Umberlee
e katılıyorum kaliteye yaptığı atıfı ben farklı anladım.
mesajlarındaki odak ta bu yazdıkların değil kalite olgusuydu.
asıl kaygıları bu yazdıkların olsaydı yorumu bu çerçevede mi olurdu sence.??
Aslında konu sahibi konunun en başında aşkın bitmesini ve cinselligi dert ettigini yazmış.
Nedense o bölüm bazı kişilerce es geçilebilecek kadar hafif görünmüş...
Üstelik "kalite" kısmını rahatsız edici görenler bunu eleştirmekle yetinmeyip sanki konunun en başında kendilerine söylenmişcesine saldırı niteliginde görerek karşı ataşa geçmişler.
"Tekrar aşkı bulabilir miyim?" cümlesi henüz ilişkisi hakkında net bir karar vermemiş birinin düşünmesi rahatsız edici olmuyor da "kalite" denmesine neden bu kadar tepki veriliyor?
Demek ki mesele, boşanmadan gelecege dair kaygıların paylaşılmasından ibaret degil.
Bir insanı alınır satılır bir mal olarak tanımlamaya neden oldugunu düşünerek eleştirenleri anlıyorum.
Fakat "sanki sen cok mu kalitelisin? prenses misin?" diyenlerin kendi iç çelişkilerinden kaynaklı saldırganlaştıgını düşünüyorum.
Ben de konu sahibinin artık aşkın, cinselligin olmadıgı bir ilişkinin ömrünü gelecekteki seceneklerine göre belirlemesini -kendi değer yargılarımdan ziyade- konu sahibinin kendisinin iyiligi için dogru bulmuyorum.
Ancak böyle düşünmesinin bir çok nedeni olabilir.
Bu nedenleri açıga çıkarmaya çalışmak ya da içinde bulundugu durumda çözüm adına net olarak neler yapabilecegini yazmak yerine konu sahibinin kalitesi/kalitesizligi üzerinden herkesin kendisini ispat etmeye çalıştıgı bir tartışma açmak ne denli dogru?
Sığ değil
Bence aksine empatik yaklaşım bu
Eleştiri var, şuradan kendime birkaç beğeni çıkartayım diyerek konu sahibine laf olsun diye laf söylemek var
İnsanları yargılamak yerine anlamak taraftarıyım ben
Bu konu en güzel göstergelerinden birisiydi bana kalırsa
Hemen herkesin düşebileceği çok insani bir duygu (sevilmeme, yalnız kalma, iyi eşi seçme, kalite) konusuna bile ne kadar zorlayıcı yorumlar yazıldı
zeymuran0 'ın eleştiri ve mükemmellikle ilgili kurdugun baglantıya dair uyarısına katılıyorum.
Mesela tembel bir insana empati adı altında diğer üyeler "boşver yan gelip yat, kaderimizde açlıktan ölmek yoksa hiçbir şey olmaz" yazarken çalışmaya teşvik eden ya da kendi uslubunca bunu bir gereklilik olarak yazan bir üyenin yorumunu "mükemmelliyetçi" diyerek yaftalamaları o mesajın haksız oldugu anlamına gelmez.
Tabii ki tembellikten şikayet eden kişi buna uyar veya uymaz, kendisine kalmış.
Fakat insanlar, karşısındaki kişileri suclayarak ve onların da dörtdörtlük olmadıklarından yola cıkarak kendi haklılıklarını ispat etmeye çalışıyorlar ise konunun ekseni kaymıştır ve ortada şikayet ettikleri mevcut durumu düzeltmeye yönelik bir hamle oldugunu artık iddia edemeyiz.
Bundan olumsuz etkilenecek olan kişiler de mükemmelliyetçilikle suçlanan değil, o konu sahibi ve benzer durumu yaşayanların kendisidir.
Eğer kastettigin şey; insanların eleştiri adı altında terbiyesizleşmesi, konu sahibinin açıklarını hakaret etmek amacıyla
kullanarak kendilerini üstün göstermeye ve olmayan mükemmelliklerini bu şekilde kanıtlamaya çalışmaları ise buna sadece madalyonun diğer yüzü derim.
Bu, o cismin bence değersiz olmasını değiştirmez.