boşandıktan sonra mı başlıyo herşey?

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
Herkese merhaba,
Bu saat oldu geceden beri ayaktayım uyuyamadm. Psikolojim hiç iyi değil, psikologa gidiyodum bıraktım bi yararının oldugunu düşünmüyorum zaten.
Eşimden ayrılalı bikaç ay oldu. İyi hissetmem gerektiği halde ben kendimi kocaman bi boşlukta hissediyorm. Bundan snra napıcam yada napmam gerekiyo bilmiyorm. Ailemle birlkteym ama evden çıkmıyorum nerdeyse. Odamdan bile çıkmak zor geliyo uyanmak zor geliyo uyumak zor geliyo. Burdaki yazılanları okudukça daha kötü oluyorum. Geçen bi üyenin yazdıgını okudum hala aklmda. İş yerinde sırf evlenmiş ayrılmış oldugu için bi adamın yersiz konuşmaları cesaretini anlatmış.

O kadar korkuyorumki dışarda bişeyler yapmaya. İşe başlasam hep düşünüyorm ayrıldıgımı herkesten saklamalımıyım saklamazsam bana karşı yaklaşımlar nasıl olur. Ya da diyorm iş bulasya kadar kursa gitsem ama orda da yeni insanlarla tanışcam ve sanki ayrıldıgımı herkes biliyo olcak. Bana karşı farklı davrancaklar cesaretli olcaklar. Derdimi anlatamıyorum sanırım ama yeni bi ortama girmekten korkuyorum ben. Nasıl konuscam nasıl tanışcam insanlarla. Mesela evlimisin dediklerinde ne dicem ya da evlenmiş ayrılmış oldugumu öğrendiklerinde bi erkeğin bakışımı değişcek bana bu onu cesaretlendircekmi. O kadar karışıkki kafam. Hem çalışmak istyrm evde durmaktan çok sıkıldım hemde yeni bi ortama girmek istemiyorum.

Yengemle başka bi şehrde kalma durumumuz vardı bikaç aylığına, abimle yengem orda nowheretohide a rahat vermezler tarzı bişeyler söylediler. Açıkcası benim gitmemi istemediler. Kendi ailem bile böyle düşünüyosa diğer insanlar nasıl düşüncek? Ya ben çok hassas düşünüyorum ya da iş ortamında gercektende zorluklarla karşılaşcam. Görüşleriniz benim için gercekten önemli çünkü bu aralar tamamen kendime güvenimi cesaretimi kaybettim lütfen fikirlerinizi söylermisiniz ben mü yanlış düşüncelerdeyim?

Son düzenleme:
Ayrılmışsin neden kendine bu kadar yük yapiyosun evlenmek kadar boşanmakta normal ha tabı ki ikisi de aynı değil biri mutluluktan diğeri mutsuzluktan ama hayat devam ediyor yani böyle olmaz ki yeni ortama girmekten yeni insanlar tanımaktan engelleyemezsin kendini hemde herkes herşeyi söyler sen yoluna devam et bnde 1 buçuk yıllık evliyim çocuk istedik ama Rabbim nasip etmedi her kimi görsem çocuk olmuyor mu diye soruyorlar inan bu soru karşında da dayanmak zor ama çok umursamıyorum eminim arkamdan da diyorlardır çocuğu olmuyor diye en başta kayinvalidemler ama inan kendinı üzdugune bile değmez bence yeni insanlar tanımaktan çekinme aksine yeni insanlar tanı yeni ortamlar oluştur kendine unutma bu durumda olan tek sen değilsin canım Rabbim yar ve yardımcın olsun

Canım öncelikle senin güçlü olman lazım.
Ayrılmak ayıp bir şey değil bunu kesinlikle aklına sok ve herkese ayrıldığını söylemen gerekmiyor.
Bekarım dersin zamanla istediğin kişilere anlatırsın durumu.
Bu arada bak şimdiden söylüyorum, illa ki hayatına girenler olacak onlara karşı "ben evlenip ayrıldım" diye kesinlikle eziklik hissetme içinde.
Bi kere o kozu karşı tarafın eline verirsen her fırsatta kullanır onu. Sen utanacak bir şey yapmadın, kendine saygın olsun ki onlar da sana saygı duysun.
Başkalarını da takma, kafana kimin ne olacağı belli olmaz. Her şey insanlar için

Ayrılmışsin neden kendine bu kadar yük yapiyosun evlenmek kadar boşanmakta normal ha tabı ki ikisi de aynı değil biri mutluluktan diğeri mutsuzluktan ama hayat devam ediyor yani böyle olmaz ki yeni ortama girmekten yeni insanlar tanımaktan engelleyemezsin kendini hemde herkes herşeyi söyler sen yoluna devam et bnde 1 buçuk yıllık evliyim çocuk istedik ama Rabbim nasip etmedi her kimi görsem çocuk olmuyor mu diye soruyorlar inan bu soru karşında da dayanmak zor ama çok umursamıyorum eminim arkamdan da diyorlardır çocuğu olmuyor diye en başta kayinvalidemler ama inan kendinı üzdugune bile değmez bence yeni insanlar tanımaktan çekinme aksine yeni insanlar tanı yeni ortamlar oluştur kendine unutma bu durumda olan tek sen değilsin canım Rabbim yar ve yardımcın olsun
Çok tşk ederim söyledikleriniz için. Bi türlü dediğiniz gibi hissedemiyorum işte. Hep bi korku var içimde. Burda çok okuyoruz ayrıldıktan snra zorluk yaşayan üyeleri. Sanırım hep en kötüsünü düşünüyorm ben

Canım öncelikle senin güçlü olman lazım.
Ayrılmak ayıp bir şey değil bunu kesinlikle aklına sok ve herkese ayrıldığını söylemen gerekmiyor.
Bekarım dersin zamanla istediğin kişilere anlatırsın durumu.
Bu arada bak şimdiden söylüyorum, illa ki hayatına girenler olacak onlara karşı "ben evlenip ayrıldım" diye kesinlikle eziklik hissetme içinde.
Bi kere o kozu karşı tarafın eline verirsen her fırsatta kullanır onu. Sen utanacak bir şey yapmadın, kendine saygın olsun ki onlar da sana saygı duysun.
Başkalarını da takma kafana kimin ne olacağı belli olmaz.
Çok haklısınız aslında. Şuan başkalarının hayatıma girme düşüncesi bile kötü yapıyo beni. Ben sadece yeni bi ortamda nasıl hissederim kendimi değersizleştirirmiyim onun kaygısındayım. Bu yüzden ne doğru düzgün iş başvuruları yapıyorum ne de bi kursa başlayabiliyorum..

Dua edelim canım Rabbim kolaylık versin sana bi müddet böyle hissetmen normal zamanla alışacaksın inşallah dualarım seninle kuzum

öncelikle ne kadar kapatırsan insanlardan kendini soyutlarsan bu psikoloji o kadar kafana yer eder

kursa git sorduklarında bekarım de işe gir sorduklarında bekarım de
kimseye hesap vermek zorunda değilsin
onlar senin ayrılmış olduğunu öğreninceye kadar fikirleri oluşur
daha sonrasında problem yaşayacağını düşünmüyorum
olumsuzluklar evli olsanızda olabilir
bu kadar kapatmayın kendinizi evet kabak çiçeği gibi pat diyede açılmayın ama oturup kalkmasına dikkat ettikten sonra problem sıvayan olmaz halledilir oluşan problemler
oturup kalkamasına dikkat etmezsen evlide olsan cesaret alan olur

Çok haklısınız aslında. Şuan başkalarının hayatıma girme düşüncesi bile kötü yapıyo beni. Ben sadece yeni bi ortamda nasıl hissederim kendimi değersizleştirirmiyim onun kaygısındayım. Bu yüzden ne doğru düzgün iş başvuruları yapıyorum ne de bi kursa başlayabiliyorum..
Bir yerden başlaman lazım canım. Zaman beklemiyor ve anca bu şekilde iyileşeceksin.
Dediğim gibi, ayrıldığını kimse bilmek zorunda değil.

öncelikle ne kadar kapatırsan insanlardan kendini soyutlarsan bu psikoloji o kadar kafana yer eder

kursa git sorduklarında bekarım de işe gir sorduklarında bekarım de
kimseye hesap vermek zorunda değilsin
onlar senin ayrılmış olduğunu öğreninceye kadar fikirleri oluşur
daha sonrasında problem yaşayacağını düşünmüyorum
olumsuzluklar evli olsanızda olabilir
bu kadar kapatmayın kendinizi evet kabak çiçeği gibi pat diyede açılmayın ama oturup kalkmasına dikkat ettikten sonra problem sıvayan olmaz halledilir oluşan problemler
oturup kalkamasına dikkat etmezsen evlide olsan cesaret alan olur
Normalde o kadar sosyal ve canlı biriydimki. Şu bikaç aydır evden çıkmak dışarda olmak bile yük gibi geliyo. Kendine güveni olan biri nasıl böyle şeyler düşünür anlayamıyorm. Aslında çevremde çok fazla ayrılmış insan var. Onlar bu durumlarda nasıl davranıyolar ne diyolar hiç bilmiyorum :(

Bu kadar buyutme gozunde. Ayni yollardan gectim. Insan herkesin hedefi haline geldigini saniyo da yoo. Beni bekar bilip de sarkan da oldu. Bayan oldugumuz icin zaten basimiza geliyo. Evlenmis ayrilmis oldugumu is yerlerimde kurslarimda gizledim. Hayatima da girenlere karsi gercekten ciddi niyeti oldugunu anladgm anda soyledim. Ama mesafemi hep koydum.cocukluk arkadasim ki mahallesinin de kiziyim ahlaksiz bi teklifte bulundu reddettim. Dik durdum.

Bikac olay haricinde hic sorun yasamadm.

Mahallemde herkes biliyo bi Allah in kulu yan bakamadi o bi kisi harc.onla da muhattap oluyodm yakin arkadastm diye. O da onun densizligi cevabini da aldi.

Sen kendini.bilirsen bisi olmaz biiznillah.

Benden dolayi da basta tereddut etti cevrem hic de bise olmadi. El ele bile tutusmadm. Simdi nisanliyim da.

Rahat ol akisina birak. Napman gerektgni zaten zamanla cozuyosun her sey normallesiyo.

Bak ben bidaha mutlu olamam saniyodm neler geldi gecti he heyytt. Zaten mutlu olsak evli kalirdik. Hic bi kadin kolay kolay yuva yikmaz var bise demekki

Bir yerden başlaman lazım canım. Zaman beklemiyor ve anca bu şekilde iyileşeceksin.
Dediğim gibi, ayrıldığını kimse bilmek zorunda değil.
Zaten hangi ortama girersem bundan sonra söylemeyi düşünmüyorum ayrıldıgımı. Şu an bile bana herkes acıyomuş gibi geliyo. Akrabalarımdan arkadaşlarımdan bilenler. Yazık ayrıldı eşinden baba evine geldi diye düşünüyolr bence

Soranlara bekarım diyeceksiniz açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Cinselliğide bukadar abartmayın sırf boşandınız diye herkes sizi sevişilecek kişi olarak görmeyecek. Canı isteyen sevişir istemeyen sevişmez evli bekar boşanmış farketmez.
Bence çalışın ya,boşluktan hep bunlar. Bi işe yarama hissi iyi gelir. Evde yat yat nereye kadar karpuz gibi.

Bu kadar buyutme gozunde. Ayni yollardan gectim. Insan herkesin hedefi haline geldigini saniyo da yoo. Beni bekar bilip de sarkan da oldu. Bayan oldugumuz icin zaten basimiza geliyo. Evlenmis ayrilmis oldugumu is yerlerimde kurslarimda gizledim. Hayatima da girenlere karsi gercekten ciddi niyeti oldugunu anladgm anda soyledim. Ama mesafemi hep koydum.cocukluk arkadasim ki mahallesinin de kiziyim ahlaksiz bi teklifte bulundu reddettim. Dik durdum.

Bikac olay haricinde hic sorun yasamadm.

Mahallemde herkes biliyo bi Allah in kulu yan bakamadi o bi kisi harc.onla da muhattap oluyodm yakin arkadastm diye. O da onun densizligi cevabini da aldi.

Sen kendini.bilirsen bisi olmaz biiznillah.

Benden dolayi da basta tereddut etti cevrem hic de bise olmadi. El ele bile tutusmadm. Simdi nisanliyim da.

Rahat ol akisina birak. Napman gerektgni zaten zamanla cozuyosun her sey normallesiyo.

Bak ben bidaha mutlu olamam saniyodm neler geldi gecti he heyytt. Zaten mutlu olsak evli kalirdik. Hic bi kadin kolay kolay yuva yikmaz var bise demekki
Geçtiğimiz yollar zor malesef. Dediğiniz çok doğru bekarken bile asılan sarkan oluyo. Bu tamamen karşımıza çıkan insan karakteryle alakalı sanırım. Yinede ayrıldıgımızı saklamak durumunda bırakılmak bile o kadar kötü ki..

Soranlara bekarım diyeceksiniz açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Cinselliğide bukadar abartmayın sırf boşandınız diye herkes sizi sevişilecek kişi olarak görmeyecek. Canı isteyen sevişir istemeyen sevişmez evli bekar boşanmış farketmez.
Bence çalışın ya,boşluktan hep bunlar. Bi işe yarama hissi iyi gelir. Evde yat yat nereye kadar karpuz gibi.
Çalışmayı istiyorum aslında ama o içimdeki korkular geçmiyo. Toparlayamadık kendimi daha tam olark sanırım o yüzden bu kendime güvensizliğim. Tşk ederim fikirleriniz için

Geçtiğimiz yollar zor malesef. Dediğiniz çok doğru bekarken bile asılan sarkan oluyo. Bu tamamen karşımıza çıkan insan karakteryle alakalı sanırım. Yinede ayrıldıgımızı saklamak durumunda bırakılmak bile o kadar kötü ki..

Aynen karsimza cikanlarla alakali. Insan saklarken kotu hissediyo. Ama sonra umrunda bile olmuyo. Gucleniyosun. Ben güle güle atlattm bu sureci. O kadar seyi sen mi yasadin diyolardi. Senin de gececek. Sakin arabeske baglama. Bizi uzen yeteri kadar insan varken bi de biz kendimizi.uzmeyelm dimi :) donüp 4 yil oncesine baktgmda simdi hehe diyorum :)) zordu ama guzeldi. Yasamamiz gerekiyomus. Bi de dibe vurmak iyidir napcagini ogrenirsin. Simdi ne istedgmi ne istemedgmi ogrendm yasadgm tecrubeyle. Aslnda iyiki de yasamsm kursa gtsem bu tecrubeyi alamazdm :)

Hadi kalk bakalm ayaga hayat daha bitmedi :)

Bir duş alıp kendine gelmeni ardından dışarı çıkıp biraz yürüyüş yapmani tavsiye ederim . göreceksin ki kimse seni yemeyecek :)

Boşanmak ayıp değil günah değil . sen yanlış bir şey yapmadin, kimseye kendini ifade etmek zorunda hissetme .

Bekar bir kadinsin, bu kadar . .

Aynen karsimza cikanlarla alakali. Insan saklarken kotu hissediyo. Ama sonra umrunda bile olmuyo. Gucleniyosun. Ben güle güle atlattm bu sureci. O kadar seyi sen mi yasadin diyolardi. Senin de gececek. Sakin arabeske baglama. Bizi uzen yeteri kadar insan varken bi de biz kendimizi.uzmeyelm dimi :) donüp 4 yil oncesine baktgmda simdi hehe diyorum :)) zordu ama guzeldi. Yasamamiz gerekiyomus. Bi de dibe vurmak iyidir napcagini ogrenirsin. Simdi ne istedgmi ne istemedgmi ogrendm yasadgm tecrubeyle. Aslnda iyiki de yasamsm kursa gtsem bu tecrubeyi alamazdm :)

Hadi kalk bakalm ayaga hayat daha bitmedi :)
Uzun zamandır böyle cesaretlendirici şeyler okumamıştm kimseden. Çok tşk ederim :KK200: kalkcam ayağa en kısa zamanda umarım.

Zaten hangi ortama girersem bundan sonra söylemeyi düşünmüyorum ayrıldıgımı. Şu an bile bana herkes acıyomuş gibi geliyo. Akrabalarımdan arkadaşlarımdan bilenler. Yazık ayrıldı eşinden baba evine geldi diye düşünüyolr bence
Bence öyle değil canım. Yaranı deşmek istemiyorlar ki bu çok doğal, sen şimdi kendine acıdığın için herkesin sana acıdığını düşünüyorsun.
Kimseyi inandırma çaban olmasın. Acını yaşamadan atamazsın, maskeyle dolaşarak içinde daha büyük yaralar açarsın.
Arada çıkıp arkadaşlarınla dolaş, ağlamak istediğinde dostunun omzunda ağla, arada eline bi kağıt al, içinden geleni yaz çiz istersen o sırada müzik aç, gerekirse yine ağla, sonra o kağıdı yırt ya da yak...
Ağlamaktan da insanlardan da kaçma ama sürekli bunalım da takılma. Birazcık zaman tanı kendine

Back
X