Boşanıyorum,hayata tekrar nasıl tutunacağım

adam yuvasını kurtarmak için çaba bile sarfetmiyorsa üzülmeye değmez canım yaa
çocuğun varmış işinde var ailende destek sana bu kadar artın var güçlü ol kendini bırakma
ağlamak istiyorsan ağla acını gizleme ama aciz de olma
hakkımda hayırlısı buymuş de ve umutla geleceğine sarıl

İlk önce Allah sabır ve huzur versin.. Ben evinize dönmek istediğinizi hissettim ama eşiniz için değil evinizi özlediğiniz için.. Kendinize ait bir ortam mutfak sizin kumanda sizin hiç birişeyin yerini değiştiren yok aslında bunu özlediniz.. Sadece bunları istediğiniz için size dön demeyip pişmanlığını dile getirmeyen bir adama dönüp sorunları yeni yeni baştan başlayabilecek durumdasınız bu size daha da yıpratacak. Gururlu olun ama hırslı olmayın .. Ailenize fazlalık olduğunuzu düşünüyorsunuz bu sizin şuan ki hassas döneminizden kaynaklanıyor kimseye evladı fazla gelmez bebeğiniz de onlara eğlencedir şimdi gitseniz ailenizde boşluğa düşer bu konuda üzülmeyin. Çok şanslısınız ki bi aileniz var. Kimsesi olmayıp kocaya mecbur olan ekonomik bağımsızlığı olmayan ve üstüne saygı görmeyen bir çok insan var aslında beterin beteri var.. Bi bunalımdasınız ve çırpınıyorsunuz kendinizi yıpratmayın bu durumu yaşayan tek kişi siz değilsiniz bunu düşünün etrafta ki insanları da takmayın.. Bir de eşinizin ailesi sizi torunlarını aramadılar mı gelmediler mi oğullarının yuvası dağıldı bir atak yok mu? Bir de eşinizin şuan ki durumunu da bilemeyiz belki oda pişman ama gurur yapıp söylemiyor siz nasıl ki evinizi özlüyorsunuz o da özlüyordur belki o da kendisini fazlalık hissediyordur ailesinin yanında.. Bu çocuk onunda çocuğu bence ikinizde aynı durumdasınız..

sANIRIM aynen böyle yapacagım...

sanırım haklısınız ben evımı özledim...ailesi 1 kere geldi ama söyleyecek bişileri yoktu,çünki ben haklıydım...haklısımndan baska bişi demediler bana ...Zaten ben kararımı söyledikten sonrada bitmiş bu iş dediler...eşimde bi girişimde bulunmadı benı ıkna etmek için...zamanla alışıcam sanırım...

sakın dönme sakın...bak benim kocamdada aynı sorumsuzluk var..beni deli gibi seviyor..bensiz nefes bile alamıyor..amaaaa....kırıyor incitiyor..ailesi için harcıyor..bende döndüm geri pişmanım ama artık hayattan korkuyorum...sabrediyorum..kendi hayatımı yaşıyorum....gelmesini baklarsın hep bir gelir sonra yılarca camlarda bveklersin..boşver ondan bi mok olmaz...kabul et..kaderimiz böyle..bizimde iplr kopru kopacak...ah keşke beni sevmeseydi...daha kolay olurdu bırakmak....bırakamıyorum..onu bensiz bırakamıyorum....yaşamasına tek sebeb benim

ben kesinlikle şunu söylerim..eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz..sen ailesi bana hak verdi diyorsun..sana söyleyeyim şimdiden mal para tazminat dedine çaresine düşmüştür onlar...ailesi düzgün olsa bu promlemi yaşatırmıydıhem kendine hem size...ailesine hiç güvenme..ne malum onların ayırmadığı....

yok dönmeyi düşünmüyorum zaten bitti artık

çok doğru ne yazıkki düzgün çizgi çıkmıyor...İnanın ben hiç bir talepte bulunmayacgım.mal para tazminat hiç bişi istemiorum oturdugum ev benım evım sadece eşyalarını almasını söyledım okadar...ailesine güven tamamıyla bitti...Sonucta ben onlarla daha once problemımı paylaştım ama bana yardımcı olmadılar...

Yazdıklarınızdan bana sanki boşanmayacaksınız gibi geldi..
En azından siz pek boşanma taraftarı değilsiniz..
Belki eşinizde öyledir, avukat konusunda ilk adımı siz atmayın, biraz zamana bırakın.
Yok eğer boşanırsanız da dünyanın sonu değil.
En fazla 1,5 sene ailenizle yaşar, oğlunuz 3 yaşına gelince kendi düzeninize dönersiniz. Sizin iş saatlerinizde oğlunuzda güzel bir kreşte yaşıtları ile oynar.

geleceğe dair planlarım bu yönde...dilerim planladıgımız gıbı olur hersey

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım... sanırım siz evi terketmişsiniz ama biraz da ona bir ders vermek istemişsiniz.. yani biraaz gideyim , oda gelsin ,beni alsın, benden özür dilesin , istemişsiniz ..birçok kadın aynı hatayı yapıyor aslında...
geçenlerde bunla ilgili bir yazı okumuştum... sesizce ayrılığa ikna eden erkeklerden bahsediyordu... yaptıkları yda yap - ma- dıkları şeylerle kadınları ayrılmaya karar vermeye zorlayan erkekleri anlatıyordu... böylece erkek kendini ele güne karşı suçsuz gösteriyor... diyor ki ben bişey yapmadım, o terketti...
halbuki ilgisizliği ile hoşgürüsüzlüğü ile yada aldatmasıyla kadını bu kararı almaya zorlayan kendisi... sonra da kadın evi terkttiğinde zaten istediğine ulaşmış olduğu için geri dönüş için hiçbir çabası olmuyor....
sanırım sizin durumunuz da böyle... çünkü evliliğini bitrmek istemeyen erkek gururu mururu bırakıyor, tabiri caizse köpekler gibi yalvarıyor..
biliyorum bu kararı vermek istemiyorsunuz ama onun da bir çabası yok ki... umarım aklını başına alır eşiniz....ama size tavsiyem , alttan almayın çünkü eğer bu şekilde eve dönerseniz, gittiğinizden daha kötü bir evlilik yaşarsınız, çünkü siz yenilgiyi kabullenmiş olarak dönmüş olursunuz

bence evlilik böyle kolay bişiy değil bu sabepten bitmek üzere olması çok kötü...

konuşmayı denesen yavrunuz için bidaha düşünseniz... o çocuk için hiç kolay olmayacak bi çocuk anne ve babası ile uyumak , oynamak ister hep bi yanı eksik kalacak ...
bence gitmek bu kadar kolay olmamalı yada dediğin gibi ben giderken gitme deseydi diyosun... gitmek istemiyosan niye gidiyorum diyosun... neden gurur yapıyosun.... gitmek istemiyosan gitmeyeceksin...
seviyosan mücadele edeceksin herşeyi yaptı isen için rahatsa boşanabilirsin...

hem bitirdim kararım belli diyosun hemde eşimde bi girişimde bulunmadı diyosun....yani özür dilese dönecekmisin... bence eşine bitti gidiyorum demek yerine kendisini düzeltmesini isteseydin konuşsaydın belki bu durumlar bu dereceye gelmezdi...

şimdi şöyle ben daha önce defalarca kendisini uyardım güzellikle konuştum yetmedi ailesi ilede konuştum fakat onda hiçbir değişim olmadı...tabiiki kafamda bitirdim ama yinede isterdimki kocam gitme desin ama demedi...buyüzden benim sitemim elimden geleni yaptm azcıkta ondan ilgi alaka hatayı kabullenmesini bekledim diyorumya belki gitme tamam yenıden deneyelım deseydı bı ihtimal kalırdım ama yapmadı...

canım ya Allah sabır versin. herkesin söylediği şeyleri söylemek istemezdim ama zaten sorumsuz olan bir eşle yaşamaktansa çocuğunla bir yol çiz kendine. en azından tek başımayım dersin, yalandan kimse olmaz yanında. ondan birşeyler beklemezsin. çünkü beklediklerimiz olmadığında yaşanan hayal kırıklıkları ağır geliyor hepimize. o yüzden kimseden birşey beklememek lazım. geçen gün çok hoş bir söz görmüştüm, düşüncelerimle çok uyuşuyor, sıcak bir ele ihtiyaç duyduğunda diğer elini tut, bu dünyada senden başka kimsenin faydası yok çünkü sana.

çok zorlu bir süreç olduğunu az çok biliyorum. kimse istemez evlilikler, o büyük hayallerle, heyecanlarla kurulan yuvalar böyle dağılsın. ama herşey Allah'tan. mutlaka hayırlısı bu olduğu için böyledir. bol bol dua et tatlım, Allah'ım sana güç versin.

amin inşallah...

geçicek canım geçicek inşş.. evet çok zor bi dönem bana adliye dedikleri anda buz gibi oluyorum.. bizim yaşadığımızı bitek biz anlarız hayat işte canım ummadığın şeyleri yaşayabiliyosun allah yardımcın olsunn herşey güzel olucak ne ilk biziz ne de son oluruz onun için herkesin başında bi dert var napıcaksın bunu yaşmamamız gerekiyomuşş hayat...

slm canım.. öncelikle geçmiş olsun diyelim...
bana sanki alışkanlıklarından vazgeçemiyorsun gibi geldi..
şöyle düşün evliliğin ilk zamanlarında yeni evine alışamıyor insan eminim sende de böyle olmuştu bu. baba evini özlüyorsun işte şimdi de durum aynı baba evi bir garip geliyor sana..
eşinin özür dilemesini de dön demesini de aslında evini özlediğin için alıştığın düzeni özlediğin için istiyorsun sanırım...
kararını verdiysen dönme bence.. küçük çocuğun varmış allah bağışlasın onun için de üzülme mutsuz evli bir annenin çocuğu olacağına mutlu bekar bir annenin çocuğu olsun daha iyi..

bu hissttiklerinin hepsi geçecek emin ol biraz sancılı olur belki ama geçer.. kendine bir ev tutarsın çocuğunla gül gibi yaşarsın.. hergün stres üzüntü olacağına 2 kişilik çekirdek aile olursunuz olur biter..

kafanda bitirdiysen tabiii..

hissettiklerinizi öyle güzel yazmışsınızki sizin yerinize ağlayasım geldi gerçekten sorumsuzluk çok zor sizi anlaya biliyorum ama çocuğunuzuda ikinizinde düşünmesi lazım belliki siz istemeyerek boşanıyorsunuz bence birdaha birbirinize bir şans verin derim ben boşanmakta çözüm değil yinede hakkınızda ne hayırlıysa o olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…