Boşanıyorum....

ya sen eğitimli mesleği olan bir kadınsın ne diye milleti düşünüyosun çek gel tr ye allahım ya..okurken sıkıntı bastı ne biçim bir kocaymış o öyle..bırak milleti nasılsa boşanınca bi ton laf duycan şimdi duy ne olcak..alışamadım oraya anlaşamadık de ben tr de yaşamak istiyorum o yüzden ayrılıyoruz de illa dayak olayını söylemen gerekmiyor..zaman kaybetmeden gel tr ye izinle ayrıldın sanırım mesleğinden.2.döneme başlarsın ver dilekçeyi hazır sömestr şuan.

zaten o da burada gecici 4 yildi görev süresi 2si gitti 2 sene daha burada kalacaktik.görevden izinle ayrildim tabiki,öyle tamamen meslegi birakip gitmem gerekseydi zaten gitmezdim,yillarca bosunami okudum.2,dönem baslayamam görev yeri baska annemlerin oldugu yer baska,el kadar cocukla ne yaparim seneye dönem basi iyi hem cocuk kres yasina gelmis olur.artik hayirlisi

rumeys arkadaşımız tr dönmek istiyor ama dönemiyor
çünkü -onun için- makul bi süre geçirmiş değil gittin 2 günde döndün demesinler diye haziranı beklemek istiyor
dayısını evinde rahat edemiyor çünkü onlar zaten kalabalık
sığınma evi fikrine sıcak bakmıyor daha cok yeni almanyada
cocuğu baba baba diyince üzülüyo
ee ne kalıyor arkadaşlar
ben ona affet demedim öyle bişeyde yazmadım
idare et dedim kendince belirlediğe güne kadar
bu açıklamayı yorumuma yorum yapan akadaşlara ithaf ediyorum

kusura bakmayın ben mesajınızı o şekilde anlamamıştım. bu forumda dayak yiyen kadınlara evlerine dönüp kocalarını affetmelerini ciddi ciddi öneren insanlar var da, ben bu yorumu da onlardan biri sandım. tekrar kusura bakmayın .a.s.

boşanmayı kafana koyduysan dahada orda durup kendini yıpratman boşa topla eşyanı al çocuğunu bin bi taksiye git havaalanına dön memleketine kimseye eyvallh etme hele sana etmeyene hiç elimde işim olcak benim heleki devlete dayalı bi işim ooo çalışır bakarım kendimede çocuğumada paşalar gibi özür dilemesinide hiç bekleme bence zaten yaşadığın olay ilk değilmiş arkasıda gelirr eşininde barışmaya niyeti olsaydı zaten seni arar yalnız konuşmak isterdi dayınızla gelmezdi bide hem suçlu hem güçlü tek kelime etmemiş sizinle demekki onunda boşanmaya niyeti var hatta dünden razı gibi.

boşver rezil olsun sen değil o rezil olur canım
sonradan aman rahatını tepti almanyada yapamıyorlarmış derler
ama şimdi ayrılırsan kız haklı dayak yemiş derler
ki birilerinin demesi seni bu kadar da ilgilendirmesin!
muhakkak ki milletin ağzı torba değil can sıkıcı şeyler söyleyecekler ama öğretmen olmuşsun elin adamının dayağını mı yiyeceksin. hiçbirşey yapamasan ücretli öğretmenlik yapar gül gibi bakarsın çocuğuna.
bence yanlış düşünüyorsun.
ha bu sırada "demesi de kolay" :( gel de yaşayana sor bi de değil mi?!

boşanmayı kafana koyduysan dahada orda durup kendini yıpratman boşa topla eşyanı al çocuğunu bin bi taksiye git havaalanına dön memleketine kimseye eyvallh etme hele sana etmeyene hiç elimde işim olcak benim heleki devlete dayalı bi işim ooo çalışır bakarım kendimede çocuğumada paşalar gibi özür dilemesinide hiç bekleme bence zaten yaşadığın olay ilk değilmiş arkasıda gelirr eşininde barışmaya niyeti olsaydı zaten seni arar yalnız konuşmak isterdi dayınızla gelmezdi bide hem suçlu hem güçlü tek kelime etmemiş sizinle demekki onunda boşanmaya niyeti var hatta dünden razı gibi.

aynen öyle,yoksa barisma niyeti olsa buzamana kadar telefonu telefon üstüne acip kapilari asindirmaliydi.iste sözden kacmayasilik,dostlar alisveriste görsün hesabi geldi gitti.o ben hala trye dönmedim diye herhalde beni pisman yada dönecek zannediyoda yükünü asagilara yigmiyo-bizim oralarda öyle derler alttan almamak anlaminda..

olaydan 3-4 gün sonra babasi bebegi görmeye gelcekmis dediler,geldi ve gitti tek kelime etmedik.1 hafta sonra,dayim illaki sii basbasa getirip bi görusturucem dedi yoksa hic bi görusme caba olmadan seni trye gönderemem dedi.iyi gelsin ben herseye acigim dedim.o da bi dayimiz daha var onunla geldi ve sadece dayim konustu,benim fikirlerimi sordu bende kararimin degismedigini ve hala gitmek istedigimi söyledim.sadece dayim konustu o tek kelime etmedi,telden de aramiyo arasada acmazdim.önceki kavgalaimizda gidene dön demem,kimseye yalvarmam fln diyodu zaten.dayilarla hallolsa diye baliyo kendisi tek kelime etmiyo,mizac olarak dedigim dediktir,minneti yoktur.yengem gelmeside özurdur diyo ama bizimki artik beden dilinl asan bi problem

artik bu ücüncü oldu,ikisindede affettim-benim ikinci bi sansa ihtiyacim yok dedigi ve barismak icin o bana bazi sartlar sundugu halde-.o aksamda söyledim artik olmaz kesinlikle yapmayacagim desede ben onun sözüne güvenmiyorum dedim

Yok öyle üc kurusa bes köfte....ne demek gelmeside özürdür..??:kızgın:

Ayrica neyin özürü Allah askina? Hem seni hemde yavrunu dövdügü icinmi?

Hay onun özürüne tükürsünler....:mymeka:

Birak güzelim ya....kimseyi sallama, sen kararini verdin, sakin dönme kararindan....git ailenin yanina....hicte öyle ince hesaplar yapip vakit kaybetme....yok kolu komsu ne der yok bilmem ne, bosversene sen!!! :kahve:
Kim ne dersin desin, utanmasi gerken tek bir kisi vardir oda esin, sen, ailen veya cocugun degil.

Kararliysan bu konuda ne yap et dön....burda kaldigin müddetce yüzde 99 eminimki yine barisacaksin esinle....

o değilde başka topicte elalemin kadını 9 ay kalıyor bir arkadaşımızın evinde kimse birşey diyemiyor,burda dayıda kalamıyor konu sahibi.çok yazık...

elalemi boşver canım.sen dayak yerken onlar yanındamıydı,seni kurtaran oldumu.hiç düşünme hemen dön.

rumeys
konunu baştan sona okudum tüm yorumlarla birlikte

bir değil iki değil üç oldu diyosun. demekki bu üçlede kalmıycak . şiddet bu adam hayatında olduğu sürece hep olucak
benimde 2,5 yaşında bir çocuğum var. eğer senin gibi bir evliliğim olucak olsa çocuğum öyle şiddet ortamında büyüycene benimle doğru düzgün yaşasın diye düşünürdüm.

üstelik sen kendin ve çocuğundan önce yok ailem yok elalem yok çevre diyorsun .. senin yaşadıklarını sen biliyorsun ve başkaları içinde bu eziyeti çekmeye değmiyceni biliyorsun

hem negüzel mesleğin ve gelince yapacağın bir işinde var. çocuğun bakımını ailenden uzakta çalışıyor olmanıda bahane olarak gösterme dönmemek için.. bende burda gurbetteyim yanımda kimsem yok . Allah sen istedikten sonra öyle güzel kapılar açarki ne sen nede çocuğun açta açıkta kalmazsınız

yuva yıkmak çok günah . ama bu günaha eşin çoktan razı olmuş.
sen başkaları için nederler diye düşünüp orada dayında sıkıntıyla kalıcana çocuğun için memleketinde bildiğin yerde işinle gücünle herşeyi başarıcak bir insansın belliki
birde şu ufak bahanelerin olmasa..
hiç işi olmayan nice kadınlar var eşlerinden boşanıp çocuklarıyla kendilerine huzurlu bir hayat kuran .
umarım senin için ve çocuğun için hayırlı iyi kararlar alırsın

rumeys
konunu baştan sona okudum tüm yorumlarla birlikte

bir değil iki değil üç oldu diyosun. demekki bu üçlede kalmıycak . şiddet bu adam hayatında olduğu sürece hep olucak
benimde 2,5 yaşında bir çocuğum var. eğer senin gibi bir evliliğim olucak olsa çocuğum öyle şiddet ortamında büyüycene benimle doğru düzgün yaşasın diye düşünürdüm.

üstelik sen kendin ve çocuğundan önce yok ailem yok elalem yok çevre diyorsun .. senin yaşadıklarını sen biliyorsun ve başkaları içinde bu eziyeti çekmeye değmiyceni biliyorsun

hem negüzel mesleğin ve gelince yapacağın bir işinde var. çocuğun bakımını ailenden uzakta çalışıyor olmanıda bahane olarak gösterme dönmemek için.. bende burda gurbetteyim yanımda kimsem yok . Allah sen istedikten sonra öyle güzel kapılar açarki ne sen nede çocuğun açta açıkta kalmazsınız

yuva yıkmak çok günah . ama bu günaha eşin çoktan razı olmuş.
sen başkaları için nederler diye düşünüp orada dayında sıkıntıyla kalıcana çocuğun için memleketinde bildiğin yerde işinle gücünle herşeyi başarıcak bir insansın belliki
birde şu ufak bahanelerin olmasa..
hiç işi olmayan nice kadınlar var eşlerinden boşanıp çocuklarıyla kendilerine huzurlu bir hayat kuran .
umarım senin için ve çocuğun için hayırlı iyi kararlar alırsın

tesekkür ederim,zaman ayirip okuyup cvp verdiginiz icin.aslinda kendimi suanda o kadar guclu hissediyorumki,ne bir sizi ne de bir vicdan azabi.önceki siddet olaylarinda hep kendimi sucladim acaba ben kendimi duzeltirsem oda duzelir ve yuvam kurtulurmu diye.bende herzaman altttan alabilen bi insan degilim ve benimde sivri yanlarim var ama bunun karsiligi siddet olmamaliydi

o kadar doluyumki daha kutsal topraklardan yakin geldik ve hurmami zemzemimi dagitmak bile nasip olmadi.oralardada hep dua ettim allllahim hakkimizda hayirli olani nasip et,kendime ait nekadar kötü huyum varsa düzeltmeme yardim et,bana hatalarimi ve düzeltme yollarini göster diye.o manevi topraklarin havasindan bukadar cabuk cikabildigimize ve bu basima gelenlere bi türlü inanamiyorum,inanmak istemiyorum.evlilim boyunca hep ic muhasebe halinde oldum nasilim ne yapabilirim diye ama artik gercekten yoruldum.rabbime asi olmaktan ve yanlis kararlar vermekten yine ona siginiyorum

burda kalma
madem ögretmensin git tr ye burda yanlizsin diye sana yapiyordur bunlari nefret ediyorum böyle siddet uygulayan adamlardan kendilerini ne saniyorlarsa takma kafana al cocugunu git güzel düsünmüssün burda kalip ona buna muhtac olma mesleginde varmis burda kal diyenlere hic kulak asma ben ce git tr ye sakin siddete boyun eyme bunu yapan birdaha yapiyor örnegini cok gördüm hastalikli ruhlu bu erkekler allah yardimcin olsun

bi kac gun önce polisten telefon gelmis,sali gunu ikimizide ifade vermeye cagirmis.dayim mahkemelik bi sorun olup uzamasin ,zaten davayi trde acacaksin diye ,dayak olayini söyleme tartistik ve polisi cagirdim de diyor.aslinda bende alman polisiyle mahkemesiyle ugrasmak istemiyorum ama ya busefer polis bana o zaman bizi niye cagirdin derlerse,yada trde dava acilinca bi sekilde ben delil olarak polis cagirdigimi söyleyince ifadeyle olayin örtüsmedigini söylerlerse.kafam okadar karisikki,bu isten bi anlayan varmi dövdü diye ifade verirsem olay hangi boyuta gelir,hapis cezasi fln verilirmi

Biran önce TR ye dön. Ailene herşeyi anlat ve hemen boşan o adamdan.
Hem seni hem 2 yaşındaki oğlunu döven biriyle daha fazla evli kalmanın ne anlamı var.
Alman polisine de olay neyse onu anlat. ılerde önüne çıkar orada verdiğin ifade. Ve eğer dayak olayını söylemezsen eşin daha da cesaretlenir.

canım eşin yur dışında olduğunaa göre ordaa görevinizz ne sorabilirmiyimmm bizde görev icabı orda bulunmuştukk bizimkii 3 yıldııı
genelliklee polisler askerler ve öğretmenlerr gidiyoooo seninn eşin ordaa ne görevii yapıyoo

rumeysbayağı olmuş senden haber alınamayalı..Bizi bilgilendirisen seviniriz...Nerdesin neler yaptın...

O bu üzülcek diye kendini ezdirmeye devam etmen çok mantıksız geldi bana
Bırak arkadaşım hayat senin hayatın ve millet ne der düşüncesiyle onu mahvetme derim ben
Kolu komşu üstüme gelip bunaltır demişsin
bırak bunaltsınlar eşinden polis çağırana kadar dayak yemişsin hala bunu mu düşünüyorsun Allah aşkına!
Lütfen gururunu ve oğlunu düşün,
çocuğunu da al vatanına dön acilen
Zaten çalışmaya başlarsın tekrardan kafan da dağılr bu vesileyle
Böyle bir adama bir de çocuk doğurmuşsun ah be güzelim

hasta bi kocan var senin aciz ve konuşmaya gücü yetmeyip dayağı tercih eden zavallı ama malesef o hasta kocandan bide çocuğun var o yüzden ben yorumk yapmıcam,çünki ha<ngi yorum doğru olur bilemiyorum.

ben olsam dayak yedikten sonra doğruuuu hastaneye hemen bir rapor alırdım

Back
X