Bosandım rahibe gibi yasamam mı lazım

Babalarinda kaldigi zaman dilimi yok mu? Bence planlarinizi o gune gore ayarlayabilirsiniz. Zaten genelde haftasonu veriliyor babalara

Babaları baska sehirde biz baska
Yaz tatilinde 2 hafta alırım baskada alamam cocukları dedi sevgilisi vardır onla meşguldur

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar acımasızca eleştirilmeyi hak etmediğimi düşünüyorum insanlar burda derdine cozum bukmak icin konu acıyor ama cokları tarafından sanki linç edilmek için pusuda bekleniyor ben gibiler.
Kimse bosanmak icin evlenmez kimse 3 cocukla belki boşanırız birgun diye de hesap edip cocuk yapmaktan geri durmaz vakti saati gelir rabbim yazdıysa o cocuk ol der olur
Bende istemezdim 3 ufak cocukla bosanıp ana evine donmek asgariye calısıp yetirememek annemlerin basıma kalkmalarını dinlemek kendim ve cocuklarımla onların evinde sığıntı gibi yasamak ama oldu
Ben anneyim evet ama herseyden once insanım kadınım sizdeki adanmışlık duygusu belki bende yok ama babaları gibi vicdansız değilim enazından o bana 3 cocugu attı yeni hayat kurdu kendine
Simdi burda asıl vicdansız bikac saat cocukları annesine bırakıp sevgilisiyle bulusmak kafa dagıtmak isteyen benmiyim cocukları komple bırakan sadece yaz tatilinde 2 haftacık gormeye razı olan babaları mı?
Ben anneysem o da baba değilmi neden 3 cocugunu terkedebilen babalar topa tutulmuyoda 5-6 saat kafa dağıtmak isteyen anne kotu kaka oluyo
Hergun 9 saat calısıyorum gunde 4 saatim yollarda geciyo eve gelip bide bi kap yemek yapıyorum coxukları doyurup bulasıkları diziyorum ustune odevlerine yardım ediyorum her aksam camasırlarını ben yıkıyorum hatta banyoları bende beslenmelerini bile ben hazırlıyorum her gun anladınızmı annem sadce okula goturuyo okuldan alıyo ben isten gelene kadar 1 kez karın doyuruyo yaptıgı bu
Kimse size sadece anne olun, hayatınızı hiçe sayın demiyor. Ama kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Zaten çalışıyorsunuz. Yolda çok zaman geçiriyorsunuz. İsteseniz de istemeseniz de çocuklarınıza ayıracağınız en fazla 2-3 saatiniz var ve bu size yük geliyor, daralıyorum diyorsunuz. Muhtemelen babaları üstünüze attı diye düşündüğünüz için siz de hıncınızı çocuklardan alıyorsunuz. Ama onlar çocuk. Bir intikam nesnesi değil. Eski eşiniz hayatına bakıyor diye siz de hayatınıza baksanız çocukların duyguları ne olur? Karnını doyurmak, yemek yapmak mühim değil. Her şekilde doyar o çocuklar. İlkokul çağındalarsa ödevlerini kendileri de yaparlar belki. Ama sevginizi, ilginizi göstermek yük geliyorsa onun acısı bir ömür geçmez.

Çocuklarınızla kaliteli zaman geçiriyorsanız asla yalnız ve adanmış bir hayat yaşayın demem size. Sevgiliniz varsa iş yerinize de gelebilir. Öğle yemeği de yiyebilirsiniz. Çocuklar akşam uyuduktan sonra da görüşebilirsiniz. Bunlar mesele değil. Ama çocuklarınıza ilgi göstermiyorsanız bu mesele. Önce daima o çocukların manevi doyumu gelir.

Oturup günlerinin nasıl geçtiğini sorsanız mesela, biraz sohbet etseniz, ne kadar çok sevdiğinizi gösterseniz, belki biraz oyun oynasanız, çocuklar ne kadar değerli olduğunu hissetse geri kalan sürede ne yaptığınızı asla eleştirmem ben. Ama nedense bunları yapmadığınızı düşünüyorum.

Annenize 5-6 saat bakmaktan aciz demişsiniz. Kadın 9 saat iş+ 4 saat yol sürenizde bakıyor zaten, daha ne yapsın? Yaptığı işi küçümsemişsiniz bir de. Okula bırakıp alıp, yemeğini yediriyor sadece diye. Arada düğmelerine basıp kapatıyor heralde çocukları, başka bir şey yapmıyor dediğinize göre. Onların robot olmadığını anlamanız lazım. Tek ihtiyaçları da yemek yemek değil. Kendi kanınızdan canınızdan olan çocuklarla 2-3 saat geçirmeye zorlanıyorsunuz, o kadıncağız bu yaşında karşılık gözetmeksizin günün 12-13 saatini onlarla geçiriyor. Ve söylediğiniz gibi sadece yemek yedirmediğine eminim. Teşekkür edip elini öpeceğinize bir de hayatımı yaşayamıyorum diye laf ediyorsunuz. Afedersiniz ama buna nankörlük denir.

Kimse size sadece anne olun, hayatınızı hiçe sayın demiyor. Ama kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Zaten çalışıyorsunuz. Yolda çok zaman geçiriyorsunuz. İsteseniz de istemeseniz de çocuklarınıza ayıracağınız en fazla 2-3 saatiniz var ve bu size yük geliyor, daralıyorum diyorsunuz. Muhtemelen babaları üstünüze attı diye düşündüğünüz için siz de hıncınızı çocuklardan alıyorsunuz. Ama onlar çocuk. Bir intikam nesnesi değil. Eski eşiniz hayatına bakıyor diye siz de hayatınıza baksanız çocukların duyguları ne olur? Karnını doyurmak, yemek yapmak mühim değil. Her şekilde doyar o çocuklar. İlkokul çağındalarsa ödevlerini kendileri de yaparlar belki. Ama sevginizi, ilginizi göstermek yük geliyorsa onun acısı bir ömür geçmez.

Çocuklarınızla kaliteli zaman geçiriyorsanız asla yalnız ve adanmış bir hayat yaşayın demem size. Sevgiliniz varsa iş yerinize de gelebilir. Öğle yemeği de yiyebilirsiniz. Çocuklar akşam uyuduktan sonra da görüşebilirsiniz. Bunlar mesele değil. Ama çocuklarınıza ilgi göstermiyorsanız bu mesele. Önce daima o çocukların manevi doyumu gelir.

Oturup günlerinin nasıl geçtiğini sorsanız mesela, biraz sohbet etseniz, ne kadar çok sevdiğinizi gösterseniz, belki biraz oyun oynasanız, çocuklar ne kadar değerli olduğunu hissetse geri kalan sürede ne yaptığınızı asla eleştirmem ben. Ama nedense bunları yapmadığınızı düşünüyorum.

Annenize 5-6 saat bakmaktan aciz demişsiniz. Kadın 9 saat iş+ 4 saat yol sürenizde bakıyor zaten, daha ne yapsın? Yaptığı işi küçümsemişsiniz bir de. Okula bırakıp alıp, yemeğini yediriyor sadece diye. Arada düğmelerine basıp kapatıyor heralde çocukları, başka bir şey yapmıyor dediğinize göre. Onların robot olmadığını anlamanız lazım. Tek ihtiyaçları da yemek yemek değil. Kendi kanınızdan canınızdan olan çocuklarla 2-3 saat geçirmeye zorlanıyorsunuz, o kadıncağız bu yaşında karşılık gözetmeksizin günün 12-13 saatini onlarla geçiriyor. Ve söylediğiniz gibi sadece yemek yedirmediğine eminim. Teşekkür edip elini öpeceğinize bir de hayatımı yaşayamıyorum diye laf ediyorsunuz. Afedersiniz ama buna nankörlük denir.
Cocuk sbh 830dan 3 e kadar okulda
Gunde 13 saatini onlarla gecirmiyor okula giden cocuk bunlar 6 yas oncesi değil yaptıgını kucumsemiyorum ama daha yeni sayılır bakmaya baslaması hazır buyumus cocuklar eline geldi annemin yani bebeklerken ben baska sehirdeydim zaten hic faydası olmadı bize

Kendi hatanın bedeli dediğiniz nedir ki
Ben de evlenirken birimiz ölene dek evli kalacağız sanıyordum. Ama öyle olmadı. Benim hatam neydi? Sevmek? Güvenmek? Karşımdakini kendim gibi bilmek?
Konu sahibi “bıktım çocuklardan, babalarına vereceğim o baksın” dememiş. “Çocuk yurduna vereceğim” yazmamış. Sadece haftada bir kaç saat nefes almak istiyor.
Bekar anne olmayı yaşayanlar yorum yapsa keşke biraz daha. Çünkü sorun sadece bir sevgili ya da sevişmek de değil. İki çocuğum var, gayet iyi annelik yaptığıma eminim. Etraftan benim anneliğime övgüler de alıyorum. Ama bu çocuklarımla dip dibe yaşayacağım anlamına gelmiyor.
Geçen cumartesi büyük kızımı dershaneye yolladım, küçüğü ile evde karşılıklı kahvaltı yaptıktan sonra ödevleri ile başbaşa bırakıp çıktım. Nereye? Maniküre gittim. Ordan çıkıp yürüyüşe gittim. Sporumu yapıp eve döndüm. Kendime zaman ayırmam, çocuğum evde olduğu halde onun yanında olmamam beni kötü anne yapmaz. Tam tersi kendine zaman ayırabilen bir anne modeli oluyorum çocuklarımın gözünde.
Neden? Yarın öbür gün onlar da kendine saygı duysun, başkalarından saygı beklesin, mutlu olsun diye

Çocuğu güzel yetiştirmek her daim dip dibe yaşamak değildir, bunu anlasınlar diye.

Bilmem anlatabildim mi?
Sen manikure giderken cocuk evdemi kaldı yalnız kac yasında?

Kendi hatanın bedeli dediğiniz nedir ki
Ben de evlenirken birimiz ölene dek evli kalacağız sanıyordum. Ama öyle olmadı. Benim hatam neydi? Sevmek? Güvenmek? Karşımdakini kendim gibi bilmek?
Konu sahibi “bıktım çocuklardan, babalarına vereceğim o baksın” dememiş. “Çocuk yurduna vereceğim” yazmamış. Sadece haftada bir kaç saat nefes almak istiyor.
Bekar anne olmayı yaşayanlar yorum yapsa keşke biraz daha. Çünkü sorun sadece bir sevgili ya da sevişmek de değil. İki çocuğum var, gayet iyi annelik yaptığıma eminim. Etraftan benim anneliğime övgüler de alıyorum. Ama bu çocuklarımla dip dibe yaşayacağım anlamına gelmiyor.
Geçen cumartesi büyük kızımı dershaneye yolladım, küçüğü ile evde karşılıklı kahvaltı yaptıktan sonra ödevleri ile başbaşa bırakıp çıktım. Nereye? Maniküre gittim. Ordan çıkıp yürüyüşe gittim. Sporumu yapıp eve döndüm. Kendime zaman ayırmam, çocuğum evde olduğu halde onun yanında olmamam beni kötü anne yapmaz. Tam tersi kendine zaman ayırabilen bir anne modeli oluyorum çocuklarımın gözünde.
Neden? Yarın öbür gün onlar da kendine saygı duysun, başkalarından saygı beklesin, mutlu olsun diye

Çocuğu güzel yetiştirmek her daim dip dibe yaşamak değildir, bunu anlasınlar diye.

Bilmem anlatabildim mi?
Hata dediğim boşandıktan sonra tek başına çocuklara bakmak durumunda kalabileceğini hiç düşünüp buna göre kendini tartmamış. Hayatta herşey var; her koşul durumda tek başıma da kalsam bakarım diyemeyecek olan üç çocuk yapmayacak. Ayrıca Ben çocuklarıyla dip dile olsun bi saat bırakmasın mı dedim; kendisi nefes almak için neden bunu istemeyen annesini suçluyor o kadın buna mecbur mu. Bekar annelerin yaşamaya zevk almaya hakkı var da yaşlı annelerin niye yok. Çocukları babaya vericem dese ben saygı duyarım sonuçta o adamın da çocukları baksın. Ama ananenin ne sorumluluğu var

anneniz bakmak zorunda değil. Çocuklar biraz daha büyüsün bakarsınız sosyal hayatınıza, kocanız olsada çocuklardan vakit ayıramama durumunuz olabilirdi yine. Bu şekilde çocuklarında ruh sağlığı bozulur onlardan kaçma uzaklaşma hissiyatı. Çocuklarla boşanılmıyor

3 çocukla sevgili düşünecek zamanı nasıl buluyor sunuz?
Temel ihtiyaçlarına bile zaman yetmez.
Kaldıki verimli zaman gecirelecek bu çocuklarla.
Sevgili düşüneceğinize bi zahmet o çocukların geleceğini duşunun yani!

3 çocukla sevgili düşünecek zamanı nasıl buluyor sunuz?
Temel ihtiyaçlarına bile zaman yetmez.
Kaldıki verimli zaman gecirelecek bu çocuklarla.
Sevgili düşüneceğinize bi zahmet o çocukların geleceğini duşunun yani!
Yallnız hissediyorum ev iş iş ev ev işleri cocukların ihtiyaçları tekduze bi hayatım var robot gibi
Yalnız hissediyorum anlıyormusun vaktim cok az evet ama sevdiğim olsun az gezelim istiyorum 2 haftada bir
Bunu istiyorum diye cocukların geleceğini düşünmediğimi nerden cıkardın
Nedir bu yargısız infaz kendinize gelin biraz!
Daha napıyım gunde 14 saat dısarda onlara ekmek getirmek icin onun bunun agız kokusunu cekiyorum eve gelip her aksam is yapıp onlara bakıyorum daha napıyım ha
Parçalanayım mı?

Yallnız hissediyorum ev iş iş ev ev işleri cocukların ihtiyaçları tekduze bi hayatım var robot gibi
Yalnız hissediyorum anlıyormusun vaktim cok az evet ama sevdiğim olsun az gezelim istiyorum 2 haftada bir
Daha napıyım gunde 14 saat dısarda onlara ekmek getirmek icin onun bunun agız kokusunu cekiyorum eve gelip her aksam is yapıp onlara bakıyorum daha napıyım ha
Parçalanayım mı?
Siz duygusal boşluktasınız. Bunu zaten buradaki herkes anlamış durumda. Hayatınızdaki bu boşluğu bir erkekle doldurmak istiyorsunuz. Fakat siz çocuksuz boşanmış bir birey değilsiniz. Hayatınıza kolay kolay karakteri sağlam bir adam girmez. Bu boşluğunuzda yanlış seçimler yaparsınız ve zaten duygusal olarak çökmüşsünüz daha da çok çökersiniz. Bu hem size zarar hem de en çok çocuklarınıza. Sosyalleşmek sadece karşı cinsle olmuyor. Sevgi sadece erkekten gelmiyor. Sizin şuan yapmanız gereken en doğru şey psikolojik destek almak ama sizin durumunuzdaki birçok insan destek almayı reddediyor. Dışarıda sizinle sevgili olacak birçok insan vardır ama gerçekten sevgi verecek insan maalesef çok az bulunur. İster kabul edin ister kabul etmeyin, bu toplumda bu çok zor. Önce sağlıklı düşünebilmek adına profesyonel yardım alın.

Allahim 3 cocuk mu? Insan delirir. Calisiyor musunuz? Cocuklar okula gidiyor mu yaslari kac?
Benim tekcocugum var 3,5 yasinda,yeni okula basladi da insan gibi gezmeye basladim,bir yerde oturup cay falan icmeye basladim daha yeni. Ustelik esim yardimci oldugu halde boyleydim yani dusunun. Cocuklarin babasi hic ilgilenmiyor mu? Siz de calisiyorsaniz bir bakici tutun cocuklara ve rahat edin

Cocuklar hakkinda cok dogru soyl
teorik olarak size sonuna kadar katılıyorum. sevmek de sevişmek de sonuna kadar hakkı. ama burada mağdur edilen yine başka bir kadın; konu sahibi önünü sonunu düşünmeden üç çocuk yapmış. boşanacağını bilmiyordu ki diyen arkadaşlar da var. ama bir kadın, çocuk yaparken boşanacağını da eşinin öleceğini de düşünüp ben yalnız da bakabilir miyim diye karar vermeli. maalesef babalık uzaktan kumandayla da yapılıyor erkekler boşanıp eski bekar yaşamlarına aynen dönebiliyor ama annelik öyle değil. resmen genetiği değişiyor insanın ve bir daha eski bekar günlerindeki bağlantısız kadın olamıyor. ha bana sorsanız ben bunu da üzücü buluyorum. konu sahibi, bu çocukları beraber yaptık beraber sorumluluk alacağız deyip atıyorum çocukları babaya verseydi ya da yılın altı ayı bende altı ayı babalarında kalacaklar deseydi vallahi en çok destekleyen ben olurdum; hakkı çünkü neden sadece kendisi ebeveynlikten mağdur olsun derdim. ama burada konu sahibi eski eşine geçiremediği dişini annesine geçirmeye çalışıyor. konu sahibinin sevmeye sevişmeye hakkı varsa annesinin de bu yaşta çocuksuz bir hayatı nihayet yaşamaya hakkı var. konu sahibi annelikten mağdur olmasın da konu sahibinin annesi niye bu yaşında hala mağdur olsun. bakıcı üniversiteli abla diyorsunuz; eski konuları okumadım ama adım gibi eminim konu sahibi ya çalışmıyor ya da düşük ücretle bu tip harcamalara bütçe ayıramayacak bir işte çalışıyordur. memleketin tipik insan karakteri; uzun vadeli düşünmeden ağır sorumluluk altına bir, işler istediğin gibi gitmeyince sevabıyla günahıyla radikal çözümler alma, kendi hatanın bedelini en yakınındakine ödetmeye çalış. yoksa burada bir sürü kadın boşanmış çocuklu herhangi bir yaştaki kadının cinsel haklarının yanında olur
Cocuklar hakkinda cok dogru söylemişsiniz.Ablam 4 çocuk yapmış.Iyiki yapmışım diyor ama biz de çektik.Maddi manevi.Babasindan gr hayır olmadi.Ablamin maddiyatı yetmedi.Ben çektim mesela.Ha çocuklu bir adamla evlenmisim ha cocuklu ablayla baba evinde olmusum ayni oldu.Insan maddi manevi bakamayacağı çocuğu yapmamalı.Iyi düşünmeli.

Parçalanayım mı?
Seni de anliyorum.Tek duzelik insanı cok yoruyor bazen.Nefes alma ihtiyacı hissediyorsun.Ben bunu yargılamam.Ama bak dışarısı sırtlan dolu.Lutfen dikkatli ol.Her yüzüne gülen erkeğe güvenme.Bir de onun yaralarıyla uğraşma.Sonunda yaralanabileceğini de hesaba katarak başla biriyle baslarsan da.Ama lütfen çocuklusun sen yaralanma riski olan biriyle ilişkiye başlama.Bir kadın arkadaş edinebilirsen onla çık bazen tek çık. Asgari aldigin için bakıcı tutaamazsın.Mecbur annene rica edeceksin güzellikle.Cikacagin kısının kadın olduğunu bilmesi lazım bence annen ondan da çekiniyor.5-6saat değil de daha az.Inan ben de cocuksuzum iş yorgunluğundan ben de çıkamıyorum.Mesailerimiz cok fazla.Arkadas yok cikacak var da cocuklu cikamiyor. Sevgili kişisi ilgisi yeterli degildi oyle doya doya cikamazdik.Daha dogrusu simartmak istemezdi.Ve şuan ayrılmak üzereyiz.

Son düzenleme:
babadan ayri sehirde olmasi baya sikinti. konudan anladigim kadariyla babadan zaten bir hayir gelmeyecek. ama hani haftasonlari bakabilecek biriyse aslinda o sehirde mi is baksaniz?

Anneyle yasamak baba evine donmek baya sikintili bisey zaten. huzursuz olmaniz normal. Size en temiz cozum ayri yasamak + bakici ama o da asgari ucretle acayip zor. Biraz disinizi sikip terfi almaya baksaniz veya ne bileyim bir sekilde daha iyi bir is baksaniz veya kurs murs sertifika bi seylerle daha iyi islere talip olabilecek seviyeye gelseniz cok iyi olurdu. Bence arastirmaya devam edin. Nafaka almiyorsaniz ona da basvurun bence adam resmen babalik sorumluklarindan bihaber. Yani burada cocuklarla guzel bir hayat ve kendine ayiracak iyi zaman icin tek sorun para aslinda. Allah yardimciniz olsun.

Back
X