• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanan hanımlar yeni hayatınıza nasıl alıştınız?

Merhabalar ben henüz boşanmadım ama boşanma sonrasından korkmasam çoktan boşanırdım , hemen kaynaşabilen ve de çok sosyal bir değilim , ailem de biraz dağınık herkes kendi derdinde bireysel takılıyorlar , babam Yok annem hep hasta be bekar iki Kardeile kalıyor , ben boşanırsam annemgille yaşamak istemiyorum , ama aşırı da yalnız kalırım diye korkuyorum , neler yapıp nasıl be kimlerle vakit geçirirsiniz ? çalışıyorum ama iş yerindekilerle iş harici görüşmelerimiz olmuyor, eşim olcak kişi ile bir kaç haftada bi pikniğe gidiyoruz , dışarı çıkarız vs sosyalliğüm bundna ibaret , artık pikniğe vs gidecek kadar bile içimden onal bişey yapmak gelmiyor , boşanmak istiyorum ama sonrasında beni neler bekliyor korkuyorum. Bu evlilik için çabalamaktan da çok yoruldum dayak ki kumar karı kız yok ama sürekli tartışıyoruz , asıl öğrenmek isteidğim yeni hayatlarınıza nasıl adapte oldunuz ? Sosyallikleriniz neyden oluşuyor ? Çocuk yok ben de
Şimdi neler yaşayanlar var sana rahat batıyor diyenlerle dolacak burası dayak kumar karı kız yok diye iyi demek değildir zaten normali bunlardır göğe çıkarmaya gerek yok yeni hayatını düşünerek vakit kaybetme şimdi de çok farklı bir hayatın yok zaten bir boşan sonra belki kurslara gidersin çok yalnızlık çekerin diyorsan evinin bir odasını ünili bir kıza kiraya verebilirsin kimseye hesap vermene aile üyelerinden biriyle yaşamana gerek yok ben bunu yapmayı düşünüyorum değil yaptım oldu bitti de ağırlığını koy kimse müdehale edemez artı sosyal hayatın olmasa da birileriyle vakit geçirmesen de en azından kafan rahat oturursun yalnızlık çok güzel şeydir ben bayılırım

Şimdi neler yaşayanlar var sana rahat batıyor diyenlerle dolacak burası dayak kumar karı kız yok diye iyi demek değildir zaten normali bunlardır göğe çıkarmaya gerek yok yeni hayatını düşünerek vakit kaybetme şimdi de çok farklı bir hayatın yok zaten bir boşan sonra belki kurslara gidersin çok yalnızlık çekerin diyorsan evinin bir odasını ünili bir kıza kiraya verebilirsin kimseye hesap vermene aile üyelerinden biriyle yaşamana gerek yok ben bunu yapmayı düşünüyorum değil yaptım oldu bitti de ağırlığını koy kimse müdehale edemez artı sosyal hayatın olmasa da birileriyle vakit geçirmesen de en azından kafan rahat oturursun yalnızlık çok güzel şeydir ben bayılırım
Eve t , ailem de var işim ucunda maalesef , hasta bir annem var ve en büyük dayanağının ben olduğunu düşünen bir annem var , dört kardeşiz annemle ayrı ildeyim ama boşanmış olursam oy birliği ile annemi benim yanıma yollayacaklar , belki bekar kardeşler de gelmek isteyecekler , iki ayrı ilde iki ayrı eve kira olayındna ötürü , benim maddi sıkıntım yok Binlerce şükür tek düşündüğüm annem e benim yanıma gelme diyemem ,,,, diğelreine pek eyvallafım olmaz da annem in hastalıkları ile tek başıma mücadele edeceğim bir hayat bekliyor beni ... kafam aşşak bullak , zaten şu halde iken bile zırt şort anneme koşan ben oluyorum , yanında üç evladı var güya çok karmaşık bir haldeyim ...

Eve t , ailem de var işim ucunda maalesef , hasta bir annem var ve en büyük dayanağının ben olduğunu düşünen bir annem var , dört kardeşiz annemle ayrı ildeyim ama boşanmış olursam oy birliği ile annemi benim yanıma yollayacaklar , belki bekar kardeşler de gelmek isteyecekler , iki ayrı ilde iki ayrı eve kira olayındna ötürü , benim maddi sıkıntım yok Binlerce şükür tek düşündüğüm annem e benim yanıma gelme diyemem ,,,, diğelreine pek eyvallafım olmaz da annem in hastalıkları ile tek başıma mücadele edeceğim bir hayat bekliyor beni ... kafam aşşak bullak , zaten şu halde iken bile zırt şort anneme koşan ben oluyorum , yanında üç evladı var güya çok karmaşık bir haldeyim ...
Maddi durumun iyiymiş ayrı kalmakta sorun ne onu anlamadım çok mu ağır durumu

Maddi durumun iyiymiş ayrı kalmakta sorun ne onu anlamadım çok mu ağır durumu
Çok ağır değil , benim yaşadığım ilin şartları be anne yatağı akraba oranı daha yüksek , omlar memlekette let , binde annem en yakın beni görür kendine , en çok ilgilenen evladı benim ama tüm yük bana kalacak olursa altından kalkmam, hem iş hem bu moralle anneme tüm desteği tek veremem aynı evde tamamen benle kalırsa

Ne kadar evli kaldınız , sorunlarını kısaca yazabilir misin
3 ay evli kaldım ama 30 yıllık şiddet gördüm eşimin psikolojik sıkıntısı varmış zaten görücü usulü ve yalanlarla evlendim dayak şiddet küfür daha cicim ayında bunları yaşadım üstelik bebeğimi düşürdüm dayatan ama şimdi çok mutluyum bir de soyadim eskiye dönerse daha hoş olacak

Çok ağır değil , benim yaşadığım ilin şartları be anne yatağı akraba oranı daha yüksek , omlar memlekette let , binde annem en yakın beni görür kendine , en çok ilgilenen evladı benim ama tüm yük bana kalacak olursa altından kalkmam, hem iş hem bu moralle anneme tüm desteği tek veremem aynı evde tamamen benle kalırsa
Belki de sana yoldaş olur ağırlaşırsa bakıcı falan tutulur üstünde yük olmaz

Canım ben annemle kısa bir süre yaşadım eşimle ayrılma kararı alınca ki ben hic anlaşamam annemle kafalarımız dünyalarımız ayrı. Ama can yoldaşı,oldu bana bu süreçte o beni ben onu anlamasak da aramızdaki bağ bir çok sorunu aştı. Ben sosyallige ya da aktiviteye önem veriyorum ya yüzme ya kendimi geliştirebileceğim kurslara muhakkak gidiyorum bir yerlere.
Önceden senin gibi yalnızlıktan korkardım şimdi kafam çok rahat, kitap okurum örgü örerim evde tek de olsan is güç yemek yine oluyor.
Önemli olan karar vermektir, sonra gerisi geliyor zaten :)
Şanş seninle olsun Korkma yalnızlık da çok güzel....

Canım ben annemle kısa bir süre yaşadım eşimle ayrılma kararı alınca ki ben hic anlaşamam annemle kafalarımız dünyalarımız ayrı. Ama can yoldaşı,oldu bana bu süreçte o beni ben onu anlamasak da aramızdaki bağ bir çok sorunu aştı. Ben sosyallige ya da aktiviteye önem veriyorum ya yüzme ya kendimi geliştirebileceğim kurslara muhakkak gidiyorum bir yerlere.
Önceden senin gibi yalnızlıktan korkardım şimdi kafam çok rahat, kitap okurum örgü örerim evde tek de olsan is güç yemek yine oluyor.
Önemli olan karar vermektir, sonra gerisi geliyor zaten :)
Şanş seninle olsun Korkma yalnızlık da çok güzel....
Annen nerde şimdi ?

Annen nerde şimdi ?
simdilik kısa süreliğine baska ilde tekrar gelecek, mesajlarından anladığım yasadigin sorunlardan dolayı deprosyon evresinde olabiirsin. Psikolojik destek al güzelim.
Ben kırılma noktalarına çok inanırım bir insan ayni yerden iki defa kırılmaz. Boşanmak da öyle kolay bir süreç değil maddi manevi çok zor. Kafan net ve hazır olduğunda gerçekleştirilmesi gereken bir eylem bana göre.
Biraz kendine iyi gelen şeyleri bulup onları yapsan belki bu düşüncelerden sıyrılırsın.
Rabbim anneciğine sağlık sana huzur versin.

Back
X