• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığım zaman tayin hakkı

Challenging

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2020
82
58
88
36
Boşanma evresindeyim.Henüz dava açmadım ama açacağım yakın zamanda.Eş özrü atamasında bulunduğum ile geldim ama davayı açınca ailemin ikamet ettiği ile yerleşeceğim.Bu durumda bulunduğum ile tayin hakkım var mı ? Bilgisi olan lütfen paylaşsın

Boşanma evresindeyim.Henüz dava açmadım ama açacağım yakın zamanda.Eş özrü atamasında bulunduğum ile geldim ama davayı açınca ailemin ikamet ettiği ile yerleşeceğim.Bu durumda bulunduğum ile tayin hakkım var mı ? Bilgisi olan lütfen paylaşsın
Anlayamadım hocam, aileniz başka şehirde siz boşanmadan sonra/dolayı şuan bulunduğunuz ilden ailenizin yanına tayin olma hakkınız olup olmadığını mı soruyorsunuz?

Sağlık bakanlığında böyle bir durum var istediğiniz ile gidebiliyorsunuz boşandıktan sonra kadrolu olmak şartı ile ama öğretmenlerle ilgili bilgim yok.

3 sene dolmadan isteyemezsin diye biliyorum çünkü boşanma özür grubu içinde yer almıyor. Sağlık, aile birliği ve can güvenliği var sadece
Evet tam olarak böyle. Özür grubu kapsamında olmadığı için durumunuz, il dışı tayinle gidebilirsiniz. Bunun için de bulunduğunuz ilde üç yılınızı tamamlamış olmanız lazım.

Ögretmenlerde bosanma ozru cok eskiden vardi.Su anda yok ancak can tehlikeniz varsa onu da kanitlarsaniz o sekilde bir tayin olabiliyor diye biliyorum

Boşanma durumunda tayin hakkı yok sadece eşinizin can guvenliginizi tehdit eden davranislari varsa ve bunu belgelendirebilirseniz tayin hakkı veriliyor. Böyle bir durumunuz varsa eğer tayin dönemini de beklemenize gerek yok hatta yakın çevremde biri eşinin tehditlerini belgelendirip bakanlığa sununca hemen yaptılar tayinini.

İl
Boşanma durumunda tayin hakkı yok sadece eşinizin can guvenliginizi tehdit eden davranislari varsa ve bunu belgelendirebilirseniz tayin hakkı veriliyor. Böyle bir durumunuz varsa eğer tayin dönemini de beklemenize gerek yok hatta yakın çevremde biri eşinin tehditlerini belgelendirip bakanlığa sununca hemen yaptılar tayinini.
Mesajlar var tehdit içerikli.Ama 3 ay öncesine ait.Onlar kanıt niteliği taşır mı acaba? Sonrasında yalvardı bir şans daha verdim ama hala aynı bir değişme yok

Mebin belirlediği 23 tane il var canım .Bu illere 3 yılı beklemeden atanabilirsin.Ailen bu iller içindedir belki bir bak. Birde eş durumu için tehdit rahatsız etme yani vukuat olması lazım olursa belgelendir işine yarayabilir.

Back
X