Boşanıyorum. Sizce bu yaptığım mantıklı mı ?

Konu sahibi ve yorum yazan hanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim.

imam nikahı duracak ama bizim iin değişiklik olacak

IMG_5801.webp

Konuya yorumumsa, boşanıp aynı evde yaşamak evlilik hayatının kağıt üzerinde bitmesi ama her şeyin eskisi gibi devam etmesi demek, koç burcuyum demişsiniz ama bence yükseleninize baktırın zira koç burcu bir kere gemileri yakarsa ceketi alır gider, artık aşık olmadığı biriyle aynı havayı bile teneffüs etmek istemez.

54 yaşına girmek üzere olan, evlilikte 31. yılını doldurmaya az kalmış bir koç olarak yazıyorum, adam beni aldatsa hayatımı çaldın dese, benim aklımın başkasına kaymasına neden olacak çatışmalar yaşansa, eş değil evlat gibi görmeye başlasam, aynı evde yaşayalım belki yeniden aşkımız depreşir, nikah dursun belki aramızda bir şeyler olur diye düşünmem sizin gibi, bu evlilik kangren oldu der keser atarım, ki resmi nikah sonlanınca aranızda dini nikah da kalmıyor, bence siz hala boşanmaya hazır değilsiniz öyle olduğunu sanıyorsunuz, boşanmayı isteyen net olur.

aynı konu değil hanımefendi. o konuda benim kafa karışıklığım üzüntüm vardı. burda eşimle olan yol ayrımı ve izleyeceğimiz yol hakkında bilgi almak istedim. birde kınamadığını yaşamadan ölmezsin bu konulara pek girme istersen.

Hah kinamadigini yasamadan ölmezsin yazilmazsa olmazdi. Hic sasmiyor valla.

hayır eşim evden ayrılmıyor ki yine birlikte yaşayacağız herşey eskisi gibi olacak düzen. imam nikadı da aramızda bişey olur illaki diye bozmayacağız hazirana kadar. 3. kişi yok dediğim gibi 3. kişi girdiği zaman ortaya pişmanlık olacaktır. 3. kişiye güvenip kocamdan ayrılacak değilim. ben eşimi eş olarak görmüyorum artık. onunla yaptığım hiç birşeyden zevk almıyorum. uzun bir evlilik de oldu monotonlaşmışta olabilir . eşiminde çok hatası oldu. neyse 3. kişi yok kendimi kandıramam ya
Sizin de bir kadın olarak başınıza gelen aldatma olayını başka kadının başına getirmenizi ve onun canını yanmasına da sebep olmanızı asla doğru bulmadım kadının düşmanı kadın olmamalıdır ama eğer kocanızı koca olarak görmüyorsaniz sevginiz bittiyse ve evliliğiniz de mutlu da değilseniz çok onurlu bir duruş sergileyerek eşinizle her şeyi konuşup boşanma kararı almanızı takdir ettim yalnız Bu nikahı bozalim ama aynı evde yaşayalım olayı çok aşırı mantıksız . Eşiniz ya da siz evden gitseydiniz daha mantıklı olurdu böyle bir kararı alacaksaniz lgs yi bekleyin bari çocuk duyar muyar sonra emeklerine yazık olmasin

Ne söylemiş? Saçma sapan ilişkileri de geçtim, hayatımı çaldın lafını duyduğu birini hala elinin altında tutma derdinde, imam nikahı, aynı ev bi ton saçmalık var. Bunlar ya yalnız kalırsam korkusu, adamı da avutmuş öyle, adam şimdi sanıyor ki araya kimse girmeyecek, gönlü olsun başımı şişirmesin şimdilik de amaaan su akar yolunu bulur diyor.
Konu sahibi müzik açıp biraz keyiflense pavyonda çalışmak ister miydin gibi sorular soruyormuş, beni meze yapmak isteyen ağır sözleri var yazmıştı.
İkisi de normal değil katip. Hangi "adam" boşanalım imam nikahıyla devam ederiz, belki yeniden aşık oluruz laflarına kanar? Kocanın tıyneti bozuk, neler düşünüyor kim bilir. İmam nikahı da hayatlarındaki en önemli mesele zaten. 🫠

Son düzenleme:
git biraz dini bişeyler oku araştır. resmi nikah diye birşey yoktur. sonradan kadınların hakkı verilmesi için çıkarılmış. asıl geçerli olan imam nikahıdır.
Ben din eğitimcisiyim. Lisans diplomam bile var. 😂😂 Ezberci cehalete örnek oldunuz şu an.
Hiç şaşmaz biliyor musunuz! Dindar değil, dinci olanlar böyledir. İmam nikahı deyip deyip eşini aldatmayı normalleştirirler. Dinde olmayıp uydurulan diğer bir şey de (had) kırbaç cezası. O da evli olup aldatanlar içindir. O cezayı da uygulatın kendinize.

haha gerçekten neden inanmak zor geliyor ben onu anlamadım tam da dediğim gibi oldu. benimle yatsa kalksa istediğini alsa dedikleriniz olabilirdi ama benden hiç bişey alamadı ondan bırakamadı alışkanlık oldu. çünkü hala iş için mail atıyoruz bir birimize resmi olarak. bu yüzden engelledim zaten her yerden sadece mail kaldı ordada yavşayamasın diye.

iş için de konuşsa yavrum filan diyordu müsade etmek istemedim. evli adamın benle ne niyeti olacak yatarım kalkarım dedi baktı ben oralı değilim sonra ayrıldık sonra dayanamadı denedi denedi baktı yine olmuyor zaman geçti konuşuyoruz işteye döndü beni görünce de hiç bırakmak istemedi ama şöyle eşimde dursun sende . oldu canım bende 2. kadın olurdum haha :)
Kızınıza o kadar üzüldüm ki🙁

Ben ikinizede uzulmedim sadece kiziniza uzuldum.Karsilikli birbirinizi aldatmissiniz.Lgs bitsin bosanin ister kiziniz ondan habersiz bosandiginizi duyarsa affetmez sizi.Tekrar birbirinize birsey hissetseniz bile hic saglikli olmaz cunku aldatmissiniz.

Ben din eğitimcisiyim. Lisans diplomam bile var.
Sizin gibi bilenle bilmeyen bir olmadığı için, herkes kendi kafasına göre dini ayetleri eğip büktüğü için ve maalesef ben bilirim adı altında dine en büyük zararı biz verdiğimiz için dini içerikler yasak ya zaten😌

valla hayat ne gösterecek göreceğiz. aileme şuan için söylememe kararı aldık engel olurlar diye. yoksa 8 kardeşim konuşmaya sormaya bir sürü kişi var. kimseye anlatamadığım için buraya yazmak aklıma geldi. ayrıca bu sayfayıda bilmiyordum google yazınca çıktı :) ben burdan hiç bir halt öğrenemeyeceğim. kimsede mantıklı olur şöyle böyle demiyor. neymiş biriyle görüşmüşüm. adamla yatıp kalkmadım ya ne yapayım oldu devam mı edeyim diye sormadım ya. ne yapayım öleyimmi konuştum diye.
Hanımefendi olay yatıp kalkmak mi sizce ? Sadece yatıp kalkmak mi aldatma oluyor ? Sizde aldatmissiniz işte. Tabi ki mantıklı olmaz kağıt parçası aranizdan cekilince soy adınız değişince evliliğiniz duyguların mucizevi bir şekilde degisecek mi ? Kocaniz da bir tuhaf. Evleri ayırıp öyle deneyecegiz ama nikahimiz duracak deseniz anlayacağım ama ne alaka Allah aşkına nikahı atıp aynı evde yaşamak. Üstelik resmi nikahla imam nikahı da düşüyor. Birini garantilemeden ötekini mi salmamak amaciniz ? Diğer adama bak bosandim mesajı verip tepkisine göre hareket edeceksiniz sanırım peşin peşin söyleyin yoksa bu mantıksız kararın nasıl bir aciklamasi olabilir ? Hem ayranim dökülmesin mantığı sizin ki .

Eşim iyi biri, insan olarak sevgim var vs yazıyorsunuz ama nasıl iyi biri? Neredeyse başkasıyla beraber ol ben de seyredeyim demediği kalmış. G.vatın önde gideni. Beni başka erkeklere yönlendiriyor ne demek? Zamanında çocuğu bahane olarak kullanmayıp cesaret edip boşansaydınız hiç bu duruma gelmezdiniz. Böyle adamla yılları heba etmişsiniz.
oda çok etti zamanında bana ağzı açılsa beni başka erkeklere yönlendiriyor. örnek: sana şöyle biri lazım. şu kişimi var aklında gibi. ilk 2. yılımızda doğum yaptım 7 aylıktı kızım beni telde dul bi kadınla aldattı ilk o zaman soğumuştum ama boşanmak istemedim. yeni evlenmiştim. bana ağır konuşuyor meze gibi haraketleri var. ankara müziği açsam oynasam neşem yerinde olsa pavyonda çalışmak istermisin gibi cümleleri var.

Çocuğun sınavları önemli, hangi burç olduğunuz önemli değil kafama koyarsam yaparım demekle olmuyor. Her şey yolundaymış gibi davranıp birden biz boşanıyoruz ya da boşandık mı diyeceksiniz. Kusura bakmayın da saçma sapan kararlar alıp sadece siz varmışsınız gibi davranamazsınız.

Nikah olmayınca gayrimeşru ilişkiye döner. Yasak olan hep tatlı gelmistir. Bir de böyle deneyelim ha.

16 Yıllık evliyim 40 yaşındayım birde 14 yaşına girecek olan bir kızım var . Eşim iyi bir insandır çevre tarafından saygılı beyfendi olarak bilinir.
ama biz yıllardır çatışıyoruz anlaşamıyoruz. ve son aylarda bu baya arttı ve çok yıprandık ikimizde . Eşim aylar önce boşanmak istediğimde ortalığı dağıttı hayatımı çaldın gibi laflar etti ve baya zorlu bir süreçten geçtik sonra ben toparlamaya karar verdim psikolog desteği filan ama kavgalar devam etti ona karşı artık birşey hissetmiyordum. onu eşim değilde büyüttüğüm oğlum gibi görüyorum ama insan olarak seviyorum .alışkanlık da var tabiki az sene dedğil.

eşime şöyle bir teklifte bulundum biz anlaşmalı boşanalım ama hazirana çocugun lgs si bitene kadar kimseye söylemeyelim çocuğada birde böyle deneyelim. belki pişman oluruz aklımız başımıza gelir yada böylesi hayırlı oldu deyip komple evleride ayırırız. belki bir birimizi kaybetme korkumuz olur aşkımız tekrar depreşif filan dedim kabul etti. mal paylaşımı filan herşey ortak vellayette öyle olacak.

sizce bu mantıklı mı ? bu hafta sonuna kadar dilekçe vereceğiz anlaşmalı.
Bence yapmayın derim kurtarmayı deneyin
Bende bu aralar pek parlak bir dönemde degilim ama çıkmamış candan umut kesilmez derler bi sekilde eskisi kadar güçlü hisler ve bağlar olmasa da kurtarılması lazım bunca yıllık evlilik emekler var neticede

Bu konuda, başka adamla olan kafa karışıklığı ayrıntısı vardi sanki. Aynı konuyu bu ayrıntıyı atlayarak açma amacınız farklı yorumlar almaksa, pek sanmıyorum.
Ay demi Bnde o adam olayini aradım konuyu mu düzenledi dıye bakiniyodum

Sizin de bir kadın olarak başınıza gelen aldatma olayını başka kadının başına getirmenizi ve onun canını yanmasına da sebep olmanızı asla doğru bulmadım kadının düşmanı kadın olmamalıdır ama eğer kocanızı koca olarak görmüyorsaniz sevginiz bittiyse ve evliliğiniz de mutlu da değilseniz çok onurlu bir duruş sergileyerek eşinizle her şeyi konuşup boşanma kararı almanızı takdir ettim yalnız Bu nikahı bozalim ama aynı evde yaşayalım olayı çok aşırı mantıksız . Eşiniz ya da siz evden gitseydiniz daha mantıklı olurdu böyle bir kararı alacaksaniz lgs yi bekleyin bari çocuk duyar muyar sonra emeklerine yazık olmasin
yorum için teşekkür ederim. eşim bu şekilde kabul etti boşanmayı başka türlü ikna edemezdim. cuma günü vereceğiz dilekçeyi. haziran da da yolları ayırcağız

Hanımefendi olay yatıp kalkmak mi sizce ? Sadece yatıp kalkmak mi aldatma oluyor ? Sizde aldatmissiniz işte. Tabi ki mantıklı olmaz kağıt parçası aranizdan cekilince soy adınız değişince evliliğiniz duyguların mucizevi bir şekilde degisecek mi ? Kocaniz da bir tuhaf. Evleri ayırıp öyle deneyecegiz ama nikahimiz duracak deseniz anlayacağım ama ne alaka Allah aşkına nikahı atıp aynı evde yaşamak. Üstelik resmi nikahla imam nikahı da düşüyor. Birini garantilemeden ötekini mi salmamak amaciniz ? Diğer adama bak bosandim mesajı verip tepkisine göre hareket edeceksiniz sanırım peşin peşin söyleyin yoksa bu mantıksız kararın nasıl bir aciklamasi olabilir ? Hem ayranim dökülmesin mantığı sizin ki .
hanımefendi diğer adam diye bir şey yok . benden çok sizemi dert oldu adam. adamla iletişimi sıfırladım nerden bilecek ayrıdığımı :)

Diğer konularınıza biraz baktım, başkası için boşanıyorsunuz, sanırım adam evli çocuklu. LGS hazırlanan bir çocuğu olan birinin böyle şeyleri öncelemesi korkunç. Eşinize aynı evde yaşayalım pişman olursak barışırız demenizde tamamen kendinizi garantiye almak. Olurda adam yüz vermese geri dönerim düşüncesinden
şakamı bu yorum. başkası yok adamla görüşmüyorum başkası için ne diye boşanayım. üstelik asla görüşmedğim biriyle :) şaka gibi

Back
X