Boşanıyorum fakat eski eşim aklimdan cikmiyor - yardima ihtiyacım var.

Sevgisaygi11

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
66
33
8
31
Mrhb kizlar,
Eski eşinizi nasil unuttunuz? Benim eski eşim ilk ve çocukluk askimdi. Herseyi birlikte yasadik birlikte büyüdük sanırım. Simdi malesef bosanma aşamasındayız. 1 çoğumuz var. Ondan başka biriyle değil evlenmeyi birlikte olmaya, internet üzeri bile konuşmayı düşünemiyorum. Sanki hicbir zaman bir eş bulamam gibi düşünceler var (yaşım 26 ve bir ömür böyle geçmez) bu düşüncelerden nasil kurtulucam? Sonra birde eger baska birinle evlensem bile cocugumu düşünürüm sonucta o adamla büyüyecek ve hiç bir insan kendi kanından olmayan çocuğa kendi çocuğu gibi sevgi veremez. Neyapmaliyim okadar kafam karışık ki birlikte olmamıza ihtimal yok ama onsuz bir hayat bile düşünemiyorum. Onun başka bir kadına ilgisi olursa eğer ben çıldırırım. Kizlar yardim edin. Kocaman öpüyorum.

Biraz oluruna mı biraksaniz ?
Zaman herşeyin ilacı.
Bir kalbiniz var yine sevebilir
Yine aşık olabilirsiniz.
Asla demeyin
Olmaz demeyin..
Biraz kendinize zaman verin eski eşinizi tabiki unutacaksiniz.
Bu sadece biraz zaman alacak o kadar.
Insallah hayirlisi olur hakkinizda... 🙏

Nasilki 26 yaşındasiniz ve hayatın böyle (yani bekar) olarak geçmeyeceğine inanıyorsaniz bu demektir ki evlenmeyi düşünüyorsunuz.

E bu da demektir ki boşandığınız kisi de evlenecek.

Ya ayrılmayacaksınız ya da sahiplenmeyeceksiniz. Ortası yok.

Şu an her sey cok yeni. Evlenmek ? Evlenmemek? Üvey baba vb kavramlari düşünmek icin de çok erken bence. Zamana bırakın.

Zamanla duygularınızdan daha emin olursunuz

16 yasimda ilk kez sevgilim oldugunda ayrildiktan sonra kisa süre ben de boyle dusunmustum baskasi olamaz, kimseyle boyke ask yasayamam daha filan 😁

Siz de hayatiniza ilk giren kişiyle devam etmissiniz yillarca, sevgi olmasa bile guclu bir aliskanlik olmasi normal ama emin olun baskalariyla da oluyor, yine asik olup yine sevebilirsiniz.
Kendine aci cektirmeyi seven dram seven tipler disinda eskiyi unutamayan insan yoktur, kimse unutulmaz, vazgecilmez degil.
Gecmis olsun.

Bence siz henüz boşanmanın bilincinde değilsiniz. Farkında olduğunuz zaman daha büyük bir boşluğa düşeceksiniz.
O yüzden alışmaya çalışın onun da başka biriyle olabileceği ihtimaline. Belki de çoktan birileriyle görüşmeye başlamıştır.

16 yasimda ilk kez sevgilim oldugunda ayrildiktan sonra kisa süre ben de boyle dusunmustum baskasi olamaz, kimseyle boyke ask yasayamam daha filan 😁

Siz de hayatiniza ilk giren kişiyle devam etmissiniz yillarca, sevgi olmasa bile guclu bir aliskanlik olmasi normal ama emin olun baskalariyla da oluyor, yine asik olup yine sevebilirsiniz.
Kendine aci cektirmeyi seven dram seven tipler disinda eskiyi unutamayan insan yoktur, kimse unutulmaz, vazgecilmez degil.
Gecmis olsun.
Tabiki öyledir ama durumlar sanırım farklı. Biz çok zor şartlar altında evlendik ve beraber çok şeyi atlatdik. Tabikide alışkanlık var ama ıste napcan yaa

Nasilki 26 yaşındasiniz ve hayatın böyle (yani bekar) olarak geçmeyeceğine inanıyorsaniz bu demektir ki evlenmeyi düşünüyorsunuz.

E bu da demektir ki boşandığınız kisi de evlenecek.

Ya ayrılmayacaksınız ya da sahiplenmeyeceksiniz. Ortası yok.

Şu an her sey cok yeni. Evlenmek ? Evlenmemek? Üvey baba vb kavramlari düşünmek icin de çok erken bence. Zamana bırakın.

Zamanla duygularınızdan daha emin olursunuz
Yazdım gibi evlenmek söz konusu değil, tabikide ileride isterim her aile insanin isteği. Ama sevgili veya flört bile düşünemiyorum nerdeyse 1 sene olcak ayrıldımiz.

Bence siz henüz boşanmanın bilincinde değilsiniz. Farkında olduğunuz zaman daha büyük bir boşluğa düşeceksiniz.
O yüzden alışmaya çalışın onun da başka biriyle olabileceği ihtimaline. Belki de çoktan birileriyle görüşmeye başlamıştır.
Sanırım haklısınız. O ihtimali hiç düşünmek istemiyorum, kalbim yerinden çıkmışa dönüyorum. Ilk defa onu bukadar kıskanıyorum evliykene bile böyle degildim.

Karşı taraf mi istedi boşanmayı?
Sizin sevginiz bitmemiş henüz. Hiç mi oluru yok?
Malesef diğer paylasimlarimi okursanız anlam verirsiniz. Bosanmak isteyen taraf yok asıl. Bir kavgada tutuşan birsey zaman ilerledikçe cozulmez hale geldi herşey ve ben kendimi çok kötü hissediyorum. Okuduktan sonra cevap verirseniz çok sevinirim

Ben bir evlilik terapiste gitmeyi öneririm hep boşanmadan önce. Ama sizde kayınvalide problemi de var üstüne.
Evt malesef o bizden vazgeçti gibi görünüyor. Belki öyle de değildir belkide ailesi destek çıkıyor bizimle muhattab olmasin diye. Belkide gururdan bilemiyorum ama şuana kadar bebeğinden ve benden vazgeçmiş gibi. :KK61:

Eşiniz hem kumar oynayan hem Doğuma gelmeyen hem şiddete meyilli hem sizi takmayan biri hem de eşinizin ailesiyle sorunlarınız var. Bir psikolog olarak yazıyorum. Böylesi insanlardan kurtulmakta hayır var. Keşke böylesi bir insan için üzülmeseniz. Emin’im o eş olacak merhametsiz insan sizi düşünmüyordur. Kuzenim iki çocukla 2. Evliliğini yaptı. Eşinin hiçbir çocuğu yoktu. O çocuklara öyle güzel babalık yapıyor ki birinci eşinden ayrıldığı için şükrediyor.
Diğer kuzenim 15 senelik eşi vefat etti. 3 çocukla kaldı. Unutamam dedi. İntihara kalktı. Şimdi çok mutlu bir evliliii var. Nice örnekler var. Sadece zamana bırakın ve lütfen böyle biri için üzülmeyin.

Sizin eşinizi unutmamanız garip olan. Kumar oynayan, uzaklaştırma kararı çıkarttığınız, çocuğunun doğumuna bile gelmeyen ve görmek istemeyen adamın besini unutamadınız? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Onsuz bir hayat düşünemediğiniz adama uzaklaştırma emri çıkartmışsınız zamanında.
Bu kadar hayatı dram tadında yaşamaya gerek yok. Kimler kimleri unutuyor.
Söylemlerinizin de biri birini tutmuyor. Bi konu açmışsınız tekrar evlenirsem boşanmış kadın düğün yapabilir miyim, bi diyorsunuz başkasıyla konuşmak bile istemiyorum, bi diyorsunuz yalnız ömür geçmez. Önce bi bekleyin boşanın. Mutluluğu kendi yapabildiklerinizde arayın kocada değil veya illa bir erkekte değil. Nasip işi bu karşınıza düzgün bir insan çıkarsa elbette yuva kurarsınız. Ne evlenmiş olmanız ne çocuk engel bu duruma. Şimdiden bunu düşünüp gerilmeniz çok gereksiz. Anı anda yaşayın siz şimdiden yıllar sonrasının hesabıyla kendinizi yoruyorsunuz

Eski konularınıza baktım ‘’tekrar evlenirsem nasıl düğün yapmalıyım ‘’ diye konu açmışsınız.Muhtemelen kafanız çok karışık bence sizin asıl istediğiniz bir yuva sahibi olmak umarım Allah gönlünüze göre verir

Mutlulukdan boşanmadıgınıza göre yaşadıgınız sorunları düşündügünüzde unutursunuz
Hayatınızı yeniden kurarken çocugunuzu ve sizi kabullenecek biri mutlaka çıkacaktır

Back
X