Daha kalitelisi derken ne anlamda kalite ama? Hangileri ağır basmalı, cinsellik mi, zeka mı, fiziksel görünüm mü, maddi durum mu, karakteristik özellikler mi, kafa yapısı mı? Bir sürü faktör var. Belki daha iyisi çıkar ümidiyle boşanılmaz diye düşünüyorum. Şahsi düşüncem bu benim, ben Türkiye'de gerçekten her anlamda kaliteli erkeklerin çok çok az sayıda olduğunu düşünüyorum. Her anlamda kaliteli kadın sayısı her anlamda kaliteli erkek sayısından çok daha fazla. Bizim Türk kadınları gibi fedakar, sadık, sevdi mi gerçekten seven, mutlu etmek için elinden geleni yapan karakterdeki kadınlar başka millette ne kadar bilmiyorum sayı olarak. "Birşeyleri de eksik olmalı, insan her yönden nasıl dört dörtlük olsun?" diyorum ama hem o saydığım kişilik özelliklerini taşıyan hem de bu güzellikleri dış görünüşüne yansıtan kadınlarımız dolu. Türk erkekleri Türk kadınlarını haketmiyor arkadaşlar, bu bir gerçek. Ama aşk da ilginç birşey işte, bi bakıyorsun süper bir kadın serseri, umursamaz, beş para etmez bir adama yıllardan beri aşık olmuş gidiyor, kendini üzüyor, yıpratıyor, yazık ediyor... Yani bazı şeyler keşke gerçekten bizim layık gördüğümüz gibi olsa.
Bana göre kaliteli erkek nasıl olur?
Bir defa kesinlikle zeki olmalı, kafa yapısı da bana uymalı. Modern olacak, çağdaş olacak. 2016 yılına gelmişiz, adam kafasında halen benim katlanamadığım düşünceleri taşıyorsa ağzıyla kuş tutsa şansı yok benim için.
İkinci kriterim, onunla eğlenebilmeliyim. Eğlenceli, sıcak kanlı, sempatik olmalı. Beni güldürebilmeli, karşılıklı gülebilmeliyiz. Bana dertlerimi unutturacak türden olmalı yani. Tabi esprileri de zekice olmalı, saçma olmamalı. Gülmem.
Üçüncü kriter, olgun olmalı. Özellikle zihinsel anlamda olgun olmalı. Entellektüel demek mi doğru olur bilmiyorum ama kültürü benden daha fazla olmalı mesela ki ben ondan birşeyler öğreneyim, bana birşeyler katsın. Ben Nuri Bilge Ceylan'ın filmini konuşabilmeliyim mesela bana tutup da "adamın yürüdüğü sahne 30 dakikaydı" demeyecek.
Dördüncüsü, merhametli ve şefkatli olmalı, hayvanları sevmeli. Saygılı olmalı, kibar ve centilmen olmasını söylemiyorum bile zira centilmen olmayan erkek gözümde erkek değildir benim. Kadınlara saygı duymalı ve düzgün davranmalı. Bu çok önemli ama bu özelliği taşımayan insanla zaten imkansız.