bildigi icin vicdanima oynuyor oda benim. Cocugun varmi nekadad oldu ayrilali
Aslinda babam hicbiseyi alma o evden dedi sadece kizimin kiyafetlerini ve kendi kiyafetlerimi aldim. Nereye koyacaz satmakla mi ugrasacaz sadakan olsun dedi babam. Bende israr etmedim. Ve ben yeni avukat tuttum aslinda daha 1 ay oldu kagit kurek isleri yeni bitti ona daha kagit bile gelmemis olsa ki hala boşayamazsin bensiz yapamazsin evine dön diyor. Yani bu mahkeme sureci daha baslamadiBizde de eşyalarin parasını ben ödemiştim çıkarken aldım çıktım onları..Benden önceki toplams eşyaları ile kalsın dahs iyi dedim.Keske siz de alsaydiniz
Hala kiyamadiginiza göre çekişmeli boşanma değildi
Siz dava dilekçesini verdiyseniz karşı tarafa tebliğ edildikten 15 gün içinde cevap yazacak,sonra siz cevaba cevap dilekçesi yazacaksınız,karşı taraf da ikinci cevap dilekçesi yazacak.Yani ikişer dilekçe yazılıyor.Sonra delil listesi sunuyor ve 4 ay sonra duruşmalar basliyor. Sizin dilekçe kısmı henüz bitmedi sanırım.Aslinda babam hicbiseyi alma o evden dedi sadece kizimin kiyafetlerini ve kendi kiyafetlerimi aldim. Nereye koyacaz satmakla mi ugrasacaz sadakan olsun dedi babam. Bende israr etmedim. Ve ben yeni avukat tuttum aslinda daha 1 ay oldu kagit kurek isleri yeni bitti ona daha kagit bile gelmemis olsa ki hala boşayamazsin bensiz yapamazsin evine dön diyor. Yani bu mahkeme sureci daha baslamadi
Yok canım ne aptalı arkadaşım da tüm eşyalarını kendisi borçla almıştı araba almıştı bazı o evin içini kredi çekip yaptırmıştı adamın ailesinin eviydi en azından eşyalarla arabayı alabildi ayrılırken yani o biraz dişlidir kocası dediklerini yapar cinsteydi güzel bir nafakada aldı çocuğunun üstüne ev istedi adam daha yeni ev aldı çocuğunun üstüne yani sen eşine güvenmişsin bu aptallık değil her kadın yapar bunu ama en azından artık onun borcunu ödemezsin neresinden dönersen kar alabildiğin kadar nafaka veya harcadıklarını al derim amaYurt disinda yasiyorum burda boşanan yanliz annelere cok yardim ediliyor devlet tarafindan. Ve ailemde cok şukur yanimda calismadigim halde cok sukur devletten gelïr aliyorum fazla olmasada. Maddi anlamda ona cok harcadim beni borca vs soktu evdeki butun beyaz esya mobilya ben almistm şimdi o o evde benim aldigim esyalarla sefasini suruyor. Arabami satti evlenmeden once arabayla gitmistm o eve bankadan borc cektirdi is kuracam diye vs vs vs. Hala maddi anlamda zorluk cekmiyorum cekmemde insallah ama enayi yerine koyulmak sadece cok uzuyor ona bunu anlatiyorum öde borclarini diyorum sonra ödiyecem diyip beni oyaliyor. Ve bende hala aptalim cunku kiyamiyorum öder durumu iyi degildir diye.. benim durum berbat yani cokmu aptalim?
Bende cogu esyayi kredi cekip aldim düğünden sonra kapattik şimdi esyalari istiyorm ver artik duzen oturtalim annemin esyalari eski yok diyor .en son boşandıktan sonra yine mi istesem yoksa tazminat davasi mi acsam bilemedim .avikt sonradan tazminat acariz dedi ilk dilekceye yazdirdi avkt biseyi yok dedim odeyemz sildirdim tazminati iyilik yapiyorum yaa sonra pisman oldum esyalari vermem diyip duruyor bekar hayati yasiyor orda koca evde niye versin ki .bosanirsa anasının evine dönecek 6 sokak otedeki anasina o yuzden ayrılmıyor karisan yok gecen komşum gormus eve erkkleri dolusturmus gülerek giriyorlardi dedi iceri ahhh insanlik eden kafamYok canım ne aptalı arkadaşım da tüm eşyalarını kendisi borçla almıştı araba almıştı bazı o evin içini kredi çekip yaptırmıştı adamın ailesinin eviydi en azından eşyalarla arabayı alabildi ayrılırken yani o biraz dişlidir kocası dediklerini yapar cinsteydi güzel bir nafakada aldı çocuğunun üstüne ev istedi adam daha yeni ev aldı çocuğunun üstüne yani sen eşine güvenmişsin bu aptallık değil her kadın yapar bunu ama en azından artık onun borcunu ödemezsin neresinden dönersen kar alabildiğin kadar nafaka veya harcadıklarını al derim ama
Tazminat yazılinca ben de çok vicdan yapmıştım ama avukst dedi ki rakamları görünce korkup anlaşmaliya dönüyorlar,ben de tmm dedim,iyi ki silmedim bunlara iyilik yaramaz.Bende cogu esyayi kredi cekip aldim düğünden sonra kapattik şimdi esyalari istiyorm ver artik duzen oturtalim annemin esyalari eski yok diyor .en son boşandıktan sonra yine mi istesem yoksa tazminat davasi mi acsam bilemedim .avikt sonradan tazminat acariz dedi ilk dilekceye yazdirdi avkt biseyi yok dedim odeyemz sildirdim tazminati iyilik yapiyorum yaa sonra pisman oldum esyalari vermem diyip duruyor bekar hayati yasiyor orda koca evde niye versin ki .bosanirsa anasının evine dönecek 6 sokak otedeki anasina o yuzden ayrılmıyor karisan yok gecen komşum gormus eve erkkleri dolusturmus gülerek giriyorlardi dedi iceri ahhh insanlik eden kafam
Sen neden acıyosun ah canım acıka acınacak hale düşersin demişler o adamın Nesin’e acıyosun donuna kadar al nesi varsa yoksa üstündedir zaten krediler falan kanıtlayabilirsin yani avukatınla görüş hiç acımadan gerekeni yap çocuğu düşün ve ona açıma onun sana iyi davranması lazım çocuk İçin o sana muhtaç erkekler kolay adapte oluyo canım hiç koymuyo onlaraBende cogu esyayi kredi cekip aldim düğünden sonra kapattik şimdi esyalari istiyorm ver artik duzen oturtalim annemin esyalari eski yok diyor .en son boşandıktan sonra yine mi istesem yoksa tazminat davasi mi acsam bilemedim .avikt sonradan tazminat acariz dedi ilk dilekceye yazdirdi avkt biseyi yok dedim odeyemz sildirdim tazminati iyilik yapiyorum yaa sonra pisman oldum esyalari vermem diyip duruyor bekar hayati yasiyor orda koca evde niye versin ki .bosanirsa anasının evine dönecek 6 sokak otedeki anasina o yuzden ayrılmıyor karisan yok gecen komşum gormus eve erkkleri dolusturmus gülerek giriyorlardi dedi iceri ahhh insanlik eden kafam
Evde faturalar İnternet odemelerini de çıkartırımTazminat yazılinca ben de çok vicdan yapmıştım ama avukst dedi ki rakamları görünce korkup anlaşmaliya dönüyorlar,ben de tmm dedim,iyi ki silmedim bunlara iyilik yaramaz.
Mal davası da açın tazminat dışında.. Faturalar elinizde mi
Baya surecek yani ben saniyodum kagit gelecek mahkemeye gidecez vs .. avukatim hic bilgi vermiyo sagolsunSiz dava dilekçesini verdiyseniz karşı tarafa tebliğ edildikten 15 gün içinde cevap yazacak,sonra siz cevaba cevap dilekçesi yazacaksınız,karşı taraf da ikinci cevap dilekçesi yazacak.Yani ikişer dilekçe yazılıyor.Sonra delil listesi sunuyor ve 4 ay sonra duruşmalar basliyor. Sizin dilekçe kısmı henüz bitmedi sanırım.
Ben ayrı ev tuttuğum için eşyaları koymak sorun olmadı
Dilekçeler ve delil listesi ile beraber iki ay geçiyor,delil listesi verilir verilmez 4 ay sonraya ilk duruşma tarihi saati belirleniyor.Benim avukatım da adımları bir bir anlatmadı, ben de internetten araştırıp öğrendim ve yaşadıkça gördüm.Baya surecek yani ben saniyodum kagit gelecek mahkemeye gidecez vs .. avukatim hic bilgi vermiyo sagolsun
Ben belcikada yasiyorum burdada ayni sekilde mi hicbi fikrim yok uyap ne oldugunuda acikcasi bilmiyorumDilekçeler ve delil listesi ile beraber iki ay geçiyor,delil listesi verilir verilmez 4 ay sonraya ilk duruşma tarihi saati belirleniyor.Benim avukatım da adımları bir bir anlatmadı, ben de internetten araştırıp öğrendim ve yaşadıkça gördüm.
Uyap kullanmayı biliyor musunuz
neden ona bıraktınız kiYurt disinda yasiyorum burda boşanan yanliz annelere cok yardim ediliyor devlet tarafindan. Ve ailemde cok şukur yanimda calismadigim halde cok sukur devletten gelïr aliyorum fazla olmasada. Maddi anlamda ona cok harcadim beni borca vs soktu evdeki butun beyaz esya mobilya ben almistm şimdi o o evde benim aldigim esyalarla sefasini suruyor. Arabami satti evlenmeden once arabayla gitmistm o eve bankadan borc cektirdi is kuracam diye vs vs vs. Hala maddi anlamda zorluk cekmiyorum cekmemde insallah ama enayi yerine koyulmak sadece cok uzuyor ona bunu anlatiyorum öde borclarini diyorum sonra ödiyecem diyip beni oyaliyor. Ve bende hala aptalim cunku kiyamiyorum öder durumu iyi degildir diye.. benim durum berbat yani cokmu aptalim?
Ailemin yanina tekrar geldim esyalari geri alamazdim koyacak yer vs yoktu ve ailemde ugrasmak istemedi birak herseyinu gel dedilerneden ona bıraktınız ki