Boşandıktan sonra hayat

İşim yoktu boşandığımda paramda yoktu. Çocuğum vardı bir de. Annem çocuğa baktı bende işe girdim.. epey oldu ayrılalı ve ben o günleri hatırlamak dahi istemiyorum. Çalış paranı kazan boşanmak assslaaa kötü bişey değil tam tersi güllerin gül açacak yeni sayfa yeni insanlar.. Ve elveda saçma günler. Çalıştım çocuğuma baktım kendime araba aldım istediğimi yedim giydim.. sevdim sevildim.. aşkıda yaşadım. Vallahi iyiki diyorum,hala iyi ki bitirdim!

Eşin seni sevmiyor. Seven insan eften püften sebeple eşine, eşyalarını topla git demez. Düğünü iptal etme sebebi bile o an ayrılmak için yeterli ama sende pişman olmuşsun geçmişi geri alamayız. Şimdi çok daha geç olmadan iyi bir avukatla görüş. Bazı konularda eksik bilgilerin var nafakayı ev eşyaları altınla halletme falan ona eşin karar veremez. Daha çok genç ve yolun başındasın iş bulup özel yurtlarda kalıp (nafakanı alırsan yurta gerek kalmayabilir) toparlanınca yeniden düzenini kurarsın. Yatılı yapılabilecek işlerde var bakıcılık vs çok da iyi maaşı var. Çocuğun yok şanslısın hamilelik, doğum, bebekli ve o kaynana eş ile düşünemiyorum. Kendine yazık etme çok daha büyük pişman olursun.

3. bebeğimi doğurduktan sonra eşim bana "bugün boşansam annem sevinir" dedi... o derece kötü bir kv ye sahibim

Annesi ile görüşmüyorum, üstelik eşim tek çocuk...

Tek problem kv idi... ve maalesef ki bu ülkede ki kv lerin %90 'ı problemli.

Annesi huysuz diye eşimi bırakmadım ama inatçı karakterim ve "boşanıp bu kadını sevindirmeyeceğim" felsefemden olayı...

Kötü mü yaptım asla

Sırf kv için sevdiğim adamı bırakamadım, ben üzüleceğime annesi üzülsün "boşattıramadım gelini" diye..💃💃💃
Siz evliliğiniz için çabalamışsınız ama eşinizin desteğini de almışsınız büyük ihtimalle. Ama konu sahibinin eşi öyle değil anladığım kadarıyla. Karı koca olmuşlar hayat arkadaşı olamamışlar, aynı evi paylaşıyorlar ama yuva kuramamışlar. Sırf annesi huysuzluk etti diye 500 km öteye bulaşık sepeti gönderen adamın tüm hayatları boyunca yaptıklarını düşünün. Büyük pencereden bakın derim. Bende sizin gibi kontrolcü, kıskanç, aile olduğumuzu kabul edemeyen bir kv sahibim. Ona rağmen hala evliyim ama eşimin olaylar karşısında ki tavırları ile aştık bunları.
M mavilimonata yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum, kv nin tavırlarına eşinin yaklaşımı daha adaletli olsaydı eminim boşanmayı düşünmezdin. Bu şekilde yaşamak, evliliği yürütmek gerçekten zordur. Birde her kavgada boşanmayı diline dolamış bir adam varsa. Altınların ile küçük (1+0) bir eve çıkabilir yeni bir düzen kurabilirsin sanki. Bu arada kendini geçindirecek kadar bir maaşla başlarsın, sonra ki zamanda işinde mesleğinde ilerledikçe maaşında artar. Ama öncelikle kendine güvenmelisin, asgari ücretle geçinen aileler var sonuçta. Tabi ki ilk zamanlar zor olur ama zamanla inan düzene girer her şey. Çocukta yokmuş bir tek kendin geçinmeye çalışacaksın. Sırf maddi kaygılar yüzünden bu adama ve annesine katlanma. Umarım her şey gönlünce olur.

3. bebeğimi doğurduktan sonra eşim bana "bugün boşansam annem sevinir" dedi... o derece kötü bir kv ye sahibim

Annesi ile görüşmüyorum, üstelik eşim tek çocuk...

Tek problem kv idi... ve maalesef ki bu ülkede ki kv lerin %90 'ı problemli.

Annesi huysuz diye eşimi bırakmadım ama inatçı karakterim ve "boşanıp bu kadını sevindirmeyeceğim" felsefemden olayı...

Kötü mü yaptım asla

Sırf kv için sevdiğim adamı bırakamadım, ben üzüleceğime annesi üzülsün "boşattıramadım gelini" diye..💃💃💃
Tüm sayfaları okumadım ama nasıl da tek taraflı bakmışsınız olaya.
ne güzel işte görüşmüyorsunuz ve bir şekilde eşiniz kabul etmiş eşiniz. Belli ki tek taraflı savaşmamışsınız.
mesela ben anne bile değil, görümcemle görüşmek istemediğim için, görüşmediğim 8.ayın sonunda boşandım. Her erkek bunu kabul edip evine yuvasına bakamıyor. Bu durumda suçu kadında bulmanız da gösteriyor ki bizi eleştirmek için illa kaynanaya görümceye gerek yok. Kadın kadına yetiyor.

Eşine annesine herşeyi yetiştirmemesi gerektiğini öğreteceksin.

Son gebeliğimde hamile olduğumu söyletmedim ben, doğumdan sonra haber verdik...
iyide sen heralde kolak erkek görmemissin anasına çişimi bile söyleyen kocalar gördü burası kıza bosuna yukleniyosun mal böyle ona göre yorum yap kız elli kera ailemize sırrını anltama sunu söyleme dese ne olcak adam kolak her saat bası anasını arıyo belki kız arama dedigindede ayrılalım s... gitt diyodur yoksa kız durduk yere neden bosansın kım kuralı düzeni bozar allah askına

İşim yoktu boşandığımda paramda yoktu. Çocuğum vardı bir de. Annem çocuğa baktı bende işe girdim.. epey oldu ayrılalı ve ben o günleri hatırlamak dahi istemiyorum. Çalış paranı kazan boşanmak assslaaa kötü bişey değil tam tersi güllerin gül açacak yeni sayfa yeni insanlar.. Ve elveda saçma günler. Çalıştım çocuğuma baktım kendime araba aldım istediğimi yedim giydim.. sevdim sevildim.. aşkıda yaşadım. Vallahi iyiki diyorum,hala iyi ki bitirdim!
ailen demek arkandaymıs biz misafirlige gittigimizde horlanıyoz valla öyle aileler o kadar tebrikediyorum ki

Eşinle birbirinizi seviyorsanız, başka sorununuz yoksa diye başlayan yorumları cidden anlamıyorum.

Konu sahibi seviyor diyelim tamam, eşi sevmiyor, sevse annesine saygısızlık dahi etmemiş karısına kapıyı göstermez, aileni ara gelip seni alsınlar demez. Karısina verdiği değer bu kadar adamın. Neyin mücadelesini yapsın bu kadın? Evlilik böyle birşey değil ki.

Ben eşimin beni zorlayan bir yanını idare edebilirim ama annesi yada bir başkası için beni yok saymasini etmem, edemem. Neden edeyim, kadınlar neden sırf evli kalmak için kendisine eş olarak değer vermeyen, onun varlığını öncelemeyen adamlar karşısinda rol yapsın ve mutsuz olsun bir ömür? Anlamayacağım bu mantığı.

Ağzına sağlık.
Asıl anlatmak istediğim bu.
Bir kere bile "haklısın" demedi.
"annem haksız olsa bile ben sana bunu söyleyemem" dedi.
Annesiyle karısının yerini ayıramayan bir eş işte, ne kadar ne beklenebilir ki..
Bunu derken bence zaten annesinin zaman zaman haksız olduğunu kabul etmiş. Erkekler bizim kadar akıllı değil ve bu tip şeylere kafa yormak istemiyorlar.İsteseler de beceremiyorlar zaten...
O yüzden kararı sen vereceksin. Bu evliliğin artılarını eksiklerini...Sonra da ya bu deveyi güdeceksin ya bu kervandan gideceksin🤷‍♀️

Eşinle birbirinizi seviyorsanız, başka sorununuz yoksa diye başlayan yorumları cidden anlamıyorum.

Konu sahibi seviyor diyelim tamam, eşi sevmiyor, sevse annesine saygısızlık dahi etmemiş karısına kapıyı göstermez, aileni ara gelip seni alsınlar demez. Karısina verdiği değer bu kadar adamın. Neyin mücadelesini yapsın bu kadın? Evlilik böyle birşey değil ki.

Ben eşimin beni zorlayan bir yanını idare edebilirim ama annesi yada bir başkası için beni yok saymasini etmem, edemem. Neden edeyim, kadınlar neden sırf evli kalmak için kendisine eş olarak değer vermeyen, onun varlığını öncelemeyen adamlar karşısinda rol yapsın ve mutsuz olsun bir ömür? Anlamayacağım bu mantığı.
Tüm sayfaları okumadım ama nasıl da tek taraflı bakmışsınız olaya.
ne güzel işte görüşmüyorsunuz ve bir şekilde eşiniz kabul etmiş eşiniz. Belli ki tek taraflı savaşmamışsınız.
mesela ben anne bile değil, görümcemle görüşmek istemediğim için, görüşmediğim 8.ayın sonunda boşandım. Her erkek bunu kabul edip evine yuvasına bakamıyor. Bu durumda suçu kadında bulmanız da gösteriyor ki bizi eleştirmek için illa kaynanaya görümceye gerek yok. Kadın kadına yetiyor.

Yasayan goren ya da bir sekilde empati yapan hanimlar durumun vehametini anliyor.Ben mesela istedigim kadar ben kaynanam yuzunden huzurumu kacirmayayim desemde bunu davulla zurnayla yapsam da adam annesinin tarafinda zaten.Mal gibi kaliyorum ortada oyle :) Erkegin anneyle olan iliskisi saglikli degilse evliligi de saglikli yurumuyor.Bu kuram gibi birsey.

Kaynana,görümce 3.kişiler yüzünden asla yuvamı dağıtmam,zaten anlamıyorum kızlar çekirdek aile dışında kalan kişiler yüzünden nasıl bitirme kararı alıyorsunuz,eşimle sorunum yoksa ve seviyorsam inadına direnirim.

Burda kadın malesef çok birşey yapamaz ki. Neticede eş kişisinin karısıyla huzurlu olmak gibi bir niyeti yok. Olsaydı bu arkadaşımız da bu kadar çıkmaza girmez birşekilde üçüncü kişileri idare edebilirdi diye düşünüyorum .

Konu sahibinin ve bu durumda olan tüm kadınların Allah yardımcısı olsun. Dünyanın iyice çivisi çıktı malesef. Öyle bir zamandayız ki evlenmek te evliliği yürütmek te çok çok zorlaştı. Dua edin bol bol Allah size hayırlı kapılar açsın tez vakitte.

Evliliğiniz deki sorun kv falan değil öncelikle eşiniz. Sizi sevseydi sahip çıkar arkanızda dururdu. Bu kadar çabuk vazgeçmesi de sizi istemediğini gösteriyor. Herneyse siz öncelikle annenizin yanına gitmelisiniz. İş bulana kadar en azından. Babanızın yanına gitmeseniz de maddi yardım talep edebilirsiniz. Tek başına eve çıkmanız zaman alabilir gibi görünüyor. İş bulun da er ya da geç kendi hayatınızı kurarsınız.

Back
X