boşanan eşin tekrar evlenmesi ve çocuk durumu

atesbocegi83

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
6
1
1
42
Arkadaşlar merhaba
Aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 3 yıl önce boşandım. Eski eşimde tekrar evlenmek üzere. Bi oğlum var ve babasının yeniden evleniyor olmasından dolayı çok mutlu görünüyor ve hep orada kalmak istiyor. Yeni evleneceği kadının da çocuğu var ve onunla zaman geçirmekten çok memnun görünüyor. Bu durumdan bende ister istemez rahatsız ve mutsuzum. Benim gibi yaşamış olanlar varmıdır ki

ben anlamadım, ne güzel işte babasıyla zaman geçiriyor ve yeni eş kötü davranmıyor demek ki.. bence iyi bir durum ama bilemedim..

tabiki mutlu olması beni memnun ediyor bu kadar kolay kabullenmesini garipsiyorum. Bu durumdan mutsuz olmasını istemem asla ama

tabiki mutlu olması beni memnun ediyor bu kadar kolay kabullenmesini garipsiyorum. Bu durumdan mutsuz olmasını istemem asla ama

Yaşadığınız duygu karmaşasını anlayabiliyorum. Ama eşinizin evlenmesi durumunda olabilecek en iyi şey çocuğunuzun bu durumu kolaylıkla kabullenip etkilenmemesidir. Tersi olsaydı çocuğunuz bu durumu kabullenemeseydi, psikolojik problemler yaşasaydı daha iyi olmayacaktı. Demek ki eşinizin evlendiği kişi de iyi biri. Bu açıdan mutlu olmalısınız. Ama elbette siz annesiniz size olan sevgisi hep ayrı olacaktır bundan da şüpheniz olmasın.

Farklı hissetmeniz normal ama olumsuz dusunmeyin lütfen.

Çocuğunuz bu sureci ne kadar yumuşak atlatirsa o kadar iyi.. Hem orada oyun arkadasi bulmus bu yüzden oraya gitmek istiyor eskiden bizde komsumuza gidip çocuğuyla oyun oynamakiçin aglamazmiydik annemize ayni hesap boyle dusunun.. Sizin dusundugunuz
kadar ince hissettiginiz kadar derin hissedemez o.. Tek düşündüğü
orada arkadaş ve oyun var bu da onun için yeterli.. Düşüncesi bu kadar basit başka şey aramayin..

Hem orada ona iyi davranilmasi.çok güzel
Lütfen kotu hissetmeyin bir çocuk için annesinin yeri hicbir seye değisilemez

Çocuğunuzun sizi bırakacağını ya da size sevgisinin azalacağını düşünmeyin,ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz demişler..

bence sız cocugunuzu dıger kadından kıskanıyorsunuz dolayısı ıle esınızıde..cocugunuuzun onu sevmesını ıstemıyorsunuz cunku esınız dogru bır tercıh yapmıs demektır..bunu kabullenemıyorsunuz..o kadının ıyı bır kadın olması zorunuza gıdıyor..haklısınız kım olsa aynı duyguları yasardı..

tamam sizin bakış açınız size göre doğru olabilir ama eski eşimi kıskanıyor olsam boşanmazdım değil mi. benim derdim sadece çocuğumla yanlış anladınız sanırım

Çocuğunuzu kıskanmanız normal bana göre. Ama diğer taraftan onun için de mutlu olmanız lazım dimi?
Sizin yerinizi başkası alamaz zaten. Kafanızda bazı şeyler kurmaktan kaçının size zarar verir.
Siz çocuğunuzla yeteri kadar vakit geçiriyor musunuz? Eğleneceği keyif alacağı şeyler yapıyorsanız kafanız rahat olsun bence.

tabiki oğlum mutlu olduğu için bende mutluyum benim için herşeyden önce onun mutluluğu. ayrıca oğlumla keyifli ve eğlenceli zamanlar geçiriyoruz ilişkilerimizde gayet iyi şükür. sadece birkaç haftadır tanıması ve bu kadar çabuk kabullenmesi garip geliyor. çünkü çocuklar bu olaylara daha zor alışırlar bu beni kaygılandırıyor diğer taraftan bakınca da tabiki bu güzel bişey; kabullenmemiş olsa mutsuz olup üzülecek. ayrıca eski eşimin evleneceği kişininde çocuğu var ve onunla zaman geçirmek mi hoşuna gidiyor yoksa onlar babasının yanında kalıyor diye bırakmak mı istemiyor henüz anlayamadım. bakalım zaman gösterecek teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

benim bi akrabam var.ilk evliliğinden bi oğlu var şimdi koca delikanlı.eski eşi çocuğu vermedi başkasıyla evlendi.yıllar sonra ikinci evliliğini yaptı.eşininde ikinci evliliği ve genç bi kızı var.akrabamın ilk oğluyla yaşıtlar.sonra 2.eşinden ikizleri oldu.doğum yaptığında eşinin ilk eşi hastanede refakatçi kalayım diye yalvardıçokta samimiydi.neyse ..şimdi dört çocuk yaz tatillerini beraber akrabam ile geçiriyorlar.o çocuklar o kadar güzel bi birlik sağladılar ki büyükler arasında çok hoşuma gider gördükçe.hepsinin ortak paydası çocukların mutluluğu..onlar çocuklar mutlu oldukça kardeşliğin tadını çıkardıkça anne babalarının egoları nefretleri vs kendine yer bulamadı.
size gelince..
öyle ya da böyle ayrılmışsınız.Allah yolunuzu açık etsin.bence mutlu olmalısınız ki çocuğunuz orada mutlu ve huzurlu.demek iyi davranıyorlar.ya tersi olsaydı?? eminim daha çok üzülürdünüz.babalar anneler gibi olmuyor.hayatın akışına kapılıp yeni yollarına gidiyorlar.bence siz mutlu olun ki gözünüz arkada kalmasın

Üvey kardeş faktörü yüksek zaten. Demek ki kolay anlaşabileceği bir çocukmuş o da. Sadece kadın olsaydı evde bu kadar sık gitmezdi bana göre.
Çocuklar zor kabullenir diye bir şey yok bence. Herkesin karakteri farklıdır. Bazı kişiler değişikliklere kolay adapte olur, bazıları daha sabittir. Karakter çocukluktan itibaren kendini belli eder.
Size onlardan bahsedişinden anlarsınız iyi anlaştığı için mi kıskançlıktan mı orada durduğunu? Ama bence akranı biri olmasından ötürü daha kolay benimsemiştir.
Her halukârda iyi ilişkiler kurabilen bir çocuğunuz olduğu için sevinin.

Adı üstünde çocuk. Duyguları bizim kadar yoğun yaşamıyorlar. Anlaşabildiği ve eğlendiği için diğer çocuk ona çekici geliyor. Garip bir durum değil çocuk için normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…