• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanırken kadının maaş kartındaki paraya el konulur mu ?

xZyrax

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
533
404
103
Konu kendim için değil keşke kendim için kosaydı :(
Ama benim kuzenim sözleşmeli memur ve maaş kartındaki parayı hiç ellememiş yani orda para biriktirmiş maaş yatınca hepsini çekmemiş 8 bin lira birikimi var bunu kocasıda biliyor boşanırken bu parayı kocası talep edebilir mi bu para da bölüşülür mü

Belki sacma olacak cunki bu konularda bilgim yok ama o parayi hemen cekip annesine mesela emanet etse ? Sorarlarsada borcum vardi (herhangi biyere) onu odedim dese ? 8 bin cok fazla degil cok goze batmaz sanki

Konu kendim için değil keşke kendim için kosaydı :KK43:
Ama benim kuzenim sözleşmeli memur ve maaş kartındaki parayı hiç ellememiş yani orda para biriktirmiş maaş yatınca hepsini çekmemiş 8 bin lira birikimi var bunu kocasıda biliyor boşanırken bu parayı kocası talep edebilir mi bu para da bölüşülür mü
Ceksin parayi.

Keşke kendin için olsaydı diyesim geldi. Çeksin arkadaşınız davadan önce birşey olacağını düşünmüyorum.

Keşke kendin için olsaydı diyesim geldi. Çeksin arkadaşınız davadan önce birşey olacağını düşünmüyorum.
Ama eniştem kesin bunu talep eder bide kadının sürekli taktığı altın kolyesi yüzükleri var telefonunuda kocası almış 2000 liraya bunlrı falan isteyebilir mi

Evlenince edinilen tum mallar ortak diye biliyorum maas kartindaki paranin yarisini talep edebilir ama altinlar kadina aittir diye biliyorum. Telefon da kisisel esya diye biliyorum.

Ama eniştem kesin bunu talep eder bide kadının sürekli taktığı altın kolyesi yüzükleri var telefonunuda kocası almış 2000 liraya bunlrı falan isteyebilir mi
Çeksin gerekirse harcasın parayı resmen görünmedikten sonra neyi talep edecekki. Altın yada telefonuda alamaz elinden.

Canım kadın kocasına birşey almamış mi?
Bu adam aç susuz mu yaşamış?
Evlilikte eşi aldı olmaz ki almışlar işte.
Kocaya alınan kıyafetlerde mi bölüşecek öyle şey olur mu?

Maaş kartındaki bölüşülur. Ben ayrildigimda hesabımda 2500 kalmıştı ayrıca kendime künye almak icin biriktirdiğim 2500 evde vardi . Ayrılmaya karar verdiğimizde benim uyanık hemen gidip evdeki parayı almıştı .
Hesaptaki de ona kalsin demişti . Halbuki bana ait olan parayı altına cevirseydim alamazdı .
Demem o ki ordaki parayı hemen bir bilezik felan yapsın taksin koluna .alamaz ondan eşi hak da iddia edemez .
Ben saf davrandım ne de olsa benim birikimim dedim altına cevirmedim keşke yapsaydım .

Yastık altı yapsaydi madem boşanma durumu var

Maaş kartındaki bölüşülur. Ben ayrildigimda hesabımda 2500 kalmıştı ayrıca kendime künye almak icin biriktirdiğim 2500 evde vardi . Ayrılmaya karar verdiğimizde benim uyanık hemen gidip evdeki parayı almıştı .
Hesaptaki de ona kalsin demişti . Halbuki bana ait olan parayı altına cevirseydim alamazdı .
Demem o ki ordaki parayı hemen bir bilezik felan yapsın taksin koluna .alamaz ondan eşi hak da iddia edemez .
Ben saf davrandım ne de olsa benim birikimim dedim altına cevirmedim keşke yapsaydım .
Parayı çeksin o zaman

bu para kadının kendi çalışıp kazandığı para. ortak bir mal değil, kocası bu birikimden hak iddia edemez. ama şerefsizlik para ile değil. yeni nesil erkekler kadın erkek eşitliğini kaba etleri ile anladığı için kadının şahsi parasından da nemalanmak derdindeler. kuzenin gitsin hemen parayı çeksin. hak mak iddia edilemez o zaman.

Ne kadar çirkin birşey yaa. Ayrılma psikolojisi yok kimsede artık millet ne kadar para koparabilirim onun peşinde çok ayıp. O durumda bana evden pay düşmüş olsa bile ben bunu kabul etmem bu evi ben kendim kazanıp almadım derim. O bayanında çalışıp kazandığı para kanun bu konuda nasıl işliyor merak ettim. Ama en güzeli çeksin parayı ya güvendiği birine devir etsin yada harcasın bi şekilde ona vereceğine

Ne kadar çirkin birşey yaa. Ayrılma psikolojisi yok kimsede artık millet ne kadar para koparabilirim onun peşinde çok ayıp. O durumda bana evden pay düşmüş olsa bile ben bunu kabul etmem bu evi ben kendim kazanıp almadım derim. O bayanında çalışıp kazandığı para kanun bu konuda nasıl işliyor merak ettim. Ama en güzeli çeksin parayı ya güvendiği birine devir etsin yada harcasın bi şekilde ona vereceğine

Ama hak yönünden bakılırsa , adam talep edebilir mi diye sormuşlar.Evli olduğu sürede kadın aylık parasını çekmemiş demek ki adam yetiyormuş e adam da çekmeseydi birikim yapsaydı keşke.Bu durum da kim haksız?

Ama hak yönünden bakılırsa , adam talep edebilir mi diye sormuşlar.Evli olduğu sürede kadın aylık parasını çekmemiş demek ki adam yetiyormuş e adam da çekmeseydi birikim yapsaydı keşke.Bu durum da kim haksız?
Haklı haksız kim ona biz karar veremeyiz burda da çok yardım bulacağını sanmıyorum iyi bir avukata danışmalı burdan pek bi şey çıkmaz

Çok şerefsizmiş o da

Back
X