Boşanıyorum

pathfinder

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
143
67
298
Trabzon
Önceki konumu bilen bilir bilmeyen bakabilir konunun içeriğine. Konu ismi boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyımdı. Lütfen önce o konuyu okur musunuz yorum yapmak isteyen arkadaşlar..

Ben son zamanlarda oğlumla ilgili sorunlarımdan dolayıp eski konumda bahsettiğim şeylerden dolayı epey gerginim çok yansıtmamaya çalışıyordum ama eşim anlıyordu tabi. Bugün eşim benden boşanmak istediğini artık bu negatiften yorulduğunu söyledi ben de kendisine çocuklarla ilgili sorunları sıfıra alıp kökten halledersek devam edebilir dediğimde, kızımın seninle arasının iyi olup olmaması benim umrumda değil senin de oğlunla benim aram umrunda olmasın umrundaysa da bu konuda tek başına bi çaba göster ben sana katılmam gerekirse katılırım yapabildiğimi zaten yaparım ki bugüne kadar yaptıklarım da sana yetmedi konu bizken yine konuyu oğluna getirdin dedi, ben de oğluma değil çocuklara getirdim tamamen düzeltilmesi gereken ilişkiler var orada dedim.

Terapiye gitmeyi önerdim reddetti. Ve boşanmak konusunda net olduğunu daha fazla benim sorunlarımla uğraşmak istemediğini, sorunlar ve sorumluluklarla uğraşacaksa da insan gibi davranış görmek istediğini işte pozitif lafa laf söze söz yapmayan sakin onun negatif anlarında onu yatıştıran sinirlendiği anlarda sakin kalabilen bi kadın(eski beni tarif etti) istediğini söyledi. Ancak o şekilde ben bunca sorun ve sorumluluğun altına girerim dedi.

Ben de Hay Hay tabi efendim demedim tabii. Israrla benim bu halimin de evliliğin üstündeki bulutların da sebebinin çocukların negatif duygular içinde olmalarının olduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini söylesem de, oraya yanaşmıyor. Tamam haklısın demiyor. Boşanmak istiyor. Son kez çabaladım isteklerimi de belirttim 3 hafta önce ben istemiştim şimdi o istiyor.

Ben de emlakçıyla görüştüm son tuttuğum ev halen boşmuş tekrar orayı tutmayı düşündüğümü söyledim emlakçı akşam görüşelim bakalım dedi evi tutacağım ve en kısa zamanda gideceğim. Seviyorum içim yanıyor ama ben de aslında bunu istiyordum evladımı tercih etmem lazımdı. O yüzden eşimin de çok üstüne gitmedim düzelir eder vs şeklinde yaklaşmadım.

Zaten beni de hayatımı da oğlumu da sorunlu görüyor. Tamamen sorun ve sorumluluk olarak bakıyor.

her şey geçecek mi? Güneş yeniden doğacak mı? Ne olacak sizce? Şu an karmakarışık haldeyim ve işteyim kafam allak bullak alt üst oldum. Bi yanım istediğin oldu derken bi yanım elbette üzgün. Ama oğlum sevinecek ve rahatlayacağı için de mutluyum

Evlilik bitirmek ne kadar problemli bir evlilik olsa da zordur.Sonuçta yolları ayırıyorsunuz ve yeni bir hayat sizi bekliyor.Madem istediğiniz oluyor mutlu olun bu durumdan yolunuza bakın.İkiniz için de hayırlısı olsun canım

Konuyu bizden oğluna getirdin lafı bilemiyorum çocuklarına aşırı düşkün ve onların tavrıyla yol alanların ionlar büyüyüp yuvadan gidince evlilik düşünmesi daha iyi bence.Yada hiç evlenmemesi tabiki hepimiz düşkünüz fakat eş anne çalışan olarak rolleri karıştırmamak lazım .Bence ikinizdede hatalar oldu tek taraflı değildi hakninizda hayirlisi olsun diyorum ben her ikiniz içinde Yaşadıklarımızı ikiniz biliyorsunuz sonuçta evin içini karşılıklı çözüm yerine karşılıklı eleştiri bu şekle döndürdü.Bosverin artık zaten bunu istiyordunuz esinizde kabullendi sizden olmayacağı fikrini

Olmuyor evet oğlum hayalimdeki gibi mutlu olsun istiyorum bi yanım hep buruk oluyor onun evin içinde bi şeylerden çekindiğini vs görünce

Olmasi gereken olmus zaten.adam kendi cocugunun sorumluluguni almiyor, sizin cocugunuzunkini almak istememesi garip degil.cocuklara evdeki evcil hayvan muamelesi yapiyor.sorumluluk almak istemiyor dediginiz gibim.o olgunluk yok.yiyelim gezelim seviselim, cocuklar mi? Onlar basinin caresine bakar kafasi..
Allah kurtardi sizi.bunu bikac yila anlayacaksiniz.

Çok sağolun siz de o zaman objektif yorumlar yapmıştınız konuyu açtığımda. Olması gereken oldu evet şimdi sabırla yaraların kapanmasın bekleyeceğim

Çok sağolun siz de o zaman objektif yorumlar yapmıştınız konuyu açtığımda. Olması gereken oldu evet şimdi sabırla yaraların kapanmasın bekleyeceğim
Hic endise etmeyin.bu hisler cok normal.ama sizde biliyorsunuz ki gececek.ve geriye donup baktiginizda iyiki diyeceksiniz.Cocugunuz da saglikli bir evde saglikli psikoloji ile buyuyecek.

Gecmeyen ask acisi yok.ama hep yasadigimiz guncel ask acimizi, en ozel ve derin olan saniyoruztaaaki bir sonrakine kadar

Erkek çocuk kız çocuk çocuklar için disiplin bir miktar disiplin iyidir toplumda çocuk hep kadının olmalı fikri var erkekler rahat rahat evlenip yeni hayatlar kurarken neyse konu dağılmasın bilemiyorum zamanla uyumu yakalamak mümkündü belki fazla duygusal davrandiniz belki fazla icsellestirtiniz işin kötüsü bu karardan çok emin durmamaniz neyse artık olan olmuş dediğim gibi kendinizi evladiniza adayın yalnız arada babasından da destek isteyin her sorumluluğu tek başınıza üstlenmeyin ilerde başka bir evliliğe hiç sıcak bakio onay vermez oğlunuz zaten sizinde düşüneceğinizi sanmam.Hakkinizda iyiyi diliyorum ben

Sizin eski eşiniz almiyormu tatillerde falan ben kadınların evlerinden getirmiş misali böyle olmalarına çok bozuluyor um çocuğu yapan iki kişi ona ömrünü adayip kendi hayatını yaşamayan bir kişi bu işte bi terslik var ya ister beğenin ister beğenmeyin

kızımın seninle arasının iyi olup olmaması benim umrumda değil senin de oğlunla benim aram umrunda olmasın umrundaysa da bu konuda tek başına bi çaba göster
Bunu diyen adama başka yapacak bir şey yokmuş zaten. Adam sizin oğlunuz için çaba gösterme derdinde değil. Böyle olmaz. Evlenirken oğlunuzun olduğunu biliyordu. O evde oğlunuzun rahat olması içinde o adamla rahat bir iletişiminin, ilişkisinin olmasi gerekiyor. Kendi kızı o evde sürekli kalsaydı bunu daha iyi anlayabilirdi muhtemelen ama empati yapmayan bir adam. Bence sizin icin en iyisi olmus.

Lütfen yanlış anlamayın toplumda kadınlar anne bağımlısı eşlerden de çok çekiyor siz bilinçli bir kadinsiniz elbet öyle olmaz fakat böyle büyüyüp anne çocuğa çocuk anneye aşırı bağımlı ikimiz kavramı çok yerleşince sorun oluyor ilerde ben eminim siz buna dikkat edersiniz birde rahatlık evde disiplinsiz şekilde herşeyi yapma hakkı vermek değil çocuklara sonra çorabını kaldirmayan suyunu almaya üşenen insanl çıkıyor ortaya hepimiz bunlara dikkat etmeliyiz bence .Dediğim gibi siz zaten oğlunun ileriki hayatına çok karışacak birine benzemiyorsunuz bana öyle geçti .

Bu hayatta sadece erkek rolü ( koca bile değil böyle bir koca rolü yok çünkü) ile var olmak isteyen adamla zor . Kendi evladını sorumluluk olarak gormeyebilir ama karısının evladı için böyle bir zoruniyet yapamaz . Sorun varsa ben yokum tarzı zaten berbat bir tavır .

Önceki konuya da yazmıştım.
Kocanızın kendi kızıyla ilgili de bir sorumluluk bilinci yok. Çocukları kendi kendilerine bir kenarda büyünesi gereken, 20 yaşına geldiklerinde de kurtulacak varlıklar olarak görüyor. O yüzden de siz sorunlu geliyorsunuz ona sürekli oğlum oğlum ya da çocuklar diyerek.
Kendisi bu noktada düzelmez, farklı bir tavır sergilemezdi.
Aradaki ilişkileri olduğu gibi kabul ederseniz bu evliğe devam edebilirdiniz. Bunun içinde evli kalmayı, bir kocanızın olmasını her seyin önüne koyan bir kadın olmanız gerekirdi.

Bu şekilde konuşan bir adama karşı her annenin yapması gerekeni yapmışsınız.Kendisi boşanmak istediği için ilk adımın ağırlığından da kurtulmuşsunuz.Doğru yolda ve maddi gücünüz olduğu,ortak çocuğunuz olmadığı vs.için birçok boşanan kadına göre iyi durumdasınız.Size verebileceğim tavsiye sakın geri dönmeyin."Boşanalım,yok boşanmayalım,boşanırsak daha mı iyi olur?"diye gidip gelerek yaşamak ilişkiyi laçkalaştırır.Her şeye rağmen birlikte iyi kötü günler geçirdiniz.Birbirinizin yüzüne bakabilecek durumda medeni bir şekilde ayrılın.Şu an kendinizi kötü hissetmeniz çok normal,sonuçta her şey çok taze.Ama bu duygu zamanla geçecek.Zamanla geçmişi geride bırakacaksınız.Bu süreçte oğlunuza,işinize ve hobilerinize odaklanın.İhtiyaç duyarsanız psikolojik destek de alın.Doğru olanı yaptığınızı unutmayın.Size ve oğlunuza mutluluklar dilerim.

Olacak zaten, şimdiki nesil anne babaya bizim beğenmediğiniz şu jenerasyondan daha bağımlı olacak.Görünen köy kılavuz istemez.Çoğunlukla tek çocuk, her istediğini elde etmesi sağlanmış, etrafındaki tüm problemler aile tarafından beetaraf edilmiş, sosyal medyadan çıkamayan çocuklar sorumluluk alan sağlıklı yetişkin olamayacak.Şimdiki güçlü kadın ve erkekleri mumla arayacağız bu gidişle.

Bende bundan korkuyorum işte fakat tam terside olabiliyor bazen tek ebeveynle büyüyen çocuk hayata daha hızlı karışmak istiyor daha çok bağımsızlık istiyor o annesine yada babasının hayatına çok müdahil olup hep ben diyor fakat yaş alınca kesinlikle söz hakkı vermiyor anne babaya .Yani iki tip ya aşırı bağımlı ya aşırı ben bunlara dönüşme ihtimali var .Tabiki her çocuk için geçerli değil arada o disiplini iyi korumak cokda arkadaş dert ortağı olmamak lazım .Arkadaşları olur yetişkin olarak biz biraz kuralcı olursak iyi oluyor .

Yani çocuğunuz rahat etsin Baba yerine koyabileceği iki erkek bireyden uzaklaştirılarak. Oğlunuzla bağıniz ilerde ya giderek azalacak. Ya da ana kuzusu seviyesine gelecek. Tutunduğunuz tek dala dönüşmüş durumda. Aslında kendinizden fedakarlık yaptığınızın farkında olmayacak oğlunuz. Ama hayatımız hiç kimse için harcanacak kadar fazla uzun değil. Bizden istenen bu hiç değil. Biz kendi yaptıklarımızdan sorumluyuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…