Bosaniyorum, fakat

Bir ilişkide güven bitti ise her şey bitmiştir. Şüphelerle evlilik sürmez. Toparlanacaksiniz. Benim boşanma davam 2024 yaz aylarında açıldı. Ilk zamanlar çok kötüydüm sürekli ağlıyordum, aldatıldığım için kendimi sucluyordum, birkaç kere sinir krizi geçirdim fenalaştım, tansiyonum haftalarca üzüntüden 17'lerde gezdi, ailemi çok korkuttum. Ama sonra öyle bir toparladım ki şu an kendim bile inanamıyorum. Kendimi suçladığıma kızıyorum. Aldatılmak bizim suçumuz değil, karşı tarafın suçu. Gerçekten ahlaklı, vicdanlı biri aldatmadan ayrılır. Eşine saygı duyan biri, geçen zamana vefalı biri aldatmadan ayrılırdı. Bunu anlayınca kendimi suçlamayı kestim ve inanılmaz güçlendim mesela çekişmeli dava surecindeyim, hakkımı sonuna kadar savunacağım.

Size de aynısı olacak. Zamanla kendi gücünüzün farkına varacaksınız. Öldürmeyen şey gerçekten güçlendirir. Dışarıdan bir göz olarak olaylara bakacaksınız. Duygularınız bitecek yerine bedel ödetme hırsı gelecek. Evet arada gene kötü olabilirsiniz ama bu bir süreç. Sizde eski eşiniz sizi manipüle etmeye çalışıyor o biraz sizi ilk başta zorlayabilir, benim sürecimde eşim iftiralar ile boşanma davası açtığı için bende manipülasyon yerine inanılmaz bir güçlenme durumu oldu. Ama siz de güçleneceksiniz. Sadece birkaç ay dayanın. Biz kadınlar sandığımızdan çok daha güçlüyüz. Siz, sizi aldatan birinden çok daha iyisini hak ediyorsunuz.
Sizin adiniza sevindim, kalpte bu duygularla yasamak cok zor.. Umarim ben de güclenirim. Yasadigim zorluk onu seviyorum hissinden degil, bir sekilde bana vermeyi basardigi sucluluk duygusundandi. Sagliksiz oldugunun farkindayim en kisa surede de atmak istiyorum bu duyguyu

Sizin adiniza sevindim, kalpte bu duygularla yasamak cok zor.. Umarim ben de güclenirim. Yasadigim zorluk onu seviyorum hissinden degil, bir sekilde bana vermeyi basardigi sucluluk duygusundandi. Sagliksiz oldugunun farkindayim en kisa surede de atmak istiyorum bu duyguyu
Bir süre sonra onun sizin üzerinizdeki gücü tamamen bitecek. Şu an eşim karşıma gelse bana hakkımda olumsuz bir şey dese ciddiye bile almam. Üzerimdeki manevi gücü tamamen bitti. Size de aynısı olacak.. Duygular tükenebilen şeylerdir. Suçluluk duygunuz da gidecek. Hep aklınıza aldatmak bir hata değil, bir tercihtir cümlesi gelsin.

Cok ozur diledi, aylarca sozler verdi. Ben kabul etmedigim icin bize bir sans vermedin, ben her seyi duzeltecektim, buevliligi sen bitiriyorsun diyor.
Aklim var tabiki ama saglikli dusunemedigim farkindayim. Karsimda agladikca, onu yikilmis uzgun gordukce daha kotu hissediyorum.
Daha beter olsun.
Pis herif.
Bu adamdan ayrilmaniz size büyük bir lütuf.
Her şeyden önce sizi aptal yerine koyduğu için üzülün.
Resmen size hakaret.

şuan yapmanız gereken "kötü" rolünü oynayarak onu ezip geçmek böylece sizi manipüle edemez psikolojik olarak karşı saldırıya geçmeniz gerek onun oyununu oynayın narsist örüntülü insanlarda onun saldırılarından etkilenmeyi kesemiyorsanız gittiği yere kadar onun gibi oynamak zorundasınız zorundalık bittikten sonra en güzel cevap onları hiç umursamamak ve size ulaşamamasını sağlamak zaten
kendi kendinize bu psikolojiden çıkamıyorum demekten vazgeçin karar alın ve çıkın elbette alışma süreci olacak ama sorgulamaları kesin artık en güzeli onun saldırılarını da umursamamayı öğrenin bir kulağınızdan girsin ötekinden çıksın kendi kendine oynasın
o yaptıklarının sonucunu yaşıyor sizin ekstra bir suçluluğunuz yok başkası olsanız daha neler neler yapabilirdiniz
mesela en basitinden çevresinin haberi var mı bunlardan?
gerçekte kötü bir eş olsanız dahi aldatarak tepki vermek kendi seçimiydi 🤷‍♀️ bunlar da sonucu

şuan yapmanız gereken "kötü" rolünü oynayarak onu ezip geçmek böylece sizi manipüle edemez psikolojik olarak karşı saldırıya geçmeniz gerek onun oyununu oynayın narsist örüntülü insanlarda onun saldırılarından etkilenmeyi kesemiyorsanız gittiği yere kadar onun gibi oynamak zorundasınız zorundalık bittikten sonra en güzel cevap onları hiç umursamamak ve size ulaşamamasını sağlamak zaten
kendi kendinize bu psikolojiden çıkamıyorum demekten vazgeçin karar alın ve çıkın elbette alışma süreci olacak ama sorgulamaları kesin artık en güzeli onun saldırılarını da umursamamayı öğrenin bir kulağınızdan girsin ötekinden çıksın kendi kendine oynasın
o yaptıklarının sonucunu yaşıyor sizin ekstra bir suçluluğunuz yok başkası olsanız daha neler neler yapabilirdiniz
mesela en basitinden çevresinin haberi var mı bunlardan?
gerçekte kötü bir eş olsanız dahi aldatarak tepki vermek kendi seçimiydi 🤷‍♀️ bunlar da sonucu
Sadece cekirdek ailesinin haberi var. Onlar da benim oglum yapmamistir yazismistir sadece diyip baristirmak istediler. Onun haricinde kimseyi arayip anlatacak enerjim de yok umrumda da degil. Isteyen istedigini dusunsun.
Haklisiniz sorgulanacak bir sey yok zaten. Bazen bir girdaba giriyorum ve beynim eriyor. Ama uzaktan bakinca ya da yazinca goruyorum cok net.

Cok ozur diledi, aylarca sozler verdi. Ben kabul etmedigim icin bize bir sans vermedin, ben her seyi duzeltecektim, buevliligi sen bitiriyorsun diyor.
Aklim var tabiki ama saglikli dusunemedigim farkindayim. Karsimda agladikca, onu yikilmis uzgun gordukce daha kotu hissediyorum.
Öfff ne yıkılması ya, herifin yemediği halt kalmamış, bu kadar mı kör oldu gözleriniz? Dua edin de hastalık falan kapmamış olasınız.

Sadece cekirdek ailesinin haberi var. Onlar da benim oglum yapmamistir yazismistir sadece diyip baristirmak istediler. Onun haricinde kimseyi arayip anlatacak enerjim de yok umrumda da degil. Isteyen istedigini dusunsun.
Haklisiniz sorgulanacak bir sey yok zaten. Bazen bir girdaba giriyorum ve beynim eriyor. Ama uzaktan bakinca ya da yazinca goruyorum cok net.
yazmak derken burası hariç şahsi günlük vb. tarzında diyorsanız o kadar sevindim ki bunu yapmanıza. neredeyse her başlıkta fırsat oldukça bundan bahsediyorum. o şekilde kağıda düzenli olarak yazmıyorsanız dahi yazın ve dışarıdan bakın yazdıklarınıza. tüm cevapları böyle bulabilirsiniz

yazmak derken burası hariç şahsi günlük vb. tarzında diyorsanız o kadar sevindim ki bunu yapmanıza. neredeyse her başlıkta fırsat oldukça bundan bahsediyorum. o şekilde kağıda düzenli olarak yazmıyorsanız dahi yazın ve dışarıdan bakın yazdıklarınıza. tüm cevapları böyle bulabilirsiniz
Buraya ilk kez yazdim, icim daraldikca ya da dusuncelerim birbirine girdikce bir deftere her seyi yazarim. Ve dediginiz gibi dönüp okudukca zihin daha da berraklasiyor.
Ama mesele benim zihnimse sonra yine birbirine giriyor :)) bu da bir surec diyip sabrediyorum.

Merhaba hanimlar. Icinden cikamadigim oyle duygularla basetmeye calisiyorum ki.. onay ihtiyacim da had safhada oldugu icin birilerine anlatmak, dogru mu yapiyorumun onayini aramak isterken kendimi burda buldum.

Esimle 6 sene once buyuk bi askla evlendik. Neseli, cok disa donuk, konuskan, duygusal, hassas, dusunceli ve nazik biri. Ilk yillar herkesin yapabileceği standart kavglalarla gecti. Fakat bu kavgalarda beni en zorlayan durum bana hak vermekte zorlanmasi, suclayici olmasiydi. Basit bir tartisma bile saatlerce surebiliyordu. Kendi hakliligini kanitlamaya calisiyordu. Tabi ben inanilmaz asik, kirginliklarla bas edip cok mutlu bir sekilde hayatima devam ediyordum.

Derken gizli bir sosyal medya hesabi ve eskortlarla konusmalar gordum. Icerigi randevu ayarlamak gibiydi ama gun saat ve ucret gibi konusmalar yoktu. Buyuk kirilma ve Guvensizlik yasadim. O hesabi arkadasina verdigini, onun kullandigini soyledi. Inanmadim tabiki ama teknik olarak zittini kanitlayamadigim icin bu kez inanicam fakat bir daha boyle bir sey bulursam bosanirim dedim. O gunlerde bile tartismayi biraz uzatirsam “ aldatilmissin gibi konusma” diyerek beni susturuyordu. Tartisma uzadikca da zaten canim sikkin, is yerimde problem var. Halimi gormuyorsun, beni anlamiyorsun diyerek suclu hissetmeme sebep olurdu.
Kotu zamanlar, tartismalar haric mukemmel bir insandi. Bana karsi, aileme karsi cok sevecen cok ilgiliydi. Fakat ne zaman yaptigi bir seye kirildigimi ya da yanlis buldugumu soylesem bunu asla kabul edemezdi. Ya ben yanlis dusunurdum, ya icim fesatti. “Bir tek sen boyle dusunursun” diyip kendimi sorgulatirdi. Surekli kendimi duzeltmeye calisiyrodum artik.
Daha sonra benim isim geregi ulke degistirdik. Yeni bir hayat kurmaya calisirken de bir suru anlasmazlik kirici tartismalar yasadik. Ve bir gun telefonunfa arkadaslik uygulamalari buldum. Her türlüsünden.. ve en acisi bu uygulamalari yeni degil, yillar icerisinde de cok indirmis silmis, parali uyelikler satin almis.
kadinlarla konusmalar, numara alisverisleri.. onlarca kadin numarası.. zaten bikac ay once bosanmadan donmustuk. Uzerine bunlari gorunce hayatimin en zor donemini yasadim. Terapiye basladim, aylarca dusundum. Kimseyle bulusmadim sadece arkadad olmak, laf olsun diye konusmak istedim dedi. Ama zaten guvenim pamuk ipligindeydi. Sonrasini kaldiramadim. Bosanma davasi actim, evleri ayirdik. Birkac aya her sey bitecek.
Kararimdan donusum asla yok. Cunku guvenim bitti. Fakat kendi icimde yasadigim duygusal mucadeleyi bitiremiyorum. Acaba ben mi abarttim, acaba sand versemiydim diye dusunurken iyilesme surecimi baltaliyorum.
Toparlayamiyorum kendimi.
Bu surecte de bu evliligi sen bitirdin beni mahvettin ve daha bir suru bu minvalde sozleri aylarca soyleyerek var olan 3 gramlik iyi ruh halimi de aldi goturdu.
Sizden ricam, bana daha saglikli dusuneblecegim bir bakis acisi ya da bir tavsiye vermeniz. Dedigim gibi kararim kesin ama icsel sorgulamalarim bitmiyor.
Cocugumuz yok, meslegim var.
Kübra kendine gel aaa kocan tam bir manipülasyon ustası boşan kiz yoksa biz bosuycaz çatır çatır boşa bak hayatına çocuk yok meslek var hic dönüp bakma zaman geçtikçe daha iyi anliycaksin

Kendini bir haklı gördüğü belli ailesi yüzün den ben yalan mi söylüyorum gözümle gördüm diyemediniz mi

Siz elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız, kaç kere şans vermişsiniz. Erkekler bizden çok daha fazla çıkarcılar, bizim kadar duygusal değiller. Çıkarları bitince çoğunlukla acımıyorlar. Eşinizin sizden çıkarı var o yüzden size yalvarıyor, Türkiye'ye dönmek istemiyor sanırım iyi bir ülkedesiniz. Çıkarı olmasa sizden kötüsü olmazdı, çevresine sizi çoktan kötülemeye başlardı. Bunları sizi üzmek için söylemiyorum. Bende aynı süreçten geçiyorum, ne yaşadığınızı çok iyi bildiğim için diyorum.

Son 1 yıldır, ilişkilerle ilgili çok kitap okudum, yüzlerce uzmanın, psikologun, ilişki koçunun youtube videolarını vs izledim. Erkekler yaradılış olarak bizden daha çıkarcılar, işine gelmezse anında soğuyup seni gözden çıkarıyorlar. Ve her ilişkide alma- verme dengesinde erkeğin rolü daha fazla olmalı. Yani erkek daha çok sevmeli, daha çok değer vermeli, daha çok önemsemeli. Kadın zaten duygusal olarak ilişkiye bağlanıyor. Ama erkeğin ilişkiye bağlanması daha kritik.

Ben evliliğimde bu hatayı yaptım. En çok ben sevdim, en çok ben fedakarlık yaptım, alma-verme dengesini bozdum. Eşim hatalı olduğunda bile ben özür diledim. Şu an bu yaptığıma çok pişmanım, şu anki cevizreceli olsam asla yapmam. Alma- verme dengesini bozarak onun gözünde kıymetim, değerim azaldı. Gerektiğinde resti çekmeliydim, bunu şimdi anlıyorum. İlişkilere bakışım çok değişti. Ve bir erkeği kaybetmemek için her şeyine tamam deyince o ilişkide kendi benliğini kaybediyorsun ve karşı taraf da sizi değersiz görmeye başlıyor.

Ve ilişkilerle ilgili öğrendiğim en önemli şey, erkeklerin sözlerine değil davranışlarına bakacaksın. Bir erkek seni sevdiğini söyleyip seninle vaktini, zamanını, ilgisini, sevgisini vs paylaşmıyorsa o erkek seni sevmiyordur. Önemli olan erkekler için eylemlerdir. Bir de bir erkeği en çok kavga anında ve onunla bir konuda uyuşmadığında tanırsın. Oradaki davranışlarını referans alacaksın. Bir ilişkide her şey süt liman iken herkes iyidir, her şey zor zamanlarda belli olur. Yanında mı değil mi, bir insanı zor zamanında tanırsın. Bunları sizinle paylaşmak istedim.

Zamanla dışarıdan bir göz olarak olaylara bakmaya başlayacaksınız, bu çok faydalı olacak. İleriki ilişkileriniz için inanılmaz bir hayat dersi aldınız. Bu çok işinize yarayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buraya ilk kez yazdim, icim daraldikca ya da dusuncelerim birbirine girdikce bir deftere her seyi yazarim. Ve dediginiz gibi dönüp okudukca zihin daha da berraklasiyor.
Ama mesele benim zihnimse sonra yine birbirine giriyor :)) bu da bir surec diyip sabrediyorum.
çoook mutlu oldum inanın. kesinlikle çok iyi bir terapi yöntemi. siz farkındalık kazandıkça zihin normal halinde de berraklaşacak ama önemli olan keşfettikleriniz ışığında eylemsel olarak değişmek. bazen "kötü" rolünü oynamamız gerekir, hayatın dengesi bu. o yüzden kötü olmaktan korkmayın, aslında kötü falan değilsiniz zaten. bu meseledeki rolünüz bu. biliyorum siz her şey iyi olsun istediniz ama gerçek başkaydı. yolculuğunuz gerçeği kabullenmek adına aslında, şimdi kendi duygularınızı dışa vurmak için tam vakti bence. o sizi suçlayınca verin içinizden geçen asıl filtresiz cevabı. :) belki onun da bunları açık seçik duymaya ihtiyacı vardır? yolunuz açık olsunnn

Siz fiiliyata geçilmediğine bu kadar emin olmayın da bir kadın doğum uzmanına gidin.
Boşanmak için geç bile kalmışsınız hiç üzülmeyin. Ayrıca davayı 1 yıl önce açtıysanız artık en zor günleri atlatıp bir an önce boşanmanın sonlanmasını bekliyor olmalıydınız.

Bu adam(!) sana gaslighting uyguluyor. Akıl sağlığın ve gelecek hayatını bu herşften kurtarmak için zorunlu haller dışında muhatap olmaman gerekiyor.
Ayrıca, sen aynı şekilde başka başka adamlarla yazışıp tel. noları alışverişi yapsaydın erkeklerle yazıştığın hesap patlayınca bi kıaz arkadaşım kullanıyor deseydin o bunlara inanacak mıydı!! Elbette ki kocaman bir HAYIR!!!
Sonra da benim anne olma hayallerimi elimden alıyorsun deseydin bu manüplatör makinesi bu lafına neresiyle gülerdi acaba
Tüm bunları düşün ve bu adamın ne kadar samimi olduğuna karar ver.

Back
X