boşandım ve mutluyum :)) dertli bacınızın dertleri bitti

leyla06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
538
458
103
Ankara
Kızlar, 2013 - 2014 arası açtığım konuları okuyanlar bilir. Aşırı problemli bir evliliğim vardı. Bu forumda sıkıntılarımı çok anlattım, çok akıl veren oldu. O sıralar bana canı gönülden akıl veren ve "boşan" diyen kadınlara kızıyordum, başka bir çözüm olmalı, bu evlilik kurtarılmalı diyordum içimden. Bir sene sonra olaylar dayanamayacağım noktaya vardı ve boşandım, beş parasız baba evine döndüm. Sonra olaylar olaylar, o sırada bir sürü şey oldu, onları başka bir zaman anlatayım. Veee günümüzde sonuç, evimi arabamı aldım, bekar ve çok mutlu bir anneyim :))
Bu başlığı bir derdim var bölümüne açma nedenim, tüm süreçlerimi burada paylaşmıştım ve beni tanımayan dostlarım bana burada akıllar vermişlerdi, şimdi sonucu bilsinler diye yazıyorum. Destek olan herkese çok teşekkür ederim.
Boşandıktan sonra bir dönem evliliği düşündüm, şuan hiç düşünmüyorum, kaderimde varsa olur bir şey diyemem tabiki.
Eski konularımı okuyunca şaşırdım, kız ben ne çekmişim:skandal:

Kızlar, 2013 - 2014 arası açtığım konuları okuyanlar bilir. Aşırı problemli bir evliliğim vardı. Bu forumda sıkıntılarımı çok anlattım, çok akıl veren oldu. O sıralar bana canı gönülden akıl veren ve "boşan" diyen kadınlara kızıyordum, başka bir çözüm olmalı, bu evlilik kurtarılmalı diyordum içimden. Bir sene sonra olaylar dayanamayacağım noktaya vardı ve boşandım, beş parasız baba evine döndüm. Sonra olaylar olaylar, o sırada bir sürü şey oldu, onları başka bir zaman anlatayım. Veee günümüzde sonuç, evimi arabamı aldım, bekar ve çok mutlu bir anneyim :))
Bu başlığı bir derdim var bölümüne açma nedenim, tüm süreçlerimi burada paylaşmıştım ve beni tanımayan dostlarım bana burada akıllar vermişlerdi, şimdi sonucu bilsinler diye yazıyorum. Destek olan herkese çok teşekkür ederim.
Boşandıktan sonra bir dönem evliliği düşündüm, şuan hiç düşünmüyorum, kaderimde varsa olur bir şey diyemem tabiki.
Gözün aydın 😃

Gözünüz aydın, aramıza hoş geldiniz :) Nice güzel günleriniz olsun.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar, hepimizin mutluluğu artarak devam etsin.

eski konulariniza bir goz gezdirdim. iyi ki de bosanmissiniz. Sefaniz olsun. Cocukta buyumustur eski konularinizda ne zaman buyuyecek kolaylasacak diye sordugunuzu gordum. mis gibi yasayin hayatinizi insallah

Yani o mal kocanla olmazdı .Tv ızleyıp anasının evınde gaz çıkarsın .Pislik asalak .Araba ev nasıl oldu ?

ayy okurken içim kıpır kıpır oldu mutluluğunuzu hissettim resmen kocaman sarılmak istedim :KK19:
Yaşasın güçlü kadınlar! Çokkk daha güzel çookk daha mutlu bir ömür çocuğunuzla sürmeniz dileğiyle :KK68:

Yaa biraz motive edin bizi de yüzlerce problem olan bir evliliğim var bende çok korkuyorum.. En çokta toplum baskısı nasıl aştınız bunları?

Hayırlı olsun. Biz kadınlar herşeyi başarırız istersek.
Kız maşallah ev araba nasıl aldın. Erkek milleti engel vallahi kadınların önünde çoğu zaman.

Kızlar çalışıyorum, arabamı çalıştığım parayla aldım, evimi miras parasıyla aldım. Çocuğum büyüdü, eski konularımda annelikten bile soğumuş bir haldeymişim o psiko koca sayesinde, şuan hayatımda o yok, özgürüm ve annelikten her an zevk alıyorum. Eski kocayı, annesi de eve almadı, kim çeker onu :), sevgilisiyle yaşıyor duyduğum kadarıyla ( bizim eski kocalarla sevgili olan kızlar da kendine dert bela arıyor sanırım :) adam normal olsa karısı bebekle boşanmaz Türkiye şartlarında diyip akıl yürütmüyorlar aman neyse yürütmesinler :) o kızlar olmasa eski koca bana sarardı).
Maddi durumu nasıl yaptınızla ilgili çok soru gelmiş, önemli bir nokta boşandıktan sonra maddiyat yönetimi hele de benim gibi tazminat vs alamayan kadınlar için özet geçeyim, gereksiz harcamaları tamamen kıstım, işsiz kaldığım bir ay olmadı, giyimde ve eşyada minimalizm felsefesine göre davrandım, çocuğumun yemesinden asla kısmadım en pahalı şeyleri bile aldım istediği anda. Aileyle ilişkileri düzelttim, kavga etmedim, aile maddi konuda büyük destek oldu sonrasında. Erkek arkadaş vs sevgiliden maddi bir fayda görmedim, hatta olanı yemeye gelir olmuş şimdiki erkeklerin bazıları, yiyici erkek görünce hemen def ettim. Kimsenin hesabını ödemedim bu süreçte kız, erkek. Dışarda yedim içtim çalıştığım için dışarda ama kasada sadece kendi hesabımı ödedim bu süreç boyunca. Giyimime fazla para gitmesin diye vucumu sporla güzelleştirdim böylece ucuz kıyafetler bile üzerime güzel duruyor. Bunları yaptım, bir şeyler toparlandıktan sonra har vurup harman savurduğum da çok oldu, önemli olan ilk birikimleri yapmak, sonra istediğiniz gibi harcayın. Ben böyle uğraşırken eski koca hayatını yaşıyordu, bunu hiç takmadım, koşarken arkamı dönüp bakarsam bir yere toslardım çünkü. İsterse kral olsun bu saatten sonra o, beni hiç alakadar etmez ben kendi yolumdayım dedim. Sonunda o kötü duruma düştü, ama sevinmedim kızlar, ister kral olsun ister dilenci beni ilgilendirmez bittikten sonra.

Evliyken uğradığım psikolojik şiddetin etkilerini tamir etmek için terapiler aldım, en zor sürecim bu oldu, para bulunuyor kızlar ama sağlıklı ruh hali bulmak benim için daha zor oldu, evliyken sahip olduğum tüm arkadaş çevremi değiştirdim, boşandıktan sonra kötü bir psikolojideydim, arkadaşlarım da destek değil köstek oldu o dönem, onlarla da iletişimi kestim. Boşandıktan sonra, dert dinleyici insanlar sardı çevremi, sürekli eski eşle ilgili soru soran ve sürekli anlattıran kişiler, sonradan anladım ki amaçları benim derdime ortak olmak değil, çekirdek çitleyerek olay dinlemek dizi izler gibi yani eğlenmek. O insanları def ettim ve eski kocadan kimseye bahsetmeme kararı aldım, hayatımdaki en iyi karar bu oldu.

Sahip olduğum şeylerin farkına vardım, varıyorum da. Çocuğumla çok mutluyuz, bazen soruyorum ona “ bizden şanslı birileri var mıdır dünyada şu hayatımıza bak” diyorum, “yoktur anne” diyor, sonra birlikte gülüyoruz.

Eski konularımda bir kaç yerde, “bir kaç yıl sonra her şey güzel olacak diyorum” demişim, şaşırdım, o dönem intiharları düşünen ben, boşanmayı asla düşünmüyordum. Ama hissetmişim kızlar :) gerçekten ben bu cümleyi kurduktan bir kaç yıl sonra her şey çok güzel oldu.

Back
X