• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan sonra hayat

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Günaydın Kk, direk konuya girmek istiyorum çünkü çok mutsuzum..

Yaklaşık iki yıllık bir evliliğim var. Düğüne 10 gün kala dahi kv yüzünden ayrılma kararı almıştık(keşke o zaman bitseymiş.), evliliğimiz sürecinde de boşanma kararı aldığımız olmuştu (4-5) olmuştur sanırım.

Çok detaya girmek istemiyorum ancak özetlemem gerekirse; her defasında bir şekilde ortalık karıştıran,iftira atıp söylemediğim şeyleri eşime "senin karın bana bağırdı, kötü konuştu" diye anlatan(eşim hep inanır.), tatildeyken bile günde 4-5 kere oğlunu arayan, her şeye karışan bir kv; söz konusu annesi olduğunda eşi olduğumu unutup dış kapının mandalıymışım gibi davranan ve herr şeye rağmen annesini pohpohlamamı isteyen bir eş. Dün yine tartıştık; bizden olmaz, eşyalarını topla gibi söylemlerde bulundu.

Bu defa ben de ciddiyim sanırım ancak ne yapacağımı bilmiyorum.. -Çocuğum yok, tedaviye başlamıştık.-

Annem ve babam ayrı babama gidemem eşiyle görüşmüyorum; annem evli bir süre onda yaşayabilirim ancak bu evden kendime ait olan mobilyalarımı götüremem evleri küçük.
24 yaşındayım çalışmıyorum, satış danışmanlığı tecrübem var ancak şuan piyasada malum iş yok çalışsam bile büyükşehirde yaşıyorum maaşım geçinmeme yetmez ayrı eve çıksam.
40-45 bin lira kadar altınım var düğünden onları alabileceğimi söyledi eşim, onları alıp bankaya atacağım. Şuan gözüm korkmuş durumda, ne yapacağımı bilmiyorum.

Mesleği olmayıp boşanan varsa aranızda, tecrübelerini benimle paylaşabilir mi?
Ne yapmam lazım? Nereden başlarım, nasıl yaparım?

Eşyalarını annenin evinde bir yere üst üste koyabilirsin.
İş bulup, bir miktar birikim yaptıktan sonra ayrı eve çıkabilirsin.
Ama herşeyden önce bu kv yi evliliğe dahil etmemek birazda sizin elinizde, eşiniz madem ona inanıyor, size inanmıyor, eşiniz yanınızda olmadan annesi ile görüşmeyin

Kaynana,görümce 3.kişiler yüzünden asla yuvamı dağıtmam,zaten anlamıyorum kızlar çekirdek aile dışında kalan kişiler yüzünden nasıl bitirme kararı alıyorsunuz,eşimle sorunum yoksa ve seviyorsam inadına direnirim.

Söyleminiz elbet doğru ancak sürekli annesinin ağzına bakan, annesi haksız olduğunda bile evde karısına surat asıp oturan bir eş varsa bu maalesef pek mümkün olmuyor..

Söyleminiz elbet doğru ancak sürekli annesinin ağzına bakan, annesi haksız olduğunda bile evde karısına surat asıp oturan bir eş varsa bu maalesef pek mümkün olmuyor..
Yukarıda yazdım cevap vermedin...

Yapacağın şey eşin yanında olmadığı zaman annesi ile görüşmemek

Yok, farklı şehirlerdeyiz. Bir de altlı üstlü olsak neler olurdu tahmin dahi edemiyorum.. :)
Allah akıl versin sana, başka şehirdeki kv senin evliliğine hiçbir şey yapamaz...

Eşin yanında yok iken asla kv yi arama, ararsa açma

İlla araman gerekiyorsa eşinin yanında ara, telefonun mikrofonunu aç ve öyle konuş, eşinin yanında olduğunu da çaktırma...

Eşyalarını annenin evinde bir yere üst üste koyabilirsin.
İş bulup, bir miktar birikim yaptıktan sonra ayrı eve çıkabilirsin.
Ama herşeyden önce bu kv yi evliliğe dahil etmemek birazda sizin elinizde, eşiniz madem ona inanıyor, size inanmıyor, eşiniz yanınızda olmadan annesi ile görüşmeyin

Eşim bunu kabul etmiyor. Yani annesiyle iyi geçinmemi, onu çok sevmemi istiyor ama mümmmkün değil. kadın buna fırsat vermiyor, defalarca söyledim mesafeli olmak istiyorum diye "yaşlı kadın kusuruna bakılmaz." yanıtını verdi.

Zaten sorunun temeli eş. Dengeyi sağlayabilse, annesine ağız açtırır mıydı?

Ben de boşandım hatta 1 yıl devam etti süreç, en iyi anlayabileceklerden biri benim,ama benim problemim kendisiyleydi,zaten ailesi pek biseye karışmayan müdahele etmeyen tiplerdi ,o nedenle onlarla pek bi sorunum olmamisti

Eşim bunu kabul etmiyor. Yani annesiyle iyi geçinmemi, onu çok sevmemi istiyor ama mümmmkün değil. kadın buna fırsat vermiyor, defalarca söyledim mesafeli olmak istiyorum diye "yaşlı kadın kusuruna bakılmaz." yanıtını verdi.

Zaten sorunun temeli eş. Dengeyi sağlayabilse, annesine ağız açtırır mıydı?
Sen iletişim politikası bilmiyorsun güzelim,

Eşine "annenle mesafeli olmak istiyorum" denmez, belli etmeden mesafeli olunur.

Eşine verdiğin mesaj "seni istiyorum ama anneni istemiyorum"...

Hiçbir erkek bu durumu kabul etmez...

Kendini geliştir ve yetiştir lütfen

Anne ile aynı çatı tavsiye etmem eşi var. Madem biraz eşyan da var ufak tefek altınlardan bir kısmını 1 oda eve çıkacak şekilde ayarla ve annene çok yakın bir ev tut. 2. Elden eşyanı çok uyguna getirebilirsin. Eşinle de anlaşmalı boşan ki nafaka falan akmasa da damlar.

Kaynana,görümce 3.kişiler yüzünden asla yuvamı dağıtmam,zaten anlamıyorum kızlar çekirdek aile dışında kalan kişiler yüzünden nasıl bitirme kararı alıyorsunuz,eşimle sorunum yoksa ve seviyorsam inadına direnirim.
Yaşamadan büyük konuşmayın bence .

Allah akıl versin sana, başka şehirdeki kv senin evliliğine hiçbir şey yapamaz...

Eşin yanında yok iken asla kv yi arama, ararsa açma

Eşinin yanında ara, telefonun mikrofonunu aç ve öyle konuş, eşinin yanında olduğunu da çaktırma...

Bildirimlere sondan başa baktım o yüzden yanıt veremedim kusura bakma..

Tam detay vermek istemiyorum burada ancak;
-anneme gitsek(oğlundan duyar) kıskanır 2 saat telefonda tutar eşimi.
-Evime bulaşıklık almıştım, bildiğin bulaşık sepeti onu kıskandı buradan 500km öteye kargoyla bulaşık sepeti yolladı eşim(50liralık şey)
-eşim bi fotoğraf atsa evden, "koltuğa örtü serin, o halı leke mi olmuş" diye başlar durur.
-bu kadın benim düğün günümde, gelin evimde 50 kişiye yemek vermek istedi; "yakışık alır mı hiç, ne hevesle aldım o çeyizlerimi ben ellemeden 50 kişi dokunacak istemem" dedim diye oğlunu arayıp "düğüne gelmeyeceğim ben" diye ağladı, eşim düğünü iptal edelim dedi SIRFF bu yüzden.

Zaten bunlara eşim müsaade etmese, elbette kv bir şey yapamayacak ama işte..

Nafaka alın, annenizin evindeyken iş arayın. Eşyalar için küçük bir depo kiralayabilirsiniz ama eşyaların maddi değeri ne kadar? değer mi depo kiralamaya? isterseniz eşyaların maddi değerini ondan talep edin eşyalar onda kalsın.

Back
X