boşandıktan sonra ayrı eve çıkmak - aile ile yaşamak

iş arkadaşlarımdan da sizinle aynı görüşte olan kişiler var. birikim yap diyorlar bunun iyi günü var kötü günü var iki çocuğun okul masrafları başlayacak. şimdi ne alırsan onu giyiyorlar ama ilerde onlarında istekleri olacak hobileri olacak bunların hepsi parayla oluyor diyorlar.

geniş eve çıkmak için çabala kendine ait odan olsun çocuklarında geniş bi odası olsun görüşündeler.

emeklilik yaşı 56. o yaşa kadar kimseye muhtaç olmadan yaşaman için sağlığın yerindeyken birikim yapmalısın diyorlar..

evet buda çok mantıklı..

sanırım ben çok ilerisini değil şimdi içinde bulunduğum durumu düşünüp birikim yapmayla işe başlamalıyım. ailem geniş eve geçme durumunu kabul etmezse o zaman ben evden ayrılıyorum diye kararımı duyurmalıyım galiba.

anemle sürekli itiş kakış halinde değiliz ama kolay değil sessiz bir hayatı vardı şimdi evin içi kreş gibi. kafasını dinleyeceği bir başka odası yok.

kafam karışık

dün de bu düşüncedeydim çok karışığım

hatırladım şimdi..inşallah herşey yolundadır..

bizde köprüler o kadar yıkıldıki büyük konuşmaktan rabbime sığınıyorum ama geri dönüş yolu yok.konularımı görmüşsündür belki.
Yolunda sükürler olsun. Hayat gailesinden baska bir sıkıntımız yok.

Eğer geri dönüş yoksa yoktur cnm üzme kendini. Bi bakıcam konularına cok vakıf değilim doğrusu

babam abim sohbet arasında söylüyorlar böyle bir şeyin imkansız olacağını.. ama bir söz var bişlmem duydunuzmu.. allah altın beşikte bile göndermesin baba evine diye..

babam çok destek bana sağolsun dağ gibi arkamda ama annemle mümkün değil anlaşamıyoruz.. ve ben bir mobilyacı görsem bir ev eşyası görsem hayal kuruyorum evim şöyle olsa kutu gibi çocuklarımın odası böyle olsa kendimize ait bir dünyamız olsa diye.

yine yakın oluruz aileme tabi çünkü çocuklarım küçük kreşe ben götürüyorum ama annemin alması lazım kreşten ben işten gelinceye kadar.

onlar ise seneye 3 odalı bir eve çıkarız planları yapıyorlar.. aile yapımız ortada izin vermezlerse bu ömrüm böyle mi geçecek
durumunuz gercekten bıraz zor helekı Turkıye gb bır yerde sıg kafalı bır toplumda ben soyle düşünüyorum ailenızın maddıatı ıyıyse daha ıyı ve genıs bır eve cıkabılırsınız zaten calısacaksınız cocukları anneniz alacak madem bence hıc ayrılmayın cunku yasam zor sızın 3 bıne yakın maaşınız olmalıkı rahat bır yasam suresınız kıra gıderler cocukların masrafları zor gercekten tek bayan olarak 1 yıldakı bırıkım ucu ucuna bır kıra ve mobılyaya yeter ya gerısı bu ev bunlardan ıbaret degılkı bence boşu boşuna kendini yıpratma derim gene birikim yap zaten ılerde cocukların ıcın ıhtıyacın olacak .Annene gelıncede her anne kız boyledır emın ol sahsen bende anneme kızıyorum neden mutfak dagnık yada neden yemegı boyle yaptın dıye cok kafana takma cokta alıngan olma k ı b allah yardımcın olsun.

Canım ben 33 yaşındayım yalnız yaşıyorum bekarım sende dulsun gayet normal çoçuklarınla yaşaman ailen bence haklı degil kim ne derse desin sen kendi ayaklarının üzerinde dur Olgun bi kadınsın hayatını aile büyüklerinin kararlarına göre şekillendirme sırf

merhaba kızlar

son durumdan sizleri haberdar etmek istedim bana gönülden yardımcı oldunuz derdimi dert ettiniz

ailemle beraber 3 odalı geniş bir eve çıkıyoruz kiraya maddi olarak kendimizi toparlayıncada almaya niyetleneceğiz kendi evimizi de kiraya vereceğiz oradan gelecek parayla kiramızı ödeyeceğiz

çok şükür çocuklarıma oda yapacağım ve kendime de oda yapacağım salonda yatıp kalkıyorduk emanet gibi.. kendi oadama televizyon falanda alacağım .. ayrıca abimlerlede komşu olacağız böylelikle dayılarınıda rol model alabilirler oğullarım..

evimiz boyanıyor şimdi taşınma hazırlıkları yapıyoruz..

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..

sevgiler:)

merhaba kızlar

son durumdan sizleri haberdar etmek istedim bana gönülden yardımcı oldunuz derdimi dert ettiniz

ailemle beraber 3 odalı geniş bir eve çıkıyoruz kiraya maddi olarak kendimizi toparlayıncada almaya niyetleneceğiz kendi evimizi de kiraya vereceğiz oradan gelecek parayla kiramızı ödeyeceğiz

çok şükür çocuklarıma oda yapacağım ve kendime de oda yapacağım salonda yatıp kalkıyorduk emanet gibi.. kendi oadama televizyon falanda alacağım .. ayrıca abimlerlede komşu olacağız böylelikle dayılarınıda rol model alabilirler oğullarım..

evimiz boyanıyor şimdi taşınma hazırlıkları yapıyoruz..

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..

sevgiler:)

Hayırlı olsun Güle güle oturun inşallah

Boşanma davasından sonra ben de yaklaşık 1,5 yıl baba evinde yaşadım. Zorluğunu iyi bilirim. Yağa da batırsalar bala da batırsalar olmuyor, insan kendi düzenini arıyor. En azından oğlumun bir ders çalışma odası olmalıydı. En sonunda bu böyle olmaz dedim. Onlar biz ayrı eve gönderemeyiz seni dediler. Sabrettim. Başka bir şehirde kadro buldum ben. Oğlumu da alıp o şehirde bir düzen kurduk. Aileme de çok uzak değil aslında, 3 saat uzaklıkta. Oğlumla çok da mutluyuz, huzurluyuz. hiç de ailemin korktuğu gibi olmadı. Boşanmış biri gözüyle bakılmadı hiç, o zorlukları hiç yaşamadım. Anladım ki ailemin kendi kuruntularıymış onlar. Zaten kişi böyle bir şeye müsade etmezse kim ne yapabilir ki? Artık o kadar çok boşanan ve tek başına yaşayan var ki, bunlar o kadar da abes karşılanmıyor. Farzet ki boşanmadık da eşlerimiz öldü, o zaman da mı kendi hayatımızı kuramayacaktık? Ailelerin artık bazı şeyleri anlamaları gerekiyor. Benim ailem anladı. Yakın olduğu için özledikçe bazen hafta sonları onları görmeye de gidebiliyorum.

çok sevindim mutlu olmanıza, en azından dayılarına da yakın olucak bir baba abi ihtiyacı hissetmeyecektir umarım. siz de rahat edeceksiniz kendi eviniz gibi hem de aile ile aslında daha güvenli

600 tl kira
elektrik su dogalgaz 200 tl dıyorum
mutfak bılmem ne 300 tl olsun gecınırsın valla ama cocukların gelecegı ıcın bırıkım yapabılırmısın bılemedım canım
Dogalgaz elektrik su cok daha fazla olur yazın belki dediginiz gibi cikar fakat suan sadece dogalgaz 200 den fazla geliyo ortalama bu ama 2300 gecim olur diye düşünüyorum ..

eski eşten kalan kredi borçları vardı onlar yeni bitti. işte bu ay başladım birikim yapmaya ortalama 500 tl civarında kenara atabiliyorum şuan. 2016 yılbaşından sonra ise ödemelerim biraz daha azalacak ve 800 tl gibi kenara atma şansım olacak eğer allah nasip ederse.

yani ortalama 6.000 tl- 7.000 tl gibi bir rakam seneye yaza biriktirmiş olabilirim diye hesaplıyorum.

bu para orta halli son model olmasına gerek yok beyaz eşya ve 2 baza bir köşe takımı halı perde almaya yeter mi acaba?
Yeterli tabi ki benim kizkardesim 8 bin e bütün evi döşedi

Bu konu kesinlikle hayatımın en derin problemi oldu annem ve babam boşandıktan sonra...
Öyleki boşanmadan daha fazla etkilemişti beni..
Annemi halası büyütmüş..Onun yanında kalmıs meslek sahibi olmuşş.
İstanbuld'da yaşamış kendi anne babasının yanında Silivri'de değil..
Sonra babamla tanışıp evlenmiş ve aileler uyuşmadığı için evliliğinde büyük sıkıntılar yaşadı..
Ben 12 yaşındaykende boşanma kararı aldı annem benimle ve abimle konuştu..Ben anlayışla karşıladım abim sessiz kaldı..
Sonra annemin halasına taşındık evimizi boşalttık eşyalarıda depoya koyduk..
Bu hayatımızın dönüm noktası olmuştu..
10 yıl boyunca beraber yaşadık ve her gün ızdıraptı..
O çok sevdiğim büyük halam zaman zaman hayatı zehir ediyordu bize..
Onunla beraber yemek yememizi o istediği zaman yıkanmamızı (hafta 1) bir şey yaparken ona sormamızı pişirdiği yemeği 3 gün yememizi kısacası bır cok ağır sey istıyordu.Annemde hazır şeyler alıp dolabı dolduruyordu kendi basımıza hazırlayıp yıyor ustunede bir sürü laf yıyorduk..
Sadece arkadaslarımızın gelmesine bir şey demıyordu oda tabi kendi sevdikleri oluyordu:)

Annemin kendi işiydi iyi kazanıyorduda ama biz o evde kendimize ait bir odamız bile olmadan yıllarımızı çocukluğumuzu geçirdik..
Annem isteyerek boşandı ama sonrasında depresyon geçirdi yani bence öyle..Bizim duygularımızı göremedi...
Belki korkuları vardı bilemiyorum ama ben bu süreçte çok yıprandım...
Tam 10 yıl sonra artık benim ısrarlarım sonucu kendı evimzse cıktık ben 22 yasına gelmıstım..
Huzura 22 yasımda erdim derken 1 sene sonra zaten evlendım..Hayatımda eksik çok şey var hala..
Anlatsam pek anlaşılmazki anlatamıyorum eşime bile..
Azcık aşım kaygısız başım deyin ve çocuklarınızı bu şekilde büyütmeyin derim...
Aileniz bir şekilde kabul etmek zorunda siz artık kendi başınıza bir bireysiniz ve o çocuklar bir daha çocukluk yaşamayacaklar..
Bir şey yapmak isterken en basit seyler bile onlara yasak olabilir..Laf söz olabilir.
Anne baba bile olsa insan eti insana ağır..
Tek artısı erken olgunlaşabilirler fakat çocukluğunu gençliğini istediği gibi yaşayamadıktan sonra olgunlaşmanın anlamı ne???
Umarım zoru başarıp dilediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz.
Sevgiler.

çok teşekkür ederim yorumlarınız benim için çok değerli..

ayrı eve çıkma isteğimden hayalimden vazgeçmedim ama bunun için birikim yapmam gerekiyor özel sektörde çalışıyorum işsiz kalsam bile bir süre beni idare edebilecek ve evimi döşeyebilecek eşya parasını bir kenara atmalıyım..

ve birde iki çocuğun kreş parası 1500 tl yi geçiyor şuan kreşten akşam 6 gibi çıkıyorlar en geç bense 7 de evde oluyorum. ve birde gönderdiğim kreşte iki yaşındaki küçük oğlumun koluna öğretmeni vurmuş altına kaka yaptı diye.. oğlum çok etkilendi okula gitmek istemiyor kabus görüyor gece öğretmen geliyor anne diye ağlıyor ..

annanemle evde kalıcam ben diyor o yüzden bir kaç yıl daha ailemin desteğine ihtiyacım var. yeni taşınacağımız evde oğullarımın ve benim kendimize ait odamız olacak içini bir güzel döşeyeceğiz onların isteklerine göre yeni yazdırdığım okulda eğitim olarak çok güzel.. işte durumlar böyle kızlar zamanla her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum çok şükür bin şükür :)

Boşandıktan sonra aileyle yaşamak işkence gibidir, sürekli eski evliliğini öne sürüp başarısız ilan etmeleri konu komşu densiz akraba hep çevrende oluyor.

Sen paranı biriktir, eşyalarını ve evini ayarla. Çok isterlerse arada gelip sende kalırlar böyle alışırlar zamanla.

Back
X