• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum...

Merhaba.
8 yıllık evliliğimin sonuna geldim.
Düğünümde konukların getirdiği takıların eşimin ailesi tarafından el konulmasıyla başlayan sürecim, eşimin pasif tutumları ile zaman içerisinde eşimle toksikleşen bir ilişkiye dönüşerek en sonunda da eşimin bana şiddet uygulaması ile son buldu.
Yaklaşık 2 senedir, eşimin kollarımı sıkıp morartması, kavgaları 2 3 saate kadar uzatması, hiç susmaması, beni ağlamaktan harap etmesi gibi şeylerle mücadele ettim.
Zaman zaman ağır konuştuğum için yaşadığım şiddeti hakettiğime inanıldırıldım eşim tarafından. Evet biliyorum şiddetin ne olursa olsun sebebi olmaz. Ama ben hep kendimi de suçladım eşimle beraber. Eşim kollarımdan tutup beni boynumu ağrıtacak kadar sarsarken, beni yerlerde sürüklerken, ondan kurtulmaya çalışırken ona vurduğum için kendisinin de benden şiddet gördüğünü söyledi. Manipülasyona maruz kaldım.
Bilmiyorum bi kadın bunları neden hak eder, hak eder mi?
Eşim ayrı bir ev tuttu artık. Gitti. Anlaşmalı boşanacağız.
Ancak içimdeki huzursuzluğu, mutsuzluğu atamıyorum.
Güzel günlerimiz de oldu. Beni el üstünde tuttuğu günler. Acaba ben mi o günlerin kıymetini bilemedim diye kahroluyorum.
Nasıl iyileşirim? Her insanın süreci ayrıdır tabi. İyileşmek için siz neler yaptınız?
Bu yaşadığınız hayattan kurtulunca zaten düzelirsiniz. Güzel bir hayat sizi beklesin🌸

Hayır çocuğum yok, iyi ki de yokmuş. Bir dönem çok istemiştim şuan olmadığı için memnunum açıkcası. Şikayetçi olabilirim ama anlaşmayı boşanmazsa inada bindirirse diye olmak istemedim. Anlaşmalı boşanacaksa zaten durduk yere gıcık etmek istemiyorum. Bilmiyorum umarım hata etmiyorumdur.
Eşiniz memur falansa eğer düğün takılarını vermezsen bu raporla seni şikayet edeceğim derseniz belki korkar. Siz de kendinize yeni bir hayat kurarsınız. Ev kira mı sizin mi? Sizin ise tapu da eşinizin üzerine ise tedbir kararı koydurun

Kesinlikle darp raporu al seni döven adama ödül vererek boşanma

Darp raporunun suresi 6 ay olabilir, ancak yinede dava dosyasina koymalısınız ki hakimde kanaat olussun, ha yok anlasmali bosanacagiz, bana zerre kadar iftira atmaz güveniyorum diyorsaniz tabiki ugrasmayin boyle seylerle ama ben olsam siddeti normallestiren bir erkege guvenmez ve alnına bu kara lekeyi yapistirirdim, yarin bigun evlenirken mustakbel karisina dava dosyasini gostermek zorunda kaldiginda siddete meyilli bi adam oldugu bilinsin.

Merhaba.
Düğünümde konukların getirdiği takıların eşimin ailesi tarafından el konulmasıyla başlayan sürecim, eşimin pasif tutumları ile zaman içerisinde eşimle toksikleşen bir ilişkiye dönüşerek en sonunda da eşimin bana şiddet uygulaması ile son buldu.
Yaklaşık 2 senedir, eşimin kollarımı sıkıp morartması, kavgaları 2 3 saate kadar uzatması, hiç susmaması, beni ağlamaktan harap etmesi gibi şeylerle mücadele ettim.
Zaman zaman ağır konuştuğum için yaşadığım şiddeti hakettiğime inanıldırıldım eşim tarafından. Evet biliyorum şiddetin ne olursa olsun sebebi olmaz. Ama ben hep kendimi de suçladım eşimle beraber. Eşim kollarımdan tutup beni boynumu ağrıtacak kadar sarsarken, beni yerlerde sürüklerken, ondan kurtulmaya çalışırken ona vurduğum için kendisinin de benden şiddet gördüğünü söyledi. Manipülasyona maruz kaldım.
Güzel günlerimiz de oldu. Beni el üstünde tuttuğu günler. Acaba ben mi o günlerin kıymetini bilemedim diye kahroluyorum.
Nasıl iyileşirim? Her insanın süreci ayrıdır tabi. İyileşmek için siz neler yaptınız?
demek ki üzüntünüz daha ağır bastı ve bu noktaya kadar geldiniz bence artık geçmişi düşünmekten vazgeçip kafanızı meşgul edecek şeyler bulun bundan sonra her şey güzel olsun

Eşiniz memur falansa eğer düğün takılarını vermezsen bu raporla seni şikayet edeceğim derseniz belki korkar. Siz de kendinize yeni bir hayat kurarsınız. Ev kira mı sizin mi? Sizin ise tapu da eşinizin üzerine ise tedbir kararı koydurun

Memur. Evet çok korkar bence de böyle birşeyden. Ama takıları vereceğini söyledi. Ev de bizim ve aile konutu şerhi koydurdum ama satıp içinden benim altınları verecek ve kalanı da bölüşeceğiz mecburen çünkü başka bir şeyimiz yok. Boşanma protokolüne bunların bu şekilde yazılmasını sağlayacağım eğer olmazsa darp raporundan şikayetçi olurum artık.

Memur. Evet çok korkar bence de böyle birşeyden. Ama takıları vereceğini söyledi. Ev de bizim ve aile konutu şerhi koydurdum ama satıp içinden benim altınları verecek ve kalanı da bölüşeceğiz mecburen çünkü başka bir şeyimiz yok. Boşanma protokolüne bunların bu şekilde yazılmasını sağlayacağım eğer olmazsa darp raporundan şikayetçi olurum artık.
altınlar sizinse evi satıp direkt böldükten sonra onun payına düşenle size altınları ödemesi gerekmez mi?

Geçmiş olsun. İlk zamanlar biraz sancılı oluyor. Dava bitip de kendi soyadina dönünce bi rahatlama yaşıyorsun.
Sonra iki ileri bi geri gidiyorsun.
Aklına guzel zamanlar geliyor, kendini de suçladığın oluyor ama daha çok ona öfke duyuyorsun
Sonra o da geçiyor
Bi boşluk oluşuyor
Sonra o da geçiyor

Bi bakmışsın evinde kedilerin ve sen koştura koştura kuduruyorsunuz.
Üçünüzsünuz. Üçünüz de mutlusunuz, huzurlusunuz. Kavga yok gözyaşı yok antideptesanlar yok bağıran bi adam yok sadece sessizlik ve huzur...
Iste ben bu evredeyim. Ha bi de sevgilim eklendi bu sahneye. Her gün şükrediyorum her gün... iyi ki cesaret edip boşandım ve kedilerimle o evden çıkıp gittim. Gerçekten yepyeni bi hayatın olacak. Elbette zorlu dönemler olacak ama en fazla 1-2 sene sonra bambaşka bir sen olacaksın:)

Geçmiş olsun. İlk zamanlar biraz sancılı oluyor. Dava bitip de kendi soyadina dönünce bi rahatlama yaşıyorsun.
Sonra iki ileri bi geri gidiyorsun.
Aklına guzel zamanlar geliyor, kendini de suçladığın oluyor ama daha çok ona öfke duyuyorsun
Sonra o da geçiyor
Bi boşluk oluşuyor
Sonra o da geçiyor

Bi bakmışsın evinde kedilerin ve sen koştura koştura kuduruyorsunuz.
Üçünüzsünuz. Üçünüz de mutlusunuz, huzurlusunuz. Kavga yok gözyaşı yok antideptesanlar yok bağıran bi adam yok sadece sessizlik ve huzur...
Iste ben bu evredeyim. Ha bi de sevgilim eklendi bu sahneye. Her gün şükrediyorum her gün... iyi ki cesaret edip boşandım ve kedilerimle o evden çıkıp gittim. Gerçekten yepyeni bi hayatın olacak. Elbette zorlu dönemler olacak ama en fazla 1-2 sene sonra bambaşka bir sen olacaksın:)

Çok teşekkür ederim. Bana çok iyi geldi bu yorumunuz 🍀

altınlar sizinse evi satıp direkt böldükten sonra onun payına düşenle size altınları ödemesi gerekmez mi?

Olabilir, aklımda vardı bu soru aslında. Bundan emin değilim, avukatıma danışacağım. Hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Sizi hem duygusal olarak hemde maddi olarak istismar etmiş zaten seven karısına değer veren birisi asla şiddete başvurmaz ve bunu haklı çıkaracak manipülasyonlara başvurmaz. Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok bu iyi bir şey böyle birisiyle ömür boyu iletişim kurmamanız için büyük bir artık bence sizde destek alın zaten bakış açınız değişir ve bu enkazdan kurtulduğunu için pişmanlık değil güçlü hissedersiniz

Merhaba.
O kadar manipülasyoncu bir adammış ki hâlâ daha ben güzel günlerin kıymetini bilemedim mi diye kendinizi suçlayabiliyorsunuz.İnşallah boşanmaktan vazgeçmezsiniz.

O kadar manipülasyoncu bir adammış ki hâlâ daha ben güzel günlerin kıymetini bilemedim mi diye kendinizi suçlayabiliyorsunuz.İnşallah boşanmaktan vazgeçmezsiniz.

Daha önce çok kez boşanmayı düşündüm ama ilk kez bu kadar ileri gittim evleri bile ayırdık buradan dönmeyi hiç düşünmüyorum inşallah

Daha önce çok kez boşanmayı düşündüm ama ilk kez bu kadar ileri gittim evleri bile ayırdık buradan dönmeyi hiç düşünmüyorum inşallah
Boşanmayı düşündükten sonra sizi vazgeçiren hangi duygu merak ettim. İnsanın en kötü insanla bile güzel anıları olabilir, lütfen buna tutunmayın ve kendinizi özgürleştirin bu düşünceden. Böyle manipülatif insanlardan kurtulmanın en iyi yolu uzak kalmak. Uzak kaldıkça ne kadar saçma bir bağ olduğunu anlayacaksınız aranızdakinin. Fiziksel şiddet uygulayan bir erkeğin ya psikolojisi normal değildir ya da sizi hiçbir zaman sevip saymamış rol yapmıştır. Umarım bir an önce boşanıp kendi gözünüzdeki değerinizi tamir edersiniz. Çok mutlu olun.

Bu kadar siddetin dayağın karşılığı her şeyi ikiye bölmek mi?

Benim kuzenimin hikayesini size anlatayım mesela umut olsun umarım, 20 lı yaşlarda biriyle tanışıyor yıllarca hep ayrıl bariş oldular en son tamamen ayrıldılar, kuzenim kadın bu arada ve başka biriyle tanışıyor çok severek evleniyor 2 sene sonra eşi vefat ediyor iş kazası ile ve bir evladı var . Sonra kuzenim 32 yaşinda o ilk adamla yolları yine kesişiyor meslekleri aynı neyse adam hiç evlenmemiş pişman olmuş zamanında çok üzdü kuzenimi diye, ve evli şuan onunla, bu demek değil ex lere bak sadece umudunu kesme konu sahibi nerden nasıl güzel yollar açılır belli olmaz..

Avukata danıştık sizin dediğiniz gibiymiş evet. Avukatım kendisine iletti baya bir itiraz etti ama en sonunda kabul etti.

Dün dini olarak boşandık. Zaten 1 aydır aynı evde yaşamıyoruz. Dini olarak boşanmanın benim inancıma artık geri dönüşü yok. Garip hissettim yani ne bileyim pek iyi değilim galiba, şimdilik. Dua ediyorum en kısa zamanda toparlarım umarım.

Dün dini olarak boşandık. Zaten 1 aydır aynı evde yaşamıyoruz. Dini olarak boşanmanın benim inancıma artık geri dönüşü yok. Garip hissettim yani ne bileyim pek iyi değilim galiba, şimdilik. Dua ediyorum en kısa zamanda toparlarım umarım.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Çocuktan bahsetmemişsiniz sanırım evladınız yok bu eş kişisi ile. İyi tarafından bakın bence. Sizin şuan yaşadıklarınız sadece alışkanlıklarınız ile ilgili asla sevgi aşk v.s. ile ilgili değil ve zaman da alışkanlıklarınız için iyi bir çözüm. Baktınız olmadı destek alırsınız. Geç bile kalınmış bir karar. Üstelik belki kendisi manipüle etti sizi bu karara zorladı hiç belli olmaz bana böyle hissettirdi biraz :( bu karara zorlatma nedeni de çıkar meselesi elbette anlaşılmıştır ama belirtmiş olayım

Back
X