Boşanıyorum....

işte yapılan en büyük hata ! elalem ne der? ne derse desin bu senin hayatın mesleğinde var nedemek dövmek ya hemde çocuğunun gözü önünde buna izin verme! bunun bahanesi olamaz eşin açısından...iyi düşün canım katlanabilecekmisin bu hayata ! hayırlısı olsun

TRden yeni geldim felan diyorsun ama ne alaka?
döndüketn aylar sonra dayak yeseydin durum dahamı farklı olacaktı
sonuç ortada eşinden şiddet görmüssün hemde çocuğunu gözü önünde
ayrıca adam seni dövmekle kalmamış çocuğunuda dövmüş
hadi sana vurdu bunun affedilir tarafı zaten yokta, çocuğunu dövmesine nasıl göz yumarsın
nasıl halen ay millet ne der annem babam çok üzülür diye düşünürsün
dayın tabii boşanma diyecek başka ne diyecektiki?
boşan kızım senin arkandayız diyecek hali yoktu elbet heleki ikinizinde dayısı olduktan sonra
topla bavulunu al çocğunu dön memleketine
mis gibi meseleğin varmış dön görevinin başına
kimseye en ufak hesap vermek zorunda değilsin
evlenirken kimseye nasıl hesap vermiyorsak boşanırkende vermek zorunda değilsin
bu senin hayatın kimseyi ilgilendirmez

aslinda o aksam cekip gitmeliydim ama allahin almanyasinda yol iz bilmiyorum,dayim seni havaalanina ben götüremem dyor.bende bi taksiyle giwrim dedim,arada 35 km mesafe var havaalaniyla.aslinda oda trdekilerin tepkisinden cekiniyor bence,özellikle dedemlerden ki bizim evlilik isinin mimari onlardir.

TRden yeni geldim felan diyorsun ama ne alaka?
döndüketn aylar sonra dayak yeseydin durum dahamı farklı olacaktı
sonuç ortada eşinden şiddet görmüssün hemde çocuğunu gözü önünde
ayrıca adam seni dövmekle kalmamış çocuğunuda dövmüş
hadi sana vurdu bunun affedilir tarafı zaten yokta, çocuğunu dövmesine nasıl göz yumarsın
nasıl halen ay millet ne der annem babam çok üzülür diye düşünürsün
dayın tabii boşanma diyecek başka ne diyecektiki?
boşan kızım senin arkandayız diyecek hali yoktu elbet heleki ikinizinde dayısı olduktan sonra
topla bavulunu al çocğunu dön memleketine
mis gibi meseleğin varmış dön görevinin başına
kimseye en ufak hesap vermek zorunda değilsin
evlenirken kimseye nasıl hesap vermiyorsak boşanırkende vermek zorunda değilsin
bu senin hayatın kimseyi ilgilendirmez

aradan biraz zaman gecseydi izne gidiyo gibi gider sadece aileme durumu anlatir ve isime baslardim.soranlara oraya alisamadim isimin basina döndüm derdim.bosanincada artik hersey bitti derdim,kimseninde yaptigi yorumun da bi gecerliligi olmazdi.

yavrum benım nekadar saf ve temızler yoktan yere dayak yedı ama babasınıda ozluyor :((
bencede bıran once turkıyeye donup ısınıze baslayın dayagın sonu gelmez bence, acıklama ısınıde suclu olan taraf dusunsun. aılenızı arayın ve durumu anlatın bnce

suanda canimi en cok sikan sey oglumun gunboyu baba diye ortalikta dolasmasi

peki eşin seni şu anda aramıyomu barışmaya çalışmıyo muCADIARZU
senden özür dilemedi mi merak ettimde:uhm:
çocuğunada yazık daha çok küçük ve masum

Şu anda siz ve çocuğunuzdan önemli ne olabilir? Aileniz bu durumu eninde sonunda öğrenmeyecek mi? Önce veya sonra ne farkeder.
Bir an önce çocuğunuzu alıp dönmeye bakın.
Sizin çektiklerinizi başkaları yaşamıyor. Sadece ailenize anlatırsınız.
Başkalarına da anlaşamadık ayrıldık konuşmak istemiyorum dersiniz olur biter.
Hem herkesin kendine göre bir sürü sorunları vardır. Kimse kimseyi ebediyen düşünecek hali yok.
Bir iki gün sonra unutulur gider onlar için.
hayatınızı bir an önce düzenlemek en iyisi.
İlk boşanan siz değilsiniz son da olmayacaksınız.:1no2:

canım ailenden yakın olduğun birine açsan durumu, annene mesela. gerekirse hazirana kadar başka bir şehirde yaşayan ve sır tutmasını bilen bir akraba, yakın bir dost falan varsa onunla kalırsın. bu arada işlemleri bitirir, kafanı da toplar , gerekli olduğunu düşündüğün kişilere açıklamanı yaparsın (ama soru sormalarına ve yorum yapmalarına fırsat vermeden)

gerçi bence kimseye laf düşmez senin evliliğinde, iki gün geçmişte dönmüşsün ya da 6 ay sonra dönmüşsün ama sanırım aksi durumda sen rahat edemeyeceksin..

Aklıma gelen bunlar, sen kardeşin annen gibi türkiye de sana destek olabilecek birilerine aç durumu. dayına da (kusura bakma ama) fazla güvenme.. diğeri de yeğeni kabul ama şiddet gören sensin..

Umarım herşey iyi olur arkadaşım senin için.

gerçekten durumun zor
dayının evinde kalıyorsun ama sonuçta el evi
anladığım kadarıyla biraz süre geçirip öyle tr dönmekten yanasın böylece bazı şeyleri izah etmek kolaylaşır diyorsun
arkadaşlar kızacak bu yoruma ama
dön evine ..dayın sert çıksın birdaha dayak olmasın diye
idare et köprüyü geçene kadar
ben ufaklığada üzülüyorum
bu arada eşinde hiç bir pişmanlık emaresi yokmu..

gerçekten durumun zor
anladığım kadarıyla biraz süre geçirip öyle tr dönmekten yanasın böylece bazı şeyleri izah etmek kolaylaşır diyorsun

evet gerçekten kızılacak bir yorum. tekrar dayak yemek için mi dönsün evine? pişman olsa ne olacak? biliyor musunuz ki dayak atan erkeklerin hemen hepsi dayaktan sonra pişman olur, af diler, hatta ağlar yalvarır ama gene döver? bunu ben uydurmuyorum, araştırma sonuçları söylüyor bunları. tabii ufaklığa da yazık, babasından dayak yemek onun da hakkı değil mi ama. bi de babası annesini döverken seyretme hakkı da var tabii.

akıl var mantık var, anne babalar boşanır çocuklar değil. her boşanmada çocukların böyle öne sürülmesine sinir oluyorum. ne olacak yani, bu adamla kadın boşansa, baba babalıktan istifa mı edecek? var mı böyle birşey ya.

Dönmek istiyorsunuz ama Türkiye de hem maddi hem manevi olarak sıkıntı çekeceksiniz, orda kimseye yük olmdaan dimdik devam edebilirsiniz hayatınıza.. Türkiye de bir çok kadın maddi imkansızlık ve ailevi nedenlerden (genelde boşanmış kadına kendi aileside dahil kimse destek olmaz burda) dolayı boşanamadığı için çile dolduruyor..Tabiki herkesin şartları farklı belki sizin durumunuz istisnaidir.

gerçekten durumun zor

Genellikle şiddete uğrayıp sineye çeken kadınlar, biz çekiyoruz sende çekebilirsin dercesine olayı küçümserler, aksi halde nasıl affet denilebilirki?

Eger almanyada yeni isen ve arkani yaslayabilcegin dostun akraban yoksa bence meslegin de varmis trye dön derim.Yoksa yurt disi cok cok zor kendini cok yipratirsin Annem gibi :((( Dilin olsa ve tr dede meslegin olsamasa cocugun icin katlan derdim...Benim fikrim bu allah yardimcin olsun.

küçücük bi bebeğe o koca elleriyle vuran bi adamdan koca da olmaz baba da olmaz.. kal dayınlarda arkadasım.. dayın ne derse desin asla affetme o adamı.. seni dövdü.. hem de çocuğunu koruduğun için.. pişman olup gidip elini kırması lazımken seni de dövdü hem de çocuğun önünde.. affetsen ilerde gözü önünde annesi babasından dayak yiyen şiddet ortamında yetişecek bi çocuk olacak.. çocuğunun huzurlu bi ortamda büyümesi için kararından vazgeçme.. üzerine yürümeseydim bi tokatla kalacaktı demişsin tabiki üzerine yüriceksin.. 2 yasında bebeğe vuran bi adama tepki vermemek normal olmazdı zaten..

aradan biraz zaman gecseydi izne gidiyo gibi gider sadece aileme durumu anlatir ve isime baslardim.soranlara oraya alisamadim isimin basina döndüm derdim.bosanincada artik hersey bitti derdim,kimseninde yaptigi yorumun da bi gecerliligi olmazdi.

canım sen boşanamasın
niye biliyormusun?
millet ne der diye yaşiyorsun sen
o halde ha bugün ha hazırandada sen boşanamasın
ailenin yanına ve işinin başına dönmek için kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin

peki eşin seni şu anda aramıyomu barışmaya çalışmıyo muCADIARZU
senden özür dilemedi mi merak ettimde:uhm:
çocuğunada yazık daha çok küçük ve masum

olaydan 3-4 gün sonra babasi bebegi görmeye gelcekmis dediler,geldi ve gitti tek kelime etmedik.1 hafta sonra,dayim illaki sii basbasa getirip bi görusturucem dedi yoksa hic bi görusme caba olmadan seni trye gönderemem dedi.iyi gelsin ben herseye acigim dedim.o da bi dayimiz daha var onunla geldi ve sadece dayim konustu,benim fikirlerimi sordu bende kararimin degismedigini ve hala gitmek istedigimi söyledim.sadece dayim konustu o tek kelime etmedi,telden de aramiyo arasada acmazdim.önceki kavgalaimizda gidene dön demem,kimseye yalvarmam fln diyodu zaten.dayilarla hallolsa diye baliyo kendisi tek kelime etmiyo,mizac olarak dedigim dediktir,minneti yoktur.yengem gelmeside özurdur diyo ama bizimki artik beden dilinl asan bi problem

artik bu ücüncü oldu,ikisindede affettim-benim ikinci bi sansa ihtiyacim yok dedigi ve barismak icin o bana bazi sartlar sundugu halde-.o aksamda söyledim artik olmaz kesinlikle yapmayacagim desede ben onun sözüne güvenmiyorum dedim

olaydan 3-4 gün sonra babasi bebegi görmeye gelcekmis dediler,geldi ve gitti tek kelime etmedik.1 hafta sonra,dayim illaki sii basbasa getirip bi görusturucem dedi yoksa hic bi görusme caba olmadan seni trye gönderemem dedi.iyi gelsin ben herseye acigim dedim.o da bi dayimiz daha var onunla geldi ve sadece dayim konustu,benim fikirlerimi sordu bende kararimin degismedigini ve hala gitmek istedigimi söyledim.sadece dayim konustu o tek kelime etmedi,telden de aramiyo arasada acmazdim.önceki kavgalaimizda gidene dön demem,kimseye yalvarmam fln diyodu zaten.dayilarla hallolsa diye baliyo kendisi tek kelime etmiyo,mizac olarak dedigim dediktir,minneti yoktur.yengem gelmeside özurdur diyo ama bizimki artik beden dilinl asan bi problem

artik bu ücüncü oldu,ikisindede affettim-benim ikinci bi sansa ihtiyacim yok dedigi ve barismak icin o bana bazi sartlar sundugu halde-.o aksamda söyledim artik olmaz kesinlikle yapmayacagim desede ben onun sözüne güvenmiyorum dedim

ya sen eğitimli mesleği olan bir kadınsın ne diye milleti düşünüyosun çek gel tr ye allahım ya..okurken sıkıntı bastı ne biçim bir kocaymış o öyle..bırak milleti nasılsa boşanınca bi ton laf duycan şimdi duy ne olcak..alışamadım oraya anlaşamadık de ben tr de yaşamak istiyorum o yüzden ayrılıyoruz de illa dayak olayını söylemen gerekmiyor..zaman kaybetmeden gel tr ye izinle ayrıldın sanırım mesleğinden.2.döneme başlarsın ver dilekçeyi hazır sömestr şuan.

rumeys arkadaşımız tr dönmek istiyor ama dönemiyor
çünkü -onun için- makul bi süre geçirmiş değil gittin 2 günde döndün demesinler diye haziranı beklemek istiyor
dayısını evinde rahat edemiyor çünkü onlar zaten kalabalık
sığınma evi fikrine sıcak bakmıyor daha cok yeni almanyada
cocuğu baba baba diyince üzülüyo
ee ne kalıyor arkadaşlar
ben ona affet demedim öyle bişeyde yazmadım
idare et dedim kendince belirlediğe güne kadar
bu açıklamayı yorumuma yorum yapan akadaşlara ithaf ediyorum

Son düzenleme:
Back
X