Boşanıcaz aile evime döndüm burada da her gün kavga kiyamet fazlalık gibi miyim

Eşine dönsen farklı olmayacak ki? Aynı şeyler yine yaşanacak. Kardeşin ve diğerleri senin çocuğuna da karışamaz. Sen doğur kendi çocuğuna yap de. Kreşlik zamana kadar sabret parttime işe girersin birikim yaparsın veya ihtiyaçlarına harcarsınveya eve katkı yaparsın kesilir bu laflar. Anneler babalar bazen eski kafalı olabiliyor he de geç yine kendi istediğini yaparsın.

Eğer kendi yaşamınızla ilgili bir fikriniz, çizginiz yoksa, siz hariç herkesin hayatınızla ilgili bir fikri bir müdahalesi olur. Sınırlarınızı zamanında koyamamanızın acısı şimdi çıkıyor olsa gerek.. Yanlış anlamayın, ben de aynı olmasa da benzer olayları çizemediğim sınırlar yüzünden yaşadım.
Geç mi ? Hayır değil. Anne oldunuz, artık herşeye hayır diyebilme ve fikrinizi dile getirmeniz mümkün.
Büyümenin, gelişmenin yaşı yok. Kendinizi biraz dinleyin, ne istediğinizi veya istemediğinizi anlayın.. Sevilmediğiniz yerde durmayın.. 🌸

Arti bir nufusla aile evine donmek her zaman olmaz dusununce. Mesela kardesiniz, bebegi tabii ki cok seviyordur ama 7/24 bir bebekle ayni evde olmak sinir bozucu olabilir. Cok buyuk eviniz olur tamam ama su an ozel alan kisitlanmasi olmus olabilir evde. Eski esinizden ev isteyeceksiniz mecbur veya sizin icin kirasini odeyecek. Zaten cocugunuzun da maaile bi yerde buyumesi onun icin de hos degil. Eski eslerin bu ev konusunu halletmeleri lazim. Maddiyati iyiyse hic cekinmeyin ev tutturun. Veya su anki eve siz yerlesin, ne diye siz ciktiniz ki evden? Onun bile olsa size tahsis etmeli orayi. Ama tabii boyle adamlar nerde... tek cozum bu ama. Size ayri ev acilmasi lazim.

Eşine dönsen farklı olmayacak ki? Aynı şeyler yine yaşanacak. Kardeşin ve diğerleri senin çocuğuna da karışamaz. Sen doğur kendi çocuğuna yap de. Kreşlik zamana kadar sabret parttime işe girersin birikim yaparsın veya ihtiyaçlarına harcarsınveya eve katkı yaparsın kesilir bu laflar. Anneler babalar bazen eski kafalı olabiliyor he de geç yine kendi istediğini yaparsın.
Kesinlikle eşime dönsem daha da kötü olacak hatta çünkü o da saldirgan o yüzden düşünmüyorum ona donmeyi. Doğur kendin yap deyincede bağırıp kalkılıyor ağır geliyo o söylediğim kardeşime ne bileyim eve döndüm diyede bu kadar karışılması çok üzücü geliyo yardım ediyo sağolsun her şeyde ama yardım ediyo diyede bebeğim hakkında beni dusuncesiz bencillikle suçlaması hak ettiğimi düşünmüyorum. Dediğiniz gibi çalışırsam eğer param olursa değerim olur başka türlü sürünürüm

Bişey dicem, evlenirken bir şeylerin ters gidebilme ihtimalini hiç düşünmeden zart diye evleniyonuz mu siz?

Kocam aldatsa, ölse ne yaparım, nasıl geçinirim falan, dünya umurunuzda olmadan gidip imza mı atıyorsunuz
Ne güzel ya
Gamsız gamsız
Ne alaka benim anlattığım konuyla bunun o zaman kimse evlenmesin ölücez diye yaşamayalım dusunmedigimi nerden biliyorsun düşünüpte bunlari yaşamış olamaz mıyım?

Kesinlikle eşime dönsem daha da kötü olacak hatta çünkü o da saldirgan o yüzden düşünmüyorum ona donmeyi. Doğur kendin yap deyincede bağırıp kalkılıyor ağır geliyo o söylediğim kardeşime ne bileyim eve döndüm diyede bu kadar karışılması çok üzücü geliyo yardım ediyo sağolsun her şeyde ama yardım ediyo diyede bebeğim hakkında beni dusuncesiz bencillikle suçlaması hak ettiğimi düşünmüyorum. Dediğiniz gibi çalışırsam eğer param olursa değerim olur başka türlü sürünürüm
Ne oldu da dusuncesizlikle sucladi?

Ne alaka benim anlattığım konuyla bunun o zaman kimse evlenmesin ölücez diye yaşamayalım dusunmedigimi nerden biliyorsun düşünüpte bunlari yaşamış olamaz mıyım?
Düşünseydin bir mesleğin ve işin olurdu
Var mı?

O kadar okuduğunu anlamıyorsun ki, eğitim seviyen belli
İnsanlar evlenmesin mi diyoruz, mesleği ve işi olmadan evlenirse böyle olur diyoruz

Bişey dicem, evlenirken bir şeylerin ters gidebilme ihtimalini hiç düşünmeden zart diye evleniyonuz mu siz?

Kocam aldatsa, ölse ne yaparım, nasıl geçinirim falan, dünya umurunuzda olmadan gidip imza mı atıyorsunuz
Ne güzel ya
Gamsız gamsız
olan ailelere oluyo haliyle evde kolay değil küçük bebekle,

Kendine ait odanız varmı.. varsa orda bebeginizle ilgilenin daha çok,o uyurken uyuyun ,kitap okuyun.. çok muhatap olmamaya çalışın ,gergin ortamlardan kaçının, daha çok sessiz kalın.. evet zor ,zor gelir herşeyden nem kaparsiniz,hassas dönemdesiniz gerginlik,alınganlık hepsi normal..
Daha çok bebeginizle vakit geçirin çabucak büyüyorlar ...

Ben ortaokuldayken ablam bı süreliğine iki çocuğuyla bize gelmişti.yegenlerim o kadar yaramazdi ki anlatilacak gibi değildi.evimizin bütün düzeni bozulmuştu gitmeleri icin hep dua ediyordum.simdi keşke öyle yapmasaydim diyorum ama çok zor bi durum her iki taraf içinde.

Back
X