Boşandıktan sonra ayakta duran kadın

Akrep 87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
609
450
33
Boşanmayı ve tek başıma ayakta kalma cesaretini kendimde bulmak istiyorum ev buldum ve iş aramaya koyuldum ama daha eve yerleşmedim eşyalı beşyüz elli lira bir süre idare edecek ve boşanmak için biraz param var.benim gibi olan insanların ne yaşadığıni bilmek istiyorum yardımci olursanız sevinirim

ben 8 yıl evvel boşandım. siz kaç yaşındasınız ve çocuğunuz varmı ? Benim bir kızım vardı kısacası ilk bir kaç yıl çok zor oldu maddi ve manevi anlamda ama sonra her anlamda düzenimizi kurduk . şimdi çok rahatız.azim ve bolca sabır gerektiren bir durum bilmenizi isterim.

Yirmi dokuz yaşındayım ikinci evliliğim ilk evliliğimden oğlum var babasiyla. Zulümden iyidir sabretmeyi iyi ogrendim

Evet gerçekten ilk yıl zor oluyor.
Sonra toparlanıyor insan.
Ben boşandıktan 1,5 yıl sonra rahata kavuşmuştum hem maddi hem manevi olarak.
Ki kendimi bayaa hazırlamıştım,evliyken çok para biriktirmiştim,hatırlarım da evin her çekmecesinden sigara çıkardı hem de paket paket atmışım kenara. Zor günler için diye diye...
Şükür çok şükür halimize...

Boşanmadım ama tek başıma bir ev kurup, yalnız yaşadığım bir dönem oldu
İşiniz varsa gerisi teferruat
Düzende oluyor, eksikler de tamamlanıyor
Sizinki manevi olarak yorucu bir süreç ama kendi evinizin, kendi düzeninizin huzuru bambaşka
Kolaylıklar dilerim

Yirmi dokuz yaşındayım ikinci evliliğim ilk evliliğimden oğlum var babasiyla. Zulümden iyidir sabretmeyi iyi ogrendim

benim annem 22 yıllık evliliğin sonunda biri üni.de okuyan biri ortaokulda 2 çocukla boşandı ve 56 yaşında hala çalışıyor. babam çok da aşırı destek olmadığı gibi annemden bir de evde arabada hak iddia etti arabayı aldı ev için de annemden para aldı.
öyle böyle hayat geçiyor. ama annem mutlu huzurlu ve özgür hissediyor bu görülüyor. en önemlisi de bu.
sen de mutlu huzurlu ve özgür olduktan sonra soğan ekmek yesen yeter.

boyle bir hayat yaşamaktansa soğan ekmek yemenin huzuru olur en azından annemizin tebrik ederim Allah uzun ömür versin

Benim annemde 30 yıllık evlilikten sonra boşandı. 53 yaşında, halen çalışıyor. Üniversitede okuyan bir kardeşim var, babam gönderiyor parasını. Anneminse evliyken yapılan bir takım borçları (ev için kredi ödemesi vs) var. İlk yıl ekonomik olarak zor geçti, ancak bu sene daha iyi toparladı. Psikolojik olarak da aynı şekilde ilk yıl zorlandı, isteyerek bir boşanma değildi çünkü. Ama şu anda iyi ki boşanmışım, iyi ki kurtulmuşum, tek keşkem sizleri dinleyip de 9-10 sene önce boşanmamış olmak diyor. :) ilk günler, aylar vs zor geçiyor ancak zamanla ekonomik ve diğer her türlü özgürlüğü tadıyorsun ve iyi kilerin başlıyor. Umarım sizinkisi de öyle olur.

Annem boşandı 5 kuruşsuz ,eğitimsiz.İş buldu gerisi geldi.
Ben boşanmadım ama çok uzun yıllar kuruş desteksiz tek başıma hem okudum hem çalıştım.
Hayat zor ama maddiyatın varsa her şey çözülüyor çünkü açsan sen sen değilsin.
Aşk meşk dostluk şu bu hiç kalıyor açlığın yanında.
Allah yardımcın olsun.Umarım her şey sorunsuz hallolur.

Sağolun Allah razı olsun bu hayatta annenin bile gün geliyor bir faydası olmuyor sen kendini dusunmezsen kimse seni düşünmüyor.

İş bulduktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum, sonuçta evlilikte mutsuzsunuz ki ayrılıyorsunuz, maddiyatı hallettikten sonra ayrılınca evli olduğunuz döneme göre çok daha huzurlu olursunuz

2. evliliğinizse şayet boşanmayı ve o süreci gayet iyi biliyor olmanız lazım
Ozaman isim vardı ve anlaşmalı olarak imzamizi attık bitti ailemin evinden ise gelip gidiyordum evet sancılı oldu ama atlattım şimdi ise isim yok kaç yıldır dışarıdan bir haberim babam vefat etti ve annem biraz geçimsiz bu yüzden ikinci evliliğimi yaptım etrafın dedikodusu dan şimdi ise oraya donsem annemin dirdiri var etrafın baskısı ilk eşimin tacizleri milletin lafı ben ise şimdi tek başıma bir hayat kurmayı ve oğlumu yanıma almayi düşünüyorum bu yüzden benim gibi kadınların neler yaşadıklarını bilmek istiyorum

Şartları ne olursa olsun boşanmış bir annenin bebeğini babaya bırakması bana çok vicdansızca geliyor. Bekar gibi evlenmek için çocuğu babaya bırakmışsınız ve gene yürümemiş. Oğlunuzu almazsanız ahı bir ömür üzerinizde olur. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Keşke dediğiniz gibi herşey basit olsa bir annenin evladından ayrı kalması çok kötü Allah kimseye yasatmasin. Şartlar ise herşey öyle kolay olmuyor yaşamayan bilmez inşallah Allah da beni çocuğumu n velayeti ni babasına verdim diye beni cezalandirmaz. Boşandığımda evlenmek gibi bir dusuncem olmadığı için dediğiniz düşünce aklımda olmadi

Annesi tarafından babasının başına atılıp bir daha aranıp sorulmamış bir çocuğa annelik etmeye çalıştığım için, babaya bırakılan çocuklar konusunda çok hassasım kusura bakmayın.
Siz ayakta nasıl dururum demişsiniz de o çocuklar nasıl ayakta duruyor, neler yaşıyor bir bilseniz.. bazen diyorum keşke annesi ölmüş olsaydı da defterlerine anne yazmasaydı. Bir mezarı olurdu burada seni bilerek ve isteyerek bırakmadı diyebilirdik. Annesi tarafından terkedilen çocuklar iflah olmuyor yapmayın ne olur.
Evlendikten sonra da bir girişiminiz olmamış bence evli kaldığınız süre zarfında o yavruyu 40 kere alırdınız.
Kolaya kaçıp şartlar demeyin size kolay olmuyor da dünyaya getirdiğinize çok mu kolay..
Sokağa atmadım babaya bıraktım babası tabi ki bakacak diyebilirsiniz de anne çok başka bambaşka

ablam. boşandı. ev-iş-cocuk hepsi ile başa cıktı. 4. yaşındaydı cocuk boşandıgında. şimdi 17.
cok da mutlular.

[QUOTE="Akrep 87, post: 50669256, member: 820082"

Sokaktaki bakkal çocuğunuzu daha çok görüyordur eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…