- Konu Sahibi mervemervemerve
-
Allah razı olsun cok moral oldunuz kesinlikle
Maşallah inşallah anneniz ve babanızin evliliği daim olur ve bizim de
Sanırım bizim de burnumuz sürttu iyice 1.5 sene içinde
Bence burda önemli olan ayrılma sebebiniz bir bakmışsın aynı kitabı tekrar okuyorsun
Cnm boşandıktan sonra haliyle birbirimizi ailemize ' sevmemiz beni ' vs. Şeklinde kötüledik başta ailem Allah razı olsun öyle bişey henüz demedi ama bence de evde okan biten herşey aileye denilmemeli yoksa akrabalar ' tekrar barismasaydin o zaman ' diyebilirler. Zaten artık her sorunumu aileme akrabalarıma anlatmicamama size şu tavsiyeyi verebilirim bundan sonra tartıştığınızda ya da bir tatsızlık çıktığında boşanma sürecinde sizin yanınızda olanlara kesinlikle anlatmayın anneniz babanız kardeşiniz bile olsa çünkü ben anneme öyle bir durumda kendin barıştın git mutlu ol şimdi kocanla beni ilgilendirmez diye çıkışıyorum eğer siz eşinizi başkalarına kötülemişseniz bundan sonra onları evliliğinizin kötü anlarından uzak tutmalısınız
Cnm boşandıktan sonra haliyle birbirimizi ailemize ' sevmemiz beni ' vs. Şeklinde kötüledik başta ailem Allah razı olsun öyle bişey henüz demedi ama bence de evde okan biten herşey aileye denilmemeli yoksa akrabalar ' tekrar barismasaydin o zaman ' diyebilirler. Zaten artık her sorunumu aileme akrabalarıma anlatmicam
Tavsiyem için teşekkürler
bir şey değil mutluluklar
Neden cezaevinde olduğunu da yazmıştımEski konularina baktim, esin cezaevindeymis. Neden cezali? Ailen bunu biliyor mu? Sicili kotu adama is vermezler, maddiyat sorun olacak mi? Iyi dusundun mu tum bunlari? Ciksin isini gucunu halletsin evini duzenini kursun, sen de bir is bul, kendini garantiye al. Seviyosan gorus de, durumlar duzelmeden evlilik icin acele etme bence
Neden cezaevinde olduğunu da yazmıştım
Ben ne gibi maddi sorunlarla karsilasacagimin farkındayım 10 aydır içerde ve maddiyati sorun eden biri değilim
Beni mutlu etmesi benim için en önemlisi cnm
Annem teyzem biliyor babam bilmiyor
Akrabalarima söylemicem inşallah çünkü eminim abartacaklar ve zaten canımiz sıkkinken daha çok sıkılacak
Benim zaten o konumda da sorunum işle ilgiliydi özel şirkette çalışmama karşı ama kpss ye kendimce hazırlanmaya çalışıyorum ileride de sıkıntımizi görürse belki izin verir diye düşünüyorum.zaten barıştıktan sonraki tek sıkıntımız benim özel şirketlerde çalışmami istememesiydi,güvenmiyormus
Zaten bizde öyle anlaştık cnm işini bulcak, evimizi tutcaz yoksa ilkindeki gibi mutsuz olurum kurulu düzene gitmek istiyorum artık
Iş veren yerler de elbette okur inşallah.yüz kızartıcı suçu yok çünkü
Allah yuva kuranlara yardım eder cnm
Hem de öyle iyi olur ki ah bi de calisbilsem ..Insallah Allah gonlune gore versin.. Sen elinden geldigince kpssye calis bu sene icin bikac ay kaldi gerci ama olsun elinden geleni yap, sen memur olursan isiniz daha kolay olur
Cnm yukarilarda yazıyordu tekrar yazıyımKonunda cezaevine neden girdigi yazmiyor baktim tekrar. Sulaleye anlatma tabii ki ama babana soylemen lazim, nasil nisan taktiniz, kandirdiniz mi adami? Baskasindan duyarsa iyi olmaz, sen konusmalisin babanla
Cnm yukarilarda yazıyordu tekrar yazıyım
Amcası,dayısı,benimki amcasının arabasindalar o zamanlar 18 19 yaslarindaymis şimdi 26 her neyse bi minibüsle çarpışıyorlar.karşıdaki adam çıkmış hemen bağırıp cagirmis küfürler etmiş amcası da önce bişey dememiş sonra dayanamamış ( o amcasını da hiç sevmeyiz ) vurmuş adama ve karşıdaki minübüste kalabalikmis benimki de kendini korumak için taş atmış ama yoldan geçen birine denk gelmiş.adam komalik olmuş o dönemlerde iyileşmiş bişeyi yokmuş çok şükür şikayetçi de değil ama kamu davası olduğu için yatıyor
Ayrıca babamı kandırıp neden nisan takayim ki biz zaten evliydik ayrilmistik
Nişanlım derken tekrar evlilik hazırlığında olduğumuz için nişanlım diyorum
Babama benimki de illa böyle olmaz söyleyelim diyo ama babam zaten nişanlımı sevmiyor ama ben araları düzelsin isterken bunu da söylemek istemiyorum nişanlımı ıkna ettim buna ilerde söylerse söylesin babama kendisi ama şimdi yeri değil 10 ayimiz kaldı bakalım hayırlısıyla daha çok olsaydı cezamiz ben ışte o zaman mecbur söylerdim babama.
Teşekkür ederimGecmis olsun diyelim, insanlik hali hepimizin basina gelebilir.. Evlenmeden soylenilirse problem olmaz tabi, ben nisan yaptiniz vs sandim ondan.. Guclu bir sevgi ve emek var. Insallah hersey guzel olur, takma kafana..
Cnm Elhamdülillah müslümanım çok teşekkürlerCanım hayırlısı olsun senin için ikinciye tekrar denemek tabiki sana kalmış bize mutluluk dilemek düşer... De şöyle birşeyden bahsetmek isterim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa da daha iyi açıklayabilirler...Ben ayrıldığın eşinle dinen ardı ardına tekrar evlemezsin diye biliyorum...Bu konuda düşüncen nedir bilmem ama dinimizde evlenip boşanmanın bu kadar kolay olmaması için Kadın olan eşin ayrıldıktan sonra başkasıyla evlenip ondan ayrıldığı zaman eski kocasına ancak dönebilir diye biliyorum..Yanlışım varmı bilmiyorum, ve tabi senin bu konudaki inancında önemli..Hakkında hayırlısı olsun
Cnm Elhamdülillah müslümanım çok teşekkürler
Biz bunu çok araştırdık bi kişiye de değil bi kaç kişiye sorduk olumlu cevap aldık
Bizimki 1 talakmis normalde 3 talaksa dediğiniz gibi oluyormuş
Ve biz bilincsizdik ben hiç bilmiyordum böyle şeyleri o yüzden tekrar evlenebilirmisiz
Zaten bu konuda da çok üzülüyorduk hallettik neyse ki benim ki de çok hassastir böyle şeylerde ama bi dahakine çok dikkatli olun dediler
hmmm bak bende bu konuda bilinçsizim..talak ne bilmiyorum mesela..O zaman hakkınızda hayırlısı olsun
Teşekkür ederim
Allah düşmanımın başına bile vermesin çok zor gerçekten
Evlendikten sonra söyleyelim ya da mümkünse hiç demeyelim istiyorum ben
Babam çünkü öyle kolay kolay birini seven biri değil,hala karşı zaten hiç sevmez
Babamda hakli nisanlimla kötü ayrılmıştık çünkü boşanma dilekçesini verince nasıl konusacagini bilememisti,sacmalamisti,saygısızlasmisti.
Nisanlimda da bunun farkında zaten baristirma yapacaktık aramızda gelecekti babamla konusacakti özür dileyecekti ama nasıp olmadı bu olaylardan dolayi
Babam şimdi onu görmek bile istemiyor gelmem evinize falan diyor bana uzak olun diyor bana ben hal boyleyken diyemem ilerde de nişanlım kendi derse desin
Nisanlim kendini affettircek inşallah evet ama söyleyip söylememe konusunda çok çekincelerim var çünkü babam agresif biridirBence evlenmeden once mutlaka soyleyin, nisanlin babana karsi hassas olsun, alttan alsin, af dilesin, gonlunu etsin, ama bir sekilde kendini affettirsin. Baba icin kolay mi? Kactin, bosandin, tekrar ayni adam diyosun. E adamcagiz yipranacak. Memnun edip hayir duasini alsin. Gaddar bir adam olsa evlenme der, ama baban evlenin bana uzak olun demis. Belli ki sadece gonlu dargin. Nisanlin onun gonlunu hos etmek icin cabalasin, herseyi de dosdogru anlatin. Bosanmis bir kadin olarak gormussundur insanin ailesinin ne kadar muhim oldugunu. Baban (onu ezip kactigin halde) bosandiginda sana sahip cikmasa neler yasardin? Adam bagrina basmis, okutmus, meslek sahibi etmis. Simdi onun gonlunu kirarak hareket edersen olmaz. Hayir duasi al ki hayirli evliligin olsun. Ana baba duasi cok onemli
Bende hiç bilmiyordum ama işin içine girince şaşırıp kaldım
O yüzden bu forumda boşanmak isteyen bayanlara da hiç bosanin hemen demem çünkü gerçekten bosanmak ayrı zor geri barışmak ayrı zor
O kadar çok ince detaylar var ki
Mesala 1 talak kocanın sana ardı ardına 'bosol,bosol,bosol' demesiymis ve bunu ardı ardinaasoylerse 1 talak oluyor ama ardı ardına demese 3 talak oluyor ve resmen tekrar evlenemiyorsun
Benimkinin imam arkadaşı vardı sağolsun çok araştırmıştı bizim için
Evlilik sürecinde kocaların sakasina ya da sinirle bosarim seni, boşol dememesi gerekiyormus çünkü bilmeden dini nikahın yok olabiliyomus cnm
Evliysen aklında bulunsun cnm aman şaka yollu bi anlık sinirle demeyin böyle şeyler
Ben akillandim artık iyice ölçüp tartıp karar vermekgerekiyo
Ve eski esle tekrar evlenebilmek için ayrıca hukuken 300 gün geçmesi gerekiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?