Boşanıyorum ve tüm olumsuzluklara rağmen üzülüyorum:(

şimdi bunları sineye çekip barışırsanız düşünün ileride çocuğunuz olacak
bu sefer onun yanında size veya çocuğunuza yapacak aynı şeyleri

daha çok yeni evlisiniz ondan bu üzüntü.. geçer

• Beğen
Reactions: 000
Ben de 1 seneleik evliliğimi bitiriyorum.Benim konumu okursanız görürsünüz neler yaşadığımı.Ve sizi çok iyi anlıyorum onca kötü şey yaşamama ve haksizliga ugramama rağmen ben de hâlâ acaba mi diyorum.Bakalim daha mahkemeye çıkmadık bakalım çıkınca ne igrenclikler yapacakta sogutacak iyice.Ama küfür hakaret varsa bunun devamı şiddet olarak gelecektir muhtemelen.

Keşke daha önce boşansaydım dersınız ama keske bosanmasaydım dıyecegınızı dusunuyorsanız sızın psıkologa gıtmenızı tavsıye ederım. Dayak ye, evden kovul, hakaret ısıt, sonra da hala sevıyorum keske sabretseydım, alttan alsaydım bıtmezdı mı dıyeceksınız? :işsiz:

Üzülüyorsa pişman olabilir ben yine söylüyorum çok zor boşanma. Tamamen bitirip evden çıkmalı
Vallahi kötü konuşmamak için kendimi zor tutuyorum.
Bugün bir kadın daha boşanmak istediği için manyak kocası tarafından öldürüldü.
Madem ölmeye bu kadar meraklısın, eve geri dön, kocana söyle de canını alsın.
Boşanmak zor ama hergün küfür, şiddet kolay öyle mi?
Böyle psikopatlar sizin gibi koca delisi kadınlar yüzünden tükenmiyor işte.

Ya git tedavi ol ya da sokağa çık eylem yap koca isterim koca diye.

Vallahi kötü konuşmamak için kendimi zor tutuyorum.
Bugün bir kadın daha boşanmak istediği için manyak kocası tarafından öldürüldü.
Madem ölmeye bu kadar meraklısın, eve geri dön, kocana söyle de canını alsın.
Boşanmak zor ama hergün küfür, şiddet kolay öyle mi?
Böyle psikopatlar sizin gibi koca delisi kadınlar yüzünden tükenmiyor işte.

Ya git tedavi ol ya da sokağa çık eylem yap koca isterim koca diye.
Koca için değil hanımefendi insan alıştığı hayatı birden bırakınca çok zorlanıyor, boşanınca öyle birden mutlu olmuyorsun, aksine dibi görüyorsun.
Cinayet konusunda şiddet eğilimli her erkek bunu yapar mı ayrımını yapamıyorum. Bazı adamlar psikopat oluyor kadını bir yerlerini kanatacak kadar dövüyor bu adam cinayete kadar gider. Bazısı da git karşımdan sana vurmak istemiyorum diyor karşıdaki daha da tahrik ederse susturmaya calisiyor el kaldırıyor. Arkadasın yasadığı şiddet hangisi bilemediğim için eğer ikincisiyse iyi karar ver demek istedim sonra pişman olup ayrılmasaydım da sussaydım diyebilir.
Bu arada tedaviye basladım psikiyatr ilaç verdi, emzirdiğim için kullanamiyorum

Koca için değil hanımefendi insan alıştığı hayatı birden bırakınca çok zorlanıyor, boşanınca öyle birden mutlu olmuyorsun, aksine dibi görüyorsun.
Cinayet konusunda şiddet eğilimli her erkek bunu yapar mı ayrımını yapamıyorum. Bazı adamlar psikopat oluyor kadını bir yerlerini kanatacak kadar dövüyor bu adam cinayete kadar gider. Bazısı da git karşımdan sana vurmak istemiyorum diyor karşıdaki daha da tahrik ederse susturmaya calisiyor el kaldırıyor. Arkadasın yasadığı şiddet hangisi bilemediğim için eğer ikincisiyse iyi karar ver demek istedim sonra pişman olup ayrılmasaydım da sussaydım diyebilir.
Emzirmeyi bırakıp ilaç kullan madem dibe vurdun.

Arkadaşın yaşadığı şiddet cinayete veya kanamaya kadar gitmiyorsa!!!!
pişman olabilir,
bir daha düşünsün öyle mi?
Siz bir an önce psikiyatriste görünmelisiniz artık emin oldum.

evet pişman ol ama ben bu öküzle nasıl evli kalabildim, neden evlendim ki diye pişman ol.
onun dışında pişman olmanı gerektirecek bir durum göremiyorum. evlilik yeni olduğu ve kısa sürdüğü için üzülebilirsin pişman olmak afedersin ama aptallık olur.
şiddet hakaret küfür her türlü hayvanlik var pişman olacağın zaman evli kalsaydın bunları yaşamaya devam edeceğin aklına gelsin.
kız kurtulmuşsun sadaka bile vermen lazım be

pişman olabilir,
Eşimin babası evde bu olmayacak dediği zaman o konu bitiyor, kayınvalidem itaat ediyor. Mesela biriyle görüşmesini yasakladı diyelim, o insan kayınvalidem için bitiyor, eşinin sözünden çıkmayı gunah olarak algılıyor. bu ailenin yetiştirdiği biriyle evliydim oğlan da ben ne dersem onu yapacaksın diyordu. Ben de özgür yetişen biriydim, iki farklı kişilik özelliği bünyemde çatışma yaşadı, kendi kişiliğim ağır bastı çıktım geldim. Hala öbür taraf bana baskı yapıyor ‘ hatalıydın, itaat etmedin, yuvanı yıktın, onlar iyi insanlardı, senin ailendi, çocuğunu babasız bıraktın, sen kötüsün ve artık istemiyorlar’ diye öbür kişilik etki ediyor şu an. Bir de bu insanlar inançlı insanlardı. Dini bir şey okuyamaz oldum, geçen bir yazıya denk geldim ‘ kadının dinde boşama hakkı yokmuş, kadın kocasının izni olmadan veya zorunlu olmadıkça dışarda dolaşmamalıymış, dışardaki erkeklerle nikah düştüğü için sakıncalıymış’. Bunu okuyunca bile allah allah ben naptım onlar dini uyguluyormuş diyorum. Dini kitap okumak da zulum oldu. Ayrılırken bu bilgilerden habersizdim ve ben sana köle miyim kafa yapılarımız farklı işte bitsin dedim bitirdim. Böyle bir aileye tamamen ters davranmış oldum direkt soğudular ve bunlar anlaşamaz artık dendi. Ben psikiyatriste derdimi anlattım, merak etme bunlar geçici duygular, güçleneceksin iyileseceksin dedi ilaç verdi yolladı. Kafa karışıklığım hala devam ediyor. Siz de bana kızıyorsunuz bir yol gösterin madem ne olur bir açıklayıcı bir sey söyleyin saplantı gibi oldu bendeki

pişman olabilir,
Ben de önceden şiddete katlanan kadınları kınıyordum basıma gelse bırakırım diyordum, öyle de yaptım. Sonra etraftan ılımlı olsaydın o merhametli biriydi, erkekler böyledir gibi seyler duya duya pişman oldum. Toplum baskısı işte arkadaş da yaşayacak muhtemelen

Ben de önceden şiddete katlanan kadınları kınıyordum basıma gelse bırakırım diyordum, öyle de yaptım. Sonra etraftan ılımlı olsaydın o merhametli biriydi, erkekler böyledir gibi seyler duya duya pişman oldum. Toplum baskısı işte arkadaş da yaşayacak muhtemelen
Kendi yaşadığınız toplum baskısından ders çıkarıp 'milletin ne dediğine takılma, şiddet gördüğün evde durma' diyeceğinize 'iyi düşün, pişman olma' diyorsunuz bunu benim aklım-havsalam almıyor.

Bir üstteki alıntıda dini bazı düşüncelere atıf yapmışsınız.
Ben inançlı ve elinden geldiğince inancını yaşamaya çalışan biriyim.
Sizin sözde dindar insanların görüşleri diye yazdıklarınız saçmalıktan başka bir şey değil.
Kusura bakmayın ama siz hem evliliği ve eş olmayı hem de dinin gereklerini çok yanlış anlayıp yorumlamışsınız.
Yaşadığı travmalar-psikolojik sorunlar nedeniyle algısı-düşünce yapısı bozulan çok insan gördüm, tanıdım, bazılarına psikolojik danışmanlık yaptım ama sizin durumunuz gerçekten çok vahim.
Acilen psikiyatrik tedavi görün,
size verebileceğim başka bir tavsiye yok.

Kendi yaşadığınız toplum baskısından ders çıkarıp 'milletin ne dediğine takılma, şiddet gördüğün evde durma' diyeceğinize 'iyi düşün, pişman olma' diyorsunuz bunu benim aklım-havsalam almıyor.

Bir üstteki alıntıda dini bazı düşüncelere atıf yapmışsınız.
Ben inançlı ve elinden geldiğince inancını yaşamaya çalışan biriyim.
Sizin sözde dindar insanların görüşleri diye yazdıklarınız saçmalıktan başka bir şey değil.
Kusura bakmayın ama siz hem evliliği ve eş olmayı hem de dinin gereklerini çok yanlış anlayıp yorumlamışsınız.
Yaşadığı travmalar-psikolojik sorunlar nedeniyle algısı-düşünce yapısı bozulan çok insan gördüm, tanıdım, bazılarına psikolojik danışmanlık yaptım ama sizin durumunuz gerçekten çok vahim.
Acilen psikiyatrik tedavi görün,
size verebileceğim başka bir tavsiye yok.
Tamam dediginizi yapacagım dr paxil verdi, az miktarda anne sütüne geçebilir yazıyor ne yapmalıyım 15 gun sonra tekrar cagırdı

Hayata bir kere geldigimizi düşünürsek bu kadar eziyeti neden cekeyim ki diye sorabilirsin kendine hem de bahsettigin şeyleri yaşatan biri senin hayatinda yokluguyla nasıl bir boşluk yaratabilir. Yahu yapmayalım bunu kendimize es,es ailesi, dost,akraba ,hatta aile bile zarar veriyorsa çıkarıp atmayı başarabilelim hayatımızdan.

Ben de bosandim. Toplum baskisi gormedin. Belki de buna musade etmedigim icin. Akil veren cok olur ancak yasayan bilir. O evde yasananlari sadece siz bilebilirsiniz. Insanlar konussun konussun dursun. Insan mutlu olsa neden bosansin yahu. Evet ben de bosandim. 12 yil sonra. Oglumla yepyeni bir hayata basladim.
Bosanmak bir bitis degil ya, anlayin artik. Bosanmak yeni bir baslangic. Bakis acinizi degistirin. Bosanmak yuklerinden kurtulmak demek. Bosanmak eziyete, kolelige, siddete katlanmamak demek. Agaclar bile sonbaharda yapraklarini doker. Ancak baharda yeniden yaprak vermekten vazgecer mi? Bosanmak herseye ragmen hayata merhaba demek. Dogum bile sancisiz olmuyor. Elbet bosanma sureci sancili. Yasadim biliyorum. Bosanma bir travma. Evden bir kediniz gitse uzulursunuz oyle degil mi? Duzen degisiyor, gelecek kaygisi var. Travma yasamak normal. Bu bir surec. Ancak sonra hersey cok guzel oluyor. Tum hengameler bittiginde, taslar yerli yerine oturdugunda, ozgurlugu tattiginda, ciceklerin boceklerin de oldugunu fark ettiginde oh be diyorsun.
Toplum ne der diye insan o izdirapli ortama neden katlansin yahu? O toplum simdiye kadar katlandin diye sana madalya verdi mi peki? Ekmegin aşın onlardan mi geliyor? Bana akil verenler benden cok mu akilli? Yapmayin...
Bu arada lafim @Busra476 size degil, sizi alintilamisim ama. Toplum baskisi yuzunden bosanamayanlara lafim...
Konu sahibi size gelince, pisman olur muyum demissiniz de neye pisman olacaksiniz pardon? Dayagini, kufrunu, kabaligini, erkeklik taslamalarini, deger vermemesini mi ozleyeceksiniz? Bu kadar olaydan sonra bu adam duzelecek mi? Bu olaylari yasatan adam seni gercekten sevse sana bunlari yasatirmiydi? Gitsin ne hali varsa gorsun. Pislik adam. Hayat sadece ondan ibaret degil. Dunyada iyiler de var. Sal evrene gitsin onu.

Son düzenleme:
Tamam dediginizi yapacagım dr paxil verdi, az miktarda anne sütüne geçebilir yazıyor ne yapmalıyım 15 gun sonra tekrar cagırdı
Ben doktor değilim ilaçlar ve etkileri konusunda da yetkin değilim.
Emzirme konusunu doktorunuza danışın.
Gerekirse emzirmeyi bırakır ilacımı kullanırım sizin yerinizde olsam.
Çünkü sadece psikoterapi yetmez size o çok net.
Etrafınızda boş boş konuşan, kocayı adeta kutsayan. cahil insanları da dinlemeyin gözünüzü seveyim.

Ben doktor değilim ilaçlar ve etkileri konusunda da yetkin değilim.
Emzirme konusunu doktorunuza danışın.
Gerekirse emzirmeyi bırakır ilacımı kullanırım sizin yerinizde olsam.
Çünkü sadece psikoterapi yetmez size o çok net.
Etrafınızda boş boş konuşan, kocayı adeta kutsayan. cahil insanları da dinlemeyin gözünüzü seveyim.
Baslangıçta iki farklı ağır ilaç yazdı, emzirdiğimi söyleyince değiştirdi. Bunda da az miktarda geçebiliyormuş. Bebek beni üzgün veya ağlarken görünce de kötü etkileniyor, az miktarda süte gecen ilaçtan daha cok zarar veriyorumdur diye dusundum bugun. İlacı bütün olarak değil de yarım yarım baslayacagım artık

Dibi gormeden yukari cikilmaz...o el bir kez kalkarsa bir daha da inmez... bunun ikincisi birincisi yok...
Ilac konusunda da emzirdiginizi soylerseniz doktora ona gore bir ilac yazar. Gecmis olsun.

Back
X