Boşanıyorum galiba 😢😢

Umarım ama bi yandan ailemn lafları bi yadan komşuların lafları bi yadan akrabaların lafları nasıl baş ederm bilmiyorum bunlarla

Yarin birgün esin yine esya kirdiginda, gece cocuk agladiginda sen uykusuz yorgun bitkin oldugunda, esin disarda arkadaslari ile gezerken o akraba es dost yanindami olacak saniyorsun?

Ne yaparsan yap, onlar daima konusurlar. Yok iyi hamarat ev kadini degilsin, yok cocuga iyi bakmiyorsun, yok ikinci ne zaman olacakta,..

En son düsünmen gerek öyle tür insanlari. Düsünmen gereken kendi mutlulugundur. Böyle bir evlilikte mutlu olamazsin. Hakaret, siddet olan bir evlilikte mutluluk olmaz. Inan bebek olsa çok daha zor duruma sokardi seni. Bebek en iyi evlilikleri bile sarsiyor çünkü çok agir bir sorumluluk. Öyle aaa ne tatli biseey buuu, diye birsey degil.

Gece uyumuyor, sürekli emzir derdi, lohusa hormonlari insani zaten çildirtiyor. Yok kilo aldimi? Kaka yapiyormu? Bu adam normal evlilikte sorumluluk almazken, bebegin sorumlulugunumu alacak saniyorsun? Sana bebek olmadi diye soguk davranan, bebek agliyor diyede soguk davranir. Seni sürekli elistirir ama hiçbirseyde yapmaz kendisi.

Bu defada bosanmak dahada zor olur. Ömür boyu o adama bagli kalmak zorundasin mecbur, cocuktan dolayi. Hani bosansan bile hep cocuk ortak sorumluluk diye hayatinda olmak zorunda.

Sen kimseyi dinleme ve bosan. Gerek kpss'ye gir, gerek üni sinavina gir ve yeni bölüm oku. Yeni hayat kur. Bu olayada gençtim, cahildim yaptim birseyler olarak bak. Hiç arkana bakmadan bu evlilikten kaç.

2.5 yıllık evlilikten sonra gelen boşanma kararı ... Cok yoruldum kzlar bazen belkide gtmek gerekiyor ikimizde birbirimizw iyi gelmiyoruz sürekli yıpratık birbirimizi ego savaşlariı bitmedi .kocamın arkadaşlarından vaxgecmemesi .sürekli onlarla vakit geçirmesi .. yoruldum artk dün konuştuk cok sevdıgım için eşimi yapamam sanıyordum ama konuşunca boşanmann en dogru karar oldgunu farkettm ikimiz ayrı dünyann insanyz..kpss sınavından sonra baba evine dönüyorum ailemn boşanacagmzdan haberi bile yok. Diyemem boşandktan sonra ögrenecekler eşim 27 yaşında bnde 24 yaşındaym
Bence biraz ayrı kalın gerçekten boşanmak isteyecek misiniz aldatma şiddet vs yoksa hemen kesip atmayın bence

Hklısınx galiba anlaşmalı boşanacagz zaten cok zor bi süreç olacak ama atlatacagım
Canım yazdıklarını okudum, ben de 6 yıllık evliyim, zor zamanlarımız oldu, boşanmanın eşiğinden döndük, alkol problemi vardı.. Alkol aldığı dönemde öfke kontrolü yoktu, ben de toplandım annemin evine gittim, 1 hafta ayrı kaldık.. Sonra yeminler etti bir daha içmeyeceğine dair, o yeminler tutulmadı, yine içti, yine aynı şeyler oldu.. Bir ileri bir geri 1 senemiz geçti.. ben kocamı çok seviyordum ve birçok şeye katlandım.. bana çevremden çok nasihat verdiler insanlar değişmez, alkol sorunu geçmez, o yine aynı şekilde içmeye devam eder diye.. ama benim kocam gerçekten değişti, değişmek için çok çaba sarf etti, olgunlaştı.. alkol alsa bile artık kararında içiyor.. agresifliği gitti, daha sabırlı ve anlayışı oldu.. şimdi eskiye bakıp gülüyoruz.. demem o ki bir kişinin özverisi ilişki için yeterli olmuyor.. 2 tarafın da çabalaması gerekli.. en doğrusunu kendin bilirsin tabi.. kimsenin dediğine kulak asma ancak seni sürekli mutsuz ediyorsa, sana sevgi ve saygı göstermiyorsa zaten o ilişkinin kurtarılacak bir tarafı kalmamıştır.. Henüz çocuk da yokken işin başındayken bu durumu sonlandırmak en doğrusu olur.. Bu arada ben o süreçten şöyle çıktım, 2.5 sene çalışmaya ara vermiştim ve kendime olan saygım her geçen gün azalıyordu, tekrar çalışmaya başladım, hem kendime güvenim yerine geldi, hem de kendimi daha değerli hissetmeye başladım.. İş hayatına girmek sana eminim çok iyi gelecektir. Unutma lütfen para kazanan kadın güçlü kadındır. Ne kadar kazandığının hiç önemi yok, önemli olan bileğinin hakkı ile kazanman ve ayaklarının üzerinde güçlü bir şekilde durman, işte o zaman seni kimse yıkamaz.. Kimsenin kendinin dahi seni değersiz hissettirmesine izin verme.. İşte bir abladan öğütler olarak yazdım bunları.. Hakkında en hayırlısı olsun..

Kzlar son durumu anlatıyorum size terapiste başlıyoruzm öfkesi içinde. Tedaviye başladı.. arkadaşlarıyla sürekli görüşmecegini arkadaşlarnada söyledi ... Bide böyle deneyecegm ...çünkü sakin kafa ile konuşunca yaptıklarının farkına vardı ağladı falan bakalm her zaman giderim ama pişman olmadan gitmek istiyorum belki bu sefer olur

Back
X