Boşandıktan sonra

Tomrisa

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14
Puanlar
8
Kızlar selam. Görücü usulü ile 7 ay içinde evlendim. 8 yıl evli kaldım ama eşimle o kadar zıttık ki. Ben deli dolu hayatı yaşamayı seven, o ise ne tarafa çeksem o tarafa gelen. Hiçbir zaman plan yapmaz , özel günleri umursamaz, oturunca dıya doya bir sohbetimiz olmaz. Kavga etsek bile sadece ben bağırıp çağırırım asla ağzını açıp tek kelime etmez. Tüp bebek sürecimiz oldu eşimden kaynaklı. 3. Ayda bebeği kaybettik. Ben o acıyla tek başıma mücadele ettim. Eşim daha mantıksal bakarken ben ise duygusal davrandım. Bunun yanında ne istersem ama ben istersem alır, şuraya gidelim desem gider ama bunları sadece ben istiyorum diye yapar. Bu da bana yük gelmeye başladı sanki hayata sürüklüyormuşum gibi hissetmeye başladım. Bebek kaybından sonra 3-4 ay toparlayamadım ve abartıyorsun dedi bana. Sonra boşanmaya karar verdim. O süreçte bana hiç davranmadığı kadar ilgili davrandı. Hep şunu konuştuk kafayı toparlayalım daha sağlıklı belki yeniden başlarız konuştuk. Son 2 haftadır bir değişti. Meğer aklı başka bir kadına kaymış. Beni 8 yıl boyunca sen gidersen ölür biterim işi terkederim bana kimse ulaşamazla manüpile etmişti halbuki. O merhametli adam gitti yerine benim canımı yakmaya çalışan her yerden engelleyen silen bir adam geldi. Ben zaten psikolojimin defalarca iyi olmadığını söylediğim halde o sadece koltuktan beni izledi ve şu an bana söylediği şey 8 yıl boyumca onu hep baskılayıp horladığım oldu. Ben ona hayatı yaşa bir şeyler iste hayattan kendin için bir şeyler yap dediğim halde onun için istediklerim ona baskı gelmiş ve en acısı neden bebek olmayacağı halde tüp bebek mücadelesi vermişim. En ağır suçlaması bu oldu. Ben zaten başkasıyla evlenip anne olabilecekken o baba olsun diyenuğraşmıştım. Şimdi garip bir şekilde o artık başkasının mı benden tamamen vaz mı geçti korkusu sardı içimi. Çıkamıyprum işin içinden. Boşandığım için tüm vicdan yükü bana kaldo ne olur bir akıl verin

En zorunu başarmış boşamışsın, başka kadına giden adamdan ne fayda gelecek, işin içinden çıkamayacak bir durum yok.

Tekrar evlenip anne olabilirsiniz geç kalmış değilsiniz, başka kadına gidene ne vicdan azabı Allah aşkına.

Tabiki söylemesi anlamasi zor ama belki Rabbim seni bu adamdan çok daha büyük yaralar alma diye bir cocuk olmamıştır
Gençsin, halen cocuk yapıp mutlu bir yuvan olabilir eğer istediğin buysa
Asıl sana değer vermeyen birine olan ilgini devam ettirme,sen çok güçlü bir kadınsın, nelerin içinden çıkmışsın bunu da başarır kafanı toparlarsın korkma
Seviliyorsun

Fazla şişirdiğin balon elinde patlar dedikleri bu olsa gerek.
Demek ki sandığın kadar icraatsiz değilmiş, icraatlerini başka yönlerde kullanmış.

Boşanmış bitirmişsin davanda haklısın, dahasını kurcalama arkadaşım.

Zaten birbirinize hiçbir açıdan uygun değişmişsiniz
Ayrılın
Başkasına giden adamdan hayır gelmez

Boşandığınız insandan vazgeçin,boşanmışsınız artık mantıklı sebepler vardıki süreç bu şekilde işlemiş daha ne gerek var zorlamaya,bekar adam illaki hayatında birisi olacak sizinde olsun zaten,sırf siz yeni bir başlangıcı erteliyorsunuz diye başkası sizin hazır olmanızı beklemezki bitmiş gitmiş sonuçta.

İşte tam boşanmaya karar verdiğin an geri dönmeyeceksin, ikinci bir şans bile bile lades demektir.

İyi ki çocuğunuz olmamış.

Başkasına gittiği an bitmiştir artık. Kabullenmeniz biraz zaman alır ama inanın artık bu işten hayır gelmez.

Söylediklerinizi kafamda çok tartıyorum çok çok haklısınız da ama ruhen neden toplayamıyorum. Terapi de aldım ama fayda yok.

Söylediklerinizi kafamda çok tartıyorum çok çok haklısınız da ama ruhen neden toplayamıyorum. Terapi de aldım ama fayda yok.
Çünkü manipüle edilmişsin. Normal böyle hissetmen.
Senin tedaviye ihtiyacın yokken elin adamının çocuğu olsun diye uğraşıp, en büyük darbeyi burdan yemenden tut...
Ya Allah aşkına, adamın hayatta uygulayabileceği kendi fikri bile yok nereye sürüklenirse oraya giden tip diyorsun. Ne kaldı ki tam bir asalak.
Başkasına gittiği için üzülmüşsün aslında hepsi bu.
Kaybettiğin bir şey yok, yalnız hissediyorsan ya da çocuk istiyorsan eğer temizinden bul birini kafana göre, bak keyfine.
Adama yön verecek kadar baskın bir karaktere sahipsin, üzme kendini elin yıkığı için
Ama merak etme gittiği kişinin hayatını da zehir eder bu tipleme.

Kolay bir şeyin içinden çıkmaya çalışmıyorsunuz. Lütfen kendinize acınızı yaşamak için izin verin.

Hemen terapiye koşarak fayda bulamazsınız, terapistin elinde sihirli değnek yok, herkes terapi diyip duruyor nedense.

Önce acınızı yaşamanız ve sindirmeniz lazım. Verdiğiniz emekler, uğradığınız haksızlık çok zor. Bunu atlatmak için biraz kendinize izin verin.

Ağlayın. Üzülün. Bunlar olması gerekenler.

Bakın dünya üzerinde, zamanla etkisini kaybetmeyen hiçbir duygu yoktur. Sevinclerimiz gibi acılarımız da korkularımız da ilk gücünü kaybediyor.

Aşağıya inmek için önce zirveye çıkmanız lazım. Yani acınızın azalmasî için önce en tepeden acıyı yaşamaya başlamanız lazım.

Bu süreçte size en iyi gelecek şeyler kesinlikle mesguliyet. Bakın kulağa çok ilkek bir yöntem gibi gelebilir, ama meşguliyet sizi ayağa kaldırmak için en etkili yöntemdir.

Elinizi kolunuzu kaldıracak haliniz olmayabilir ama Lütfen kalkın ve yürüyüş yapın. Bu size antidepresan etkisi yaşatır.

Etrafınızda size destek olabilecek ve size iyi gelen insanlar olsun. Yalnız kaldıkca düşünüp bunalırsınız çünkü.

Dua edin, Allahtan size yardım etmesini isteyin. Ama duayı gerçek bir yardım çığlığı şeklinde yapın. Gerçekten kalben yardım isteyin. Bu size çok iyi gelecek. Sizi, sizi yaratandan daha iyi kim anlayabilir ki?

Stalk ve takibi bırakın. Gözün görmediği insanın gönlüne daha az acı veriyor.

Bu acının sizi öldürmeyecegini, bugunlerin geçeceğini kendinize sık sık hatırlatın. Birgün hepsi geçmiş, tatsız birer hatıra olacak.

Hepimiz bir yerlerde acı yaşıyoruz. Üzülüyoruz. Korkuyoruz. Pisman oluyoruz. Seviniyoruz. Mutlu oluyoruz. Ve hepsi birgün bitiyor. Bu döngü nefes aldığımız sürece böyle.

Eğer yüku taşıyamıyorum diyorsanız bir psikiyatri hekimine gidin, hafif bir antidepresan sizi rahatlatır.

Bi de birgün hepimizin öleceğini unutmayın. O adam da ölecek. Ondan güçlü Allah var.

Yanınızdayım size sarılıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Allah’ın da bir bildiği var işte böyle adamı çocuk sahibi yapmamış.
Başkasına giden adamdan kimseye yar olmaz. Şuan da siz ihaneti hazmedemişsiniz. Yoksa zaten boşanmak aklınızda varmış. O yüzden kendinizle ilgilenin. Bütün vaktinizi kendinize ayırın. Adam olmayan biri için geçen yılları düşünmeyin.

Zihnin seninle oyun oynuyor.
Aslında gözden çıkarmışsın onu, onsuz daha mutlu olacağını biliyorsun
Ama başkasıyla olma ihtimali gözüne "tatlı" görünmesine neden oluyor
Gerçek duygular değil bunlar tamamen zihninin oyunu

Çocuksuz temiz boşanmışsın.

Zaten zorlama bir evlilik olmuş görücü usulü birbirinizi tanımadan evlenmişsiniz.

Zıtmışsınız bırak gitsin.

Tüp bebeksiz üreyebilen bir adam bul.

Hatta hamile kalıp bile evlenebilirsin en azından bu süreçleri hızlı geçmiş olursun şansa bırakmazsın.

Ben diğerlerinin aksine sizi şımarık buldum Boşanalım ama tekrar evlenme ihtimalimiz de olsun boşandık ama görüşelim boşandık ama yine bana bağımlı ol
Biraz elinizde oynatmaya çalışmışsınız ama elinizde patlamış gibi olmuş ben öyle anladim.

Çocuksuz kurtulmuşsunuz bu adamdan, yarın kalkın buna sevinin ve önünüze bakın

`