Bugun tek bir kelime daha ederse gidicem buralardan hepsini bırakıp
Sakin ve planlı davranın ama. İş başvurularında bulunun, toparlayana kadar yanında kalabileceğiniz bir arkadaş ayarlayın ya da ucuz, idare etmelik bir yer bulun. Gebeliği sonlandırmaktan eminseniz doktor ayarlayın. Üzüntünüze odaklanıp hayatınızın çıkmaza girmesini beklemeyin.
Bu süreçte herkes size bir şeyler söyleyecek. Önemli olan sizin ne hissettiğiniz. Çocuğu doğurmak da sizin tercihiniz olur doğurmamak da. Hayatı yaşayacak olan sizsiniz. Herkes kendince mantıklı olan tavsiyelerde bulunuyor o kadar.
Gebeliğin sonlandırılması ile ilgili etik tartışmaları hep oldu, olacak da. Mesele sizin nasıl baktığınız. O da bir can diye düşünüp kendinize hayatı zehir edecekseniz doğurun. Aksini düşünüyorsanız kahramanlık oynamaya gerek yok.
Bir gebelik yaşadım, öğrendiğim saniye aldırmaya karar vermiştim. Sağlıksız gebelikmiş zaten ama aksi olsa da fark etmeyecekti. Kendimi bir cana kıymış, cani biri gibi hissetmiyorum, sağlıklı olsaydı da hissetmezdim.
Mesele kimin ne yaşadığı değil, size gelen cevapların nasıl pencerelerden geldiğini anlamanız için yazıyorum. Ben buyum, elbette tavsiyelerim bu yönde olacak. Başkası farklı yerden bakacak. Mühim olan sizin kim olduğunuz, kimin bakış açısına yakınlık hissettiğiniz. Ajitasyonlara odaklanmayın. Kendinize dönüp gereken soruları sorun ona göre bir karar verin.