• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanan annelere sorum var

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.037
13.212
408
İstanbul
merhaba hanımlar konu bu kez ben değil.. boşanmış bir velim. bugun erkek olan bi velim geldi ve boşandığı eşi okul saatleri içinde okula gelirse kesinlikle görüştürülmemesini istedi.. ben nasıl yani annesi görmesin mi dediğimde evet onun görmesi için belli saatler var o saatler haricinde yasak dedi.. ben öğrencim için çok üzüldüm yapmayın olur mu kızın annesine ihtiyacı var dedim ama adam hayır annesi geldiğinde görmeyecek görüşmesin dedi.. bu işler böyle mi oluyor hakimin belirlediği saatler dışında görüşmesi yasak mı

aralarında ne geçtiğini bilemezsiniz görüştürürseniz babası öğrenirse şikayet edebilir sizi

Hakim kararı varsa ne ise odur. Bence çok kurcalamaya gerek yok. Ne yaşadıklarını siz bilmiyorsunuz hakim biliyor ona göre karar veriyor...
aynen öyle kurcalamak haddime değil ne yaşadıklarını ben bilemem tabi.. ama hukuki olarak hakimin verdiği saatler hariç görüşmeleri yasak mı bunu merak ettim

çocuğun velisi bunu sizden istediyse daha kurcalamaya gerek yok. diyelim ki hakim karar verdiyse bile bu işler böyle yürümüyor; adamın lafını çiğneyecek haliniz yok ya.

Ben sizin gibi dusunmuyorum.
Belki cocugu gostermiyor.arada ne gecmis olursa bu ikisinin sorunu.Anne okula gelirse ben engel olmazdim konusturmamak icin.sonucta oda annesi gelip sizden durumunu da ogrenebilir.ozaman napcaksiniz sizdemi gorusmeyeceksiniz.
Sunu da yapabilirsiniz cocugu uzmeden cokta kafasi kariscak sorular sormadan annesiyle gorusup gorusmedigini vsvs ogrenebilirsiniz.sonucta o sizin ogrenciniz onunla bilgi edinmek konusin da hakkiniz var.
Tuhaf degilmi belli saatler var gorusmesi icin dedigi annenin okulda gormesini istemiyor.buyuk ihtimal cocugu gostermiyod olabilir.
Sahsen benim dusunvem hicbir ogretmen hicbir okul muduru yardimcisi vsvs benim cocugumu gormeme karisamaz.bana da cocugum konusunda bilgi vermek mucbiriyetindeler dersleri ve genel durumu hakkinda.
Siz keske ben buna karisamam siz babasiniz oda anne olarak gelebilir.
Gormek isteyen tenefuste okul cikisi girisnde gorur nobetmi tutulcak yani.

Ayrica babaya sinir oldum.

Velayet kimde ise onun dediği olur.
Annenin çocuğu görme günleri bellidir mahkeme kararı ile.

Kendi insiyatifinizi kullanıp çocuğu annesi ile görüştürmenizi tavsiye etmem. Babası okula dava açabilir. Öğretmenini uyarmıştım der, idare ile başınız derde girer.

İdareye bildirin durumu.

Velayet babada değil mi?

ben idareye bildireceğim bu durumu çünkü beni aşan bir durum ama resmiyette böyle mi oluyor onu merak ettim ben
Velayet kimde ise onun dediği olur.
Annenin çocuğu görme günleri bellidir mahkeme kararı ile.

Kendi insiyatifinizi kullanıp çocuğu annesi ile görüştürmenizi tavsiye etmem. Babası okula dava açabilir. Öğretmenini uyarmıştım der, idare ile başınız derde girer.

İdareye bildirin durumu.

Velayet babada değil mi?

ben idareye bildireceğim bu durumu çünkü beni aşan bir durum ama resmiyette böyle mi oluyor onu merak ettim ben
Boyle bi durum olmustu .anne ogretmen vasitasiyla cocukla gorusuyordu.baba ogretmenle konuscagini soyleyip birdaha cocukla gorusturmemesini isteyecegini soylemisti.anne ogretmene bu durumu sordugunda kesinlikle karisamaz demisti.hos babada sadece dedigiyle kalmisti.

Sonucta cocugu okuldan alip goturmuyorsa bi sorun olmaz.ama velayet baba da olup anne cocugu alirsa size bisey olmaz ama sizi sorumlu tutabilirler o an sizin denetiminizde oldugu icin.bu sadece anne baba icin degil kim olursa olsun okul saatlerin de anne baba harici ogrt cocugu kimseye veremez.

Boyle bi durum olmustu .anne ogretmen vasitasiyla cocukla gorusuyordu.baba ogretmenle konuscagini soyleyip birdaha cocukla gorusturmemesini isteyecegini soylemisti.anne ogretmene bu durumu sordugunda kesinlikle karisamaz demisti.hos babada sadece dedigiyle kalmisti.

Sonucta cocugu okuldan alip goturmuyorsa bi sorun olmaz.ama velayet baba da olup anne cocugu alirsa size bisey olmaz ama sizi sorumlu tutabilirler o an sizin denetiminizde oldugu icin.bu sadece anne baba icin degil kim olursa olsun okul saatlerin de anne baba harici ogrt cocugu kimseye veremez.

Anne babası boşanmamış öğrencilerin velisi hem anne hem babadır.
Öğretmen ikisinden birine verebilir.

Boşanmış anne babalarda konu farklı. Velayet kimde ise sadece ona verilir öğrenci. Velayet babada değilse babaya bile verilmez.

Anne babası boşanmamış öğrencilerin velisi hem anne hem babadır.
Öğretmen ikisinden birine verebilir.

Boşanmış anne babalarda konu farklı. Velayet kimde ise sadece ona verilir öğrenci. Velayet babada değilse babaya bile verilmez.
Evet velayet kimdeyse ona verilir ama gorusturme konusu olsun cocugun durumu hakkinda bilgi vermektede velayete goremi hareket edilir.

Hakim kararini görün
Çocuğu o saatler harici göremez evet

Evet velayet kimdeyse ona verilir ama gorusturme konusu olsun cocugun durumu hakkinda bilgi vermektede velayete goremi hareket edilir.

Diğer öğrenciler gibi düşünün. Anne babası boşanmamış olanlar gibi. Onların velisi anne ve baba olduğu için onlara bilgi verirsiniz. Peki amcası gelip bilgi isterse? Dayısı? Teyzesi? Dedesi? Kirvesi? Anlatabildim mi bilmem. Siz veli ile muhatapsınız. Başkasıyla muhatap olmanız sakıncalı olabilir hukuki olarak.

Boşanmış ebeveynlerin birisi veli olduğu için hukuki olarak ona bilgi vermekle sorumlusunuz. Geri kalan kişilerle değil.

Bakın burada tam tersi konular var

Babası okula gitmiş işte kötülemiş vs vs diye

Mahkeme karar verir atıyorum iki haftada bir Cumartesi 9 dan pazar akşam 17 ye kadar diye

Bunun dışında görüşemez hatta bu saatler arasında gönüllü görüştürmüyorsa icra yolu ile görüşür

Mahkeme kararı varsa Veli baba ise adam haklı

Ana baba olmak değil velayet

Sizin bilginiz dışında görebilir sonuçta aralıksız çocukların başında duramazsınız. Okul çıkışında oldu da anne götürmek istedi, böyle şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bence babaya talebinizi uygulamak için resmî belge görmem gerek deyin, yani ne bileceksiniz belli saatler dışında anneye görüşün yasak olduğunu? Ben olsam sadece sözlü verilen bu bilgiye göre hareket etmezdim.

Mahkeme kararına göre velayet kimdeyse çocuğun söz hakkı onda gibi bişey.
Onun izni olmadan çocuk görüşemez.
Başınız ağrır.

İki haftada bir haftasonu görme hakkı vardır örneğin,bunu anne baba engelleme hakkına sahip değil.

Vicdani olarak yaklaşıyor olabilirsiniz ama annesiyle görüşürken,anne çocuğu alsa götürse ya da baba benim iznim haberim olmadan görüştürdüler derse siz suçlu durumuna düşersiniz.

Back
X