Boşanan genç kızlar

Öldüresim var o kvyi ve adamı! üşenmedim 16 sayfa okudum ben de evliyim severek evlendim, mutluyum da böyle mutsuz edilen kadınları gördükçe kahroluyorum sanki çevremden bir yakın arkadaşım gibi hissediyorum... Çok mutlu olacaksınız bir zaman sonra bunlar iyi hayat tecrübesi olarak kalacak ve daha güçlü bir kadın olarak devam edeceksiniz hayatınıza.Eminim ki harika bir de aileniz olacak hiç şüphem yok bundan.
İnşallah çok teşekkür ederim:dua:

çok yakın komşumuzun kızı karnı burnunda babasının evine bıraktılar kızı
biz per perişan olduk çocuk kızın babasının evinde dogdu üzerinden aylar geçti
ve bir gun oglan bir gun kızın babasıyla erkek kardeşinin karşına çıkıyor bunlar bir güzellll bu damadı ellerine alıyorlar
yermisin yemezmisin allah ne verdiyse dövüyorlar .

gene üzerinden aylar geçti ve çocuk buyudu ve babsını ister oldu neyse uzuatmayım bunlar tekrar barıştı ve şimdi iki çocukları daha oldu ama oğlanı görmeniz lazım pamuk oldu resmen hem kızın hem kızın ailesinin ,

yeni demem o ki böylesi şerefsizlere bir posta çekmek lazım , sen kimın kızını kız alıp dul bırakıyorsun diye ,
Valla enteresan normalde naparsan yap düzelmez derlerya insanlar için. Ama sevindim mutlu olmalarınada.
Bizimkide iyi bir sopayı çook hakettide haklıyken haksız durumuna düşerdik:/ bide ne babam ne kardesim öyle karakterde değiller ya

Evet ve ben korkudan ailemide ikna ettim kabul ettim o annesinin evinde 1 ay kalsın eğitsin işini. Daha sonra kv'nin evine 1 haftalığına gidip kocam olmadan kalmayı da kabul ettim biliyormusun. Ama onların evine gittiğimizde , kadın başladı kızınızdan çoook şikayetimiz var ama önce ona soralım oğlumdan şikayeti varmıymış diye. Bende şikayetim olsada bu evimizin içinde çözülür burda onu karamam hem o burdada değil dedim. Kadın sinir krizi geçirdi üstüme saldırdı bizi evden kovdu. Ve 7 aydır o geceden sonra eşim ne oldu ne bitti nerdesin diye 1 kere bile aramadı. Annesi ne anlattıysa. Hiç aramadı ya inanabiliyomusunuz. Kadın yalan söylediyse bile sitem etmek için bile aramadı.
Bide eşimle öncesinde 3 yıldır beraberdik kıyafetlerime pek karışmazdı, ufak tefek uyarılar yapardı ben baskı evresine gelmeden sözünü dinlerdim. Söz konusu pantalonumu begeniyordu bide.
Bende şoktayım ki . Neye ugradıgımı şaşırdım bir travma oldu benim için. Nede hevesle evlenmiştim:/
Şimdi herkesin hakkımda fısır fısır konuştuğu o 1 ayda boşanmış kızım. Hepsini dövesim var
Ailesinin evine gitsin,eğitilsin sonra da burada test edelim
Bu çok ağır olmuş, bundan daha ağırı sizin kendinize böyle bi haksızlık yapmanız olmuş.
Kabul etmek zorunda değildiniz...tabiki içinde bulunduğunu durumu,şartlarınızı bilemiyorum.öyle gerektirmiş olabilir
Ki
"Ufak tefek uyarılar yapardı,baskı aşamasına gelmeden kabul ederdim" demişsiniz.
Sizinde kendinize göre doğrularınız,kendi özel alanınız olmalı diye düşünüyorum. Mantıksız isteklerini baskı olacak diye kabul etmek durumunda değilsiniz.
Burada biçok konu okudum ama sizinki epey ağır geldi bana.Allah yardımcınız olsun
Bence iyiki geçer not almamışsınızda ayrılma kararı olmuş
Sizi kendilerinden kurtarmışlar!
Hakkınızda hayırlısı olsun,önemli olan bunlardan payımıza düşeni çıkarabilmek

Evlenmiş olmak için evlenmek değilki severek 3 yıldır görüştüğüm sevdiğim insanla evlendim. Hayat kurmak için evlendim.
Ama evlendikten sonra 1 ay olmuş karşı taraf kararlı diretiyor. Belki biraz çekicem geçicek mutlu olucam diye düşündüm. O kadar emek boşa mı gitsin. Onlar ne kendilerini ne beni düşünmedi ama ben başta kendimi düşündüm aslında. İstek çok abzürttü evet ama kabul etmesemde belki şimdi çabalamadım ya o kadarda dik durmasaymışım keşke derdim belki bilmiyorum. Zaten babama söyleyemedim baba biraz ayrı kalmak istiyoruz dedim hiç ikiletmedi üzüldüğünü bişeyler hissettiğini hissettim ama üstüme gelmedi. Annemse benim gibi düşündü kızım alttan al kolay kurulmadı diyerek beni yüreklendirdi. Ne biliyim hataysada hata. Ama diğer hatalardan bir farkı var. Kimsenin gururunu onurunu kırmadım hayatının tokatını atmadım saygısızlık terbiyesizlik sadakatsizlik karaktersizlik yapmadım aksine zor kurulmuş bir yuvaya sahip çıktım. Hiç değerli değil çar çabut onlarda değilim sadece bir gelinlikçinin önünden geçerken evlenme heycanı mutlulugu yaşayan birini görünce duyunca sokakta hamile kacası elini sıkıca tutmuş bir kadın görünce falan içim acıyor biraz.
Sizi gerçekten takdir ediyorum,sabrınızı... O aileden kurtulmuşsunuz ve vicdanınız olabildiğine rahat. Elinizden geleni yapmışsınız,daha ne olsun
İnşallah karşı taraf içinde sizin içinde daha güzel bi hayata atılan adımdır bu

Yorumunuzu aramızdaki kültür eğitim yetişme tarzı ve aile yapısı farklılığına bağlıyorum çünkü benim düşüncelerim ve hislerimle hiç uyuşmuyor. ( yanlış anlamayım ben daha kapalı bir görüşlü ailede ve içanadoluda büyüdüm. Amacım sizi yermek değil benim kültürel olarak geride oldugumu vurgulamak). Bide psikolojim evet biraz bozuldu doğal olarak oda olabilir.
yorumlarınızdan bile gayet mantıklı,aklı başında düşünebildiğiniz kanaatindeyim. Her işte vardır bi hayır,umarım hayrı görebilirsiniz çok yakın zamanda. Birde ilahi adalete inanın,çok güzel devreye giriyo yeri ve zamanı geldiğinde:)
Karşı taraf iyi bi aile olabilir,ama siz uyuşmamışsınız. İnşallah gönlünüzce olsun

Kesinlikle..ben de lafımı esirgemedim..neler nelerle üzerime geldiler..ezdirmemeye güçlü durmaya çalıştım..her şey eş de bitiyor..
vezir de eden o rezil de eden o....Allah korusun böyle karaktersizlerden..!
aynen cnm herşey eşde bitiyor malesefffff
yok ben de çok mutsuzum ailesine tapan bir adam var karşımda, hiçbir yanlışlarını görmeyen

Ailesinin evine gitsin,eğitilsin sonra da burada test edelim
Bu çok ağır olmuş, bundan daha ağırı sizin kendinize böyle bi haksızlık yapmanız olmuş.
Kabul etmek zorunda değildiniz...tabiki içinde bulunduğunu durumu,şartlarınızı bilemiyorum.öyle gerektirmiş olabilir
Ki
"Ufak tefek uyarılar yapardı,baskı aşamasına gelmeden kabul ederdim" demişsiniz.
Sizinde kendinize göre doğrularınız,kendi özel alanınız olmalı diye düşünüyorum. Mantıksız isteklerini baskı olacak diye kabul etmek durumunda değilsiniz.
Burada biçok konu okudum ama sizinki epey ağır geldi bana.Allah yardımcınız olsun
Bence iyiki geçer not almamışsınızda ayrılma kararı olmuş
Sizi kendilerinden kurtarmışlar!
Hakkınızda hayırlısı olsun,önemli olan bunlardan payımıza düşeni çıkarabilmek

Sizi gerçekten takdir ediyorum,sabrınızı... O aileden kurtulmuşsunuz ve vicdanınız olabildiğine rahat. Elinizden geleni yapmışsınız,daha ne olsun
İnşallah karşı taraf içinde sizin içinde daha güzel bi hayata atılan adımdır bu

yorumlarınızdan bile gayet mantıklı,aklı başında düşünebildiğiniz kanaatindeyim. Her işte vardır bi hayır,umarım hayrı görebilirsiniz çok yakın zamanda. Birde ilahi adalete inanın,çok güzel devreye giriyo yeri ve zamanı geldiğinde:)
Karşı taraf iyi bi aile olabilir,ama siz uyuşmamışsınız. İnşallah gönlünüzce olsun

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için :KK200:
Haklısınız belki ayaklarımı yere sağlam basıp o şartı kabul etmeyebilirdim, ama şöyle bi hayal edin sevmişsin evlenmişsin ne hayaller kurmuşsun 1 ayda başına neleri getiriyorlar..Bide böyle şeyler yaşanırken ben acaip şokta gibiydim.teyzem annem falan geldi bnle uzun uzun konuştular kızım alttan al yapma etme biz onları ikna edemiyoruz inat etmişler bari sen alttan al büyüklük yap bak daha bir ay olmuş yuvan yıkılsınmı istiyosun diyolar. İstemiyorum tabi kim isterki. Ne olduki boşanıcam ne yaptım ki ben ne olduki... O eve gitmek o şartı kabul etmek tabiki yaşadıklarımdan yaptıklarından sonra travma oldu benim için. Hiç iyi bişey değil. Ama şuan o açıdan gönlüm çok rahat, başta ben kendi Kendimi keşke sabır mı etseydim neler olacaktı acaba kabul etseydim şartlarını diye eleştirmek istemem . Ama şuan zerresi yok.
Bide ufak tefek uyarılar yapardı baskı aşamasına gelmeden kabul ederdim kısmıda, yani bi gömlek giyerim o derseki hayatım bunun göğsü çok açıkmış ya bugun bunu giyme derse üstelemem çıkarırdım. Bu kadarcık şeylerden kimsenin biyeri eksilmezki hepimiz yaparız zaten.
Hayatta hep uyumlu olmak gerektiğini düşünenlerdenim ben aslında. (Tabi bu benim bi karakterimin olmadığı anlamına gelmiyor).. Halada düşüncem aynı. Tek fark şuan uyumlu davranacagım kişilerin yada şeylerin geleceğini değip değmeyeceğini görebilirim diye düşünüyorum artık.
Hayırlısı olur inşallah. Güçlü durmaya çalışıyorum sabretmeye çalışıyorum. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinde. İlahi adalete inanıyorum herkesin karşılığını layığıyla vereceğine inanıyorum inşallah öyle olur. :)):dua:

Canım ben doğu anadoluda doğdum ,büyüdüm. Bu aşağılamayı "ananın evine git öğren öyle gel" muamelesini de kabul edebilecek tek bir arkadaşım olmadı. Bunun memleketle alakası yok kendine güven yada güvensizlikle alakası var. Ha öyle mi deyip vuracaktın kapıyı suratlarına. Böyle bir muameleyi kendine nasıl yakıştırdın?

Tekrar evlilik sonra ki mesele, umarım tez zamanda resmi olarak da tüm bağlarınızı koparırsınız o aile ile. Sonraki dönemde çeyizdi eşyaydı yeniden evlenmekti bunlarla değil de tamamlamamış olduğunuzu tahmin ettiğim eğitim hayatınızı tamamlayıp meslek edinmekle, kendinize olan güveninizi geri kazanmakla harcayın, nacizane önerim
Ailenin yetiştirme şeklide önemli,sizin aileniz ve konu sahibinin olaya yaklaşımları çok farklı olabilir.
aynen cnm herşey eşde bitiyor malesefffff
yok ben de çok mutsuzum ailesine tapan bir adam var karşımda, hiçbir yanlışlarını görmeyen
bende nişanlıyım,ve şuanda nişanlımın gözüne sokuyorum yanlışlıkları. Şimdi sen haklıydın,ben sana çok haksızlık ettim belli konularda,hatamı farkettim fln diyo.
Ama ben çok tedirginim,ailesinin yanlışlarını görememesi epey rahatsız edici
Geçtiğimiz hafta nikah kıyılmış olmalıydı,istemedim. İnşallah hayırlısı olur

Ailenin yetiştirme şeklide önemli,sizin aileniz ve konu sahibinin olaya yaklaşımları çok farklı olabilir.

bende nişanlıyım,ve şuanda nişanlımın gözüne sokuyorum yanlışlıkları. Şimdi sen haklıydın,ben sana çok haksızlık ettim belli konularda,hatamı farkettim fln diyo.
Ama ben çok tedirginim,ailesinin yanlışlarını görememesi epey rahatsız edici
Geçtiğimiz hafta nikah kıyılmış olmalıydı,istemedim. İnşallah hayırlısı olur
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah:dua:

Back
X