Boşaniyorum, eşim uzaklaştırma aldı, toplum baskısı

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
623
776
103
Merhabalar herkese, boşaniyor olmam , eşimin uzaklaştırma almış olması gibi durumlar benim canımı sıkıyor. Memurum. Ev sahibim bile anlaşmalı mı boşaniyorsunuz diye sordu, bela istemiyorum dedi. Çevre yine aynı. Herkes belalı gözüyle bakıyor. Kimseye uzaklaştırma aldığını söyleyemem. Bir kere toplum dislayacak. Şiddete uğramış olmama şahit olanlar bile biz bir şey duymadık ki deyip karşı taraftan yana şahit oluyorlar. Çok canım sıkkın. Bosanana kadar yanındayız sıkma canını diyen kimse yok etrafımda. Çok üzgünüm. Bir yıldır ayriyiz, İlk defa bunun zorluğunu bu aylarda hissediyorum... İçimi dökmek istedim. Kimse kadından yana değil. Bunlar sadece internette, paylaşımlarda....

Evet toplumca hashtag delikanlısıyız ne yazık ki.. böyle durumlarda herkes aman benim başıma bela olmasın diye geri çekiliyor malesef. Onlar da haklıdır belki, herkesin ailesi var sonuçta..
Benim annem de boşanmıştı hem de 90 yılında, daha vahimdi toplum boşanma konusunda.. karşı komşu bile herşeyi bildiği halde susmuştu..
Yapabileceğiniz tek şey ne olursa olsun güçlü ve dik durmak. Çok zor biliyorum ama malesef kendinizden başka dostunuz yok..
Dualarım sizinle..

Ev sahibine benim bu evden ölüm çıksa daha mı az olaylı olur diyin. Diğer insanlara da Allahtan korkun gelip şahit olmuyorsunuz bari aleyhimde konuşmayın. Allah görüyor ahımı bedduamı almayın diyin? Yapabiliyorsanız taşının yapamıyorsanız sizi eden çıkaramazlar hiç canınızı sıkmayın. Belki yanınızda yakınınızda değiliz ama benim gibi kadınlar buradan sizi destekliyor ve dua ediyor. Üzmeyin kendinizi kulaklarınızı kapatın böyle yorumlara. Ekmeğinizi suyunuzu onlar vermiyor.

Ev sahibime anlaşmalı boşandım demiştim girerken. Bir yıldır sıkıntı da olmadı şükür ki. Çok kırgınım herkese ama. Destek olmasalar da gölge etmeseler yeterli idi. Davam bitince taşınacağım inşallah ya da tayin isterim. Çok üzgünüm ama bu durumdan.

Hiç üzülmeyin utanılacak bir şey yapmadınız. Etrafınızdaki çoğunluk hatayı destekliyor diye bu durum sizi yanlış hatalı yapmaz. Onların ayıbı. Allahtan korkan sıkıntılı zor durumdaki bir kadına iylikle yaklaşır. Kendilerine göre bencil kaygıları da olsa mahalle baskısı yapmaya kimsenin hakkı yok. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum karanlık dünya yapayalnız ve hayattan hiç zevk almıyorsun. Bu süreçte psikolojik destek almanı öneririm sana en iyi gelecek tek destek
İnsanlar bu şekilde saçmalamasa ben çok iyiydim. İnsanlar kostekten başka işe yaramıyorlar maalesef ki... Herkesten nefret etme modundayim...

Merhabalar herkese, boşaniyor olmam , eşimin uzaklaştırma almış olması gibi durumlar benim canımı sıkıyor. Memurum. Ev sahibim bile anlaşmalı mı boşaniyorsunuz diye sordu, bela istemiyorum dedi. Çevre yine aynı. Herkes belalı gözüyle bakıyor. Kimseye uzaklaştırma aldığını söyleyemem. Bir kere toplum dislayacak. Şiddete uğramış olmama şahit olanlar bile biz bir şey duymadık ki deyip karşı taraftan yana şahit oluyorlar. Çok canım sıkkın. Bosanana kadar yanındayız sıkma canını diyen kimse yok etrafımda. Çok üzgünüm. Bir yıldır ayriyiz, İlk defa bunun zorluğunu bu aylarda hissediyorum... İçimi dökmek istedim. Kimse kadından yana değil. Bunlar sadece internette, paylaşımlarda....
bunu anlaman çok güzel olmuş...

Doğru söylüyorsunuz gerçek hayatta görsek sessiz kalıcağımız konularda atıp, tutuyoruz çok kolay tepki verebiliyoruz klavye başından. Allah yardımcınız olsun inşallah bu süreçte psikolojik destek alsanız iyi olur türkiyede kadın olmak çok zor daha evlenmeden anne evinde bunun sıkıntısı çekenler var erkek çocuklar el üstünde tutulurken kızlar ikinci planda ve bunuda yapanda bir kadın bir anne bu zihniyet umarım değişirde önümüzdeki nesillerde kadınlarımız rahat nefes alırlar.

bunu anlaman çok güzel olmuş...
Hanımefendi konu sahibi boşandığım için pişmanım, boşanmak çok kötü demiyor farkindaysaniz toplumun boşanmış insana karşı olan tepkisinden yakınıyor .yani bizlerin tüm toplumun en çokta kadınların hele sizin gibi kadınların kafa yapısını değiştirmesi gerekiyor . Yani boşanmayı değil kadına olan zulmü engellemek lazım .kimse zaten mutluyken yuvasını yıkmaz kolay kolay . Zihniyetinizi revize edin bence bir an önce .

Back
X