- 19 Kasım 2019
- 392
- 431
- 33
- Konu Sahibi Caresiz1anne
-
Bulunduğun şehrin barosunu bul psikolojik ve fiziksel şiddet sonucu boşanmak zorunda olduğunu zor durumda olduğunu söyle ücretsiz avukat talep et kendin için nafaka davası ve çocukların için velayet davası aç alırsan çocukları onlar içinde nafaka istersin tabi anlaşmalı boşanmada nafaka istemeyeceğine dair başka bir hüküm yoksa yapabilirsin. Yani sen yarın kalk ve baroya git burdan bir başlaMerhaba
Hayatımdan biktigim ve senelerce çektiğim zulüm sebebi için 14 senelik evliligimi bitirdim. Bu 14 sene içinde siddetler. Küfürler hakaretler. Çocukların önünde şiddet çok gördüm. Hep aile korkusu ve o kişinin
korkusundan bir türlü bosanamadim. Geçen kış son dediği hakeret herşeyi bitirdi. Ve herşeyi ona vererek boşandım. Kimse duymasin istedi boşanana kadar ve yaz ayındada ben ailemin yanına gidecektim. Mal mülk çocukların velayeti herşeyini ona bıraktım. Az bı miktar altınimi alacaktım onuda vermiyor şimdi. Aileme söyledim boşandığımi, fakat beni kabul etmiyorlar. Şimdi ben çaresiz kaldım bu evde. Boşandım hala pisikolojik şiddet uyguluyor bana hakretler küfürler arkamdan, çocuklarımi karşı bana doldurmak. Ömür boyu çocuklarımı bana göstermemek ile tehdit ediyor.
Her gün gece ağlıyorum ailem kabul etmediğinden bu yana. Cocuklarsiz gelme diyorlar, çocukların velayetini mecburen korkudan verdim fakat onu mahna edip kabul etmiyorlar. Lütfen bana akıl verin. Nerelere siginabilirim. Bu insandan kurtulmam lazım. Ailen kabul etsin çek git diyor. Fakat kabul eden bir ailem yok.
Bana yazdıkları msj. Burda işin yok yerinde yok yanımızda.Aile ne hakla kabul etmez ya. Bu ne tıynetsizlik, keşke boşanma işi olunca çalışsaydınız hep diyorum keşke tüm kadınların ekonomik özgürlüğü olsa. Hayat her zaman güzel şeyler getirmiyor maalesef eskidenmiş o evi ailesini sahiplenen erkek tipi.
Keşke boşanmadan önce gitseydin haklarını alır öyle boşanırdın burdan tüm kadınlara ses olsun üzerinize kayıtlı mal yoksa çalışmıyorsanız baronuzdan ücretsiz avukat yardımı alabilirsiniz her dava için adli yardım diye bir kuruluş var Allah yardımcın olsun ama bir kapı kapanır diğeri açılırBulunduğun şehrin barosunu bul psikolojik ve fiziksel şiddet sonucu boşanmak zorunda olduğunu zor durumda olduğunu söyle ücretsiz avukat talep et kendin için nafaka davası ve çocukların için velayet davası aç alırsan çocukları onlar içinde nafaka istersin tabi anlaşmalı boşanmada nafaka istemeyeceğine dair başka bir hüküm yoksa yapabilirsin. Yani sen yarın kalk ve baroya git burdan bir başla
Kabul edermi peki kadın sığınma evi ? İş konusunda yardim ederlermi?Kadın sığınma evine gitseniz bir süre. O arada iş bakarsınız. Aileniz sadece çocukları bahane ediyor. Çocuklar olsaydı eğer onları bırakta gel diyeceklerine eminim
Sabah mesai saatleri içerisinde arayıp bilgi almanız iyi olur ederler neden etmesinler ki . İşkura gidin birde durumu anlatınca yardımcı olurlar Allah'ın izniyleKabul edermi peki kadın sığınma evi ? İş konusunda yardim ederlermi?
Bu ilden ayrilmam gerek bide.
Keşke boşanmadan önce gitseydin haklarını alır öyle boşanırdın burdan tüm kadınlara ses olsun üzerinize kayıtlı mal yoksa çalışmıyorsanız baronuzdan ücretsiz avukat yardımı alabilirsiniz her dava için adli yardım diye bir kuruluş var Allah yardımcın olsun ama bir kapı kapanır diğeri açılır
Kadın sığınma evine gidin. Size is konusunda yardımcı da olurlar. Allah yardımcınız olsun.Merhaba
Hayatımdan biktigim ve senelerce çektiğim zulüm sebebi için 14 senelik evliligimi bitirdim. Bu 14 sene içinde siddetler. Küfürler hakaretler. Çocukların önünde şiddet çok gördüm. Hep aile korkusu ve o kişinin
korkusundan bir türlü bosanamadim. Geçen kış son dediği hakeret herşeyi bitirdi. Ve herşeyi ona vererek boşandım. Kimse duymasin istedi boşanana kadar ve yaz ayındada ben ailemin yanına gidecektim. Mal mülk çocukların velayeti herşeyini ona bıraktım. Az bı miktar altınimi alacaktım onuda vermiyor şimdi. Aileme söyledim boşandığımi, fakat beni kabul etmiyorlar. Şimdi ben çaresiz kaldım bu evde. Boşandım hala pisikolojik şiddet uyguluyor bana hakretler küfürler arkamdan, çocuklarımi karşı bana doldurmak. Ömür boyu çocuklarımı bana göstermemek ile tehdit ediyor.
Her gün gece ağlıyorum ailem kabul etmediğinden bu yana. Cocuklarsiz gelme diyorlar, çocukların velayetini mecburen korkudan verdim fakat onu mahna edip kabul etmiyorlar. Lütfen bana akıl verin. Nerelere siginabilirim. Bu insandan kurtulmam lazım. Ailen kabul etsin çek git diyor. Fakat kabul eden bir ailem yok.
Vicdan merhametsizler. Benimde düşüncem onların yanında kalıp bir sure iş bulup kendi duzenimi kurup çocukları almaktı. Şimdi herşey yalan oldu. Çıkmaza soktular beni.Ya bı insan evladını mutlu olmadığı bı yerde yaşamaya nasıl zorlar,nasıl bı vicdan bu.
Evet aynen tam 9 aydır hala çekiyorum.Boşandınız ama aynı evde misiniz yoksa ben mi yanlış anladım
İnşallah saolun. Bu evden çıkabilecekmiyim oda var tabi.Kadın sığınma evine gidin. Size is konusunda yardımcı da olurlar. Allah yardımcınız olsun.
Ama siz ailenizin az çok nasıl olduğunu bilirsiniz.Evet aynen tam 9 aydır hala çekiyorum.
Evet öyle ozamanda çocukları getirme diyeceklerdi.Kadın sığınma evine gitseniz bir süre. O arada iş bakarsınız. Aileniz sadece çocukları bahane ediyor. Çocuklar olsaydı eğer onları bırakta gel diyeceklerine eminim
Ama siz ailenizin az çok nasıl olduğunu bilirsiniz.
Gizli boşanmadan önce haber vermeliydiniz
Boşanıp hala orada kalmanız gerçekten çok kötü olmuş.
Kimseden akıl almadınız mı? Ne diye nafaka şu bu almadan boşandınız ki?
Korku dediğiniz nedir? Neyden korktunuz ?
Çok zor bir durum gerçekten. Ve tabiki yaşamadan bilemeyiz. Ne diyeyim ki umarım istediğiniz düzeni biran evvel kurarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?