Boşandım ama çocuklar babasını istiyor bununla nasıl baş edebilirim

Minimalizkadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2021
97
37
38
Herkese merhaba gönlü güzel insanlar uzun cabam ve gayretim sonucu malesef evliliğimi surduremeyip sonunda boşandım esimle ortak karar aldik ve bitti sorun şu ki cocuklarim 3 ve 4 yasindalar bunu onlara anlatmama ragmen bir cok kez - babam gelse babam bizde kalsa sen babami istemiyosun kovdun - gibi sözler duyuyorum inanin birazcik sevgimiz saygimiz ve aynı evi yabanci olmadan paylasabilicek seviyede olsak dönerdim oda bunu istermi bilmiyorum ama çocuklarım icin yapardim ayni evde bur yabanci gibi olsak gider mi ama bu cocuklara karsi vicdanım hic rahat degil nolursunuz tecrubesi olanlar nasil astiniz geciyor mu ben ne yapmaliyim bir yorum atsaniz yeter kimsem yok paylasacak annem babam yok tek basima mucade ediyorken bazen onların bu sozlerini duyunca yikiliyorum simdiden cok teşekkür ederim

Çocuklar için zor bir durum alışacaklar ama ne zaman kim bilir, henüz küçükler maalesef..
Son çaremiydi bilemiyorum ama önemli olan bundan sonrası acaba bi kreşe verseniz ? ya da oyun gruplarına dahil etseniz biraz araştırıp .. yararlı olabilir belki en azından kendi akranları ile oynayıp bu sureci daha kolay atlatabilirler. Bir pedagogdan yardım alabilirsiniz veya eşiniz ile görüşüp bir süre için haftanın 3-4 günü akşamları da olsa birkaç saat birlikte vakit geçirmeyi teklif edeblrsnz. Yani ben olsam çocuklarım için eski eşim ile böyle bir konuşma görüşme yapardım. Eş olarak değil çocuklarımın babası olarak.

3 4 yaşındaki çocukların babalarını istemesi normal zaten. siz bu durumu idare etmeniz lazım. Babalarıyla görüşmüyorlar mı?

3 4 yaşındaki çocukların babalarını istemesi normal zaten. siz bu durumu idare etmeniz lazım. Babalarıyla görüşmüyorlar mı?
Görüşüyorlar tabiki ben elimden geldiginde bir sekilde gorusmelerini sağlıyorum haftada nerdeyse 3 4 kere hatta ben sirf onlar eksik hissetmesin diye eve çağırıyorum birlikte vakit gecirelim eksik hissetmesinler diye yalandan gülüyoruz resmen ama buna ragmen istiyorlar ben kahroluyorum nasil bas edilir nasil ben böyle olsun istemedim

Siz boşandınız yani bu kadar eve girip çıkması çok doğru değil. Çocuklar bu yüzden eski düzenini istiyorlar. İkiniz durumu anlatıp bir şekilde anlamalarını sağlamalısınız gerekirse destek alın. babalarının başka evi olduğunu bilmeliler.

Ben bunu yapıyorum ama o cok sorumsuz bir insan yani benim kadar düşünmüyor daha dun mesaj attim bu cocuklar uzgun görünüyor sanki bisi yapalım gel gerekirse her gun gel 2 saatte olsa gor is cikisi gel yemek yiyelim uyut git vs hep çabalıyorum ama benim kadar gayreti olsaydi zaten evliligimiz bitmezdi muthis cabasiz bosvermislikle yasayan birisi kires düşünüyorum fakat maddi durum pek musait degil ama benim cocuklarimsa onunda cocuklari bekar oglan gibi gezene kadar calisip kres parasini versin ben zaten onlari buyutene kadar baslarindan ayrilip calisamam edemem isim olmasina ragmen

Evine neden cagiriyosun? Bu sekilde cocuklara umit veriyorsun hala.. herkes sinirlari icinde cocuklariyla gorusmeli bence. Keske medeni olsak vs ama bunu bu yastaki cocuklara anlatamazsin.

Buarada neden babayi istiyolar? Genelde anneler daha kuralci oldugu icin babayi daha cok sever isterler. Ama cok fazlada gorusmesin cocuklarla.. yani bir rutin olsun, herkesin belli gunleri olsun ki
Cocuklara bugun baba gunu diyebilesin.

Baba musaitse bir muddet orda kalsinlar hic olmuyorsa, senide ozlerler o zaman illa

Ben henüz 27 yasindayim yetemiyorum yada bilmiyorum keske biraz insan olsaydi boyle olmasaydi cocuklar icin ya
Sizden nedense şöyle bir his aldım. Eski eşiniz pişman olsa tekrar aile olalım dese tekrar bir araya gelecekmişsiniz gibi. Çocuklar da bunun bahanesi gibi.

İste ne şekilde saglayacagim bunu konuşuyorum ama hep ayni seyleri duyuyorum

Evet bende böyle yaptım basta ama onlara bu yetmedi hafta sonu gorme hakki var ama bekleyemediler o vakte kadar ben bu konuda yanlis mi yaptim acaba dogrusu bumu onlarin hakkina girmis olur muyum bu kuralcı davranisimla

Cocukların babaya ıhtıyac duyduğu en onemlı yaslar..Zaten cogu evlilikte cocuklar ıcın devam ediyor,cocuklar uzulmesın dıye.Cocuklar ıcın bır aıle cok onemlı sız ne kadar anlatsanız da anlayamazlar biz babamızı ısterız derler sadece.Babalarıyla daha fazla gorussunler zaman gecırsınler.

Ben henüz 27 yasindayim yetemiyorum yada bilmiyorum keske biraz insan olsaydi boyle olmasaydi cocuklar icin ya
Anliyorum tabiki cok zor ..benim esimde surekli yurt dışına gidiyor 6 aydir görmüyor oglum..onceleri cok agliyordu özellikle yatarken babam neden iş ten hala gelmedi diye..ona hep babasinin bu sekilde calistigini uzun süre gelmeyecek gelmesini beklememesini ..gelecegi zaman ben sana söyleyeceğim diye hep kulagina soktum 4 yaşında şimdi beklemiyor her akşam tabiki özluyor ama kabullendi onu her zaman göremeyecegini...yani şunu demek.istiyorum sende her daim kulaklarina sok cocuklarin..zaten kreşe başlarlarsa hem onlar hrmde sen daha rahat bi hayat yaşarsiniz insalahhh

Elinden geleni yapıyorum bunun icin ama hangisi dogru hangi yontem bunu bilmiyorum

Is imkani varsa is bakin 2 3 ay kres parasini ondan isteyin calisinca yarisini oderim diyin egitim giderleri ortak diye biliyorum. Pedagog destegi alin lutfen.her cocuk kendine has atlatma sekli var bunuda Pedagog gozlemler kimisi cabuk atlatir alisir kimisi gec ama bu kdr cok gormesi eski duzeni istemelerinden kaynakli bencede belirli saatlerde belirdi zamanlarda gelirse çocuklar ona gore alışıyor. Yine diyorum psikolojik destek aldirin lutfen cocuklara

Çok sevindim bunu okuduguma demek ayri olmasada bunu yasayan kisiler var

Bu durum çok normal, zamanla alışacaklar , bu süreçte siz sabırlı ve kararlı olacaksınız. Babanın sizin eve böyle girmesi çok yanlış olmuş. Çocukların daha çok kafası karışır. Çocuklar umutlanır ve hayal kırıklığına uğrarlar. Bıkmadan usanmadan çocuklara uygun bir dille durumu anlatın, babalarını da eve almayın, dışarıda görüşsünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…