boşandıktan sonra ayrı eve çıkmak - aile ile yaşamak

sererbah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
1.980
4.119
133
kızlar maddi durumumu toparladıktan sonra ayrı eve çıkmak istiyorum ama ailem buna çok karşı..

dul olma kavramı varya lanet olası kavram.. dul kadınsın yalnız yaşanmaz.. eksik eteksin sen gibi saçma sapan sözler.. etraf tarafından rahatsız edilirsin falan gibi imalar.

para biriktirmeye başladım. evimi tutabilmek iki oğlumla bir yuva kurabilmek için. mobilya beyaz eşya depozito vb gibi ihtiyaçları karşılama k için 1 yıl veriyorum kendime birikim yapmak için ama sonrasında nasıl karşılarına geçip ayrı yaşama isteğimi söyleyeceğim bilmiyorum

babamla değil ama annemle sıkıntımız var çamaşır asmamdan bulaşık yıkama tarzıma kadar karışıyor evet herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. ama anneme bunu anlatmak gerçekten zor. küçük bir evde yaşıyoruz sığamıyoruz taşınmıyorlarda bir odam bile yok çocuklarında birinin odası var o da zaten o kadar küçükki yatak ile dolap anca sığıyor.

bu iş bu kadar imkansız mı kızlar bana bir akıl verin lütfen?

Bence gereken şeyleri sağladığınızda anneniz de ikna olun şimdiden açmayın konuyu en az 1 yıl varmış nede olsa.
Hem tek olsanız karşı gelmelerini anlarım da çocuklarınız varmış bence ayrı ev daha mantıklı.

neden imkansız olsun bnm annemin teyzesinin torunu var ama annemle yaşıt 41 yaşında 3 oğlu var en büyğü askerde 8 sene birlikte yaşadıktan sonra ayrıldılar sennde oğlanların var yaparsın yaşadığın yere de bağlı kendine güven bidaha yapamazsın

kızlar maddi durumumu toparladıktan sonra ayrı eve çıkmak istiyorum ama ailem buna çok karşı..

dul olma kavramı varya lanet olası kavram.. dul kadınsın yalnız yaşanmaz.. eksik eteksin sen gibi saçma sapan sözler.. etraf tarafından rahatsız edilirsin falan gibi imalar.

para biriktirmeye başladım. evimi tutabilmek iki oğlumla bir yuva kurabilmek için. mobilya beyaz eşya depozito vb gibi ihtiyaçları karşılama k için 1 yıl veriyorum kendime birikim yapmak için ama sonrasında nasıl karşılarına geçip ayrı yaşama isteğimi söyleyeceğim bilmiyorum

babamla değil ama annemle sıkıntımız var çamaşır asmamdan bulaşık yıkama tarzıma kadar karışıyor evet herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. ama anneme bunu anlatmak gerçekten zor. küçük bir evde yaşıyoruz sığamıyoruz taşınmıyorlarda bir odam bile yok çocuklarında birinin odası var o da zaten o kadar küçükki yatak ile dolap anca sığıyor.

Arkadaşım hiiç imkansız değil. Sen paranı biriktir, evini bul. Kirala anlaş en son söyle madem. Ne derlerse de desinler. Seni aksine ikna etmelerine izin verme.

babam abim sohbet arasında söylüyorlar böyle bir şeyin imkansız olacağını.. ama bir söz var bişlmem duydunuzmu.. allah altın beşikte bile göndermesin baba evine diye..

babam çok destek bana sağolsun dağ gibi arkamda ama annemle mümkün değil anlaşamıyoruz.. ve ben bir mobilyacı görsem bir ev eşyası görsem hayal kuruyorum evim şöyle olsa kutu gibi çocuklarımın odası böyle olsa kendimize ait bir dünyamız olsa diye.

yine yakın oluruz aileme tabi çünkü çocuklarım küçük kreşe ben götürüyorum ama annemin alması lazım kreşten ben işten gelinceye kadar.

onlar ise seneye 3 odalı bir eve çıkarız planları yapıyorlar.. aile yapımız ortada izin vermezlerse bu ömrüm böyle mi geçecek

Aynı mahallede tutun neden olmasın ?

Çocuklar için ayrı ev şart bence .
Benim görüşüme göre dede ve annaanne ile yaşamak çocuklar için iyi olmuyor . Babaları ile ilişkilerini de etkiler zaten bu durum .
İmkanın varsa hiç onlara yerleşmeden ayrı eve çık .Sonradan ayrılmak zor olur çünkü.
Çalışmıyor musun ? Maaş artı nafaka ile halledebilirsin bence .

benim kendi evim vardı
dayalı doselı kalmıstı ayrılınca
ama ben aılemle oturmayı tercıh ettım
cok yazdım odamız vardı ama dolabımız fılan hak getıre hersey zamanla oldu 2+1 80 metre kare evde yasadık ben mutluydum acıkcası
surtusmeler oluyordu olmuyor degıldı ama ben tek basıma eve cıkamazdım kafayı yerdım herhalde

Ayni mahallede tutun derim. Ya da alistira alistira. Haber vermeden gidin tutun, mobilyalarinizi koyun. Alisacaklardir eminim..

Çocuklar için ayrı ev şart bence .
Benim görüşüme göre dede ve annaanne ile yaşamak çocuklar için iyi olmuyor . Babaları ile ilişkilerini de etkiler zaten bu durum .
İmkanın varsa hiç onlara yerleşmeden ayrı eve çık .Sonradan ayrılmak zor olur çünkü.
Çalışmıyor musun ? Maaş artı nafaka ile halledebilirsin bence .

ben boşanalı 2 yıl olacak. nafaka ceza davam devam ediyor ama aylık 300 tl zaten.. daha hiç alamadım.

maaşım daha önce bir konu açmıştım 2300 ve yemek kartım var 390 tl ..
ama çocukların kreşine 720 tl ödüyorum. annem sağlık sorunları sebebiyle çocuklara bakamıyor.

onlara yakın aynı sokak yan bina gibi bir ev olsa diyorum ama bu onlara göre imkansız.
dul bir kadın ayrı yaşayamaz evine abin gelse erkek alıyo zannederler diyorlar ..

bense kendi düzünimi kurmak için sabırsızlanıyorum

ama nasıl? onlar bizim gibi bakmıyorlar hayata. nasıl bir dik duruş sergilemeliyim bilmiyorum..

okyanusu geçtim derede boğulcam sanki.
Siz kimseye bişey kabul ettirmek zorunda değilsiniz. Kendi ayaklarınızın üzerinde durduktan sonra bir de annemi ikna edicem diye kırk takla atmaya gerek yok. Sakin bir dil ile gerekçelerinizi anlatın sonra evimi tuttum diye haber verin.

Sizi evlatlıktan red edecek değildir. 2-3 konuşur, bir bakarsın hoşuna bile gidiyor gidecek bir kapısının daha olması.

Nezih bir apartmanda oturduktan sonra kimse sizi rahatsız etmez zaten. Herkesin bir ailesi, kendine göre düzeni var.

Öncelikle güvenmelisin kendini. Bunu yapacak olan ilk kişi sen değilsin.
Eski evliliğinden kalma eşyan hiç yok mu? Aslında şimdi ayrılman daha kolay olur, kaldıkça sinersin gibi geliyor bana. Hem düzene alışmak hem de ailenin buna alışmasından dolayı..
En nihayetinde çocukların var ve bakımlarından babaları da sorumlu.
Evi kurma konusunda yardım etmez mi size?

Öncelikle güvenmelisin kendini. Bunu yapacak olan ilk kişi sen değilsin.
Eski evliliğinden kalma eşyan hiç yok mu? Aslında şimdi ayrılman daha kolay olur, kaldıkça sinersin gibi geliyor bana. Hem düzene alışmak hem de ailenin buna alışmasından dolayı..
En nihayetinde çocukların var ve bakımlarından babaları da sorumlu.
Evi kurma konusunda yardım etmez mi size?

o gölge etmesin başka birşey istemez gerçekten daha nafakasını bile ödemedi

Back
X